Een enig kerstkoekje en één van de leukste red velvet koekjesrecepten: red velvet crinkle cookies met stukjes witte chocolade. Heerlijk!
Porties: 30koekjes
Ingrediënten
120gramongezouten roomboter
175gramsuiker
2eieren
275grambloem
mespunt zout
2tlbakpoeder
20gramcacaopoeder
rode kleurstofik gebruik een gel kleurstof
100gramwitte chocoladechips of in stukjes gehakt
100grampoedersuiker
Instructies
Neem een kom en mix hierin de boter en de suiker tot een romig mengsel. Mix de eieren er één voor één doorheen tot ze zijn opgenomen.
Meng in een andere kom bloem, zout, bakpoeder en cacaopoeder door elkaar. Meng dit vervolgens door het botermengsel tot het één geheel wordt.
Voeg de rode kleurstof toe totdat je de juiste volle, rode kleur hebt bereikt. Mix dan op lage snelheid de witte chocolade door het deeg en rol het deeg in vershoudfolie. Laat het deeg minimaal 2 uur in de koelkast rusten.
Rol balletjes van het deeg ter grootte van een twee euromunt. Rol de balletjes deeg door een schaaltje poedersuiker en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Voor een extra mooi crinkle effect kun je ze twee keer rollen.
Bak de koekjes in 12 – 14 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
Tips
Voor een zo rood mogelijk koekje kun je de hoeveelheid cacaopoeder verminderen.
Bewaren
Alles over het bewaren van de koekjes lees je hier!