Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je allemaal kunt met volkorenmeel. En wat blijkt, daar kun je ook heerlijke pancakes mee maken. De structuur is iets anders en de smaak ook, maar het resultaat is wel weer dat je veel sneller vol zit. Deze variant met appel en kaneel is favoriet en zal ik deze winter vast nog vaker maken. Ook heel lekker trouwens met nog wat extra appelstukjes als topping die je met een beetje kaneel opbakt in een koekenpan. Eet smakelijk!
BAKTIP: Pannenkoeken, pancakes en crêpes maak ik het liefst in een pannenkoekenpan.
Hoi Laura, het recept ziet er heerlijk uit.
Bedoel je volkoren meel ipv bloem?
viel mij ook op idd ?
Dat was even een foutje inderdaad! Meteen aangepast gisteren.
Appel toevoegen, ja lekker, ik gebruik volkoren meel, gemengd met boekweit meel en een beetje witmeel, droge gist, schepje suiker in het beslag en een scheutje zonnebloem olie, even laten rijzenen je hebt een pannenkoekje licht als een wolkje, appel als laatste toevoegen
Laura geeft een recept, je komt met andere ingrediënten voor een recept dat misschien net zo goed is als de recept van Laura,maar het zijn twee verschillende recepten.
Ik kan nog veel meer recepten voor pannenkoeken geven (geen grote kunst),maar ik doe het niet als reactie op de recept van Laura.
Heel erg lekker!