Bruschetta van de gourmet

2 december 2021 Laatst bewerkt: 2 augustus 2023
Bruschetta van de gourmet
7

Jullie weten dat ik al jaren werk aan Laura’s Bakery en dat dit mijn bedrijf, waar ik fulltime in werk, is. Wat jullie misschien nog niet weten, is dat ik in het prille begin van Laura’s Bakery nog studeerde en bij Blokker werkte. Daarom vind ik het extra leuk dat ik vandaag na al die jaren mijn mooie samenwerking met Blokker kan aftrappen.

Ik heb heel wat jaren bij Blokker gewerkt en was verantwoordelijk voor verschillende afdelingen in de winkel, onder andere elektra. En dat was juist rond de feestdagen ontzettend leuk. Dan kregen stapels fonduepannen, gourmet sets en andere leuke apparaten een plekje in de winkel. Funcooking noemden we die productgroep. Precies het thema waar ik jullie de komende weken meer van ga laten zien. Ik begin met de Chef’s Dinner Party van Bourgini, deze ken ik nog uit mijn blokkertijd en ik weet ook nog dat hij toen net nieuw en gelijk razend populair was. Ik vertel je vandaag alles over deze bijzondere gourmet set. En nog leuker: ik geef jullie ook nog een origineel gourmet idee: bruschetta. Want gourmetten kennen we allemaal, daarom geef ik graag een verrassende twist aan dit concept.

Blokker - Chefs Dinner Party-2a

Bourgini Chef’s Dinner Party

Dit jaar staat er geen klassieke gourmet set in het midden van de tafel, maar heeft iedereen zijn eigen bord. Of kookunit moet ik het eigenlijk noemen, deze bestaat uit een keramisch bord en bakplaat met anti-aanbaklaag. De set wordt standaard met vier kookunits geleverd, maar je kunt er ook een vijfde op aansluiten. Deze losse units sluit je aan op het middelste gedeelte, dat je gelijk kunt gebruiken om ingrediënten op te presenteren. Je hebt slechts één stopcontact nodig voor de gehele set. Voordeel van een eigen bakplaatje voor je neus: geen vermenging van smaken met dingen die jij niet lekker vindt (of beter: die je niet wil of mag eten).

Tot slot: je kunt zowel het keramische bord als de bakplaat eenvoudig van de unit verwijderen om deze schoon te maken. Opbergen is ook fijn: Alle snoeren gaan in de unit die ook fungeert als presenteerschaal. De andere units kun je hier bovenop stapelen en gezamenlijk in een meegeleverde en goed afsluitbare tas zetten.

BRUSCHETTA VAN DE GOURMET maken

BRUSCHETTA VAN DE GOURMET recept

Bruschetta van de gourmet

Bij ons in de familie roosteren we altijd stokbroodjes op de bakplaat van de gourmet, om deze vervolgens te beleggen met bijvoorbeeld een stukje biefstuk en kruidenboter. Een slavink op een knapperig plakje stokbrood is ook heerlijk kan ik je vertellen. Ik besloot om dit concept een twist te geven en zelf bruschetta te maken op de gourmet. Dat is leuk als bijgerecht tijdens het diner, maar je zou er zelfs een brunch van kunnen maken op deze manier.

Bruschetta maken op de gourmet

Hoe doe je dat dan? Bruschetta maken op de gourmet. Het is gelukkig heel simpel. Een sneetje ciabatta aan beide kanten licht insmeren met olijfolie en op de hete bakplaat aan beide kanten goudbruin en knapperig bakken. Vervolgens kun je deze beleggen met alles dat je lekker vindt. Maak jij caprese bruschetta, of ga je voor een klassieker met tomaatjes en basilicum? De mogelijkheden zijn eindeloos, maar om je een idee te geven deel ik een lijstje ingrediënten om op tafel te zetten én een paar smaakcombinaties.

Blokker - Chefs Dinner Party-5a

Bruschetta ingrediënten

 • Ciabatta afbakbrood
 • Goede olijfolie (breng op smaak met peper, zout en eventuele andere kruiden)
 • Paprika
 • Cherry tomaatjes
 • Mozzarella
 • Asperge tips
 • Garnalen
 • Avocado
 • Spreads en dips naar keuze, denk aan tapenade, roomkaas, avocadospread, etc.
 • Basilicum
 • Prosciutto

Lekkere smaakcombinaties

 • Prosciutto, tomaat, mozzarella en basilicum
 • Tomaatjes en basilicum
 • Avocadospread, tomaatjes en garnalen
 • Tapenade, asperge tips en tomaatjes

De bruschetta gourmet viel hier ontzettend goed in de smaak en ik weet nu al dat we dit vaker gaan doen. Echt weer even iets anders dan de standaard stokbroodjes en gelijk ook vele malen feestelijker. De Bourgini Chef’s Dinner Party beviel ook goed. Ik had verwacht dat de tafel vol zou liggen met snoeren door alle losse units, maar dat was gelukkig niet zo. Er is goed over het ontwerp nagedacht waardoor je alle snoeren in het middelste gedeelte kunt verstoppen. En dat deel kun je gelijk gebruiken als serveerschaal. En ook niet onbelangrijk, de borden en bakplaten zijn makkelijk los te halen om schoon te maken. Een aanrader wat mij betreft!

Dit is een samenwerking met Blokker.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

 1. Bella schreef:

  Zet je al de groente rauw op tafel?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Ik doe dat wel ja! Dan kun je het zelf bakken, maar je kunt het natuurlijk ook vooraf al grillen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *