Wentelteefjes spiesen met rood fruit

Wentelteefjes spiesen met rood fruit
61

Dit idee zat al maanden in mijn hoofd en op een bakdag eerder deze maand maakte ik ze eindelijk: wentelteefjes spiesen met rood fruit. En om het nog beter te maken gebruikte ik suikerbrood voor de stukken wentelteefjes, heerlijk! Met de resterende ingrediënten heb ik later nog een heerlijk zondags ontbijt gemaakt. Deze spiesen met suikerbrood wentelteefjes en fruit zijn leuk bij het ontbijt, de lunch, een high tea, voor de picknick en zo kan ik nog wel even doorgaan geloof ik. Eet smakelijk!

Wentelteefjes spiesjes met rood fruit

Gebruik suikerbrood voor deze fantastisch lekkere wentelteefjes spiesjes met rood fruit. Voor een luxe ontbijt, bij de picknick of gewoon omdat je er zin in hebt.
Porties: 6 spiesen

Ingrediënten

  • 3 dikke plakken suikerbrood
  • 1 ei
  • 125 ml melk
  • 1 tl vanille-extract
  • boter om in te bakken
  • ongeveer 150 gram rood fruit naar keuze
  • poedersuiker voor serveren

Instructies

  • Snijd elke plak suikerbrood in 6 kleinere stukjes
  • In een kom klop je het ei, melk en vanille-extract door elkaar.
  • Doe de stukjes brood in de kom en hussel door elkaar zodat het brood het mengsel op kan nemen.
  • Verhit wat boter in een pan. Bak de wentelteefjes rondom goudbruin.
  • Gebruik lange spiesen of prikkers en prik de stukjes brood en fruit er afwisselend op. Ik hield 3 stukjes brood en 3 stukjes fruit aan per spies.
  • Strooi er wat poedersuiker over voor serveren.
Bewaren

Warm het lekkerst, maar ook afgekoeld is het heerlijk. Afgedekt in de koelkast kun je ze 1-2 dagen bewaren.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *