Met deze gingerbread appel cobbler ga je heel veel mensen blij maken. Je hebt het zo gemaakt en hebt dan het perfecte dessert voor de kerst.
Porties: 6personen
6 ramekins
Ingrediënten
4-5appels
2elcustardpoeder
2elfijne kristalsuiker
1tlkaneelnaar smaak
Voor het deeg
75gramongezouten roomboter
150gramfijne kristalsuiker
1ei
1tlvanille extract
2tlgingerbread kruiden
120gramzelfrijzend bakmeel
Instructies
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes. Doe appelblokjes, custard poeder, suiker en kaneel in een kom. Hussel door elkaar en verdeel over de ovenschaaltjes.
Klop de boter met de suiker luchtig en voeg het ei en de vanille toe. Mix tot een geheel. Voeg het zelfrijzend bakmeel en gingerbread kruiden toe en mix kort tot dit is opgenomen.
Verdeel het beslag over het appelmengsel en strijk glad.
Bak in een voorverwarmde oven van 200 °C (boven- en onderwarmte) in 18 minuten gaar en goudbruin.
Serveer met een lekkere toef slagroom of met een bolletje ijs.