Wentelteefjessticks met chocoladesaus

7 mei 2018
7

Door Lian – Als je van wentelteefjes en van churro’s houdt, dan heb ik voor jou de meest lekkere combi ooit gemaakt. Dipbare wentelteefjes met een laagje kaneelsuiker, omgedoopt door mij tot wentelteefjessticks met chocoladesaus. Ik heb hier zo enorm van lopen smullen, dat ik haast was vergeten dat ik ze zelf had gemaakt. Ze zijn niet alleen mega lekker, maar ook nog eens makkelijk om te maken en de chocoladesaus is ook nog eens in een mum van tijd klaar. Niet alleen lekker voor jezelf, maar je kinderen zullen je ook eeuwig dankbaar zijn.

Wentelteefjessticks met chocoladesaus

Houd je van wentelteefjes en van churros? Dan zijn deze wentelteefjessticks met chocoladesaus echt een dessert voor jou!
Porties: 18 sticks

Ingrediënten

  • 6 dikke plakken suikerbrood
  • 2 eieren (M)
  • 250 ml melk
  • kaneelsuiker

Voor de chocoladesaus

  • 150 ml slagroom
  • 100 gram pure chocolade
  • 20 gram ongezoutenboter

Instructies

  • Snijd iedere plak suikerbrood in drie sticks.
  • Doe de melk en eieren in een kom en klop door elkaar. Giet het mengsel in een diep bord of ovenschaal en doop de suikerbrood sticks erin. Zorg dat die het mengsel goed opnemen door ze door het eimengsel te draaien, maar laat ze niet te slap worden.
  • Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak de wentelteefjessticks gaar en goudbruin aan beide kanten. Zet alvast een bord klaar met een laag kaneelsuiker erop.
  • Als de sticks rondom goudbruin gebakken hebt, rol je de sticks door de kaneelsuiker tot ze rondom bedekt zijn.
  • De chocoladesaus maak je simpel en snel door de slagroom met de chocolade in een pan te doen. Laat al roerende smelten en voeg op het einde het klontje boter toe. De saus zal mooi gaan glanzen.
  • Giet de saus in een schaaltje en dip de wentelteefjessticks in de saus of giet wat van de saus over de sticks heen. Als de wentelteefjessticks een beetje zijn afgekoeld zijn ze steviger om mee te dippen. De smaak is warm of koud net zo lekker.

Tips

  • Tip: Kaneelsuiker maak je eenvoudig zelf door kaneel toe te voegen aan fijne kristalsuiker en goed door elkaar te schudden of roeren.
  • Tip: Wil je liever een zoetere chocoladesaus? Voeg dan 1 eetlepel suiker toe. Teveel aan chocoladesaus bewaar je in de koelkast en maak je weer vloeibaar door even op te warmen in de magnetron.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

2 reacties

  1. Anne schreef:

    Mijn ouders hadden nog een suikerbrood liggen die al een beetje droog was geworden. Ik heb er deze wentelteefjes van gemaakt en ze smaken heerlijk! Het beslag was zelfs genoeg voor het hele brood dus we zitten nu met een hele lading haha. Hoe kun je ze het beste bewaren?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Lekker! Twee dagen afgesloten in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *