Scones zijn bij mij steevast een onderdeel van een uitgebreide brunch of high tea. Of we nu gezellig met het team van Laura’s Bakery iets organiseren, of wat met vrienden of familie: de klassieke scones met clotted cream zijn altijd een groot succes. Maar inmiddels zijn er ook veel variaties op het basisrecept voor scones online verschenen. Ik deel daarom 5 recepten voor lekkere scones en toppings met je. Welk recept is jouw favoriet?
5x scones én toppings
Laten we beginnen bij het begin: het basisrecept om zelf scones te bakken. Wist je dat dit namelijk heel simpel is? Net zoals het maken deze snelle clotted cream. Met deze twee recepten zet je in een handomdraai iets lekkers op tafel. Maar wil je toch de échte clotted cream (namelijk uit de oven) maken? Lees dan snel hieronder verder.
Deze chocolate chip scones waren misschien wel een van de eerste variaties die ik probeerde. In het recept kun je lezen hoe dit niet in één keer goed ging. Maar inmiddels maak ik ze met enige regelmaat. Je maakt ze natuurlijk extra lekker met échte clotted cream. Heb je niet de tijd om die te maken? Dan smaken deze scones uiteraard ook super lekker met chocopasta.
Wil je indruk maken met je scones? Kies dan voor citroen-rozemarijn scones. Deze smaakcombinatie is namelijk verrassend lekker. Serveer ze met zelfgemaakte lemon curd en ik weet zeker dat iedereen zal smullen. Hier vind je overigens ook een recept voor een suikervrije lemon curd.
Ook met volkorenmeel in plaats van zelfrijzend bakmeel kun je de lekkerste scones bakken. En volkoren scones smaken natuurlijk met clotted cream, jam en lemon curd onwijs lekker. Maar als je het juist net even anders dan anders wilt doen, kun je ook kiezen voor een frisse sinaasappel curd.
We sluiten deze lijst vol met scones af met deze fantastische witte chocolade-frambozen scones. Ideaal voor bijvoorbeeld Valentijnsdag, Pasen of Moederdag. Maak hierbij zelf de lekkerste frambozenjam om het helemaal compleet te maken.
Welke scones en toppings maak jij het liefst?
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
hele lekkere recepten