Amerikaanse pannenkoeken
Het is echt een basisrecept voor American pancakes, dus je kunt alle kanten op qua smaakvariaties. Zelf gebruikte ik als basis voor deze makkelijke pancakes gebruik ik altijd het recept van Nigella Lawson, al voeg ik tegenwoordig wel nog een beetje baking soda toe. Daar worden ze nog luchtiger van wat erg lekker is. Probeer ze vooral eens uit zou ik zeggen!
Maak jij dit American pancakes recept van Laura’s Bakery regelmatig, maar ben je even in de war vanwege de nieuwe foto’s? Geen zorgen! Dit recept heeft een update gekregen! Nieuwe foto’s en meer handige baktips zodat je pancakes nog lekkerder zullen worden.
Meer pancakes recepten
Zoals jullie weten experimenteer ik nogal graag met andere smaakcombinaties en toevoegingen aan mijn basisrecepten. En laat dit (Amerikaanse) pannenkoeken recept nou net mijn favoriete basisrecept voor pancakes zijn. Er staan dus al flink wat lekkere variaties online.
Een aantal van mijn favorieten deel ik hier graag even met jullie:
Maak jij liever volkoren pancakes? Ook daar heb ik al een aantal hele lekkere recepten voor, als variatie op deze American pancakes. Zo heb je het idee dat je American pancakes eet, maar krijg je toch een gezonde portie vezels binnen. De favoriete volkoren pancakes op Laura’s Bakery zijn de appel-kaneel pancakes. Een echte aanrader!
Dit lijkt me echt heel erg lekker! Thanks voor het recept, ik wil het zeker een keertje maken
Net gemaakt, ze zijn heerlijk en makkelijk om te maken! Had nog maple syrup staan, erg lekker!
liefs Marjon
Als jij het zegt ik heb trouwens niet echt een groote ervaring met pannenkoeken/ pancakes maar ik zal het nu gaan maken ik hoop dat ik ervan ga genieten
Wish me luck!
Dat ziet er lekker uit!Pannenkoeken zijn mijn lievelingseten!Mijn Facebook en Instagram volgers zien regelmatig pannenkoeken voorbij komen, ahaha 😉
Kan je het beslag voor deze ( trouwens heerlijke )pancakes ook bewaren?
Zo ja hoe?
Groetjes
Oeps was niet de bedoeling om dit als reactie op reactie te vragen?
Dat zou ik niet doen en gaat ten koste van het rijsmiddel. Je kunt de pancakes zelf wel heel gemakkelijk bewaren.
Dat kan maar als je de pancakes wilt bewaren zal ik ze bakken en dan de pancakes die je niet wilt eten kunnen de vriezer in als je ze er een paar dagen later uit haalt hoef je ze alleen in de magnetron of brood tooster op te warmen.
Ik hoop dat dit heeft geholpen!
Die zien der lekker uit … ga ik proberen .. dank je wel voor het recept …
Ik heb ze zojuist gemaakt! Heerlijk!
Hmm!! Ik heb ze gisteren gemaakt!
Ze waren heerlijk! En dat met allemaal spulletjes die ik nog in huis had!
Heb er voor de smaak nog wel een zakje Vanille suiker door heen gedaan.
Ga snel weer lekkere receptjes uitproberen!! Dankje wel! 🙂
Dank voor het recept: ik ga het proberen maar dan met karnemelk. Groet (ook) Laura
Ik heb ze vanavond gemaakt. Vooral de kids hebben gesmuld!! Ik heb vandaag officieel mijn man verslagen als pannekoekenbakker haha. Heb overigens wel karnemelk gebruikt ipv gewone melk, 1 zakje vanillesuiker extra en een beetje kokosbloesemsuiker. Superlekker!! Bedankt 🙂
Ik ga dit recept zeker snel uitproberen, man is gek op pancakes, hoe kan ik ze het beste bewaren als ik over heb? In een afsluitbare plastic doos?
Als ik er een paar over heb verpak ik ze meestal in aluminium folie en dan in de koelkast. Plastic doos gaat ook prima.
Hoi laura kunnen ze ook in de vriezer? (Ps ze waren heerlijk! Melk vervangen door karnemelk want ik dacht dat ze altijd daarmee gemaakt worden:)
Ja dat kan! Even een stukje bakpapier tussen elke pancake leggen zodat ze niet aan elkaar plakken en luchtdicht verpakt invriezen. Ik zou ze na het ontdooien nog even opwarmen!
Vries ze apart in gaat heel goed. bij ons komen geregeld kleinkids langs
Die willen alleen pancake s van oma Aunt jemima Recept met de siroop
Ik heb ze al een paar keer gemaakt, heerlijk! Nooit meer een ander recept, thanks!
Heerlijke pancake’s! Zojuist gebakken om het jaar goed te beginnen!
Net gemaakt, heerlijk met stroop, kaas of poedersuiker!
Beste laura,
Waarom gebruiken ze in sommige recepten karnemelk?
En er zijn ook heel wat recepten waarbij staat: de eiwitten apart te houden, te kloppen en later door het beslag te roeren?
X Sanne van Toorn
Karnemelk geeft een andere smaak aan je baksel, moeilijk te omschrijven maar je merkt het wel. Als je eiwitten luchtig klopt en erdoor spatelt krijg je een luchtiger resultaat.
yesss, dit recept is echt geweldig!
ik ga ze morgen maken voor vaderdag, want mn vader is gek op pancakes! 😉
heel erg bedankt!
hallo,
kan ik de pancakes ook maken zijn bakpoeder?
Waar dient het bakpoeder voor?
Groeten Janneke
Het bakpoeder zorgt ervoor dat je mooie luchtige pancakes krijgt, dat is dus wel echt nodig.
Mijne werden een soort van elestieke substantie…
Deed ik iets fout?
Groertjes J.
Het hoort niet een elastieke substantie te worden, eerder een stevig en iets dikker beslag. Heb je wel de receptuur gevolgd?
Heerlijk!!!
Hoi,
Kan ik ook zelfrijzend bakmeel gebruiken ipv de bloem en bakpoeder? Dat heb ik nu namelijk wel in huis 🙂
Ja hoor, geen probleem. Ze zullen misschien wel iets minder luchtig worden.
In alle Amerikaanse recepten voor pancakes gebruiken ze “buttermilk”, dat is karnemelk. Raad ik aan ipv melk; maakt ze nog lekkerder!
En met opgeklopte eiwitten worden ze nog luchtiger !
Hoi Laura,
Kwam net thuis van een toets en had hier zin in! Super goed recept, ze waren heerlijk! Ik kreeg ze niet zo mooi rond, maar ja ?
Groetjes, Kim
Heb ze net gemaakt!
Met dit beslag krijg je tenminste 3 rondjes in de pan.
Laatst vloeide het met een ander recept helemaal in elkaar.
Ze zijn ook nog eens superlekker.
Heb ze gepind zodat ik ze snel kan vinden.
Bedankt, Jenny
Echt super lekker! Het beslag is bij mij alleen heel dik, hoort dat?
Het is een dikker beslag dan normale pannenkoeken, dat klopt 🙂
Hallo,
Kan ik ook halfvolle melk hiervoor gebruiken. Is alles wat ik nu in huis heb.
Groetjes
Ja hoor, gebruik ik zelf ook altijd
Beste Laura, moet er in dit recept geen soda toegevoegd worden? Ik zag namelijk dat dat wel moet in je andere pancake recepten. Alvast bedankt voor je reactie!
Bij de basis doe ik dat niet altijd. Het hoeft niet dus, maar kan wel. Je krijgt dan iets luchtigere pancakes.
Ik heb ze net gemaakt,heerlijk! ?
hier in hongarije verkopen ze in de amerikaanse weken alleen maple sirup, geen stroop hier te bekennen,erg jammer want vind dat heerlijk! de amerikaanse weken zijn wel leuk hoor, verkopen ze dingen die ze hier niet hebben! (zoals pindakaas…)
ik heb nog nooit amerikaanse pannekoekjes op, word maar tijd dan he 😉
Heerlijk hoor, met karnemelk gemaakt. Wel iets meer karnemelk dan het recept aangeeft, ik vond het beslag anders echt te dik. Waren supergoed gelukt en komen erg dicht bij wat ik altijd in Amerika te eten krijg in een restaurant.
ik ben van plan om ze te maken maar (misschien) rare vraag maar met welke bloem moet ik ze maken ?
Ik gebruik zelf altijd patent- of tarwebloem
Heerlijk en super makkelijk om zelf te maken..
Kan je het beslag ook al een dag van te voren maken? Bijvoorbeeld al in de avond en de volgende ochtend bakken?
zou ik niet doen omdat je ze dan niet zo luchtig krijgt.
Wow. Echt lekker zeg! Lijkt sprekend op de pancakes die ik in Engeland had! En ze zijn heel makkelijk te maken en zo op!
Heb ze vandaag gebakken. Ze zijn inderdaad heerlijk!
Lekker recept, heel makkelijk natuurlijk. İk heb de eieren wat langer geklopt en de helft van het bakpoeder gebruikt. Het was nog steeds luchtig.
Heerlijk zijn ze. Wij hebben ze gegeten met caramel stroop.
Vandaag voor het eerst gemaakt met de helft van de hoeveelheid. Super recept, lekker dikke pancakes die heerlijk smaken. Top weer, dank je wel.
Ze waren super lekker! Bedankt voor het recept.
Bedankt voor dit recept, echt een aanrader! Vraagje: Kan ik de pancakes een avond van te voren al bereiden? En hoe kan ik ze dan het beste ‘s ochtends opwarmen; in de oven of beter weer even terug in de pan? Ik ben helemaal fan van Laura’s bakery. Alle recepten die ik tot nu toe heb uitgeprobeerd zijn heerlijk (deze ook dus)!
Beide kan, ik zou ze even in de pan opwarmen.
Supergoed receptje! Mooi dik beslag wat het gemakkelijk maakt om mooie ronde pancakes te bakken.
Ik warm ze de dag nadien op in de broodrooster, zo blijven ze lekker krokant vanbuiten en toch nog mals binnenin.
Zou het recept ook met dezelfde hoeveelheid karnemelk kunnen? Ik wil ze komende week gaan maken in de vakantie. Dus ben benieuwd.
Denk dat dat wel moet lukken, smaak zal iets verschillen uiteraard.
Ze waren erg lekker, had er nog soda en vanillesuiker aan toegevoegd. En de kinderen hebben er heerlijk van gesmuld!
Normaal maak ik een recept vaak maar 1 keer omdat ik hou van nieuwe dingen uitproberen. Deze is echter een blijvertje! Regelmatig komt mijn zoon thuis met zijn vriendje en vraagt dan: mam, wil je weer van die lekkere pannenkoekjes voor ons bakken? En standaard zegt dat vriendje: wauw, jouw moeder kan dat echt goed. 🙂
Wat een heerlijke pannenkoeken. Mijn vriend wil geen “gewone Nederlandse ” meer. Dus zeker ze worden zeker vaker gemaakt.
Ik heb deze pannekoeken al vaker gemaakt en ze zijn Fantastisch. Ik ben alleen wel benieuwd of je de 30g boter kan vervangen door zonnebloemolie?
Zou prima moeten lukken.
Heerlijk! Ik gebruikte ook karnemelk en deed er nog een handje rozijnen door
Je heb het recept aangepast en de boter eruit gehaald, wat ontzettend jammer! Mijn kinderen en ik zijn juist zo’n groot fan van de versie met. Waarom geen tweede artikel met nieuw recept?
Die had inderdaad niet moeten verdwijnen uit het recept. Alleen de baking soda had toegevoegd moeten worden (wat ze nog lekkerder maakt, goed luchtig), is inmiddels aangepast.
Juist niet goed door roeren, key van lekkere dikke american pancakes is het beslag heel rustig mixen voor max. 30 sec, je wilt juist die klodders ertussen hebben.
Nooit meer van de supermarkt ,wat zijn deze makkelijk te maken en zo ontzettend lekker .
Ik heb het recept gehalveerd voor mezelf als lunch hahaha en foto gestuurd naar mijn man ….
Wij ontbijten hier vaak mee op zondagochtend ( met die koel”verse”) met spek en of fruit.
Dank je wel voor het recept . Ik bak veel van jouw recepten ,lukt altijd en zo duidelijk zonder onnodige “ vaktermen” . Ik ben fan .
Wat leuk om te horen, dank je wel!
Amerikaanse pannenkoeken zijn heerlijk maar stiekem eet ik ze het liefst met van Gilse stroop. En gebakken bacon. Niet zo gezond maar ik maak ze dan ook alleen op speciale gelegenheden zoals een verjaardagsontbijtje.
Hoi Laura!
Ik heb je pancakes al vaak gemaakt en ze zijn erg lekker. Zou je ze ook in een pannetje op het gourmetstel kunnen doen? De ‘gewone’ pannenkoekjes duren altijd een eeuwigheid en zijn, als ze klaar zijn, eigenlijk altijd te hard.
Moet lukken, durf je niet te zeggen of deze veel sneller zullen gaan alleen.
Beste Laura,
Ik heb 2 vragen.
Waarom bakpoeder en bakingsoda, dus 2 verschillende rijsmiddelen in één recept.
En om de bakingsoda te laten rijzen heb je toch een zuurtje nodig zoals bv karnemelk, waarom staat er in het recept dan melk.
Groetjes
Wim
Hier lees je er alles over: https://handigebaktips.nl/combineren-baking-soda-en-bakpoeder/
Geweldig recept! Ik had al 2 dagen lang zin in pancakes en dit zijn zeker de lekkerste die ik ooit heb gemaakt.
Heerlijk! Dankzij de tips van de bubbeltjes wist ik precies wanneer ze om moest draaien, super handig, bedankt hiervoor!
Gebruik je de boter in het beslag of in de pan voor te bakken?
Er gaat een beetje boter door het beslag (en je bakt ze er natuurlijk ook in)
Hoi Laura, bedoel je een beetje van die 30 gram of 30 gram gaat er in en daarnaast nog de boter die in de pan zelf gaat? Tot ik deze vraag en jouw antwoord erop las was ik onder de veronderstelling dat er 30 gram in het beslag gaat.
Dan was jouw veronderstelling juist.
Moet het beslag rijzen ?
Nee, anders zou dit natuurlijk in het recept staan 😉
Voor hoeveel personen is dit
Er staat bij hoeveel je ermee kunt bakken, zelf even inschatten hoeveel je er per persoon wilt eten.
Vandaag gemaakt en echt fantastisch!
Kan je dat ook glutenvrij maken ? Met boekweit of iets anders ?
Je kunt een glutenvrije meelmix gebruiken.
Zojuist deze gemaakt, goed bevallen! Erg lekker en luchtig en ook nog eens snel gebakken. Ik had er nog een restje bosbessen in verwerkt, ging goed.
Hallo Laura,
Zou je deze pancakes ook vooraf kunnen maken (enkele uurtjes bijvoorbeeld) en opwarmen (in microgolfoven) net voor het serveren?
Bij gewone pannenkoeken of flensjes lukt dit goed, maar met pancakes heb ik daar geen ervaring mee 🙂
Bedankt!
Ann
Ja hoor, werkt ook prima.
Bak je de pancakes op hoog vuur, zoals pannenkoeken? Of moeten ze langzaam garen?
Bak ze zelf meestal op middelhoog vuur, maar wat lager kan ook prima.
Ik ga het nog proberen lijkt me heeeeeeeeeeeel lekker!
Ik splits het ei, maak schuim van het eiwit en schep dat er op het laatst door. Dat worden ze extra luchtig ?
Super lekker recept. Is nu al de 2e keer dat ik ze maak. Bedankt voor dit recept Laura.
WoW ik heb ze net met mijn zoontje gemaakt, wel de boter door het beslag vergeten, maar wat super lekker?
leuk het is hartstikke lekker
Deze net gemaakt, perfect! Heerlijk op de zondagochtend.
Zo lekker!!
Nee, perfect voor iedere ochtend
Haha, helemaal waar!
deze zijn echt zo lekker! in mijn familie gaat er een eeuwdenoud pancake recept rond. (half americaans?). deze heb ik net gemaakt en zo lekker! al moet mn oma toch meer hebben van t familierecept .. x
Haha tradities he! Fijn dat dit recept jouw goedkeuring heeft gekregen 😀
Heerlijk recept! Ik heb ze ook met karnemelk gemaakt en daarna gegarneerd met gehakte gebrande hazelnoten, pecannoten, banaanstukjes en een scheutje ahornsiroop. Een waar feestje als lunch!
Oh dat klinkt zalig!
Gisteren gemaakt door mijn zoontje van 10. Helemaal zelfstandig, mede dankzij je duidelijke recepten! Ze zijn met smaak opgegeten en er werd al gevraagd of hij de volgende keer een dubbele portie kon bakken! Ik zeg: goedgekeurd
Supertof!
Goede middag,
Hoeveel calorieën heeft een pannenkoek ongeveer?
Ik durf het je niet te zeggen, maar ik weet dat er sites zijn waarmee je dit kunt uitrekenen.
Deze pannekoeken zijn heerlijk…ik heb er n beetje vanille extract bij gedaan. Heerlijk. Ik ga ze ook eens maken met karnemelk en een keer met mijn eigen kefir…ben benieuwd
Lekker! Veel bakplezier!
Hallo Laura. Ik vraag me af of je ze ook kunt maken met boekweitmeel, of andere melen. Ik eet niet alleen glutenvrij maar ik eet ook geen glutenvrije kant en klaar mixen. Dus ben heel benieuwd naar je antwoord.
Hier vind je een fijne huisgemaakte meelmix: https://www.laurasbakery.nl/glutenvrij-bakken-doe-je-zo/
Net gemaakt en echt ontzettend lekker! Kwam er bij de laatste achter dat ik de eieren vergeten was, ben benieuwd hoe anders ze zijn met eieren.
Oei haha, dat lijkt me niet zo lekker. Viel het mee?
Juist heel lekker zonder! Was verbaasd toen ik er achter kwam 🙂
met een beetje cacao is het ook lekker!
Dit is echt mijn go-to recept! Ik ben in Amerika opgegroeid en kan American pancakes echt niet weerstaan. Ik vind dit recept ook heel makkelijk aan te passen. Soms laat ik de zout en suiker weg (omdat ik er toch zoveel Maple syrup overheen doe haha). Vaak heb ik ook alleen tarwemeel staan en gebruik ik dat. Dan doe ik misschien iets meer meel erin (rond de 250g). Ze worden met tarwemeel mega stacks. Maar dat komt natuurlijk door dat er qua verhouding dan iets meer bakpoeder en baking soda in zit maar dat vind ik persoonlijk niet zo erg! Als laatst heb ik vaak geen boter in huis dus gebruik 30g olie. Ook prima! Ze smaken altijd goed! 🙂
Oh en plantaardige melk kan dus ook!
Hoi Laura,
Ik zie veel dat mensen de melk met karnemelk vervangen, maar welke smaak geeft dat aan je pancakes?
Alvast bedankt
Gr Yana
Je zou het niet moeten proeven, het is vaak ter activatie van de baking soda en dus voor luchtigheid.
Ik heb ze net gemaakt! Super lekker
Zeker een aanrader x
Zit nu aan de lunch …3 gemaakt helemaal voor mezelf echt genieten.
Dit recept ligt in mijn keuken lade ik gebruik nooit een ander top recept
Dit blijven echt heerlijke fluffy pancakes!! Top recept en zo makkelijk! 🙂
Ik heb vandaag uw heerlijke pan cakes gebakken en er cranberrysaus opgedaan. We aten her als ontbijt, zo heerlijk zacht. Jammie. Ik heb meteen uw link op mijn kookgroep gezet.
Dank je wel.
Hoii ik heb vanmidag deze heerlijke pancakes gebakken alleen ze waren wel een beetje hard en moeilijk door te snijden
Super gemakkelijk recept en fantastisch lekkere pancakes.
Iedereen was er zot van. ??
Echt een super recept Laura! Ik maak het al jaren en het blijft een favoriet! Heerlijk met karamelstroop.
In sommige recepten zie ik dat er meer melk/karnemelk word gebruikt. Ik neem aan dat ze wat dunner worden. Zijn er ook andere gevolgen?
Ze zullen meer uitlopen in de pan en daarmee dunner worden.
Ik heb de ingrediënten van dit recept ook op een briefje in de keuken staan. Maak ze regelmatig.
hoi lara,
kan je deze heerlijke american pancakes ook zonder roomboter maken?, want thuis heb ik namelijk geen roomboter
Er moet wel iets van boter in. Zonder gaat niet lukken.
Waarom voeg je eigenlijk nog Baking soda toe als je ook al bakpoeder gebruikt? Ik vond de smaak daarvan nogal overheersen eigenlijk…
Wat vervelend! Dat is niet de bedoeling. Zou het kunnen dat je te grote theelepels hebt gebruikt? Hier leg ik uit waarom ik het combineer: https://www.laurasbakery.nl/combineren-baking-soda-en-bakpoeder/
Hoii, ik wil ze nu gaan maken aleen heb geen bakpoeder door wat kan ik dit vervangen
Ik zou deze pancakes zelf niet maken zonder bakpoeder. Wellicht kan een kleinere hoeveelheid baking soda als vervanger volstaan, maar dat kan ik niet met zekerheid zeggen.
Beste Laura, ik wilde na het gebruiken van veel van je recepten toch even een moment nemen om je te complimenteren met je website; alles wat ik hiervan maak wordt heerlijk. Hartelijk dank voor de moeite die je hier in steekt!!
Heerlijk zijn ze en makkelijk te maken. Fluffy zonder dat ik eiwit hoef stijf te kloppen.
lekker recept!
Heerlijke pancakes! Ik heb ze zelf gluten vrij gemaakt maar dat mag de pret niet drukken!!!! Zo lekkkerrrr alleen heb je tips om ze rond te maken???
Wat leuk! Je kunt ze met een bakring bakken als je ze heel rond wilt.
Heerlijke pancakes! Tip van flip: vanillesuiker ipv de gewone suiker/zout weglaten en dan met plakjes banaan erop! Heerlijk smullen, ook voor de kleintjes!
Goedemorgen,
Is de boter om in te bakken, of zit het ook daadwerkelijk in het beslag?
Groet,
Pieter
Deze boter gaat er inderdaad door, je hebt wat extra nodig om in te bakken. Ik zal het even verduidelijken in het recept.
Voor het eerst american pancakes gebakken en geproefd. Wat lekker zeg. Paar hartig met kaas en plakje Schwarzwalder ham en paar met maple syrup dat ik ooit nodig voor een recept.
Hi Laura
Ze zijn gelukt! Yes!
Ik proef alleen de bakpoeder enorm… ben ik de enige? 16 gram lijkt zo veel ….
Wat fijn! Je kunt wat minder proberen een volgende keer als je het erg proeft.
Ze lijken op het eerste moment van eten lekker maar doordat er, in verhouding, zo veel rijsmiddelen inzitten krijg je er een enorm stroeve en droge mond van. Ik had zelfs slechts de helft van de baking soda gebruikt omdat ik niet meer had. Wij vonden ze daarom echt niet lekker 🙈
Jammer om te horen! Zelf heb ik dit niet zo ervaren.
zeer lekker
Hoi laura kan je dit ook gebruiken voor wafels?
Dat heb ik zelf niet getest, maar kun je proberen!
Waren helaas mislukt door de bittere smaak van bakpoeder/soda, lijkt mij dat het recept niet helemaal klopt.
Jammer om te horen! Het recept is al vaak met veel succes gemaakt zo. Mogelijk was je bakpoeder/baking soda wat oud? Anders zou ik het helaas niet weten.
Ik heb je recept gemaakt met alpro melk en geen toegevoegd zout ivm zoutarm dieet. En in een wafel ijzer.
Alpro melk was prima maar het weglaten van het zout proefde je goed.
Smaakte heerlijk zowel in de pan als in het wafel ijzer.
Toppie
Vanmorgen (zondag) voor het eerst geprobeerd, was een groot succes! Manlief waande zich weer even in Amerika, kids vonden ze ook heerlijk. Heb ze geserveerd met maple syrup en rood fruit. Ik was bang dat mijn bakpoeder te oud was een dat het bitter/stroef zou smaken, maar dat was gelukkig niet het geval. Mijn zoon wil ze nu elke dag!
bij mij werden ze nogal dun, maar ik heb precies de instructies gevolgd. ze waren wel lekker
Ik heb ze in het wafelijzer gemaakt met rozijnen. Superlekker en makkelijk!
En met geraspte kaas, wat meer zout, cayennepeper en rood paprikapoeder. Dus ook een fantastisch recept voor in het wafelijzer ❣️
Wat heerlijk! Bedankt voor het laten weten!
Zonde van mijn eieren, meel en melk. Ik had super veel zin hierheen maar jeetje wat zijn ze droog en totaal niet lekker.
Zou dit niemand aanraden
Wat als je geen baking soda hebt
Zie het antwoord in het artikel bij: Ik heb geen bakpoeder/baking soda in huis, kan ik dit weglaten?
heel lekker
Heerlijk
Beetje schenkstroop door de gesmolten boter en chocolate chips door het beslag 🥳
Wat een heerlijk recept! Krijg er prachtige pannenkoekjes van. Ik heb de theelepel suiker vervangen voor vanille suiker, handig precies 1 zakje.
Ik las hierboven een opmerking van Denise, over dat ze droog zijn… Ik denk dat dat komt door te snel bakken. Geen haast hebben, want dan kun je beter normale pannenkoeken maken.
Zelfrijzend bakmeel zorgt er ook voor dat de pancakes droger uitvallen, maar als je ze óók dan heel traag laat garen, worden ze niet droog. Wel ietsjes, dus daarom liever geen zelfrijzend bakmeel gebruiken.
Ik laat de pan goed heet worden, halve theelepel roomboter, evt. met keukenpapier het overtollige vet opnemen, stand/gas lager (inductie: 2), beslag in de pan, inductie naar 3, afwisselend met 4. Heel langzaam laten garen. Vanaf het moment dat de bovenkant dof wordt (en er zijn een paar gaatjes te zien): onderkant checken. Liever te licht dan te bruin! Omdraaien en dan pas op wat hogere stand bakken (inductie 7-8). Blijven controleren, het kleurt nu snel. Eventueel nog even kort omdraaien voor de kleur, maar dat verhoogd de kans op droge pancakes. Daarna laten rusten op een bord dat ligt op een pan met heet water.
Per 2 pancakes, liggen ze toch zo’n 2 minuten in de pan (gokje hoor, niet aan vasthouden!). Bij mij lukken ze altijd – óók de eerste! 🙂
supperlekker
Kunnen deze ook met havermelk gemaakt worden?
Dat heb ik zelf niet getest, maar kun je uiteraard proberen.
Niet lekker. De verhouding met de rijsmiddelen is zoek. Normaal heb je 15 gram bakpoeder nodig voor 500 gram bloem en nu 16 gram voor de helft. En dan ook nog backingsoda.
Zoals eerder beschreven een onaangenaam mondgevoel vinden wij. Deze gaat niet meer gemaakt worden.
het is een makkelijk en lekker recept wat ik vaak maak, top!
Makkelijk en lekker recept
niet lekker niet zoon goeie smaak en als je ze wilt bewaren is het niet meer lekker
Zo lekker ik denk dat dit mijn lievelings is🤤
Hoi Laura,
Je pancakes zien er verrukkelijk uit!
Kan ik alle ingrediënten ook in een blender mixen?
Dat zou ik niet aanraden. Je hoeft het eigenlijk alleen in een kom te mengen met een garde. In de blender heb je kans dat je het overmixt en dat je het er niet helemaal goed uitkrijgt.