Frambozen cheesecake wentelteefjes

Frambozen cheesecake wentelteefjes
45

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze met een roomkaasmengsel. Het resultaat? Dat zijn deze overheerlijke frambozen cheesecake wentelteefjes. Ik kon er geen genoeg van krijgen en het zou zomaar kunnen dat ik het grootste deel van deze portie in mijn eentje heb opgegeten 😉 . Met Valentijn in aantocht is dit in ieder geval alvast het perfecte Valentijn ontbijt, want je kunt hier namelijk prima met zijn tweetjes van genieten. Eet smakelijk!

Frambozen cheesecake wentelteefjes

Deze frambozen cheesecake wentelteefjes zijn het perfecte Valentijn ontbijt.
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 6 sneetjes (wit) brood
  • 250 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 el vanillesuiker
  • 2 tl kaneel

Vulling

  • 100 gram roomkaas
  • 3 tl vanillesuiker
  • 1 tl citroensap
  • paar eetlepels frambozenjam
  • frambozen voor serveren

Instructies

  • Snijd de korstjes van de sneetjes brood af. Gooi ze niet weg, want die kun je nog prima gebruiken. Ik zal je zo vertellen wat ik ermee deed.
  • Pak een diep bord of een schaal en klop hierin de melk, eieren, vanillesuiker en kaneel door elkaar. In een kommetje roer je de roomkaas, vanillesuiker en citroensap door elkaar.
  • Gebruik een deegroller om de sneetjes brood wat platter te drukken, zo zijn ze net even wat makkelijker te vullen en op te rollen merkte ik. Verdeel het roomkaasmengsel over de sneetjes brood, gevolgd door de frambozenjam. Ik gebruikte 1,5-2 theelepels jam per wentelteefje.
  • Rol dan het broodje vrij losjes op en wentel in het melkmengsel om tot dit goed in het brood is getrokken. Leg het wentelteefje opzij met de ‘naad’ naar beneden en doe hetzelfde bij de rest van de wentelteefjes.
  • Verhit wat boter in een pan en bak de wentelteefjes rondom goudbruin.
  • Serveer de wentelteefjes met extra frambozen en eventueel wat leuke Valentijn sprinkles.
Tips

Met de korstjes van het brood kun je nog wat 'wentelteefjes' bakken door ze in het overgebleven melkmengsel te dopen. Niets meer over? Dan kun je er ook croutons van maken.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

1 reactie

  1. Naomi schreef:

    Ooh, dit is precies de smaakcombinatie voor wentelteefjes die mijn moeder ook altijd maakt. Alleen maak zij geen rolletjes. Ze maakt meestal een dubbele boterham met roomkaas en jam, die ze in het ei wentelt en dan bakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *