Het bramenseizoen is weer aangebroken! Daar kijk ik ieder jaar naar uit, want ik ben dol op bramen en dat ze maar zo kort in het seizoen zijn maakt ze éxtra lekker. Ik had dan ook al een tijd een heerlijk recept met bramen op mijn baklijst staan, waar ik eindelijk mee aan de slag kon: een bramenslof met witte chocolade en roomkaas.
Deze bramentaart was echt een groot succes! Denk maar eens aan een lekkere chewy sloffen bodem met spijs en combineer dit met een romige witte chocolade cheesecake vulling en heerlijke verse zoete bramen bovenop. Een geweldig lekkere combinatie. Deze bramentaart ga ik nog veel vaker maken!
Hallo Laura,
Erg lekker, ik heb hem gemaakt!
Maar hoeveel gram bramen gebruik jij hiervoor? (Je schrijft 1,5 doosje, maar hoeveel gram zit er in 1 doosje?)
En kan het dat er een foutje is ingeslopen? Bij Tips schrijf je nl: ‘het basisrecept sloffenbodem is voor 1 sloffentaart’ zou dat niet ‘2 sloffentaarten’ moeten zijn?
Scherp, ik bedoelde vooral dat je er één taart mee kunt maken. Ik pas het even aan. Het hangt een beetje van de grootte van de bramen af, maar voor 24 bramen zal dat zo’n 200 gram zijn.
Hoi !
Er staat dat je de sloffenbodem volgens recept moet maken. Is dat dan inclusief de amandelspijs, of wordt dat in dit recept vervangen door het chocolademengsel?
Hoi Ria
Nee volgens mij niet. Dat chocolademengsel komt er overheen.
Zo heb ik het in ieder geval gedaan.
Enorm lekker! ?
Inclusief de amandelspijs.
Hoi Laura,
Hoe stevig wordt deze vulling? M.a.w. kun je de bramen er na het opstijven nog een beetje in vastzetten zodat ze er niet afrollen? Is het anders een idee om de bramen erop te doen voordat je het laat opstijven? Alvast bedankt voor je reactie.
Dat kan zeker, het wordt niet zo stevig als met gelatine. Als je ze er van tevoren in zet heb je wel kans op van die paarse vlekken, vind ik altijd zo zonde.
Hoi Laura, heerlijk recept, pas gemaakt met bramen uit eigen tuin!
Ik wil het nu weer graag maken, maar deze keer ook voor iemand die allergisch is voor chocola. Heb je een idee waardoor ik de chocola zou kunnen vervangen?
Je zou het weg kunnen laten en stevigheid door gelatine toevoegen + suiker voor zoetheid.
Hallo Laura, zou de sloffenbodem ook zonder amandelspijs kunnen maken. Ik heb namelijk een noten allergie.
Ja hoor, je kunt het weglaten!
Hoi Laura, kan ik gelatineblaadjes toevoegen aan het mengsel voor wat extra stevigheid? En zo ja, hoeveel en meng ik deze (na het weken em uitknijpen) door het roomkaasmengsel?
Dat kan! In principe zouden 1 – 2 blaadjes voldoende moeten zijn. Je mengt ze volgens de instructies van de verpakking inderdaad door het roomkaas-witte chocolade mengsel.