American Pancakes

Gepost: 21 juni 2013 Laatst bewerkt: 29 september 2023
American Pancakes
280

Lekker als ontbijt, lunch of gewoon tussendoor: American pancakes. Dit makkelijke American pancakes recept is een absolute topper, je kunt er eindeloos mee variëren.

American pancakes maken

Is er een manier om de dag lekkerder te beginnen dan door American pancakes te maken? Ik denk het niet. Ik ben er gek op, maar eigenlijk maak ik ze te weinig. Ze zijn heerlijk voor op een zondagochtend of juist als lunch. Wanneer eigenlijk niet?

Als je ze op en top Amerikaans wil maken, dan moet je er natuurlijk maple syrup (ahornsiroop) overheen gieten voordat je aanvalt. Zelf gebruik ik vaak oer-Hollandse pannenkoekenstroop, ook erg lekker kan ik je vertellen. Maar met wat poedersuiker of een plakje kaas zijn ze ook niet te versmaden.

American pancakes recept

Amerikaanse pannenkoeken

Het is echt een basisrecept voor American pancakes, dus je kunt alle kanten op qua smaakvariaties. Zelf gebruikte ik als basis voor deze makkelijke pancakes gebruik ik altijd het recept van Nigella Lawson, al voeg ik tegenwoordig wel nog een beetje baking soda toe. Daar worden ze nog luchtiger van wat erg lekker is. Probeer ze vooral eens uit zou ik zeggen!

Maak jij dit American pancakes recept van Laura’s Bakery regelmatig, maar ben je even in de war vanwege de nieuwe foto’s? Geen zorgen! Dit recept heeft een update gekregen! Nieuwe foto’s en meer handige baktips zodat je pancakes nog lekkerder zullen worden.

Meer pancakes recepten

Zoals jullie weten experimenteer ik nogal graag met andere smaakcombinaties en toevoegingen aan mijn basisrecepten. En laat dit (Amerikaanse) pannenkoeken recept nou net mijn favoriete basisrecept voor pancakes zijn. Er staan dus al flink wat lekkere variaties online.

Een aantal van mijn favorieten deel ik hier graag even met jullie:

Maak jij liever volkoren pancakes? Ook daar heb ik al een aantal hele lekkere recepten voor, als variatie op deze American pancakes. Zo heb je het idee dat je American pancakes eet, maar krijg je toch een gezonde portie vezels binnen. De favoriete volkoren pancakes op Laura’s Bakery zijn de appel-kaneel pancakes. Een echte aanrader!

HET KINDERBAKBOEK 2

Dit American pancakes recept vind je ook in het Kinderbakboek 1, maar grote kans dat jij die al in de kast hebt staan. In het tweede deel van Het Kinderbakboek vind je 30 nieuwe zoete én hartige recepten voor kinderen die allemaal zijn voorzien van stap-voor-stap illustraties. Alle recepten zijn eenvoudig uitgelegd zodat iedereen ermee aan de bak kan. Een perfect boek voor alle kleine koekenbakkers! Wat bak je als eerst? De pannenkoekentaart of dino koekjes?

Bekijk en bestel hier!

Afbeelding

American pancakes bewaren

Misschien heb je de pancakes gebakken voor een brunch die je morgen pas hebt, of kon je alle gebakken pancakes niet op. Gelukkig kun je American pancakes heel goed bewaren! In de koelkast verpak je ze simpelweg in wat aluminiumfolie, op die manier blijven ze zeker twee dagen goed.

In de vriezer zou ik een stukje bakpapier tussen elke pancake leggen, dat voorkomt dat ze aan elkaar blijven plakken. Vervolgens verpak je ze ook in aluminiumfolie, waarna je ze tot drie maanden kunt invriezen.

Pancakes opwarmen

Voordat je de bewaarde (en ontdooide) pancakes gaat eten, moet je ze natuurlijk wel even opwarmen. Dat is het lekkerst! Dit gaat gemakkelijk in de magnetron, maar daar worden ze wel een beetje slap van. Persoonlijk warm ik ze graag even in de pan op, dan zijn ze het lekkerst en is het net alsof je ze vers gebakken hebt 😉.

American pancakes maken

Pancakes bewaren

De lekkerste American pancakes maken

Kan ik het beslag ook voorbereiden en later afbakken?

Dat zou ik niet doen. Dit gaat ten koste van de werking van de rijsmiddelen. In principe is het weinig werk om het beslag te maken. Ik denk dat je hier nog geen vijf minuten mee bezig bent, het afbakken kost wat meer tijd. Je kunt de gebakken pancakes wel heel makkelijk bewaren, lees er hier meer over.

Kan ik deze pancakes ook met karnemelk maken i.p.v. met melk?

Ja hoor, in principe kan dit. Maar het is niet nodig om luchtige pancakes te krijgen. De baking soda wordt in dit recept namelijk geactiveerd door het bakpoeder, hier zit het “zuurtje” al in. Lees hier meer over ingrediënten die werken met baking soda.

Mijn beslag is erg dik, hoort dat zo?

Ja, dat klopt! American pancakes beslag is een stuk dikker dan we gewend zijn van Nederlandse pannenkoeken.

Ik heb geen bakpoeder/baking soda in huis, kan ik dit weglaten?

Dat zou ik niet doen, de combinatie van deze twee rijsmiddelen maakt de pancakes nu juist zo lekker luchtig. Heb je één van beide ingrediënten niet in huis, maar wil je dit recept toch maken? Houd dan het volgende in gedachten:

  • 1 tl baking soda kun je vervangen door 3 tl bakpoeder
  • 1 tl bakpoeder kun je vervangen door 1/3e tl baking soda (voeg dan ook nog een zuur ingrediënt toe om de baking soda te activeren, lees hier meer)

Kan ik de boter vervangen door olie?

Dat kan, maar de roomboter is wel een smaakmaker.

In welke pan bak jij de pancakes?

Ik gebruik zelf een pannenkoekenpan om de pancakes in te bakken. Daarin kan ik ongeveer 3 pancakes tegelijk bakken.

American pancakes recepten

 

American pancakes bakken

Recept afdrukken

4.62 van 212 stemmen

American pancakes

Lekker als ontbijt, lunch of gewoon tussendoor: American pancakes. Dit recept is een absolute topper, je kunt er eindeloos mee variëren.
Porties: 14 pancakes

Ingrediënten

  • 230 gram bloem
  • 16 gram bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 1 tl suiker
  • 2 eieren
  • 30 gram gesmolten ongezouten roomboter + extra boter om in te bakken
  • 300 ml melk

Benodigdheden

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een mengkom en mix dit goed door elkaar. Ik schep het beslag altijd in de pan met een juslepel, maar je kunt ook een kan of fles gebruiken en het in de pan gieten.
  • Doe een beetje boter in de pan en giet het beslag in de pan. In mijn pan passen ongeveer drie pancakes tegelijk. Zodra de pancakes belletjes krijgen aan de bovenkant kun je ze omdraaien. Dan hebben ze nog maar kort nodig.
  • Lekker Amerikaans, serveer ze als een grote stapel en giet er stroop (of beter: maple syrup) overheen.
Bewaren

Krijg je niet alle pancakes op, je kunt ze ook bewaren!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

155 reacties

  1. Kimberly schreef:

    Dit lijkt me echt heel erg lekker! Thanks voor het recept, ik wil het zeker een keertje maken

  2. Marjon Brouwer schreef:

    Net gemaakt, ze zijn heerlijk en makkelijk om te maken! Had nog maple syrup staan, erg lekker!

    liefs Marjon

    1. Safae schreef:

      Als jij het zegt ik heb trouwens niet echt een groote ervaring met pannenkoeken/ pancakes maar ik zal het nu gaan maken ik hoop dat ik ervan ga genieten

      Wish me luck!

  3. deliciouscupcake schreef:

    Dat ziet er lekker uit!Pannenkoeken zijn mijn lievelingseten!Mijn Facebook en Instagram volgers zien regelmatig pannenkoeken voorbij komen, ahaha 😉

    1. Lentinie schreef:

      Kan je het beslag voor deze ( trouwens heerlijke )pancakes ook bewaren?
      Zo ja hoe?

      Groetjes

      1. Lentinie schreef:

        Oeps was niet de bedoeling om dit als reactie op reactie te vragen?

      2. Laura's Bakery schreef:

        Dat zou ik niet doen en gaat ten koste van het rijsmiddel. Je kunt de pancakes zelf wel heel gemakkelijk bewaren.

      3. Sara schreef:

        Dat kan maar als je de pancakes wilt bewaren zal ik ze bakken en dan de pancakes die je niet wilt eten kunnen de vriezer in als je ze er een paar dagen later uit haalt hoef je ze alleen in de magnetron of brood tooster op te warmen.
        Ik hoop dat dit heeft geholpen!

  4. Carette schreef:

    Die zien der lekker uit … ga ik proberen .. dank je wel voor het recept …

  5. Lara schreef:

    Ik heb ze zojuist gemaakt! Heerlijk!

  6. Denise schreef:

    Hmm!! Ik heb ze gisteren gemaakt!
    Ze waren heerlijk! En dat met allemaal spulletjes die ik nog in huis had!
    Heb er voor de smaak nog wel een zakje Vanille suiker door heen gedaan.
    Ga snel weer lekkere receptjes uitproberen!! Dankje wel! 🙂

  7. Laura schreef:

    Dank voor het recept: ik ga het proberen maar dan met karnemelk. Groet (ook) Laura

  8. Hester schreef:

    Ik heb ze vanavond gemaakt. Vooral de kids hebben gesmuld!! Ik heb vandaag officieel mijn man verslagen als pannekoekenbakker haha. Heb overigens wel karnemelk gebruikt ipv gewone melk, 1 zakje vanillesuiker extra en een beetje kokosbloesemsuiker. Superlekker!! Bedankt 🙂

  9. jacqueline schreef:

    Ik ga dit recept zeker snel uitproberen, man is gek op pancakes, hoe kan ik ze het beste bewaren als ik over heb? In een afsluitbare plastic doos?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Als ik er een paar over heb verpak ik ze meestal in aluminium folie en dan in de koelkast. Plastic doos gaat ook prima.

      1. Rianne schreef:

        Hoi laura kunnen ze ook in de vriezer? (Ps ze waren heerlijk! Melk vervangen door karnemelk want ik dacht dat ze altijd daarmee gemaakt worden:)

        1. Laura's Bakery schreef:

          Ja dat kan! Even een stukje bakpapier tussen elke pancake leggen zodat ze niet aan elkaar plakken en luchtdicht verpakt invriezen. Ik zou ze na het ontdooien nog even opwarmen!

    2. Trees Weernink schreef:

      Vries ze apart in gaat heel goed. bij ons komen geregeld kleinkids langs
      Die willen alleen pancake s van oma Aunt jemima Recept met de siroop

  10. Anne schreef:

    Ik heb ze al een paar keer gemaakt, heerlijk! Nooit meer een ander recept, thanks!

  11. Elvira Farla schreef:

    Heerlijke pancake’s! Zojuist gebakken om het jaar goed te beginnen!

  12. Tamara schreef:

    Net gemaakt, heerlijk met stroop, kaas of poedersuiker!

  13. sanne van toorn schreef:

    Beste laura,

    Waarom gebruiken ze in sommige recepten karnemelk?
    En er zijn ook heel wat recepten waarbij staat: de eiwitten apart te houden, te kloppen en later door het beslag te roeren?

    X Sanne van Toorn

    1. Laura's Bakery schreef:

      Karnemelk geeft een andere smaak aan je baksel, moeilijk te omschrijven maar je merkt het wel. Als je eiwitten luchtig klopt en erdoor spatelt krijg je een luchtiger resultaat.

  14. amber schreef:

    yesss, dit recept is echt geweldig!
    ik ga ze morgen maken voor vaderdag, want mn vader is gek op pancakes! 😉
    heel erg bedankt!

  15. janneke schreef:

    hallo,

    kan ik de pancakes ook maken zijn bakpoeder?
    Waar dient het bakpoeder voor?

    Groeten Janneke

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het bakpoeder zorgt ervoor dat je mooie luchtige pancakes krijgt, dat is dus wel echt nodig.

  16. Julia schreef:

    Mijne werden een soort van elestieke substantie…

    Deed ik iets fout?

    Groertjes J.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het hoort niet een elastieke substantie te worden, eerder een stevig en iets dikker beslag. Heb je wel de receptuur gevolgd?

  17. Ester schreef:

    Heerlijk!!!

  18. Fieke schreef:

    Hoi,

    Kan ik ook zelfrijzend bakmeel gebruiken ipv de bloem en bakpoeder? Dat heb ik nu namelijk wel in huis 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, geen probleem. Ze zullen misschien wel iets minder luchtig worden.

      1. Willem schreef:

        In alle Amerikaanse recepten voor pancakes gebruiken ze “buttermilk”, dat is karnemelk. Raad ik aan ipv melk; maakt ze nog lekkerder!

        1. Willem schreef:

          En met opgeklopte eiwitten worden ze nog luchtiger !

  19. Kimo schreef:

    Hoi Laura,

    Kwam net thuis van een toets en had hier zin in! Super goed recept, ze waren heerlijk! Ik kreeg ze niet zo mooi rond, maar ja ?
    Groetjes, Kim

  20. Jenny schreef:

    Heb ze net gemaakt!
    Met dit beslag krijg je tenminste 3 rondjes in de pan.
    Laatst vloeide het met een ander recept helemaal in elkaar.
    Ze zijn ook nog eens superlekker.
    Heb ze gepind zodat ik ze snel kan vinden.
    Bedankt, Jenny

  21. Lufyou schreef:

    Echt super lekker! Het beslag is bij mij alleen heel dik, hoort dat?

    1. Laura schreef:

      Het is een dikker beslag dan normale pannenkoeken, dat klopt 🙂

  22. Lola schreef:

    Hallo,
    Kan ik ook halfvolle melk hiervoor gebruiken. Is alles wat ik nu in huis heb.

    Groetjes

    1. Laura schreef:

      Ja hoor, gebruik ik zelf ook altijd

  23. Brenda schreef:

    Beste Laura, moet er in dit recept geen soda toegevoegd worden? Ik zag namelijk dat dat wel moet in je andere pancake recepten. Alvast bedankt voor je reactie!

    1. Laura schreef:

      Bij de basis doe ik dat niet altijd. Het hoeft niet dus, maar kan wel. Je krijgt dan iets luchtigere pancakes.

  24. Marije schreef:

    Ik heb ze net gemaakt,heerlijk! ?

  25. samantha schreef:

    hier in hongarije verkopen ze in de amerikaanse weken alleen maple sirup, geen stroop hier te bekennen,erg jammer want vind dat heerlijk! de amerikaanse weken zijn wel leuk hoor, verkopen ze dingen die ze hier niet hebben! (zoals pindakaas…)
    ik heb nog nooit amerikaanse pannekoekjes op, word maar tijd dan he 😉

  26. Esther1966 schreef:

    Heerlijk hoor, met karnemelk gemaakt. Wel iets meer karnemelk dan het recept aangeeft, ik vond het beslag anders echt te dik. Waren supergoed gelukt en komen erg dicht bij wat ik altijd in Amerika te eten krijg in een restaurant.

  27. Karen schreef:

    ik ben van plan om ze te maken maar (misschien) rare vraag maar met welke bloem moet ik ze maken ?

    1. Laura schreef:

      Ik gebruik zelf altijd patent- of tarwebloem

  28. Jolanda schreef:

    Heerlijk en super makkelijk om zelf te maken..

  29. Wies schreef:

    Kan je het beslag ook al een dag van te voren maken? Bijvoorbeeld al in de avond en de volgende ochtend bakken?

    1. Laura schreef:

      zou ik niet doen omdat je ze dan niet zo luchtig krijgt.

  30. Janneke schreef:

    Wow. Echt lekker zeg! Lijkt sprekend op de pancakes die ik in Engeland had! En ze zijn heel makkelijk te maken en zo op!

  31. H. Hendrikse schreef:

    Heb ze vandaag gebakken. Ze zijn inderdaad heerlijk!

  32. Cicek schreef:

    Lekker recept, heel makkelijk natuurlijk. İk heb de eieren wat langer geklopt en de helft van het bakpoeder gebruikt. Het was nog steeds luchtig.

  33. Leonie schreef:

    Heerlijk zijn ze. Wij hebben ze gegeten met caramel stroop.

  34. Sandy schreef:

    Vandaag voor het eerst gemaakt met de helft van de hoeveelheid. Super recept, lekker dikke pancakes die heerlijk smaken. Top weer, dank je wel.

  35. Lydia schreef:

    Ze waren super lekker! Bedankt voor het recept.

  36. Kay schreef:

    Bedankt voor dit recept, echt een aanrader! Vraagje: Kan ik de pancakes een avond van te voren al bereiden? En hoe kan ik ze dan het beste ‘s ochtends opwarmen; in de oven of beter weer even terug in de pan? Ik ben helemaal fan van Laura’s bakery. Alle recepten die ik tot nu toe heb uitgeprobeerd zijn heerlijk (deze ook dus)!

    1. Laura Kieft schreef:

      Beide kan, ik zou ze even in de pan opwarmen.

    2. Céline schreef:

      Supergoed receptje! Mooi dik beslag wat het gemakkelijk maakt om mooie ronde pancakes te bakken.
      Ik warm ze de dag nadien op in de broodrooster, zo blijven ze lekker krokant vanbuiten en toch nog mals binnenin.

  37. Marion schreef:

    Zou het recept ook met dezelfde hoeveelheid karnemelk kunnen? Ik wil ze komende week gaan maken in de vakantie. Dus ben benieuwd.

    1. Laura Kieft schreef:

      Denk dat dat wel moet lukken, smaak zal iets verschillen uiteraard.

      1. Marion schreef:

        Ze waren erg lekker, had er nog soda en vanillesuiker aan toegevoegd. En de kinderen hebben er heerlijk van gesmuld!

  38. Annelies Hiddink schreef:

    Normaal maak ik een recept vaak maar 1 keer omdat ik hou van nieuwe dingen uitproberen. Deze is echter een blijvertje! Regelmatig komt mijn zoon thuis met zijn vriendje en vraagt dan: mam, wil je weer van die lekkere pannenkoekjes voor ons bakken? En standaard zegt dat vriendje: wauw, jouw moeder kan dat echt goed. 🙂

  39. Lena schreef:

    Wat een heerlijke pannenkoeken. Mijn vriend wil geen “gewone Nederlandse ” meer. Dus zeker ze worden zeker vaker gemaakt.

  40. Britt schreef:

    Ik heb deze pannekoeken al vaker gemaakt en ze zijn Fantastisch. Ik ben alleen wel benieuwd of je de 30g boter kan vervangen door zonnebloemolie?

    1. Laura Kieft schreef:

      Zou prima moeten lukken.

  41. Arnolda schreef:

    Heerlijk! Ik gebruikte ook karnemelk en deed er nog een handje rozijnen door

  42. Mia schreef:

    Je heb het recept aangepast en de boter eruit gehaald, wat ontzettend jammer! Mijn kinderen en ik zijn juist zo’n groot fan van de versie met. Waarom geen tweede artikel met nieuw recept?

    1. Laura Kieft schreef:

      Die had inderdaad niet moeten verdwijnen uit het recept. Alleen de baking soda had toegevoegd moeten worden (wat ze nog lekkerder maakt, goed luchtig), is inmiddels aangepast.

  43. Mr.V schreef:

    Juist niet goed door roeren, key van lekkere dikke american pancakes is het beslag heel rustig mixen voor max. 30 sec, je wilt juist die klodders ertussen hebben.

  44. Liene schreef:

    Nooit meer van de supermarkt ,wat zijn deze makkelijk te maken en zo ontzettend lekker .
    Ik heb het recept gehalveerd voor mezelf als lunch hahaha en foto gestuurd naar mijn man ….
    Wij ontbijten hier vaak mee op zondagochtend ( met die koel”verse”) met spek en of fruit.
    Dank je wel voor het recept . Ik bak veel van jouw recepten ,lukt altijd en zo duidelijk zonder onnodige “ vaktermen” . Ik ben fan .

    1. Laura Kieft schreef:

      Wat leuk om te horen, dank je wel!

  45. Irma schreef:

    Amerikaanse pannenkoeken zijn heerlijk maar stiekem eet ik ze het liefst met van Gilse stroop. En gebakken bacon. Niet zo gezond maar ik maak ze dan ook alleen op speciale gelegenheden zoals een verjaardagsontbijtje.

  46. Annelies schreef:

    Hoi Laura!

    Ik heb je pancakes al vaak gemaakt en ze zijn erg lekker. Zou je ze ook in een pannetje op het gourmetstel kunnen doen? De ‘gewone’ pannenkoekjes duren altijd een eeuwigheid en zijn, als ze klaar zijn, eigenlijk altijd te hard.

    1. Laura Kieft schreef:

      Moet lukken, durf je niet te zeggen of deze veel sneller zullen gaan alleen.

  47. Wim schreef:

    Beste Laura,

    Ik heb 2 vragen.
    Waarom bakpoeder en bakingsoda, dus 2 verschillende rijsmiddelen in één recept.
    En om de bakingsoda te laten rijzen heb je toch een zuurtje nodig zoals bv karnemelk, waarom staat er in het recept dan melk.

    Groetjes
    Wim

  48. Khadija schreef:

    Geweldig recept! Ik had al 2 dagen lang zin in pancakes en dit zijn zeker de lekkerste die ik ooit heb gemaakt.

  49. Inci schreef:

    Heerlijk! Dankzij de tips van de bubbeltjes wist ik precies wanneer ze om moest draaien, super handig, bedankt hiervoor!

  50. Moni schreef:

    Gebruik je de boter in het beslag of in de pan voor te bakken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Er gaat een beetje boter door het beslag (en je bakt ze er natuurlijk ook in)

      1. Anja schreef:

        Hoi Laura, bedoel je een beetje van die 30 gram of 30 gram gaat er in en daarnaast nog de boter die in de pan zelf gaat? Tot ik deze vraag en jouw antwoord erop las was ik onder de veronderstelling dat er 30 gram in het beslag gaat.

        1. Laura's Bakery schreef:

          Dan was jouw veronderstelling juist.

  51. Floris schreef:

    Moet het beslag rijzen ?

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee, anders zou dit natuurlijk in het recept staan 😉

  52. Speady schreef:

    Voor hoeveel personen is dit

    1. Laura Kieft schreef:

      Er staat bij hoeveel je ermee kunt bakken, zelf even inschatten hoeveel je er per persoon wilt eten.

  53. Noor schreef:

    Vandaag gemaakt en echt fantastisch!

  54. Josiane Callebaut schreef:

    Kan je dat ook glutenvrij maken ? Met boekweit of iets anders ?

    1. Laura Kieft schreef:

      Je kunt een glutenvrije meelmix gebruiken.

  55. Lydia schreef:

    Zojuist deze gemaakt, goed bevallen! Erg lekker en luchtig en ook nog eens snel gebakken. Ik had er nog een restje bosbessen in verwerkt, ging goed.

  56. Ann schreef:

    Hallo Laura,

    Zou je deze pancakes ook vooraf kunnen maken (enkele uurtjes bijvoorbeeld) en opwarmen (in microgolfoven) net voor het serveren?

    Bij gewone pannenkoeken of flensjes lukt dit goed, maar met pancakes heb ik daar geen ervaring mee 🙂

    Bedankt!
    Ann

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, werkt ook prima.

  57. Maaike schreef:

    Bak je de pancakes op hoog vuur, zoals pannenkoeken? Of moeten ze langzaam garen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Bak ze zelf meestal op middelhoog vuur, maar wat lager kan ook prima.

  58. Julia schreef:

    Ik ga het nog proberen lijkt me heeeeeeeeeeeel lekker!

  59. Reina schreef:

    Ik splits het ei, maak schuim van het eiwit en schep dat er op het laatst door. Dat worden ze extra luchtig ?

    1. Merel schreef:

      Super lekker recept. Is nu al de 2e keer dat ik ze maak. Bedankt voor dit recept Laura.

  60. Saskia schreef:

    WoW ik heb ze net met mijn zoontje gemaakt, wel de boter door het beslag vergeten, maar wat super lekker?

  61. humnk schreef:

    leuk het is hartstikke lekker

  62. Esther schreef:

    Deze net gemaakt, perfect! Heerlijk op de zondagochtend.

  63. Wim schreef:

    Nee, perfect voor iedere ochtend

    1. Laura's Bakery schreef:

      Haha, helemaal waar!

  64. myrthe schreef:

    deze zijn echt zo lekker! in mijn familie gaat er een eeuwdenoud pancake recept rond. (half americaans?). deze heb ik net gemaakt en zo lekker! al moet mn oma toch meer hebben van t familierecept .. x

    1. Laura's Bakery schreef:

      Haha tradities he! Fijn dat dit recept jouw goedkeuring heeft gekregen 😀

  65. Jackie schreef:

    Heerlijk recept! Ik heb ze ook met karnemelk gemaakt en daarna gegarneerd met gehakte gebrande hazelnoten, pecannoten, banaanstukjes en een scheutje ahornsiroop. Een waar feestje als lunch!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Oh dat klinkt zalig!

  66. Heidy Kok schreef:

    Gisteren gemaakt door mijn zoontje van 10. Helemaal zelfstandig, mede dankzij je duidelijke recepten! Ze zijn met smaak opgegeten en er werd al gevraagd of hij de volgende keer een dubbele portie kon bakken! Ik zeg: goedgekeurd

  67. Debbie van den Heuvel schreef:

    Goede middag,

    Hoeveel calorieën heeft een pannenkoek ongeveer?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik durf het je niet te zeggen, maar ik weet dat er sites zijn waarmee je dit kunt uitrekenen.

  68. Renate schreef:

    Deze pannekoeken zijn heerlijk…ik heb er n beetje vanille extract bij gedaan. Heerlijk. Ik ga ze ook eens maken met karnemelk en een keer met mijn eigen kefir…ben benieuwd

    1. Laura's Bakery schreef:

      Lekker! Veel bakplezier!

  69. Jenny schreef:

    Hallo Laura. Ik vraag me af of je ze ook kunt maken met boekweitmeel, of andere melen. Ik eet niet alleen glutenvrij maar ik eet ook geen glutenvrije kant en klaar mixen. Dus ben heel benieuwd naar je antwoord.

  70. Marte schreef:

    Net gemaakt en echt ontzettend lekker! Kwam er bij de laatste achter dat ik de eieren vergeten was, ben benieuwd hoe anders ze zijn met eieren.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Oei haha, dat lijkt me niet zo lekker. Viel het mee?

      1. Marte schreef:

        Juist heel lekker zonder! Was verbaasd toen ik er achter kwam 🙂

  71. matt schreef:

    met een beetje cacao is het ook lekker!

  72. Martine schreef:

    Dit is echt mijn go-to recept! Ik ben in Amerika opgegroeid en kan American pancakes echt niet weerstaan. Ik vind dit recept ook heel makkelijk aan te passen. Soms laat ik de zout en suiker weg (omdat ik er toch zoveel Maple syrup overheen doe haha). Vaak heb ik ook alleen tarwemeel staan en gebruik ik dat. Dan doe ik misschien iets meer meel erin (rond de 250g). Ze worden met tarwemeel mega stacks. Maar dat komt natuurlijk door dat er qua verhouding dan iets meer bakpoeder en baking soda in zit maar dat vind ik persoonlijk niet zo erg! Als laatst heb ik vaak geen boter in huis dus gebruik 30g olie. Ook prima! Ze smaken altijd goed! 🙂

    1. Martine schreef:

      Oh en plantaardige melk kan dus ook!

  73. Yana schreef:

    Hoi Laura,
    Ik zie veel dat mensen de melk met karnemelk vervangen, maar welke smaak geeft dat aan je pancakes?
    Alvast bedankt
    Gr Yana

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je zou het niet moeten proeven, het is vaak ter activatie van de baking soda en dus voor luchtigheid.

  74. Vlinder Hillewaert schreef:

    Ik heb ze net gemaakt! Super lekker
    Zeker een aanrader x

  75. Caroline schreef:

    Zit nu aan de lunch …3 gemaakt helemaal voor mezelf echt genieten.
    Dit recept ligt in mijn keuken lade ik gebruik nooit een ander top recept

  76. Kay schreef:

    Dit blijven echt heerlijke fluffy pancakes!! Top recept en zo makkelijk! 🙂

  77. Matthea schreef:

    Ik heb vandaag uw heerlijke pan cakes gebakken en er cranberrysaus opgedaan. We aten her als ontbijt, zo heerlijk zacht. Jammie. Ik heb meteen uw link op mijn kookgroep gezet.
    Dank je wel.

  78. Femke schreef:

    Hoii ik heb vanmidag deze heerlijke pancakes gebakken alleen ze waren wel een beetje hard en moeilijk door te snijden

  79. Karen schreef:

    Super gemakkelijk recept en fantastisch lekkere pancakes.
    Iedereen was er zot van. ??

  80. Tineke schreef:

    Echt een super recept Laura! Ik maak het al jaren en het blijft een favoriet! Heerlijk met karamelstroop.

  81. Masi schreef:

    In sommige recepten zie ik dat er meer melk/karnemelk word gebruikt. Ik neem aan dat ze wat dunner worden. Zijn er ook andere gevolgen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ze zullen meer uitlopen in de pan en daarmee dunner worden.

  82. Esther schreef:

    Ik heb de ingrediënten van dit recept ook op een briefje in de keuken staan. Maak ze regelmatig.

  83. Sara schreef:

    hoi lara,
    kan je deze heerlijke american pancakes ook zonder roomboter maken?, want thuis heb ik namelijk geen roomboter

    1. Laura's Bakery schreef:

      Er moet wel iets van boter in. Zonder gaat niet lukken.

  84. Monique schreef:

    Waarom voeg je eigenlijk nog Baking soda toe als je ook al bakpoeder gebruikt? Ik vond de smaak daarvan nogal overheersen eigenlijk…

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat vervelend! Dat is niet de bedoeling. Zou het kunnen dat je te grote theelepels hebt gebruikt? Hier leg ik uit waarom ik het combineer: https://www.laurasbakery.nl/combineren-baking-soda-en-bakpoeder/

  85. Tessa schreef:

    Hoii, ik wil ze nu gaan maken aleen heb geen bakpoeder door wat kan ik dit vervangen

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik zou deze pancakes zelf niet maken zonder bakpoeder. Wellicht kan een kleinere hoeveelheid baking soda als vervanger volstaan, maar dat kan ik niet met zekerheid zeggen.

  86. Martijn Hoogendoorn schreef:

    Beste Laura, ik wilde na het gebruiken van veel van je recepten toch even een moment nemen om je te complimenteren met je website; alles wat ik hiervan maak wordt heerlijk. Hartelijk dank voor de moeite die je hier in steekt!!

  87. Jens schreef:

    Heerlijk zijn ze en makkelijk te maken. Fluffy zonder dat ik eiwit hoef stijf te kloppen.

  88. koen deventer schreef:

    lekker recept!

  89. Eva schreef:

    Heerlijke pancakes! Ik heb ze zelf gluten vrij gemaakt maar dat mag de pret niet drukken!!!! Zo lekkkerrrr alleen heb je tips om ze rond te maken???

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk! Je kunt ze met een bakring bakken als je ze heel rond wilt.

  90. Marieke schreef:

    Heerlijke pancakes! Tip van flip: vanillesuiker ipv de gewone suiker/zout weglaten en dan met plakjes banaan erop! Heerlijk smullen, ook voor de kleintjes!

  91. Pieter schreef:

    Goedemorgen,
    Is de boter om in te bakken, of zit het ook daadwerkelijk in het beslag?
    Groet,
    Pieter

    1. Laura's Bakery schreef:

      Deze boter gaat er inderdaad door, je hebt wat extra nodig om in te bakken. Ik zal het even verduidelijken in het recept.

  92. Adeline schreef:

    Voor het eerst american pancakes gebakken en geproefd. Wat lekker zeg. Paar hartig met kaas en plakje Schwarzwalder ham en paar met maple syrup dat ik ooit nodig voor een recept.

  93. Karen schreef:

    Hi Laura

    Ze zijn gelukt! Yes!

    Ik proef alleen de bakpoeder enorm… ben ik de enige? 16 gram lijkt zo veel ….

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat fijn! Je kunt wat minder proberen een volgende keer als je het erg proeft.

  94. Rob schreef:

    Ze lijken op het eerste moment van eten lekker maar doordat er, in verhouding, zo veel rijsmiddelen inzitten krijg je er een enorm stroeve en droge mond van. Ik had zelfs slechts de helft van de baking soda gebruikt omdat ik niet meer had. Wij vonden ze daarom echt niet lekker 🙈

    1. Laura's Bakery schreef:

      Jammer om te horen! Zelf heb ik dit niet zo ervaren.

  95. marthe schreef:

    zeer lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *