Gingerbread kruiden

72

Ieder jaar bak ik wel iets met de bekende gingerbread smaak. Het lijkt ergens op onze speculaaskruiden, maar bevat uiteraard meer gember. Normaal voeg ik de specerijen gewoon bij elk recept los toe, maar soms was het nog wel eens puzzelen in hoeveelheden en ik moest ook iedere keer weer de verhoudingen opzoeken die ik gebruik. Vanaf nu niet meer, want ik maakte mijn eigen gingerbread kruiden. Ideaal en het potje is inmiddels alweer opnieuw gevuld met een nieuwe gingerbread specerijenmix. Het ging door verschillende recepten die in deze advent nog online gaan komen, maar ik heb het inmiddels ook al bij vele andere dingen gebruikt. Als je van gingerbread houdt raad ik je aan om genoeg te maken en een voorraadje aan te leggen 😉 . 

Gingerbread kruiden

Perfect om zelf te maken en om in huis te hebben tijdens de feestdagen: gingerbread kruiden. Gingerbread kruiden zijn heerlijk door verschillende recepten.
Porties: 1 klein potje

Ingrediënten

  • 2 el gember
  • 2 el kaneel
  • 1 el nootmuskaat
  • 1 el kruidnagel

Instructies

  • Doe alle specerijen in een kommetje en roer goed door elkaar. Je mag best wat langer roeren dan (je denkt dat) nodig is, dat komt de smaak alleen maar ten goede.
  • Bewaar de mix in een afgesloten potje.

Tips

  • Waarschijnlijk logisch en niet nodig om te vermelden, maar van alle genoemde specerijen gebruik je uiteraard de poedervorm voor deze specerijenmix.
  • Bewaren: op een droge en donkere plaats. Het is heel lang houdbaar, maar kijk even op de kruidenpotjes die je hebt gebruikt voor een richtlijn (al is het vaak nog wel langer houdbaar).

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

15 reacties

  1. Yvonne schreef:

    Ha Laura,
    Ben heel benieuwd in welke recepten je dit kan gebruiken, kijk er naar uit!

    1. Laura Kieft schreef:

      In heel erg veel recepten, zoals je kaneel overal doorheen kunt doen kan dat hier ook mee.

  2. Kimberly Timmerman schreef:

    De nootmuskaat overheerst best wel hoor dit zo?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik vind het zelf niet overheersen en juist een perfecte combinatie. Als je wilt kun je natuurlijk naar smaak iets minder toevoegen.

  3. Marilyn schreef:

    Het is ook een heerlijk mengsel door yoghurt met bijvoorbeeld een banaan en een beetje honing.

    1. Laura Kieft schreef:

      Heerlijk inderdaad!

    2. Will schreef:

      Goed idee, ga ik uitproberen 😃

  4. Wilma schreef:

    Ga het dit weekend gebruiken. Ik ben van plan je appelplaattaart te maken en de kerst boterkoek. 😊

    1. Laura's Bakery schreef:

      Oh wat heerlijk, goede keuzes.

  5. Ulthor schreef:

    Moet de kruidnagel er heel in, of moet die in een poeder vorm zijn?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Poeder, net zoals de andere genoemde kruiden.

  6. Esther schreef:

    Kun je ook rommelkruid gebruiken ipv gingerbread?

    1. Laura's Bakery schreef:

      In de meeste recepten kan dat vast, is natuurlijk ook smaakafhankelijk.

  7. Hanneke schreef:

    Beste Laura
    Toevallig kom ik er net achter dat je meerdere mooie bakboeken hebt geschreven!
    Super mooi ook wat betreft vromgeving.
    Ik ga er zeker eens naar kijken.
    Succes en ik hoop op nog meer boeken.
    Hanneke

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat een mooi compliment, dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *