Wie zegt dat kerstkransjes altijd zoet moeten zijn? Deze hartige kerstkransjes zijn ook heerlijk, met dit recept maak je de kaaskoekjes voor kerst zelf.
Porties: 18stuks
Ingrediënten
100gramongezouten roomboter
100gramgeraspte pittige kaas
100grambloem
1tlrozemarijn
½tlchilivlokken
peper en zout
Instructies
Klop de boter romig. Voeg kaas, bloem, rozemarijn, chilivlokken, peper en zout toe en meng tot een samenhangend deeg.
Rol het deeg uit tot ongeveer een halve centimeter dikte. Strooi eventueel wat bloem op je werkblad en deeg als het teveel plakt. Steek met een kartelvormige uitsteker vormen uit het deeg totdat al het deeg op is. Uit het midden steek je nog een klein rondje. Leg de kransjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de kaaskoekjes in ongeveer 14 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin. Als je hele grote uitstekers hebt gebruikt is de baktijd misschien een paar minuten langer.
Tips
De chilivlokken zorgen ervoor dat deze kaaskoekjes licht pittig zijn. Voeg er dus niet te veel van toe als je daar niet van houdt (of voeg juist meer toe als je daar wel dol op bent).
Bewaren
Bewaar de koekjes in een luchtdicht afgesloten bakje, dan blijven ze zeker een week goed.