Kerstboom M&M koekjes

17 december 2020 Laatst bewerkt: 26 mei 2023
Kerstboom M&M koekjes
110

Koekjes bakken en decoreren, daar maak je mij erg blij mee. Ik kan dagen achter elkaar lopen pielen om koekjes te decoreren met royal icing, hoe kleiner de details hoe beter. Maar ook snelle gedecoreerde koekjes vind ik leuk. Daar zijn deze chocolade kerstboomkoekjes met M&M’s een mooi voorbeeld van. Kwestie van chocolade suikerkoekjes bakken, kerstbomen uitsteken, wat M&M’s erin drukken en in de oven maar. Hoe leuk om te maken met de kinderen in de kerstvakantie? Ga jij deze koekjes maken?

Kerstboom M&M koekjes-2a

 

Recept afdrukken

4.50 van 2 stemmen

Kerstboom M&M koekjes

Het decoreren van kerstkoekjes was nog nooit zo snel en makkelijk als bij deze kerstboom M&M koekjes.
Porties: 30 koekjes

Ingrediënten

  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram vanillesuiker
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 1 ei
  • 350 gram bloem
  • 50 gram cacaopoeder
  • M&M's smarties kunnen ook

Instructies

  • Klop boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg het eitje toe en mix tot deze helemaal is opgenomen. Voeg bloem en cacaopoeder toe aan het mengsel en meng tot een stevig koekjesdeeg.
  • Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast. Verpak het deeg in folie en laat minimaal een uur rusten in de koelkast.
  • Na het koelen rol je het deeg uit tot een halve centimeter op een bebloemd oppervlak. Steek of snijd (verschillende) kerstbomen uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Tijd om te decoren! Duw zoveel M&M's als je zelf wilt in de koekjes. Je hoeft ze niet heel diep in het deeg te drukken, zacht aandrukken is voldoende.
  • Bak de koekjes in 10-12 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

In een afgesloten trommel minimaal 2 weken houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

9 reacties

  1. Annelies schreef:

    Hallo Laura,
    Weer een heerlijk receptje! Deze namiddag met de kindjes gemaakt en het was een succes 🙂 Ik heb cocoa gebruikt want de koekjes leken me zo al zoet genoeg. Het werden lekkere chocoladesmaakbommetjes waar ik moeilijk van kan afblijven 🙂 Dankjewel!
    Maak er gezellige (en lekkere) feestdagen van!

  2. Isabel schreef:

    het is de lekerste kerst koek ooit

  3. Isabel schreef:

    het is de lekerste kerst koek ooit

  4. bas schreef:

    Hallo Laura, Ik heb deze koekjes met andere uitsteekvormen gemaakt voor een verjaardag. Ze vielen goed in de smaak.
    Maar….is 50 gram vanillesuiker niet wat veel?
    Ikzelf heb het met 8 gram gedaan.

    1. Laura Kieft schreef:

      Voor suikerkoekjes is dit het lekkerst. Omdat er in verhouding erg veel bloem in zit (zodat ze niet uitlopen) hebben ze een smaakmaker nodig. In dit recept voor chocoladekoekjes kun je het makkelijker minderen dan voor de vanille suikerkoekjes.

  5. Sara schreef:

    Kan je deze koekjes invriezen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      In principe zou het moeten kunnen, maar de M&M’s zullen bij het ontdooien minder mooi worden (het vocht beïnvloed de kleur).

  6. Cynthia schreef:

    Lopen de smarties niet helemaal uit als je ze mee bakt in de oven?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Bij deze M&M’s was dat in ieder geval niet het geval 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *