
In december zit mijn koektrommel altijd bomvol met gingerbread koekjes. Dit jaar voegde ik daar deze gingerbread koekjes met chocolade en pecannoten aan toe. Dat waren ook de koekjes die het snelst uit de trommel verdwenen waren. Snap ik helemaal, want ze zijn nu eenmaal overheerlijk! Ik gebruikte melkchocolade, maar je zou ook heel goed voor pure of witte chocolade kunnen gaan. Kies wat je zelf het lekkerst vindt. Dit is gewoon alweer het laatste artikel in de Laura’s Bakery advent van 2020, in advent nummer 9 om precies te zijn. Reken maar uit hoeveel kerstrecepten en -artikelen er inmiddels online staan. Volgend jaar een advent jubileum, dat wordt een groot feest!
Voordat jullie doorgaan naar dit laatste overheerlijke kerstrecept van dit jaar wil ik jullie alvast een zalige kerst wensen!

Chocolade-pecan gingerbread koekjes
Ingrediënten
- 225 gram ongezouten roomboter
- 160 gram donkerbruine basterdsuiker
- 160 gram suikerstroop (ik gebruikte pannenkoekenstroop)
- 1 ei (M)
- 1 eidooier (M)
- 500 gram bloem
- 3 el gingerbread kruiden (volgens recept)
- snuf zout
Decoratie
- 150 gram melkchocolade
- 150 gram pecannoten fijngehakt
Instructies
- Meng de boter, suiker en stroop tot een romig mengsel. Als stroop kun je gewoon pannenkoekenstroop gebruiken. Voeg de eieren toe en roer goed tot alles is opgenomen.
- Meng de bloem, gingerbread kruiden en zout alvast door elkaar in een aparte kom. Dit voeg je in delen toe aan het andere mengsel.
- Dit deeg blijft door de stroop redelijk plakkerig. Verpak het deeg in folie en laat minimaal vier uur rusten in de koelkast voordat je er koekjes uit gaat steken. Ook handig: ’s avonds het deeg maken zodat je de volgende ochtend gelijk kunt beginnen.
- Rol het deeg uit op bloem, steek je koekjes uit (die van mij zijn ongeveer 8-9 cm in doorsnede) en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de koekjes in ongeveer 16 minuten op 160 °C (boven- en onderwarmte). Laat ze helemaal afkoelen.
- Smelt de chocolade au bain Marie en doe het daarna in een spuitzak. Knip er een heel klein puntje vanaf en drizzle de chocolade over de koekjes.
- Na een paar koekjes van chocolade te hebben voorzien strooi je er gelijk de fijngehakte nootjes overheen. Ga zo door tot alle koekjes gedecoreerd zijn.
Vul jouw eigen koektrommel tot aan de rand met dit recept, óf verpak ook wat koekjes in zakjes met een strik om cadeau te geven deze kerstdagen.
De koekjes kun je minstens 2 weken in een koektrommel bewaren.
Tof recept, het zijn zulke lekkere kerstkoekjes.
Hier gaan met de Kerst meer koekjes op dan anders, leuk toch 🌲🌲
Hoi Laura,
Het deeg ligt te rusten, maar tot welke dikte rol je het deeg uit?
Ze zien er echt lekker uit.
Alvast fijne feestdagen.
Ongeveer een halve cm dik.
Dank je wel.
Heerlijke koekjes! Alleen kon ik er 102 maken uit dit deeg, haha! Lekker veel, ook om uit te delen 🙂