Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Brioche tulband

Laura Kieftdoor Laura Kieft
13 december 2016
in Brood, Feestdagen, Kerst, Ontbijt en lunch, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

brioche-tulband-1a

Met Kerst en Pasen zie ik heel vaak dat er een tulband cake op de ontbijttafel staat. Dat ziet er natuurlijk prachtig uit, maar het principe van een cake bij het ontbijt heb ik geloof ik nooit helemaal begrepen. Omdat ik het wel heel mooi vind, besloot ik een brioche tulband op tafel te zetten. Toch zo’n prachtige vorm (op taartstandaard!) op tafel, maar dan een brioche die net iets beter bij het ontbijt past. En al helemaal bij de wat luxere en uitgebreide paas- en kerstontbijtjes. Nog iets wat ik zo fijn vind aan een brioche; het deeg moet een aantal uren rijzen in de koelkast, daarom bereid ik het ’s avonds altijd voor. Dan hoef ik ’s ochtends amper meer wat te doen voor een vers en warm brood bij het ontbijt.

brioche-tulband-2a

Recept afdrukken

Brioche tulband

Erg lekker op de ontbijttafel tijdens de kerst en gemakkelijk een dag van te voren voor te bereiden: brioche tulband. Zeker uitproberen dus!
Porties: 24 cm tulband

Ingrediënten

  • 335 gram bloem
  • 14 gram droge gist (bijv. zakje van Dr. Oetker)
  • 25 gram basterdsuiker
  • 8 gram zout
  • 4 eieren (M)
  • 160 gram ongezouten roomboter
  • 1 eidooier + snuf zout om af te smeren

Instructies

  • Doe de bloem, gist, suiker, zout en eieren in een kom en kneed met de mixer voor ongeveer 8-10 minuten tot een plakkerig, maar soepel deeg. Voeg dan de boter toe en kneed tot dit volledig is opgenomen. Het duurt even voordat het deeg de boter goed opneemt, dus als het deeg er even gek uitziet hoef je je geen zorgen te maken.
  • Laat het deeg een nacht (minimaal 8 uur) in de koelkast opstijven in een goed afgedekte kom. Je kunt natuurlijk ook ’s ochtends vroeg het deeg maken en dit ’s avonds afbakken.
  • De volgende ochtend kneed je het deeg nog even kort goed door. Rol het uit tot een lange rol en plaats deze in een ingevette tulbandvorm. Smeer de brioche af met het eidooier waar een snufje zout aan toegevoegd is. Laat je brioche nu nog zeker 70 minuten narijzen.
  • Bak het brood af in ongeveer 25 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat de brioche een paar minuutjes afkoelen voordat je hem uit de vorm verwijderd. Presenteer het brood op een taartstandaard of mooi bord, dan is je pronkstuk van het kerstontbijt helemaal klaar.
Tips

Ik gebruikte overigens het recept voor brioche wat ik al eerder met jullie deelde, ik heb enkel de hoeveelheden aangepast voor de grotere vorm. Voor de stap voor stap foto’s van deze brioche kun je hier terecht.

Bewaren

Goed verpakt 4-5 dagen houdbaar buiten de koelkast.

brioche-tulband-3a

Vorige post

Volgende post

Zelf pommes duchesse maken
10 DIY chocolademelk cadeautjes

Related Posts

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
5

Het...

Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft
22 februari 2021
2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 34

  1. Ria Buné says:
    4 jaar geleden

    Laura,
    Ik kijk iedere keer naar je heerlijke recepten! Probeer er ook veel uit…….of denk dan, ja die of dat ga ik ook snel eens maken.
    Met deze brioche (die ik dit weekend uit wil proberen) ga ik met kerst mijn gezin verrassen!
    Een klein dingetje. In ons nieuwe appartement zit een oven met volgens mij gewoon boven en onder warmte, gewoon hete lucht en hete lucht met onder warmte………
    Het blijft uitproberen, mijn cake lukte niet als anders. Mijn gevulde speculaas was in eerste instantie niet goed gaar…….
    Ik heb ondervonden dat het bij mij het beste lukt op de hete lucht met onderverwarming!
    Maar dan zet ik de temperatuur iets lager dan bij de conventionele oven.
    Jij bakte de brioche op 180 graden. Wat denk je, zal ik hem proberen op 165 hete lucht plus onderverwarming???
    Bedankt voor al jouw heerlijke, gezellige recepten!
    Fijne feestdagen!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Als voor jouw oven hetelucht met onderwarmte het best werkt zou ik inderdaad op 160 of 165 graden bakken, hij zal hooguit iets meer tijd nodig hebben 🙂

      Beantwoorden
  2. Jutta says:
    4 jaar geleden

    Hallo Laura, lekker, wil hem proberen te maken, hoe groot is je tulband? Gr. Jutta

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      24cm, staat bij de ingrediënten 🙂

      Beantwoorden
  3. Brenda says:
    4 jaar geleden

    Zo dat ziet er heerlijk uit. Kan deze ook ingevroren worden na het bakken???

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Zeker weten, er ligt bij mij momenteel ook een deel in de vriezer 😉

      Beantwoorden
  4. Daniëlle says:
    4 jaar geleden

    Ziet er lekker uit! Laat je het deeg eerst nog even op kamertemperatuur komen, als je het uit de koelkast haalt of ga je het meteen kneden?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik kneed het meteen door, anders gaat het al sneller rijzen

      Beantwoorden
  5. Dory says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura, een brioche is mijn favoriet!
    Heb je tips hoe ik hier een chinois brioche van kan maken?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Volgens mij is die receptuur heel anders, daar zou ik gewoon een ander recept voor gebruiken.

      Beantwoorden
  6. Bea says:
    4 jaar geleden

    Tip : als je na een 2de keer kneden een bol maakt en de opening uitduwt heb je een mooiere vorm dan een worst maken. Je hebt dan geen aanhechtingspunt waar de worst samenkomt.
    Heb een notenbrood met veenbessen gebakken. Mooi om deze in een tulband te presenteren bij een kaastafel

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Goede tip! Ik had de uiteindes zelf goed aan elkaar gemaakt en dat werkte (bij mij) ook wel goed, maar met zo’n bol kan het niet misgaan volgens mij 🙂

      Beantwoorden
  7. Nicole says:
    4 jaar geleden

    Lekker zeg! Ook deze gaat op het lijstje.

    Beantwoorden
  8. Merel says:
    4 jaar geleden

    Oeh, heerlijk. De boter moet neem ik aan op kamertemperatuur zijn? Of moet-ie gesmolten? Ontzettend goed plan voor het kerstontbijt (al heb ik de dag voor Kerst nooit tijd hiervoor omdat we dan traditiegetrouw de hele dag kerstbroden staan te bakken voor en met de hele familie 🙂 Dus het zal tot Pasen moeten wachten).

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Op kamertemperatuur, alle ingrediënten moeten bij bakken altijd op kamertemperatuur zijn (tenzij anders vermeld)

      Beantwoorden
      • Merel says:
        4 jaar geleden

        Top, bedankt! Misschien al iets om dit weekend even uit te proberen, hmmm…

        Beantwoorden
  9. Sonja says:
    4 jaar geleden

    Laura, dit ziet er zo lekker uit dat het water mij in de mond loopt! Ik maak altijd tulband met kerst en ga dit jaar zeker een brioche maken, dank voor het recept!

    Beantwoorden
  10. Jacquelien Prent says:
    4 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit, ga hem zeker maken. Is de 2e rijs buiten de koelkast?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ja die is buiten de koelkast 🙂

      Beantwoorden
  11. Brenda says:
    4 jaar geleden

    De eerste heb ik gemaakt, helaas niet helemaal gaar maar wel geproefd. Smaakte goed, alleen voor de 2e heb ik er 2 zakjes vanillesuiker in gedaan. Staat nu in de koelkast te rijzen, morgen bakken. Ben benieuwd hoe dat smaakt 🙂

    Beantwoorden
    • Lydie says:
      4 jaar geleden

      Ik vond hem volgens het recept inderdaad ook net niet zoet genoeg. Volgende keer doe ik er ook wat vanillesuiker in denk ik!

      Beantwoorden
  12. Truus says:
    4 jaar geleden

    Ik heb deze gisteren gemaakt: superlekker
    Hij was na het bakken een klein beetje ingezakt. Hoe kan ik dit voorkomen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Het is normaal dat een baksel een klein beetje inzakt bij het afkoelen, daar is niet echt iets aan te doen.

      Beantwoorden
  13. Kelly says:
    4 jaar geleden

    Wauw!! Ik heb gewoon brioche gemaakt!! Echt super goed beschreven…. Dank voor dit fijne recept!

    Beantwoorden
  14. Stefanie says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura

    Die 180°, is dat gewoon met boven- en onderwarmte?

    Groetjes
    Stefanie

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ja, alle aangegeven oventijden en -temperaturen zijn voor een oven met boven- en onderwarmte.

      Beantwoorden
  15. van Schyndel Paula says:
    4 jaar geleden

    Bedankt Laura voor het recept van de brioche, heb hem gemaakt , super goed gelukt en zoooo lekker. Is niet mijn eerste receptje hoor maar wel mijn eerste reactie die ik schrijf. Morgen ga ik de krans van gevulde broodjes maken, ben benieuwd. Ik wens je alvast een goed eindjaar en een super begin en gezond 2017. Groetjes Paula

    Beantwoorden
  16. ingrid says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik weet dat dit een oud recept is maar wil hem deze kerst gaan maken. Je tulband is 24 cm maar wat is de inhoud? is het een 10 cup of een 6 cups tulband? (Bij nordic ware staan de cups altijd vermeld, ik heb een fullsize tulband vorm van 10 cups).

    groetjes Ingrid

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Goede vraag, de tulband die ik hiervoor gebruikte is van KitchenAid. Heb even op internet gezocht maar kan het product nergens vinden voor de inhoud helaas (en mijn exemplaar is momenteel uitgeleend). Denk eerder dat hij zo’n 8 cups is.

      Beantwoorden
  17. mirjam says:
    1 jaar geleden

    Is het mogelijk om de eerste keer rijzen bijvoorbeeld 24 uur te doen? en de 2e keer rijzen 9 uur? Dus mijn vraag is eigenlijk. Maakt het uit als ik de tijd van het rijzen aanpas?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ja, dit verandert de structuur van je brioche wel echt.

      Beantwoorden
  18. Laura van Liempt says:
    2 maanden geleden

    Ik heb hem vorig jaar kerst gemaakt, hij was super lekker!…dit jaar wil ik hem weer maken, maar dan wil ik hem een dag van te voren maken…vorig jaar had ik hem vers en was hij de dag erna best wel droog, zijn daar nog tips voor?😃 en kan je hem ook nog een klein beetje warm maken de dan erna?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Misschien heb je hier wat aan: https://www.laurasbakery.nl/zelfgebakken-brood-bewaren/

      Beantwoorden
  19. Mirjam says:
    2 maanden geleden

    Voor de Kerst dit jaar de brioche in tulband gemaakt. Hij was heerlijk, net als het hartig breekbrood. Dat recept had ik al eerder van Laura gemaakt en bevalt super goed. Dankjewel

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei
  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=XXYIO0DiYecAX96jGCj&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=60c38e2eb2378d0c5352b6613ec0a756&oe=6061040F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-frx5-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=FhvI1zkQxscAX8uCjF7&_nc_ht=scontent-frx5-1.cdninstagram.com&oh=f70585178b54f2308760bf4fd339e3b7&oe=60640F24' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
10 DIY chocolademelk cadeautjes

10 DIY chocolademelk cadeautjes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021

Speculoos cake

27 februari 2021
Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

De Bakstrijd: maart 2021

door Laura Kieft-01 maart 2021-1

April 2018 vond de allereerste editie van De Bakstrijd plaats en sindsdien is het uitgegroeid tot een online bakwedstrijd waar maandelijks ontzettend veel mensen met plezier aan deelnemen. Toch kondigen we vandaag de (voor nu)...

Speculoos cake

door Laura Kieft-27 februari 2021-5

Het is denk ik alweer ruim een half jaar geleden dat ik deze fantastische speculoos cake bakte, maar het water loopt me nog steeds in de mond als ik er weer aan denk. Door het...

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-1

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-15

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-10

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan