Pecan snowball koekjes zijn (zoals de titel al doet vermoeden) typisch Amerikaans, ook al zwerven er de nodige recepten online die erop lijken. Hoe dan ook stond het idee stond al eeuwen op mijn baklijst en ik ben blij dat ik ze eindelijk gemaakt heb. Wat een overheerlijke koekjes zijn dit! En ook zo makkelijk om te maken. De basis van dit deeg lijkt erg op zandkoekjes, maar dan met heel veel pecan erdoor. Na het bakken haal je de koekjes twee keer door een zak met poedersuiker heen, dat geeft het feestelijke sneeuwbal-effect aan de koekjes.
Mijn proefpanel moest ook meteen denken aan typische Italiaanse koekjes, omdat ze lekker bros zijn, smelten op je tong, veel noten bevatten en omhuld zijn met poedersuiker. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!
wat voor bloem moet ik gebruiken .
voor die pencan snowball koekjes.
zou je mij dat kunnen laten weten.
al vast bedankt.
Patent of tarwebloem bijvoorbeeld.
Ik heb ze gemaakt! Wat een super lekkere brosse koekjes zijn het! Gauw de deksel op de koekjestrommel voordat ie leeg is….
Hi Laura, koekjes net gemaakt. Heerlijk maar zo bros dat ze uit elkaar vallen. Heb je een tip om ze wat steviger te houden? Groetjes
Misschien heb je ze dan net iets te lang gebakken? De baktijd bij deze koekjes komt vrij nauw. En had je de boter en poedersuiker wel goed romig gemixt samen?
hallo ik heb van morgen die koekjes gemaakt .
en ze zijn heerlijk . ik heb ze 12 minuten in de oven laten zitten .
toen heb ik ze op de koude aanrecht gelegt om ze af te laten koelen .
deze zijn voor herhaling vatbaar.
Superlekker, smelt in je mond. En ook nog eens makkelijk om te maken!
Bizar lekkere koekjes!
Heerlijke koekjes.
De koekjes hebben een soort
Ferrero Rocher-effect in je mond.
Ze breken snel , ik heb de kruimels en stukjes gebruikt in het dessert. Roomijs met deze kruimels is verrassend lekker.
Wauw, deze zijn echt super lekker!!!!!
Ik ga ze morgen maken! Maar welke boter gebruik je? Ongezouten roomboter?
Altijd ongezouten roomboter ja 🙂
Hoi hoi .
Waarschijnlijk doe ik iets verkeerd want bij mij werd de deeg heel erg zacht.
Kon het niet rollen mijn hele hand zat vol plaksel 🙁
Graag tips om het de volgende keer wel goed te doen.
Met vr. groet Dieuwke
Je kan wat extra bloem of poedersuiker toevoegen als je merkt dat het beslag te ”plakkerig”is. Nog een handige tip: Doe wat bloem op je handen en je aanrecht! Hierdoor plakt er geen deeg aan.
Wat een heerlijke koekjes en ze zien er zo leuk uit! De eerste koektrommel is hier al bijna leeg,ik ga vanmiddag weer nieuwe bakken het recept is duidelijk en makkelijk om te maken.