Deze chocolademousse heb je in een handomdraai gemaakt. Decoreer met een mooie slagroom quenelle en een een kerstchocolaatje voor het ideale kerstdessert.
Porties: 4stuks
4 glazen schaaltjes
Ingrediënten
350mlslagroom
2elfijne kristalsuiker
170gramchocolademelk of puur
Gouden kerstsprinkles
Kerstchocolaatjes
Instructies
Klop slagroom en suiker stijf. Doe 4 volle eetlepels slagroom in een apart schaaltje.
Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Eenmaal gesmolten giet je het bij de slagroom en spatel je het goed door om de chocolademousse te maken
Verdeel de makkelijke chocolademousse over 4 schaaltjes.
Maak quenelles van de slagroom door twee eetlepels te pakken. Pak een eetlepel slagroom uit het schaaltje en schep deze steeds over naar de lege lepel. Het is misschien even oefenen, maar als je het onder de knie hebt ontstaan er prachtige quenelles (een mooie toef kan natuurlijk ook).
Voorzie ieder schaaltje mousse van een slagroom quenelle. Zet het dessert minimaal een uur in de koelkast.
Als de mousse is opgesteven decoreer je ieder dessert met een chocolaatje en gouden sprinkles.
Tips
Ik maakte de chocolaatjes met mijn chocoladeprinter van MyCusini, maar uiteraard volstaat ieder kerstchocolaatje.