Goedemorgen op deze mooie tweede kerstdag. Voor het eerst sinds jaren heb ik een kerstdag gepland waarop er helemaal niets hoeft. Ik hoef de deur niet uit en er komen geen mensen op visite. Dus na een paar dagen in de keuken te hebben gestaan en een hoop gezelligheid ga ik vandaag lekker lui doorbrengen op de bank met een serie kerstfilms. Perfecte dagbesteding voor tweede kerstdag als je het mij vraagt. Uiteraard houd ik het eten nog wel een beetje feestelijk, dus ik begin gewoon lekker met een kerstontbijt. Ik laat je zien hoe je voor het ontbijt heel goed gebruik kunt maken van de restjes van eerste kerstdag (of je maakt deze pas na Kerst natuurlijk). In dit geval maak ik gebruik van overgebleven kerststol, daarmee maak ik kerststol wentelteefjes!
Kerststol wentelteefjes
Ingrediënten
- 6-8 sneetjes kerststol (volgens recept)
- 250 ml melk
- 2 eieren (M)
- 2 tl vanille-extract
Instructies
- Doe melk, eieren en vanille-extract in een kom en klop door elkaar. Giet het mengsel in een diep bord of ovenschaal en doop de sneetjes kerststol erin. Zorg dat die het mengsel goed opnemen, je kunt ze dus ook laten liggen en af en toe even omdraaien.
- Verhit dan wat boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes gaar en goudbruin aan beide kanten.
- Serveer gelijk nu ze nog warm zijn en strooi er wat poedersuiker overheen.
- Eet smakelijk!
Nooit aan gedacht om wentelteefjes van overgebleven kerststol te maken. Het klinkt lekker dus dit ga ik morgen maar eens maken. Bedankt Laura!