Pizza’s en flammkuchen met de Pizzarette

Gepost: 9 december 2021 Laatst bewerkt: 24 oktober 2022
Pizza’s en flammkuchen met de Pizzarette

Na de bruschetta van de gourmet, vertel ik jullie deze week meer over het zelf maken van kleine pizza’s aan tafel. Dat doe je namelijk heel eenvoudig met de Pizzarette van Emerio. Ook dit apparaat ken ik nog uit mijn tijd bij Blokker, ik herinner mij vooral nog de grote stapel met dozen in de winkel. De voorraad was flink, want de verkoop ging snel.

Jaren geleden heb ik zelf voor het eerst met een vriendin een avondje gepizzarette (jawel, het is hier een werkwoord geworden). Dat vond ik fantastisch leuk. Toen ik er eenmaal zelf eentje thuis had staan, stuurde ik gelijk enthousiaste berichtjes naar de familie. Nu is dus bepaald dat we met kerst gaan pizzaretten. En tijdens de kerstbrunch met het Laura’s Bakery team later deze maand staat deze pizzaoven met terra cotta koepel ook weer op tafel. Ik heb er nu al zin in. Ook een avondje pizzaretten? Ik help je op weg en deel een lijst met ingrediënten voor op tafel!

Wat is een Pizzarette?

In mijn enthousiasme ging ik er helemaal vanuit dat iedereen wist wat een Pizzarette is toen ik erover vertelde, maar dat bleek niet zo te zijn. Dus ik zal jullie ook wat meer vertellen over dit apparaat. Je heb een ronde bakplaat waar je de terra cotta koepel bovenop zet. Met meegeleverde spatels schuif je zo kleine pizza’s in de pizzaoven en hoef je alleen nog maar een paar minuten te wachten tot ze klaar zijn. De Emerio Pizzarette is geschikt voor 6 personen. Er zit ook nog een deegsteker bij, zodat je precies het juiste formaat pizza kunt maken voor op de meegeleverde spatels.

Tot slot, is het een beetje goed schoon te maken? Een onderwerp dat ikzelf altijd erg belangrijk vind. Gelukkig zit dat bij dit apparaat helemaal goed. De koepel haal je eraf zodat je goed bij de plaat kunt, die had ik ook in een handomdraai schoon nadat deze eenmaal was afgekoeld.

Blokker - Pizzarette-4a

Pizzarette ingrediënten

Wij maakten niet alleen pizza’s op de Pizzarette, maar ook flammkuchen. Heerlijk! Je kunt het jezelf makkelijk maken en kant-en-klaar deeg kopen in de winkel, maar zelf maken is ook heel erg leuk. Daar kun je mijn basisrecepten voor gebruiken:

Verder wil je vooral heel veel soorten toppings op tafel hebben staan. Wij hadden deze keuze gemaakt:

 • Pizzasaus
 • Crème fraîche (basis voor flammkuchen)
 • Fijngesneden (rode) ui
 • Spekjes
 • Pepperoni
 • Geraspte kaas (eventueel meerdere soorten)
 • Prosciutto
 • Geitenkaas
 • Tomaatjes
 • Mozzarella
 • Basilicum
 • Paprika
 • Courgette
 • Asperge tips

Vul gerust aan met ingrediënten voor het maken van jouw favoriete pizza en flammkuchen! Ik begin altijd met klassieke smaakcombinaties, maar wordt al snel creatief en probeer dan altijd allerlei nieuwe combinaties uit. Ik ben benieuwd waar jij de kleine pizza’s en flammkuchen mee wil beleggen.

Dit is een samenwerking met Blokker.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

 1. Cindy schreef:

  Wij gebruiken voor de pizzerette ook vaak doorgesneden pitabroodjes als pizzabodem. Supermakkelijk en ook hartstikke lekker!

 2. Fenneke schreef:

  Mmmm… heerlijk!
  Ook favoriet hier.
  Standaard op de tafel hier staan stukjes kipfilet, salami en… frikandel 🤭🤫

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *