Perfect om zelf te maken en om in huis te hebben tijdens de feestdagen: gingerbread kruiden. Ik zal je laten zien dat gingerbread kruiden heerlijk smaken door verschillende recepten, waaronder allerlei lekkere gingerbread koekjes recepten.
Je eigen gingerbread kruidenmix maken
Vroeger voegde ik de specerijen voor recepten met gingerbread gewoon bij elk recept los toe, maar eigenlijk is dat hartstikke onhandig. Zeker als je graag bakt met gingerbread kruiden, zoals ik.
Vanaf nu hoef ik (en jij dus ook!) niet meer te puzzelen met losse kruiden bij elk recept, want ik maakte mijn eigen gingerbread kruidenmix. Ideaal. Sinds ik dit recept uitschreef is het potje alweer opnieuw gevuld met een nieuwe gingerbread specerijenmix. Het ging door verschillende kerstrecepten die inmiddels al online staan (scroll door naar beneden voor de favorieten).
Als je van gingerbread houdt, raad ik je aan om genoeg te maken en een voorraadje aan te leggen. 😉
Ha Laura,
Ben heel benieuwd in welke recepten je dit kan gebruiken, kijk er naar uit!
In heel erg veel recepten, zoals je kaneel overal doorheen kunt doen kan dat hier ook mee.
De nootmuskaat overheerst best wel hoor dit zo?
Ik vind het zelf niet overheersen en juist een perfecte combinatie. Als je wilt kun je natuurlijk naar smaak iets minder toevoegen.
Het is ook een heerlijk mengsel door yoghurt met bijvoorbeeld een banaan en een beetje honing.
Heerlijk inderdaad!
Goed idee, ga ik uitproberen ?
Ga het dit weekend gebruiken. Ik ben van plan je appelplaattaart te maken en de kerst boterkoek. ?
Oh wat heerlijk, goede keuzes.
Moet de kruidnagel er heel in, of moet die in een poeder vorm zijn?
Poeder, net zoals de andere genoemde kruiden.
Kun je ook rommelkruid gebruiken ipv gingerbread?
In de meeste recepten kan dat vast, is natuurlijk ook smaakafhankelijk.
Beste Laura
Toevallig kom ik er net achter dat je meerdere mooie bakboeken hebt geschreven!
Super mooi ook wat betreft vromgeving.
Ik ga er zeker eens naar kijken.
Succes en ik hoop op nog meer boeken.
Hanneke
Wat een mooi compliment, dankjewel!
Hallo Laura!
We zijn hier thuis ontzettend fan van je recepten dus vooral doorgaan!
Wel even een vraagje: ik ben zelf allergisch voor nootmuskaat en ook foelie, is de nootmuskaat te vervangen of weg te laten in de gingerbread kruiden mix?
Ik hoor het heel graag van je😊
Groetjes Claudia
hoi Claudia, ik doe net of ik Laura ben. Ik las hierboven dat je de smaken naar eigen inzicht kunt variëren of weglaten. Dus gewoon geen nootmuskaat er in…….