Kerststol wentelteefjes

16

Goedemorgen op deze mooie tweede kerstdag. Voor het eerst sinds jaren heb ik een kerstdag gepland waarop er helemaal niets hoeft. Ik hoef de deur niet uit en er komen geen mensen op visite. Dus na een paar dagen in de keuken te hebben gestaan en een hoop gezelligheid ga ik vandaag lekker lui doorbrengen op de bank met een serie kerstfilms. Perfecte dagbesteding voor tweede kerstdag als je het mij vraagt. Uiteraard houd ik het eten nog wel een beetje feestelijk, dus ik begin gewoon lekker met een kerstontbijt. Ik laat je zien hoe je voor het ontbijt heel goed gebruik kunt maken van de restjes van eerste kerstdag (of je maakt deze pas na Kerst natuurlijk). In dit geval maak ik gebruik van overgebleven kerststol, daarmee maak ik kerststol wentelteefjes!

Kerststol wentelteefjes

Een heerlijke feestelijke variant op de klassieke wentelteefjes: kerststol wentelteefjes. Een perfect toetje of ontbijtje tijdens de feestdagen.

Ingrediënten

Instructies

  • Doe melk, eieren en vanille-extract in een kom en klop door elkaar. Giet het mengsel in een diep bord of ovenschaal en doop de sneetjes kerststol erin. Zorg dat die het mengsel goed opnemen, je kunt ze dus ook laten liggen en af en toe even omdraaien.
  • Verhit dan wat boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes gaar en goudbruin aan beide kanten.
  • Serveer gelijk nu ze nog warm zijn en strooi er wat poedersuiker overheen.
  • Eet smakelijk!
Bewaren

Serveer de wentelteefjes warm, dan zijn ze het lekkerst.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

  1. Annelies schreef:

    Nooit aan gedacht om wentelteefjes van overgebleven kerststol te maken. Het klinkt lekker dus dit ga ik morgen maar eens maken. Bedankt Laura!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *