Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Cranberry compote

Laura Kieftdoor Laura Kieft
03 december 2014
in Allergenen, Feestdagen, Glutenvrij, Kerst, Lactosevrij, Vullingen en Toppings, Zoete recepten, Zonder oven
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

cranberry compote

Sinds vorig jaar heb ik de cranberries ontdekt. Ik was er altijd van overtuigd dat ik dit niet lekker zou vinden, vooral de gedroogde versie. Het was iets wat tussen mijn oren zit, want ik moet toegeven dat ik ze hartstikke lekker vind! Vorig jaar maakte ik bijvoorbeeld al cranberry witte chocolade koekjes. Dit jaar ging ik met verse cranberries aan de slag en maakte ik een cranberry compote. Deze compote heb ik in een aantal verschillende recepten gebruikt voor deze advent, deze recepten komen later nog voorbij.

cranberry compote

cranberry compote

Recept afdrukken

Cranberry compote

Maak super snel en eenvoudig cranberry compote, het is heel eenvoudig om zelf cranberry compote te maken! Heerlijk bij allerlei kerstrecepten.
Porties: 2 potten

Ingrediënten

  • 340 gram verse cranberries
  • 250 ml water
  • 200 gram suiker
  • sap van een halve citroen
  • rasp van een hele citroen

Instructies

  • Vul een pan met water, suiker, citroensap en citroenrasp. Breng het mengsel aan de kook. Zodra het begint te koken voeg je de gewassen cranberries toe.
  • Blijf roeren tot de bessen zijn open geknapt en het een soort geleiachtige substantie is. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  • Giet de cranberry compote in schone (uitgekookte) glazen potten en draai de deksel erop. Laat volledig afkoelen.
Bewaren

Ongeopend kun je de compote zo tot wel een jaar in de kast bewaren. Na openen bewaar je de compote in de koelkast.

cranberry compote

Ik zou maar vast een paar potjes cranberry compote gaan maken, er komen namelijk lekkere recepten aan met deze heerlijk frisse compote!

Vorige post

Volgende post

Koekjesdeeg uitrollen zonder plakken
Sneeuwpop koekjes

Related Posts

Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft
14 april 2021
1

Zoals...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
7

Het...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 49

  1. miriam says:
    6 jaar geleden

    MMmmm, zeker het proberen waard. Klopt het dat je gewone suiker hebt gebruikt?

    Gr Miriam

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik heb fijne kristalsuiker gebruikt

      Beantwoorden
  2. Margot says:
    6 jaar geleden

    Mooie foto’s!

    Beantwoorden
  3. Joke says:
    6 jaar geleden

    Wat ben ik blij met deze blogpost. Heerlijk!!!
    Dit gaan we zeker met de kerst weer maken.

    Liefs, Mam ♥

    Beantwoorden
  4. Marja says:
    6 jaar geleden

    Ik heb het ook nog nooit gemaakt of gegeten omdat ik denk dat ik ze niet lust! Maar dat had jij dus ook en nu vind je ze lekker! Dus misschien moet ik dan toch maar eens een poging wagen. Het recept is makkelijk genoeg.
    Bedankt voor de tip Laura en dat je me moed gegeven hebt om het eens te proberen!
    Liefs en tot de volgende keer, Marja. 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik ben benieuwd wat je er van vindt! Ik vind het zelf erg lekker inderdaad 🙂

      Beantwoorden
  5. Joke says:
    6 jaar geleden

    Wat een heerlijke Cranberry compote, ga hem vaak gebruiken.
    Dank je wel.
    Ik heb een vraag van andere orde.
    Ben op zoek naar een goede spuitzak.
    Heb er al tal loze gehad, maar nog nooit eentje waar ik echt fijn mee kon werken.
    Kun je advies geven ,BVBD.
    Met vriendelijke groeten Joke

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Joke,
      Ik gebruik altijd wegwerpzakken van Wilton, vind ik zelf ideaal!

      Beantwoorden
  6. geja says:
    6 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Ik heb een vraag over de citroen die jij voor dit recept gebruikt.
    Gebruik jij een onbespoten citroen of een gewone uit de supermarkt?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Een gewone uit de supermarkt 🙂

      Beantwoorden
  7. Alicia says:
    6 jaar geleden

    heei
    ik zag op een andere website
    een recept staan voor appel confituur
    misschien kan je dat ook een keer maken

    Beantwoorden
  8. Dorien says:
    6 jaar geleden

    Durf het bijna niet te vragen, maar kan het ook met diepvries cranberry’s?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat zou ook wel kunnen ja, zolang je maar geen gedroogde gebruikt.

      Beantwoorden
  9. Jolanda says:
    6 jaar geleden

    Hai Laura,

    Je hebt vast wel de de feestelijke frambozen-ijstaart uit de Allerhande gezien.
    Mijn vraag is zou ik de heerlijke cranberry compote ipv de frambozen kunnen gebruiken? En dan geen pistachenoten maar alleen witte chocola?

    Groetjes Jolanda en Toppieee voor je héérlijke recepten

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik heb de afbeelding gezien maar het recept (nog) niet gelezen. Maar volgens mij kun je dat prima vervangen hoor, klinkt al heerlijk 🙂

      Beantwoorden
  10. Jolanda says:
    6 jaar geleden

    Bedankt Laura!

    Beantwoorden
  11. Heleen says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Vandaag dit recept gemaakt. Ik vind hem iets te veel naar citroen smaken. Zelf zal ik de volgende keer minder schil en sap toevoegen. Maar verder een makkelijk en, evengoed, een lekker recept. Ik heb nog 4 potjes klaarstaan.

    Beantwoorden
  12. bep den hartog says:
    6 jaar geleden

    een vraag kun je bij crenberrie compote ook geleisuiker gebruiken, kortere kooktijd? wil het vanavond gaan proberen. of raad je het volkomen af?

    lijkt me een lekker recept voor op de vla yogurt..

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik zou dat zelf niet doen. Het neemt zo ook amper tijd in beslag. Het hoeft maar zo’n 10 minuten te koken.

      Beantwoorden
  13. bep den hartog says:
    6 jaar geleden

    crenberrie compote, gemaakt, erg lekker, bij de vla en yogert

    Beantwoorden
  14. Alicia (MyCookieAddiction) says:
    6 jaar geleden

    hoi

    kan je hier een recept mee maken als cupcakes, taarten of cakepops !

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Alicia,
      Als je zoekt op cranberry compote kom je al verschillende recepten hiermee tegen op Laura’s Bakery 🙂

      Beantwoorden
  15. Hanny says:
    5 jaar geleden

    In plaats van water, sinaasappelsap gebruiken, jammie. Iets meer vocht en na het koken de staafmixer er door, heerlijk op ijs. En dan staat er in de bijkeuken ook nog cranberrie likeur te rijpen.

    Beantwoorden
  16. Joslin says:
    5 jaar geleden

    Hee Laura,
    Voor hoeveel potjes of hoeveel ml is dit ongeveer?
    Liefs Joslin

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      ik haalde er deze 3 potjes uit, dus zeg maar 2 flinke potten kun je er zeker mee vullen!

      Beantwoorden
  17. Carlijn says:
    5 jaar geleden

    Lijkt me heerlijk! Zou je de citroen ook door limoen kunnen vervangen? En ook limoenrasp?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor, dat kun je zeker proberen.

      Beantwoorden
  18. Saskia says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Het lijkt me een heerlijk recept. Heb ik het goed begrepen, dat je je het warm afsluit in een potje, en het dan af laat koelen?
    Groetjes, Saskia

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Helemaal goed begrepen 😉

      Beantwoorden
  19. Joke says:
    5 jaar geleden

    Wat een heerlijke cranberrycompote! En zo gemaakt! Dankjewel voor de heerlijke recepten!

    Beantwoorden
  20. Marjolein says:
    5 jaar geleden

    Ik had verse cranberry’s meegenomen van Vlieland maandag dus gelijk compote gemaakt voor de kerst, maar ik hoop dat het nog indikt want nu is het meer cranberry-soep! 🙂 Maar lekker is het wel!

    Beantwoorden
  21. Gerda says:
    5 jaar geleden

    Vandaag de compote gemaakt. Als extra smaakmaker nog een kaneelstokje toegevoegd. Het rook heerlijk in de keuken. Bedankt voor je recept, ik ga het verwerken in cakes.

    Beantwoorden
  22. Marjolein says:
    5 jaar geleden

    Haha, gelukt hoor, het is in gedikt, wat een heerlijke compote, dank je wel voor het recept! Ga voor de kerst de croissants met witte chocola maken!
    Groetjes,
    Marjolein

    Beantwoorden
  23. Helen says:
    5 jaar geleden

    Ben net klaar met het maken van de compote , gaan we morgen ( kerst ) gelijk gebruiken.

    Beantwoorden
  24. Simone says:
    5 jaar geleden

    Hij was heel lekker! Hoe lang kun je hem na openen ongeveer in de koelkast bewaren?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      1-2 weken

      Beantwoorden
  25. Maaike says:
    5 jaar geleden

    Heel erg leuk recept!
    Ik heb alleen een vraagje.
    Kan ik dit ook met ander fruit doen?
    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor, maar verhoudingen kunnen dan wel anders zijn.

      Beantwoorden
      • Maaike says:
        5 jaar geleden

        Dankjewel!

        Beantwoorden
  26. Monique says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura heerlijk recept maar waarom kan het niet met gedroogde cranberry?
    Groetjes en fijne feestdagen,
    Monique

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Omdat je het vocht nodig hebt

      Beantwoorden
  27. Ilonka says:
    4 jaar geleden

    Bedankt voor dit heerlijke recept.
    Moet voor een aantal gerechten voor de kerst compote hebben en dacht dat ga ik zelf maken.
    Ben benieuwd wat mijn gasten ervan vinden?

    Beantwoorden
  28. Sylvie says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, kan ik in plaats van suiker een ander zoetmiddel gebruiken?agave siroop, of appelstroop………? Dank je!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Heb ik zelf geen ervaring mee, durf ik je dus niet te zeggen helaas.

      Beantwoorden
  29. Mary Muijs says:
    2 jaar geleden

    Hallo Laura, zojuist de cranberry compote gemaakt en staat nu buiten af te koelen. Vond het wat ad zure kant, extra rietsuiker en honing bij gedaan, warm geproefd: heerlijk. Dank voor het recept.

    Beantwoorden
  30. Pingback: Sterren sandwich koekjes - Laura's Bakery
  31. Pingback: Cranberry-geitenkaas scones - Laura's Bakery
  32. Pingback: Cranberry compote met sinaasappel en kaneel - Laura's Bakery
  33. Pingback: Cranberry MonChou dessert - Laura's Bakery

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Je kunt een bananenbrood in vele vormen en maten gieten. Natuurlijk in de bekende cakevorm en  ik bakte er ook al eerder muffins van! Deze keer koos ik voor de tulband. Daarmee kun je heel wat mensen blij maken en als je er nog een lekkere cream cheese frosting bij maakt is het meteen een enorme traktatie.⁠
⁠
Het recept staat vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #tulband #bananencake #bananenbroodtulband #bakken
  • GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172161823_3829677197145882_6782183361967113970_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=AyY0Nc7B6OAAX_VZkSx&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=a7f3806ab5b3c2c4274cd0dde5726be5&oe=609B0EE5' title='GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel 'Glutenvrij bakken doe je zo!', samen met nog veel meer tips over glutenvrij bakken.⁠ ⁠ Deze glutenvrije appeltaart staat ook al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken'>
  • NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠
⁠
Wist je dat het maandthema van de Laura @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172146132_162167219111167_167097550645834483_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ItKK-8Le7toAX9vGtVy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=14dc4a7bbf113c767126d9d20bf6dcff&oe=609DBAAF' title='NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠ ⁠ Wist je dat het maandthema van de Laura's Bakery Bakgroep deze keer filodeeg is? In deze groep kun je jouw filodeeg baksels (en andere baksels) delen met andere thuisbakkers. ⁠ ⁠ Je vindt de link naar het artikel en de link naar de Laura's Bakery Bakgroep in mijn profiel > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep'>
  • GROENE VINGERS 🪴. Poging tot dan. Vorig jaar ging het niet al te best in mijn (moes)tuin namelijk. Hopelijk kan ik over een paar weken een foto delen waarop daadwerkelijk plantjes te zien zijn in deze potjes 😬. De grote bak buiten waar ik vorig jaar alles in had gezet heb ik nu ingezaaid met bloemen voor de bijtjes. Lot kan er nét bij namelijk en die genoot erg van de kruiden en sla 😅🐰. Geef haar eens ongelijk haha. 

Nu ben ik het internet aan het afstruinen naar hogere kweekbakken op poten, want lage potten gaan hier dus niet werken. Naast die kweekbakken heb ik inmiddels een wensenlijstje dat steeds een beetje langer wordt, voornamelijk met plantjes. Oh wat heb ik toch veel zin om eens lekker in een tuincentrum rond te struinen, dat ga ik alleen echt niet redden in een half uurtje vrees ik 🙈. 

#moestuinieren #groenevingers
  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=RMpGpUXi3QcAX9wNgrf&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=b75e0c405110a794f2af1a50b3ea8e03&oe=609AE2CE' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Appel speculaas cake

Appel speculaas cake

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

14 april 2021

Filodeeg inspiratie

12 april 2021

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft-14 april 2021-1

Zoals je inmiddels misschien wel weet koop ik alleen maar bananen om later iets mee te bakken. De laatste tros bananen die na een week rijp genoeg was om mee aan te bak te gaan...

Filodeeg inspiratie

door Laura Kieft-12 april 2021-0

Heb jij het al gezien: begin deze maand is de Laura’s Bakery Bakgroep op Facebook van start gegaan! Een leuke online groep waarin iedereen zijn of haar baksels kan delen. Daarmee wil ik graag iedereen...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-7

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-1

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

Vegetarische borrelhapjes inspiratie

door Laura Kieft-08 maart 2021-0

Aan inspiratie voor lekkere borrelhapjes geen gebrek bij Laura’s Bakery! Zelfs in mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150 lekkernijen voor bij de borrel. En wist je dat er hier ook genoeg lekkere, vegetarische borrelhapjes te...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan