Chocolade-hazelnoot pancakes

Chocolade-hazelnoot pancakes
43

Ik heb alwéér een ontzettend lekker pancakes recept voor jullie. Ik ben namelijk echt dol op ontbijt pancakes! Grappig genoeg kwam ik er na een poll op mijn Instagrampagina achter dat jullie eigenlijk een kleine voorkeur hebben voor ‘gewone’ pannenkoeken, dat had ik niet verwacht. Hoewel als ik er nu aan denk, ik spontaan trek krijg in een klassieke spek-kaas pannenkoek. Gelukkig kun je daar ook mee aan de slag als je daar meer trek in hebt, het recept vind je hier.

Goed, terug naar de pancakes van vandaag. Want deze chocolade-hazelnoot pancakes zijn echt om van te smullen. Chocolade en hazelnoten zijn wat mij betreft überhaupt al een combinatie waarbij het bijna niet mis kan gaan en dat bleek ook nu weer. Als kers op de pannenkoekenstapel topte ik ze af met wat chocolade hazelnootpasta en gebrande hazelnoten. Een echte ontbijt traktatie!

Chocolade-hazelnoot pancakes

Chocolade en hazelnoten zijn op zichzelf al een gouden combinatie, laat staan als je ze combineert. Deze chocolade-hazelnoot pancakes zijn dus een droomontbijt!
Porties: 4 stapels pancakes

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 16 gram bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 20 gram cacaopoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 2 eieren (M)
  • 30 gram ongezouten roomboter (gesmolten)
  • 300 ml melk
  • 150 gram hazelnoten (gebrand)
  • 100 gram melk chocolate chips
  • 4 el chocoladepasta

Instructies

  • In een kom doe je de bloem, bakpoeder, baking soda, zout, cacaopoeder en suiker. Meng dit met een garde vast even door elkaar. In een ander kommetje kluts je de eieren, boter en melk vast door elkaar.
  • Voeg de natte en droge ingrediënten samen en mix met een garde tot één geheel. Hak de hazelnoten in stukjes en voeg 100 gram hiervan toe aan het beslag, samen met de chocolate chips. Spatel ze er doorheen.
  • Smelt een klein beetje boter in de pan en schep het beslag er in. Als de bovenkant van de pancakes iets droger wordt en belletjes begint te vertonen kun je hem omdraaien. Bak de pancakes aan beide kanten gaar. Ik gebruik altijd een ijslepel om het beslag in de pan te scheppen, maar je kunt ook twee eetlepels gebruiken.
  • Maak vier stapels van de pancakes en besmeer elke bovenste pancake met een eetlepel chocopasta. Verdeel hier de resterende hazelnoten overheen en serveer!
Tips

Als je de pancakes direct bakt en opeet, zijn de stukjes chocolade nog lekker gesmolten. Je kunt ze ook bewaren, dan worden de stukjes chocolade knapperig. Ook mega lekker!

Bewaren

Hier kun je trouwens meer lezen over het bewaren van pancakes.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *