Volkoren appel-kaneel pancakes

Volkoren appel-kaneel pancakes
133

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je allemaal kunt met volkoren meel. En wat blijkt, daar kun je ook heerlijke pancakes mee maken. De structuur is iets anders en de smaak ook, maar het resultaat is wel weer dat je veel sneller vol zit. Deze variant met appel en kaneel is favoriet en zal ik deze winter vast nog vaker maken. Ook heel lekker trouwens met nog wat extra appelstukjes als topping die je met een beetje kaneel opbakt in een koekenpan. Eet smakelijk!

Volkoren appel-kaneel pancakes

Al eens volkoren pancakes geprobeerd? Dat is dus hartstikke lekker! Ik deel het recept voor een variant met appel en kaneel met jullie.
Porties: 14 stuks

Ingrediënten

  • 230 gram volkorenmeel
  • 16 gram bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snufje zout
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • 2 tl kaneel
  • 2 eieren (M)
  • 30 gram gesmolten boter
  • 300 ml melk
  • 2 appels geschild en in blokjes

Instructies

  • Neem een kom en doe hier de droge ingrediënten in: meel, bakpoeder, baking soda, zout, suiker en kaneel. Roer vast even met een spatel door elkaar.
  • Voeg dan de natte ingrediënten toe: eieren, boter en melk. Neem een garde (of spatel) om het vlot tot een mooi beslag te kloppen. Pancake beslag is altijd dikker dan ‘normaal’ pannenkoekenbeslag, en ook een paar klontjes zijn niet erg.
  • Voeg de stukjes appel toe en spatel deze door het beslag heen.
  • Smelt een klein beetje boter in de pan en schep er een volle lepel (of ijslepel) beslag in. Bak de pancakes aan beide kanten goudbruin.
  • Serveer met wat poedersuiker (of de gebakken appeltjes!).
Tips

Krijg je de pancakes niet in één keer op? Dan kun je hier lezen hoe je ze kunt bewaren voor een andere keer.

Bewaren

Afgedekt in de koelkast zijn de pancakes 2-3 dagen te bewaren.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

4 reacties

  1. Carla schreef:

    Hoi Laura, het recept ziet er heerlijk uit.
    Bedoel je volkoren meel ipv bloem?

    1. Priscilla schreef:

      viel mij ook op idd 🤭

    2. Laura's Bakery schreef:

      Dat was even een foutje inderdaad! Meteen aangepast gisteren.

  2. Renee schreef:

    Appel toevoegen, ja lekker, ik gebruik volkoren meel, gemengd met boekweit meel en een beetje witmeel, droge gist, schepje suiker in het beslag en een scheutje zonnebloem olie, even laten rijzenen je hebt een pannenkoekje licht als een wolkje, appel als laatste toevoegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *