Kerstkransjes roomijs

15 december 2021
Kerstkransjes roomijs
16

Ik heb altijd kerstkoekjes en -chocolaatjes op voorraad. Het hele jaar door. En dat geldt ook voor kruidnoten, paaseitjes, etc.. Ik werk altijd flink vooruit en dat betekent dat ik hoogzomer kerstrecepten maak. Dan zijn de kerstkransjes maar moeilijk te vinden kan ik je vertellen. Toen ik een paar maanden geleden mijn voorraad met lekkers stond te bekijken, viel mijn oog op een pak met kerstkransjes. En het maken van ijs stond al op mijn lijstje. Je begrijpt, ik besloot die twee te combineren en maakte kerstkransjes roomijs. Verrukkelijk! Ik heb veel mensen mee laten proeven en iedereen heeft zitten smullen. En ze waren ook verbaasd dat ik slechts 4 ingrediënten en 10 minuten nodig had om dit ijsrecept te maken.

Kerstkransjes roomijs

Het perfecte kerstdessert: kerstkransjes roomijs. Voor dit recept heb je maar 4 ingrediënten en 10 minuten in de keuken nodig.
Porties: 1 bak vol

Ingrediënten

  • 500 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 3 tl vanillepasta (of vanille-extract)
  • 200 gram kerstkransjes
  • extra kerstkransjes ter decoratie

Instructies

  • Klop de slagroom stijf, voeg hier de gecondenseerde melk en vanillepasta aan toe. Spatel rustig door tot het een bijna egaal mengsel is.
  • Breek de kerstkransjes in stukjes en spatel deze door het ijsmengsel heen.
  • Pak er dan een bak bij voor het ijs, ik gebruikte zelf een cakevorm. Bekleed deze met folie of bakpapier en stort het mengsel erin. Verdeel wat stukjes kerstkransjes over het ijsmengsel.
  • De de vorm af met folie en zet het ijs minimaal 6 uur in de vriezer.
  • Haal het ijs ongeveer 10 minuten voor serveren vast uit de vriezer, dan kun je er makkelijker bolletjes van scheppen.
Bewaren

Het ijs blijft tot wel 3 maanden goed in de vriezer als je het goed afsluit.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

10 reacties

  1. Anja schreef:

    Deze staat hier klaar in de vriezer, om met kerst voor de familie te serveren.
    Smaakt heerlijk!

  2. C schreef:

    Hallo,
    Kan je dit ook gewoon in een ijsmachine gooien ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat zou moeten kunnen!

  3. Yonneke schreef:

    Ik ben zo benieuwd! Hier met gemaakt en het staat in de vriezer voor zondag. Hier zou je denk ik gewoon cake oid doorheen kunnen doen denk ik? Fijne kerst alvast

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je bedoeld in plaats van kransjes wat cake?

  4. Yonneke schreef:

    Ja ik bedoel voor na kerst. Je kan hier van alles doorheen doen denk ik ipvalleen kerstkransjes. Cake, smarties, stukjes chocolade. Ik ga het proberen in ieder geval. Echt een lekker recept ik heb even geproefd 😉

  5. Denise schreef:

    Hij staat hier in de vriezer voor morgen! Erg benieuwd hier naar 🥰

  6. Tina schreef:

    Mijn dochter maakte het kerstkransjesijs voor het familiediner met kerst . Ook de niet-ijsjes-lovers vonden het super !
    Wij zijn in ieder geval fan !

  7. Denise schreef:

    Ik ga deze proberen met paas eitjes. Maar welke smaak past goed bij dit recept?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat een leuk idee! Ik denk dat ieder soort paaseitjes er lekker bij smaakt aangezien het verder vrij neutraal is 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *