Ga terug
+ servings
Kerstkransjes roomijs recept
Opslaan Recept afdrukken
4.80 van 10 stemmen

Kerstkransjes roomijs

Het perfecte kerstdessert: kerstkransjes roomijs. Voor dit recept heb je maar 4 ingrediënten en 10 minuten in de keuken nodig.
Porties: 1 bak vol

Ingrediënten

  • 500 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 3 tl vanillepasta (of vanille-extract)
  • 200 gram kerstkransjes
  • extra kerstkransjes ter decoratie

Benodigdheden

Instructies

  • Klop de slagroom stijf, voeg hier de gecondenseerde melk en vanillepasta aan toe. Spatel rustig door tot het een bijna egaal mengsel is.
  • Breek de kerstkransjes in stukjes en spatel deze door het ijsmengsel heen.
  • Pak er dan een bak bij voor het ijs, ik gebruikte zelf een cakevorm. Bekleed deze met folie of bakpapier en stort het mengsel erin. Verdeel wat stukjes kerstkransjes over het ijsmengsel.
  • De de vorm af met folie en zet het ijs minimaal 6 uur in de vriezer.
  • Haal het ijs ongeveer 10 minuten voor serveren vast uit de vriezer, dan kun je er makkelijker bolletjes van scheppen.
Bewaren
Het ijs blijft tot wel 3 maanden goed in de vriezer als je het goed afsluit.