Ga terug
+ personen
Cobbler met gingerbread en appel
Opslaan Recept afdrukken
5 van 4 stemmen

Gingerbread appel cobbler

Met deze gingerbread appel cobbler ga je heel veel mensen blij maken. Je hebt het zo gemaakt en hebt dan het perfecte dessert voor de kerst.
Porties: 6 personen
6 ramekins

Ingrediënten

  • 4-5 appels
  • 2 el custardpoeder
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 1 tl kaneel naar smaak

Voor het deeg

  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract
  • 2 tl gingerbread kruiden
  • 120 gram zelfrijzend bakmeel

Instructies

  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes. Doe appelblokjes, custard poeder, suiker en kaneel in een kom. Hussel door elkaar en verdeel over de ovenschaaltjes.
  • Klop de boter met de suiker luchtig en voeg het ei en de vanille toe. Mix tot een geheel. Voeg het zelfrijzend bakmeel en gingerbread kruiden toe en mix kort tot dit is opgenomen.
  • Verdeel het beslag over het appelmengsel en strijk glad.
  • Bak in een voorverwarmde oven van 200 °C (boven- en onderwarmte) in 18 minuten gaar en goudbruin.
  • Serveer met een lekkere toef slagroom of met een bolletje ijs.
Bewaren
Voor 3-4 dagen afgedekt in de koelkast.