Kerstboom M&M koekjes

17 december 2020
Kerstboom M&M koekjes
61

Koekjes bakken en decoreren, daar maak je mij erg blij mee. Ik kan dagen achter elkaar lopen pielen om koekjes te decoreren met royal icing, hoe kleiner de details hoe beter. Maar ook snelle gedecoreerde koekjes vind ik leuk. Daar zijn deze chocolade kerstboomkoekjes met M&M’s een mooi voorbeeld van. Kwestie van chocolade suikerkoekjes bakken, kerstbomen uitsteken, wat M&M’s erin drukken en in de oven maar. Hoe leuk om te maken met de kinderen in de kerstvakantie? Ga jij deze koekjes maken?

Kerstboom M&M koekjes

Het decoreren van kerstkoekjes was nog nooit zo snel en makkelijk als bij deze kerstboom M&M koekjes.
Porties: 30 koekjes

Ingrediënten

  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram vanillesuiker
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 1 ei
  • 350 gram bloem
  • 50 gram cacaopoeder
  • M&M's smarties kunnen ook

Instructies

  • Klop boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg het eitje toe en mix tot deze helemaal is opgenomen. Voeg bloem en cacaopoeder toe aan het mengsel en meng tot een stevig koekjesdeeg.
  • Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast. Verpak het deeg in folie en laat minimaal een uur rusten in de koelkast.
  • Na het koelen rol je het deeg uit tot een halve centimeter op een bebloemd oppervlak. Steek of snijd (verschillende) kerstbomen uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Tijd om te decoren! Duw zoveel M&M's als je zelf wilt in de koekjes. Je hoeft ze niet heel diep in het deeg te drukken, zacht aandrukken is voldoende.
  • Bak de koekjes in 10-12 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

In een afgesloten trommel minimaal 2 weken houdbaar.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

5 reacties

  1. Annelies schreef:

    Hallo Laura,
    Weer een heerlijk receptje! Deze namiddag met de kindjes gemaakt en het was een succes 🙂 Ik heb cocoa gebruikt want de koekjes leken me zo al zoet genoeg. Het werden lekkere chocoladesmaakbommetjes waar ik moeilijk van kan afblijven 🙂 Dankjewel!
    Maak er gezellige (en lekkere) feestdagen van!

  2. Isabel schreef:

    het is de lekerste kerst koek ooit

  3. Isabel schreef:

    het is de lekerste kerst koek ooit

  4. bas schreef:

    Hallo Laura, Ik heb deze koekjes met andere uitsteekvormen gemaakt voor een verjaardag. Ze vielen goed in de smaak.
    Maar….is 50 gram vanillesuiker niet wat veel?
    Ikzelf heb het met 8 gram gedaan.

    1. Laura Kieft schreef:

      Voor suikerkoekjes is dit het lekkerst. Omdat er in verhouding erg veel bloem in zit (zodat ze niet uitlopen) hebben ze een smaakmaker nodig. In dit recept voor chocoladekoekjes kun je het makkelijker minderen dan voor de vanille suikerkoekjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *