Ik ben gek op ontbijten. Het is samen met de lunch mijn favoriete maaltijd van de dag. In het weekend besteed ik meer tijd aan mijn ontbijt en zo rond de feestdagen vind ik het al helemaal leuk om iets moois en lekkers op tafel te zetten. Zo maakte ik laatst deze gingerbread wafels met kwark en stoofpeertjes. Verrassend lekker kan ik je vertellen! De wafels zijn op zich al heerlijk, maar samen met de frisse kwark en zelfgemaakte stoofpeertjes heb je pas echt een superlekker kerstontbijt. En als je de kwark vervangt door een lekker bolletje ijs, kun je deze gingerbread wafels wat mij betreft zelfs serveren als dessert.
Ik heb mijn basisrecept voor wafels genomen en heb daarmee een beetje gevarieerd. Zo heb ik meer suiker toegevoegd omdat ik merk dat veel mensen houden van zoete wafels. Ik houd juist van neutrale wafels zodat ik ze ook hartig kan beleggen, maar omdat deze wafels sowieso met kwark en stoofpeertjes gecombineerd zouden worden heb ik meer suiker aan het beslag toegevoegd. Niet te overheersend, maar precies zoet genoeg en in combinatie met de kruiden echt overheerlijk.
BAKTIP: Nog op zoek naar een wafelijzer? Ik kan je dit wafelijzer aanraden. Deze is ook met timer verkrijgbaar als je dit prettig vindt.
Leuk recept! Welk wafelijzer raad je aan?
Ik heb er inmiddels meerdere gehad en allen bevielen mij prima, als de platen maar goed zijn qua anti-aanbak.
Wij vonden ze heel lekker. Bedankt voor het recept. Ik wil ze weer maken en de stoofperen vervangen door ander fruit. Door welk fruit zou ik hem vervangen? Of maakt dat niet uit?
Alvast bedankt.
Dat maakt niet uit, gewoon kiezen wat jij lekker vindt. Al lijkt het me ook erg lekker met gebakken appeltjes 🙂
Lijkt me heerlijk, heb alleen nog een vraag ik lees dat je de wafels ook weleens met minder suiker bereid. Voor mij is t beter suikervrij te eten. Soms verwen ik mezelf door bv een wafel. Weet jij een recept met liefst zo min mogelijk suiker? Alvast bedankt!
Dan zou ik mijn basisrecept voor wafels gebruiken, daar zit bijna niets in 🙂
Hoi Laura,
Wat raad u aan als temperatuur en tijd om ze nog een keer op te warmen? En is geldt dit voor wafels in het algemeen?
Alvast bedankt!
Ik serveer ze eigenlijk het liefst meteen. Ik heb wel eens gelezen dat een paar minuten in een voorverwarmde oven (220 graden) goed werkt. Datzelfde lijkt me te moeten gelden voor het wafelijzer, maar dan wat korter.