Hier krijgen je tafelgasten nooit genoeg van: overheerlijke wentelteefjes muffins uit de oven met een lekkere crumble als topping.
Porties: 6personen
Ingrediënten
5sneetjeswitbrood
1ei
125mlmelk
2elsuiker
1tlkaneel
Crumble
30gramongezouten roomboter
40gramfijne kristalsuiker
40grambloem
snufje zout
Instructies
Vet de muffinvorm in.
Snijd het witbrood in kleine vierkantjes en verdeel over de muffinvorm (voor zes muffins). Druk stevig aan.
Meng ei, melk, suiker en kaneel door elkaar en verdeel gelijkmatig over de met brood gevulde muffinvormpjes.
In een aparte kom kneed je de boter, suiker, bloem en zout tot een kruimeldeeg. Verdeel de kruimels over de muffinvormpjes.
Bak de wentelteefjes kruimelmuffins in ongeveer 30 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren
De wentelteefjes muffins zijn het lekkerst als je ze meteen opeet. Ik bewaar ze maximaal twee dagen buiten de koelkast in een luchtdichte trommel of in aluminiumfolie.