Ga terug
+ personen
Wentelteefjes muffins uit de oven
Opslaan Recept afdrukken
5 van 7 stemmen

Wentelteefjes muffins uit de oven

Hier krijgen je tafelgasten nooit genoeg van: overheerlijke wentelteefjes muffins uit de oven met een lekkere crumble als topping.
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 5 sneetjes witbrood
  • 1 ei
  • 125 ml melk
  • 2 el suiker
  • 1 tl kaneel

Crumble

  • 30 gram ongezouten roomboter
  • 40 gram fijne kristalsuiker
  • 40 gram bloem
  • snufje zout

Instructies

  • Vet de muffinvorm in.
  • Snijd het witbrood in kleine vierkantjes en verdeel over de muffinvorm (voor zes muffins). Druk stevig aan.
  • Meng ei, melk, suiker en kaneel door elkaar en verdeel gelijkmatig over de met brood gevulde muffinvormpjes.
  • In een aparte kom kneed je de boter, suiker, bloem en zout tot een kruimeldeeg. Verdeel de kruimels over de muffinvormpjes.
  • Bak de wentelteefjes kruimelmuffins in ongeveer 30 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren
De wentelteefjes muffins zijn het lekkerst als je ze meteen opeet. Ik bewaar ze maximaal twee dagen buiten de koelkast in een luchtdichte trommel of in aluminiumfolie.