
Pecan snowball koekjes zijn (zoals de titel al doet vermoeden) typisch Amerikaans, ook al zwerven er de nodige recepten online die erop lijken. Hoe dan ook stond het idee stond al eeuwen op mijn baklijst en ik ben blij dat ik ze eindelijk gemaakt heb. Wat een overheerlijke koekjes zijn dit! En ook zo makkelijk om te maken. De basis van dit deeg lijkt erg op zandkoekjes, maar dan met heel veel pecan erdoor. Na het bakken haal je de koekjes twee keer door een zak met poedersuiker heen, dat geeft het feestelijke sneeuwbal-effect aan de koekjes.
Mijn proefpanel moest ook meteen denken aan typische Italiaanse koekjes, omdat ze lekker bros zijn, smelten op je tong, veel noten bevatten en omhuld zijn met poedersuiker. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!

Pecan snowball koekjes
Ingrediënten
- 125 gram boter
- 35 gram poedersuiker
- 115 gram bloem
- 65 gram pecannoten fijn gehakt
- 1 tl vanille extract
- 1 mespunt zout
Extra
- 100 gram poedersuiker voor het sneeuwbaleffect
Instructies
- Mix de boter en de poedersuiker samen tot een romig geheel. Zet dan de stand van de mixer laag en mix bloem, pecannoten, vanille extract en zout erdoor.
- Rol balletjes van het deeg, van ongeveer 2,5 cm doorsnee. Leg uit elkaar op een bakplaat met bakpapier. Bak de koekjes in 11-12 minuten op 175°C (boven- en onderwarmte) gaar. Bak ze niet te lang, ze moeten nog heel lichtbruin zijn.
- Haal de koekjes uit de oven en laat kort afkoelen totdat ze nog flink warm zijn, maar je ze wel aan kunt raken. Doe de overgebleven 100 gram poedersuiker in een ziplock zakje en haal de koekjes hier doorheen. Gebruik een vork om ze er weer uit te scheppen en leg op een afkoelrek. Als ze helemaal afgekoeld zijn haal je de koekjes nog eenmaal door de poedersuiker.
Bewaar de koekjes max. twee weken in een goed afgesloten koektrommel. Het koekjesdeeg laat zich ook goed invriezen, maximaal drie maanden.

wat voor bloem moet ik gebruiken .
voor die pencan snowball koekjes.
zou je mij dat kunnen laten weten.
al vast bedankt.
Patent of tarwebloem bijvoorbeeld.
Ik heb ze gemaakt! Wat een super lekkere brosse koekjes zijn het! Gauw de deksel op de koekjestrommel voordat ie leeg is….
Hi Laura, koekjes net gemaakt. Heerlijk maar zo bros dat ze uit elkaar vallen. Heb je een tip om ze wat steviger te houden? Groetjes
Misschien heb je ze dan net iets te lang gebakken? De baktijd bij deze koekjes komt vrij nauw. En had je de boter en poedersuiker wel goed romig gemixt samen?
hallo ik heb van morgen die koekjes gemaakt .
en ze zijn heerlijk . ik heb ze 12 minuten in de oven laten zitten .
toen heb ik ze op de koude aanrecht gelegt om ze af te laten koelen .
deze zijn voor herhaling vatbaar.
Superlekker, smelt in je mond. En ook nog eens makkelijk om te maken!
Bizar lekkere koekjes!