Hier zul je de meeste tafelgasten mee verrassen tijdens het kerstdiner: een panna cotta van geitenzuivel met cranberry compôte
Porties: 4personen
Ingrediënten
4blaadjes gelatine
250mlvolle geitenmelk
250mlvolle geitenyoghurt
1vanillepeul
50gramhoning
cranberry compote
Instructies
Bereid de cranberry compote voor volgens het recept.
Week de blaadjes gelatine in koud water voor ongeveer 5 minuten.
Halveer de vanillepeul en schraap het merg eruit. Doe het merg samen met de geitenmelk en de honing in een steelpan en roer door tot deze is opgelost. Zodra het begint te koken haal je het pannetje van het vuur.
Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan het geitenmelkmengsel, roer door tot deze zijn opgelost. Laat even afkoelen en spatel daarna ook de geitenyoghurt er doorheen. Verdeel over de schaaltjes en zet ze een nacht in de koelkast.
Maak de randen van de panna cotta voorzichtig los en keer elk schaaltje om op een dessertbord (tik op de bodem totdat de panna cotta loslaat). Serveer de panna cotta met de zelfgemaakte cranberry compote.
Tips
de overgebleven vanille peul kun je in je pot met suiker stoppen, zo ontstaat er over verloop van tijd vanillesuiker.