Wat is Kerstmis zonder zijn eigen variant op de cinnamon roll? Nu ik weet van hun bestaan zou ik zeggen niets. Op een zomerse middag hebben wij verschillende soorten cinnamon rolls gemaakt, waaronder deze Kerstmis cinnamon rolls met cream cheese en allerlei ander lekkers. We bakten de broodjes in een ronde bakpan, waardoor je echt zo’n kerstbrood idee krijgt en de broodjes eraf kunt plukken. Het middelste broodje is natuurlijk het lekkerste.
Het brood staat zo feestelijk en ik kan jullie dan ook alleen maar aanraden om deze zoete lekkernij met kerstochtend op tafel te zetten. Voor nog meer inspiratie voor op de kerstontbijttafel raad ik aan om mijn verzameling kerstontbijtrecepten te bekijken.
BAKTIP: Voor deze cinnamon rolls kan je verschillende soorten bakvormen gebruiken. Ik gebruikte zelf mijn springvorm van Le Creuset. Deze vorm is misschien relatief iets duurder, maar ziet er na jaren intensief gebruik nog steeds goed uit.
Mmmm… dat ziet er heerlijk uit! Ga dit recept zeker maken! Het weer buiten roept erom… 🙂
Wat voor bakblik kun je hiervoor gebruiken? Een springvorm bijvoorbeeld van 28 cm?
Ja hoor kan prima, al gebruikten wij een iets grotere (zoals in recept staat).
Hoe krijg ik cinnabon zacht…want als t uit de oven komt dan is het zacht maar als het is afgekoeld dan wordt het een beetje hard.
Bij het afkoelen worden ze wat harder/steviger (aan de bovenkant), dat is normaal. Als ze bijna zijn afgekoeld verpak je ze luchtdicht, dan worden ze vanzelf ook weer zachter.
Heel erg lekker,! Vandaag een variant met oreos erdoorheen aan t maken!
hoi Laura, als ik de cinnamon rolls (kersteditie) glutenvrij wil maken, wat moet ik dan vervangen?
Het bloem, maar ik heb zelf geen ervaring met dit recept als glutenvrije versie.
Kan ik dit ook een dag of 2 dagen van te voren maken?
Kan zeker! Je kunt ze zelfs weer even opwarmen voor je ze serveert.
Heerlijk! Juist zoals ik het wou en super als het nog wat warm is. Love it <3
ik ben een grote fan van jou en natuurlijk van je recepten!
Het eerste wat ik ‘s ochtends doe is in mijn mailbox kijken voor weer een heerlijk recept.
(Bijna) alle recepten probeer ik uit en allemaal worden ze precies zoals jij het beschrijft. Niks dan lof dus.
Ik hoop nog lang van jouw recepten te kunnen en mogen genieten!!!
Wat ontzettend leuk om te lezen Gerry. Daar doe ik het voor 🙂 bedankt!
Hoi! Mijn deeg staat nu te rijzen! Het bleef wel behoorlijk plakkerig, ondanks extra bloem.. Ik hoop maar dat ’t straks goed uit te rollen is…!
Is het allemaal goedgekomen? Het deeg is inderdaad wat plakkerig.
Het was even een klusje! En het is dan lastig in te schatten hoe dik het moet zijn. Maar het is gelukt en de smaak was heerlijk! ?
Mooizo! Zolang het resultaat het waard is, is de rest weer snel vergeten 😉
Zou het mogelijk zijn om de cinnamon rolls de avond van tevoren voor te bereiden, ze in de koelkast te bewaren en dan de volgende ochtend af te bakken? Ik weet dat er recepten bestaan waarbij je dat kan doen, maar zou dat bij dit recept ook lukken?
Dat kan inderdaad! Dan kun je het laten rijzen in de koelkast: https://www.laurasbakery.nl/brooddeeg-laten-rijzen-in-de-koelkast/