Pecan snowball koekjes

3 december 2020
Pecan snowball koekjes
44

Pecan snowball koekjes zijn (zoals de titel al doet vermoeden) typisch Amerikaans, ook al zwerven er de nodige recepten online die erop lijken. Hoe dan ook stond het idee stond al eeuwen op mijn baklijst en ik ben blij dat ik ze eindelijk gemaakt heb. Wat een overheerlijke koekjes zijn dit! En ook zo makkelijk om te maken. De basis van dit deeg lijkt erg op zandkoekjes, maar dan met heel veel pecan erdoor. Na het bakken haal je de koekjes twee keer door een zak met poedersuiker heen, dat geeft het feestelijke sneeuwbal-effect aan de koekjes.

Mijn proefpanel moest ook meteen denken aan typische Italiaanse koekjes, omdat ze lekker bros zijn, smelten op je tong, veel noten bevatten en omhuld zijn met poedersuiker. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!

Pecan snowball koekjes

Deze pecan snowball koekjes zijn ontzettend lekkere brosse koekjes met stukjes pecannoot en vermomd als kleine sneeuwballen.
Porties: 18 personen

Ingrediënten

  • 125 gram boter
  • 35 gram poedersuiker
  • 115 gram bloem
  • 65 gram pecannoten fijn gehakt
  • 1 tl vanille extract
  • 1 mespunt zout

Extra

  • 100 gram poedersuiker voor het sneeuwbaleffect

Instructies

  • Mix de boter en de poedersuiker samen tot een romig geheel. Zet dan de stand van de mixer laag en mix bloem, pecannoten, vanille extract en zout erdoor.
  • Rol balletjes van het deeg, van ongeveer 2,5 cm doorsnee. Leg uit elkaar op een bakplaat met bakpapier. Bak de koekjes in 11-12 minuten op 175°C (boven- en onderwarmte) gaar. Bak ze niet te lang, ze moeten nog heel lichtbruin zijn.
  • Haal de koekjes uit de oven en laat kort afkoelen totdat ze nog flink warm zijn, maar je ze wel aan kunt raken. Doe de overgebleven 100 gram poedersuiker in een ziplock zakje en haal de koekjes hier doorheen. Gebruik een vork om ze er weer uit te scheppen en leg op een afkoelrek. Als ze helemaal afgekoeld zijn haal je de koekjes nog eenmaal door de poedersuiker.
Bewaren

Bewaar de koekjes max. twee weken in een goed afgesloten koektrommel. Het koekjesdeeg laat zich ook goed invriezen, maximaal drie maanden.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

12 reacties

  1. riet maaten schreef:

    wat voor bloem moet ik gebruiken .
    voor die pencan snowball koekjes.
    zou je mij dat kunnen laten weten.
    al vast bedankt.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Patent of tarwebloem bijvoorbeeld.

  2. Willeke schreef:

    Ik heb ze gemaakt! Wat een super lekkere brosse koekjes zijn het! Gauw de deksel op de koekjestrommel voordat ie leeg is….

  3. Karin schreef:

    Hi Laura, koekjes net gemaakt. Heerlijk maar zo bros dat ze uit elkaar vallen. Heb je een tip om ze wat steviger te houden? Groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Misschien heb je ze dan net iets te lang gebakken? De baktijd bij deze koekjes komt vrij nauw. En had je de boter en poedersuiker wel goed romig gemixt samen?

  4. riet maaten schreef:

    hallo ik heb van morgen die koekjes gemaakt .
    en ze zijn heerlijk . ik heb ze 12 minuten in de oven laten zitten .
    toen heb ik ze op de koude aanrecht gelegt om ze af te laten koelen .
    deze zijn voor herhaling vatbaar.

  5. Hannah schreef:

    Superlekker, smelt in je mond. En ook nog eens makkelijk om te maken!

  6. Mirthe schreef:

    Bizar lekkere koekjes!

  7. Plony schreef:

    Heerlijke koekjes.
    De koekjes hebben een soort
    Ferrero Rocher-effect in je mond.
    Ze breken snel , ik heb de kruimels en stukjes gebruikt in het dessert. Roomijs met deze kruimels is verrassend lekker.

  8. Nadine schreef:

    Wauw, deze zijn echt super lekker!!!!!

  9. Willeke schreef:

    Ik ga ze morgen maken! Maar welke boter gebruik je? Ongezouten roomboter?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Altijd ongezouten roomboter ja 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *