Rudolph het rendier koekjes

10 december 2016
34

rudolph-het-rendier-koekjes-1a

Voor het allereerste jaar dat ik een advent hield op mijn blog, maakte ik al Rudolph het rendier koekjes. Toen decoreerde ik ze alleen met royal icing en gebruikte een peperkoekmannetje als basis (kijk maar eens). Ik vind ze nog steeds ontzettend schattig, maar ik weet ook dat veel van jullie het iets te veel gedoe vinden om zelf te maken. Daarom heb ik vandaag een mega eenvoudige versie van Rudolph voor jullie. Eentje die ik jaren geleden al op Pinterest tegenkwam en nog altijd op mijn to do lijst stond. Voor het decoreren heb je alleen maar wat rode M&M’s, snoep oogjes en gesmolten chocola nodig. Ik laat je zien hoe je ze maakt!

rudolph-het-rendier-koekjes-2a

Rudolph het rendier koekjes

Deze Rudolph het rendier koekjes zien er super leuk uit én ze zijn erg simpel om te maken. Win-win dus! Natuurlijk smaken ze ook verrukkelijk.

Ingrediënten

  • ronde koekjes van ±7cm doorsnede (ik gebruikte mijn gingerbread recept)
  • rode M&M’s
  • snoep oogjes (ik gebruikte oogjes van het merk Wilton)
  • pure- of melkchocolade (+ spuitzak)

Instructies

  • Maak de koekjes volgens het recept. Je kunt alleen maar rudolph koekjes maken met het recept (dan kun je er 40-50 maken), maar je kunt het deeg ook halveren en nog meer soorten koekjes uitsteken.
  • Als de koekjes zijn gebakken en afgekoeld, kun je ze decoreren. Smelt de chocolade au bain marie. Wanneer het helemaal is gesmolten giet je het in een (wegwerp) spuitzak. Knip het puntje van de zak af, en zet een klein stipje op de plek waar de neuzen moeten komen. Plaats dan de M&M’s met het logo naar beneden op de chocolade.
  • Op dezelfde manier bevestig je de oogjes. Mocht je de oogjes nu niet kunnen vinden bij een kookwinkel, dan kun je ook van alleen de chocolade stipjes oogjes maken. Als laatst maak je het gewei en het mondje met de gesmolten chocolade. Dan zijn je koekjes al klaar.
Bewaren

Laat de chocolade goed stollen voordat je de koekjes in een trommel doet om te bewaren. In de trommel blijven ze zeker zo’n 2 weken goed.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

6 reacties

  1. Ah, wat een lieve, leuke koekjes! Te leuk!

  2. Wat zijn ze leuk!! Leuk om met mijn neefjes te maken.. Thanks 😉

  3. Sonja schreef:

    Ze zijn heel leuk! Alleen is de rode kleurstof van de M&M’s geen aanrader voor je gezondheid … daar zit cochenille in wat zeker voor kinderen vervelende bijwerkingen heeft en hyperacticiteit opwekt. Kijk maar eens hier:
    http://www.warenwelenwee.nl/toevoegingen_kleurstoffen.html
    In ons gezin vermijd ik deze kleurstof al jaren. Ik denk dat ik de neus ga maken van een bolletje marsepein dat ik kleur met een beetje bietensap. Dat is ie roze maar wel “gezond”.

  4. Margot schreef:

    Hihi wat zijn ze schattig!

  5. Milou schreef:

    Hoi! Werkt het ook om de m&m in een ietwat dikker koekje te drukken terwijl ze nog aan het afkoelen zijn?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je zou het kunnen proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *