Wentelteefjes plukbrood

36

wentelteefjes plukbrood 1a

Via de Facebookpagina van Laura’s Bakery deel ik regelmatig leuke video’s die ik op het web tegenkom. Zo’n twee weken terug was dat een video van een wentelteefjes plukbrood, wat een fantastisch idee! Ik noteerde het gelijk op mijn lijstje, dit moest en zou ik ook eens maken! En zo stond ik nog geen twee dagen later in de supermarkt om een ongesneden bol brood te halen. Niet over nagedacht dat ’s avonds laat de broodafdeling niet echt goed gevuld is en ik greep dus ook mis. Een paar dagen later probeerde ik het weer opnieuw -’s ochtends vroeg dit keer- en ik ging naar huis met een perfect brood voor mijn wentelteefjes plukbrood. Gelukkig is dit brood snel te maken, zo kun je extra snel aan tafel om te smullen van dit heerlijke brood!

wentelteefjes plukbrood 2a

Wentelteefjes plukbrood

Wist je dat je met een ongesneden brood een ontzettend lekker wentelteefjes plukbrood kunt maken? Het is ook nog eens hartstikke simpel om te maken.
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 ongesneden brood
  • 200 ml melk
  • 2 eieren (M)
  • 16 gram vanillesuiker
  • 2 tl kaneel
  • vers fruit naar keuze

Instructies

  • Mijn brood was ongeveer 12×18 centimeter groot, maar je kunt natuurlijk ook prima een groter brood gebruiken. Pas de hoeveelheid van de andere ingrediënten daar dan wel op aan.
  • Snij het brood met een scherp mes zowel horizontaal als verticaal in, er ontstaan nu blokjes. Zorg dat je het brood niet helemaal doorsnijdt, laat ongeveer de onderste centimeter heel. Plaats het brood in een ovenschaal, leg er een velletje bakpapier onder zodat je hem na het bakken makkelijk los krijgt.
  • In een kommetje klop je de melk, eieren, vanillesuiker en kaneel los. Giet dit rustig over het brood, trek het een beetje uit elkaar zodat ook de binnenkant het mengsel goed op kan nemen. Als er nu heel veel van het mengsel in de ovenschaal terecht komt, kun je dit opnieuw over het brood gieten.
  • Bak het plukbrood in 20-25 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte). Voel na het bakken even of het midden van het brood ook goed warm is, anders laat je hem er nog iets langer in staan.
  • Verplaats het wentelteefjes plukbrood naar een bord of schaal en stop het fruit tussen de stukjes brood.
  • Serveer het plukbrood terwijl het nog warm is. Je zou er (zoals de video liet zien) ook nog maple syrup bij kunnen serveren, maar ik vond het zelf zo al heel erg lekker!
Bewaren

Hier lees je hoe je je zelfgebakken brood bewaart.

wentelteefjes plukbrood 3a

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

7 reacties

  1. Heb het filmpje niet gezien maar krijg hier gelijk honger van zeg! Perfect ontbijtje dit.

  2. Mildred schreef:

    Is ook leuk met kleine harde broodjes ( of juist oude kadetjes) denk ik, voor een ontbijtbuffet of brunch… Hmm, krijg er ook al zin in…

  3. Liefs Lara schreef:

    Wat geweldig dit! Ik heb nog een oud brood liggen, misschien dat ik het dit weekend is uit probeer!

  4. Inge schreef:

    Vanmorgen gemaakt met een klein hard broodje in de airfryer…..jammie!

    1. Laura schreef:

      Ook leuk zeg met kleine broodjes!

  5. Juffrouw Mier schreef:

    Dat ziet er lekker uit zeg! Tip: Aldi heeft ook lekkere ongesneden broden.

  6. Auriske schreef:

    Heerlijk brood, vandaag gemaakt voor de paaslunch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *