Bramenslof met witte chocolade en roomkaas

Gepost: 14 augustus 2021 Laatst bewerkt: 15 augustus 2023
Bramenslof met witte chocolade en roomkaas

Het bramenseizoen is weer aangebroken! Daar kijk ik ieder jaar naar uit, want ik ben dol op bramen en dat ze maar zo kort in het seizoen zijn maakt ze éxtra lekker. Ik had dan ook al een tijd een heerlijk recept met bramen op mijn baklijst staan, waar ik eindelijk mee aan de slag kon: een bramenslof met witte chocolade en roomkaas.

Deze bramentaart was echt een groot succes! Denk maar eens aan een lekkere chewy sloffen bodem met spijs en combineer dit met een romige witte chocolade cheesecake vulling en heerlijke verse zoete bramen bovenop. Een geweldig lekkere combinatie. Deze bramentaart ga ik nog veel vaker maken!

bramentaart
bramentaart

GOOD NATURED BRAMEN

Voor deze bramenslof met witte chocolade en roomkaas maakte ik gebruik van de bramen van Good Natured. Bij bramen vind ik het altijd heel belangrijk dat ze lekker zoet en sappig zijn en dat was absoluut het geval. Er zat geen zure braam tussen!  Good Natured heeft niet alleen prachtige bramen in het assortiment, maar meerdere soorten rood fruit zoals frambozen en aardbeien. Met deze aardbeien maakte ik laatst ook al een overheerlijke aardbeien kwarktaart, dat recept vind je hier.

Je vindt het fruit van Good Natured bij Hoogvliet in de schappen. Voor meer informatie en leuke weetjes over de bessen van Good Natured volg je ze op Instagram en Facebook.

WINNEN!

Via onze Instagrampagina hebben we een toffe winactie waarbij 3 mensen meerdere doosjes met Good Natured bramen kun winnen. Bekijk de post op onze Instagrampagina en doe mee! Woensdag 18 augustus maak ik de winnaars bekend.

BRAMENSLOF 4

 

bramenslof

Opslaan
Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Bramenslof met witte chocolade en roomkaas

Tijd voor bramentaart! En er gaat echt niets boven deze overheerlijke bramenslof met een vulling van witte chocolade en roomkaas.
Porties: 6 porties

Ingrediënten

ROOMKAAS VULLING

  • 150 gram roomkaas
  • 75 ml sour cream
  • 100 gram witte chocolade

TOPPING

  • 1,5 doosje Good Natured bramen

Instructies

  • Maak de sloffenbodem volgens recept. Laat de bodem helemaal afkoelen voordat je verder gaat met het recept.
  • Wanneer de bodem is afgekoeld zet je deze terug in de bakvorm op een bord of bakplaat. Deze moet straks de koelkast in, dus houd daar rekening mee qua formaat.
  • Zorg ervoor dat de roomkaas en sour cream op kamertemperatuur zijn en roer of mix deze zacht in een mengkom.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie. Let op dat de witte chocolade niet te lang boven het kokende water hangt; witte chocolade smelt snel en dat gaat het beste op een lagere temperatuur. Laat de witte chocolade afkoelen totdat het niet warm meer voelt aan je vinger. Meng in kleine delen door het roomkaasmengsel.
  • Neem een spuitzak en vul deze met het roomkaasmengsel. Knip het uiteinde eraf en spuit de vulling gelijkmatig op de bodem.
  • Zet de taart nu minimaal 4 uur in de koelkast. De witte chocolade zal opstijven en zorgt ervoor dat de vulling stevig wordt.
  • Vlak voor het serveren versier je de taart met de Good Natured bramen. Ik plaatste twee rijen bramen naast elkaar omdat ik dit mooi vond ogen voor de foto, maar drie rijen bramen is nog lekkerder kwam ik achter bij het opeten.

Tips

  • Het basisrecept sloffenbodem is voor 2 sloffentaarten, halveer daarom het recept voor de bodem. Wil je er wel twee maken? Verdubbel dan de ingrediënten voor de roomkaas vulling en topping.
  • De sour cream kun je ook vervangen door crème fraiche.
  • Eventueel kun je de taart nog extra feestelijk versieren met wat verse munt snippers of poedersuiker!
Bewaren

In de koelkast 3-4 dagen houdbaar. De bodems kun je los invriezen, als hele taart invriezen raad ik niet aan.

bramenslof met witte chocolade roomkaasvulling

Dit is een samenwerking met Good Natured.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

13 reacties

  1. Yaja schreef:

    Hallo Laura,
    Erg lekker, ik heb hem gemaakt!
    Maar hoeveel gram bramen gebruik jij hiervoor? (Je schrijft 1,5 doosje, maar hoeveel gram zit er in 1 doosje?)

    En kan het dat er een foutje is ingeslopen? Bij Tips schrijf je nl: ‘het basisrecept sloffenbodem is voor 1 sloffentaart’ zou dat niet ‘2 sloffentaarten’ moeten zijn?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Scherp, ik bedoelde vooral dat je er één taart mee kunt maken. Ik pas het even aan. Het hangt een beetje van de grootte van de bramen af, maar voor 24 bramen zal dat zo’n 200 gram zijn.

  2. Ria schreef:

    Hoi !

    Er staat dat je de sloffenbodem volgens recept moet maken. Is dat dan inclusief de amandelspijs, of wordt dat in dit recept vervangen door het chocolademengsel?

    1. Yaja schreef:

      Hoi Ria
      Nee volgens mij niet. Dat chocolademengsel komt er overheen.
      Zo heb ik het in ieder geval gedaan.
      Enorm lekker! ?

    2. Laura's Bakery schreef:

      Inclusief de amandelspijs.

  3. Hanneke schreef:

    Hoi Laura,
    Hoe stevig wordt deze vulling? M.a.w. kun je de bramen er na het opstijven nog een beetje in vastzetten zodat ze er niet afrollen? Is het anders een idee om de bramen erop te doen voordat je het laat opstijven? Alvast bedankt voor je reactie.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan zeker, het wordt niet zo stevig als met gelatine. Als je ze er van tevoren in zet heb je wel kans op van die paarse vlekken, vind ik altijd zo zonde.

  4. Willemieke schreef:

    Hoi Laura, heerlijk recept, pas gemaakt met bramen uit eigen tuin!
    Ik wil het nu weer graag maken, maar deze keer ook voor iemand die allergisch is voor chocola. Heb je een idee waardoor ik de chocola zou kunnen vervangen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je zou het weg kunnen laten en stevigheid door gelatine toevoegen + suiker voor zoetheid.

  5. Bea schreef:

    Hallo Laura, zou de sloffenbodem ook zonder amandelspijs kunnen maken. Ik heb namelijk een noten allergie.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, je kunt het weglaten!

  6. Jacoline schreef:

    Hoi Laura, kan ik gelatineblaadjes toevoegen aan het mengsel voor wat extra stevigheid? En zo ja, hoeveel en meng ik deze (na het weken em uitknijpen) door het roomkaasmengsel?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan! In principe zouden 1 – 2 blaadjes voldoende moeten zijn. Je mengt ze volgens de instructies van de verpakking inderdaad door het roomkaas-witte chocolade mengsel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept