Je zou kunnen zeggen dat ik momenteel iets heb met carrot cakes. En dan vooral alle variaties die mogelijk zijn met de smaken van deze taart. In de afgelopen maanden maakte ik al een carrot cake bananenbrood, carrot cake eierkoeken en nu is de carrot cake granola aan de beurt. Wortel door je yoghurt denk je, is dat niet raar? Heb ik ook even gedacht, maar als het door ander zoet gebak kan, dan kan het ook prima bij het ontbijt vond ik. Ik heb het inmiddels al voor je getest en kan zeggen dat het meer dan uitstekend smaakt. Ga jij deze granola ook proberen?


Carrot cake granola
Ingrediënten
- 150 gram havervlokken
- 50 gram pecannoten in stukjes
- 50 gram walnoten in stukjes
- 40 gram pompoenpitten
- 40 gram zonnebloempitten
- 80 gram geraspte wortel (bij julienne reepjes fijnhakken)
- 2 tl kaneel
- 1 tl nootmuskaat
- 0,5 tl gember
- 0,5 tl kruidnagel
- 4 el honing
- 3 el zonnebloemolie
Instructies
-
Het maken van granola is heel erg makkelijk. In een kom voeg je alle ingrediënten samen, roer goed door elkaar zodat er een plakkerig mengsel ontstaat.
-
Spreid het mengsel gelijkmatig uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de granola in 15 tot 20 minuten op 180 graden (boven- en onderwarmte). Schep het mengsel halverwege om. Laat de granola afkoelen op de bakplaat.
-
Bewaar de granola in een luchtdichte pot.

Het duurt misschien nog bijna 4 weken, maar voor je het weet zitten we allemaal aan het paasontbijt. Van veel van jullie krijg ik al berichtjes dat jullie receptinspiratie opdoen en de nodige recepten hebben opgeslagen. En dat opslaan van recepten, dat doe je natuurlijk gewoon in je eigen account. Geen idee waar ik het over heb, lees dit artikel dan even. Daar vertel ik meer over deze functie en hoe je nou precies je recepten kunt opslaan in collecties die je zelf aanmaakt. Misschien komt een van deze broodrecepten er wel in te staan? Ik zette mijn favoriete broodrecepten voor je op een rijtje, zoet én hartig. Want Pasen is een natuurlijk een perfect moment om zelf lekker brood te bakken.


Laten we beginnen met wat zoete broodjes. De klassieke hot cross buns bijvoorbeeld. In Nederland nog niet heel erg bekend, maar het is een broodje dat echt bij Pasen hoort, ik heb er uiteraard een recept voor. En vorig jaar zette ik vlak voor Pasen deze broodjes met banketbakkersroom en blauwe bessen online. Ze werden massaal door jullie gemaakt, begrijp ik helemaal.


De mini stolletjes zette ik online voor kerst, maar die passen ook prima bij Pasen natuurlijk. Deze kleine broodjes staan extra leuk op de ontbijttafel. Voor de mensen die niet dol zijn op spijs zet je er dan de pumpkin spice-hazelnoot rolls naast. Doe mij van beide maar een stukje!


De volkoren kaiserbroodjes zijn al door ontzettend veel mensen gemaakt, superleuk om te zien! Ik heb ze zelf ook al een aantal keer gemaakt en grote kans dat ik dit ook weer doe voor de paasdagen. Het no knead bread is ook een goede trouwens. Dit deeg hoef je niet te kneden en heeft bovendien een heerlijk knapperige korst.


Ook van hartige broodjes kun je prima rolletjes maken. De flammkuchen broodjes vond ik zelf een erg groot succes. Die zijn wat kleiner en daardoor erg geschikt als wat kleiner hapje. De spinazie-ricotta broodjes zijn groter, maar zeker niet minder lekker. Het is een van mijn favoriete hartige broodjes.


Ooit al eens kleine focaccia’s gemaakt? Ik maak ze ieder jaar nog wel een paar keer. Ze zijn namelijk ideaal om in te vriezen en dan wanneer ik soep eet weer te ontdooien. Ook op de paastafel zullen ze niet misstaan. Een andere favoriet is maïsbrood en dat is dus ook heel erg goed zelf te maken.
Ik heb weer ontzettend veel zin gekregen om lekkere broodjes te bakken. Nu nog een keuze maken 😉 .

Ik had nog nooit zelf blondies gebakken. Het basisrecept voor blondies dat online staat had Lian namelijk gemaakt. En als bakblogger kan ik het natuurlijk niet maken om nog nooit zelf een blondie gemaakt te hebben. Ik koos voor deze schandalig lekkere Speculoos blondies en het water loopt me alweer in de mond nu ik aan deze blondies denk. Iedereen uit mijn testpanel was er ook weg van. Een blondie heeft (in de verte) wat weg van een brownie, maar lijkt qua structuur eigenlijk nog meer op boterkoek. Nou en dan weet je het wel, want vorige week vertelde ik jullie nog dat ik de laatste tijd zo dol ben op boterkoek. Ik zou zeggen: haal alles in huis en ga vandaag nog aan de slag!

Het Laura’s Bakery Bakboek
De recepten in mijn tweede boek zijn helemaal in lijn met wat je van Laura’s Bakery gewend bent. Toegankelijke recepten in vele verschillende categorieën. Van koekjes en taarten tot desserts en borrelhapjes. Met de 70 recepten in het boek ben je wel even zoet.

Meer recepten met speculoos
Ik bak altijd graag met speculoos, die kruidige, karamelachtige smaak maakt echt elk baksel net wat lekkerder. Of je nu iets zoekt voor bij de koffie of een toetje om indruk mee te maken, met speculoos zit je altijd goed. Ben jij ook fan? Probeer dan naast dit heerlijke recept ook een van mijn andere speculoos recepten:
- Chocolate chip cookies sandwich met speculoos
- Speculoos cupcakes
- Gevulde zandkoekjes met speculoos
- Speculoos cruffins
- 4-persoons speculoos cheesecake
Twijfel je wel eens tussen speculaas en speculoos? In dit artikel lees je precies wat het verschil is. Zo weet je voortaan precies wat er in je beslag gaat.

Speculoos blondies
Ingrediënten
- 225 gram ongezouten roomboter
- 350 gram lichtbruine basterdsuiker
- 2 eieren (M)
- 1 el vanille-extract
- snufje zout
- 275 gram bloem
- 100 gram Speculoos koekjes
- 100 gram Speculoos pasta curnchy of normaal
- ter decoratie: extra Speculoos koekjes
Instructies
-
Smelt de boter in een pan en doe samen met de suiker in de kom van een standmixer. Mix de boter en suiker tot een glad geheel. Voeg de eieren één voor één toe terwijl je tussendoor mixt.
-
Voeg ook het vanille-extract toe en mix even door. Als laatste voeg je de bloem en het zout toe. Mix tot deze volledig zijn opgenomen.
-
Breek de koekjes in stukjes en spatel deze door het beslag. Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm. Verspreid gelijkmatig.
-
Doe de Speculoos pasta in het (nog warme) pannetje van de boter en verwarm een beetje zodat het mengsel wat dunner wordt. Schep het met een theelepel in hoopjes bovenop het beslag. Gebruik een mes om er swirls van te maken.
-
Breek nog wat extra koekjes in stukjes en verdeel over de blondie.
-
Bak de Speculoos blondie in 25-30 minuten goudbruin op 200 °C (boven- en onderwarmte).. De bovenkant moet een dun krokant laagje hebben en de binnenkant mag nog een beetje wiebelig zijn, maar wel stevig aanvoelen.
-
Laat de blondie volledig afkoelen en opstijven voordat je hem in stukjes snijdt.

Na een artikel bomvol met quiche inspiratie vorige week, is het nu tijd voor mijn nieuwste creaties: de tomaten quiche. In veel van mijn quiches zitten tomaten, maar ik had nog nooit een quiche met alleen maar tomaten gemaakt. Leek me wel heel erg lekker, dus ik ging aan de slag. Ik koos voor kleine tomaatjes in verschillende kleuren, dat ziet er een stuk gezelliger uit. Uiteindelijk heb ik een halve kilo tomaten gebruikt voor deze quiche. Goedegekeurd door zowel mijzelf als mijn team, want we hebben er van zitten smullen tijdens de lunch. Als je hem serveert voor het avondeten is het lekker om er een salade bij te serveren.

Meer vegetarische quiches en hartige taarten
Valt deze heerlijke quiche met tomaten in de smaak? Neem dan ook eens een kijkje bij mijn andere recepten voor heerlijke vegetarische quiches en hartige taarten:
Tomaten quiche
Ingrediënten
- 1 quiche bodem (volgens recept)
- 2-3 el paneermeel
- 500 gram kleine tomaatjes in verschillende kleuren
- 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 4 eieren
- 200 gram crème fraîche
- peper en zout
- verse basilicum
Instructies
-
Maak het deeg volgens recept. Terwijl het in de koelkast ligt, kun je de vulling voorbereiden.
-
Halveer bijna allle tomaatjes. In een kom klop je de eieren met de crème fraîche en peper en zout door elkaar.
-
Rol het deeg uit en bekleed de vorm ermee, prik ook wat gaatjes in de bodem. Verdeel er wat paneermeel over.
-
Verspreid twee derde van de tomaatjes over de bodem. Verdeel er ook de geraspte kaas overheen. Giet het eimengsel erover en voeg ook de overige tomaatjes toe.
-
Bak de quiche in 30-35 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
-
Serveer met verse basilicum en eventueel een salade.

Je herinnert je vast nog mijn citroen-gember havermoutkoeken van vorige maand. Ik wel in ieder geval, ik droom er nog net niet van. Zó lekker vind ik ze. Ik schreef toen al dat ik een goed basisrecept voor brosse haverkoeken wilde maken. Nou, daar heb ik niet lang mee gewacht. Ik hoefde zelfs bijna niets aan te passen voor een goede basis. Om zeker te weten dat ik niet als enige zo lyrisch was over mijn koeken deelde ik ze uit en ik was maar wat blij dat iedereen zo enthousiast was. Mijn koekjespot zit nu nog vol, maar ik weet al met welke koekjes hij gevuld gaat worden zodra hij leeg is.
BAKTIP: Om het deeg in plakjes van 1 cm te snijden, gebruik ik een scherp mes of een deegsteker.
50x Koekjes
Ben jij net als ik een echte koekjesfanaat? Van appel-kruimel rondo’s tot haverkoeken en van brookies tot stroopwafels en Jan Hagel. 50x Koekjes staat vol met heerlijke koekjesrecepten met stap-voor stap beschrijvingen, tips en trucs om het bakken nog gemakkelijker te maken en smakelijke foto’s. Met dit bakboek kan iedere koekjesliefhebber direct aan de slag!


Brosse haverkoeken
Ingrediënten
- 100 gram ongezouten roomboter
- 75 gram lichtbruine basterdsuiker
- 120 gram bloem
- 70 gram havermout
- snuf zout
- 1 tl vanille-extract
Instructies
-
Klop boter en suiker romig. De rest van de ingrediënten kun je tegelijk toevoegen, kneed tot een stevig deeg.
-
Maak een rol van het deeg (ongeveer 5 cm in doorsnede) en rol in keukenfolie. Laat minimaal een uur rusten in de koelkast.
-
Snijd de rol in plakjes van 1 cm dik en leg de koeken op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Bak de haverkoeken in ongeveer 12 minuten op 190 graden (boven- en onderwarmte) of tot de randjes goudbruin kleuren.
-
Laat de koekjes enkele minuten op de bakplaat afkoelen voordat je ze naar een rooster verplaatst om helemaal af te koelen.

Al een hele tijd geleden maakte ik no bake pindakaas mueslirepen. Zalig kan ik je vertellen. Ik heb ze al een paar keer gemaakt, maar was toe aan een variatie. Dit keer ging ik voor no bake mueslirepen met noten en chocolade, ook weer overheerlijk. Daarnaast word ik ook gewoon altijd heel erg blij van een mueslireep waar stukjes chocolade in zitten. In mijn zelfgemaakte mueslirepen heb ik dan ook net een beetje meer chocolade toegevoegd. Omdat je ze niet bakt worden ze niet superstevig, ik bewaar ze daarom in de koelkast. Met honing en dadels als ‘plakmiddel’ zorgt dat ervoor dat ze stevig genoeg zijn zonder dat ze uit elkaar vallen. Als je wilt kun je ze natuurlijk even op kamertemperatuur laten komen voordat je ze eet, maar zelf vind ik ze zo een beetje fris vanuit de koelkast juist erg lekker.

No bake mueslirepen met noten en chocolade
Ingrediënten
- 150 gram dadels
- 50 gram honing
- flinke snuf zout
- 200 gram havervlokken
- 200 gram gemengde noten
- 100 gram pure chocolate chips
Instructies
-
Doe de dadels in een foodprocessor en mix tot een gladde massa. Voeg de dadels samen met honing en zout in een pan. Zet de pan op een laag vuur en roer tot je een glad mengsel hebt.
-
Ondertussen doe je de noten ook gelijk in de foodprocessor, hak tot ze wat fijner zijn (niet té fijn)
-
Doe de havervlokken, noten en chocolate chips in een kom. Roer door elkaar en voeg het dadelmengsel toe, roer goed door elkaar.
-
Stort het mengsel in een met bakpapier beklede bakvorm en druk met een spatel stevig en gelijkmatig aan.
-
Je hoeft ze niet te bakken, laten opstijven is voldoende. Eventueel kun je dit proces versnellen door de bakvorm in de koelkast te zetten. Het is daarna ook makkelijke om ze aan te snijden.
-
Snijd na het opstijven met een scherp mes in stukken.


Een tijdje terug vroeg ik op Instagram naar de recepten die jullie graag wilden zien. Ik koos uit de lange lijst een paar lekkere dingen uit die nog niet online stonden en liet jullie vervolgens stemmen. De winnaar is de frambozen cakerol, die volgt later deze maand. Maar ook de citroen boterkoek bleek populair te zijn. Ik kon het eenmaal in de keuken niet laten om er toch nog een draai aan te geven, dus het werd een amandel-citroen boterkoek. Nog lekkerder als je het mij vraagt. Ik heb momenteel iets met boterkoek, kan er zo nog wel 10 uit mijn mouw schudden. Maar eerst geniet ik nog even van mijn huidige favorieten, dat zijn is deze frisse variant en natuurlijk de stroopwafel boterkoek.

Amandel-citroen boterkoek
Ingrediënten
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 200 gram ongezouten roomboter
- half ei (M)
- 250 gram bloem
- snuf zout
- rasp van 1 citroen
- 2 tl citroen-extract (of 2 el citroenrasp)
- 80 gram amandelen fijngehakt
- ter decoratie: extra amandelen
- losgeklopt ei voor insmeren, rest van halve ei
Instructies
-
Mix de boter en suiker romig. Voeg het halve ei toe (de rest is voor het afsmeren) en mix tot deze is opgenomen. Bloem, zout, citroenrap en citroen-extract kun je tegelijk toevoegen. Kneed tot een mooi deeg.
-
Voeg dan de stukjes amandelen toe. Kneed/mix tot ze gelijkmatig door het deeg verdeeld zijn.
-
Neem een ronde 24 cm springvorm, bekleed deze met bakpapier en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem.
-
Met een bolle kant van een lepel kun je het deeg mooi glad strijken, maak hem eventueel een beetje vochtig.
-
Trek met een vork een patroon in de boterkoek en druk er de extra amandelen in een patroon naar keuze in. Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei.
-
Bak de boterkoek in 25-30 minuten goudbruin op 180 graden (boven- en onderwarmte).
-
Laat afkoelen en snijd in puntjes.


Geen borrelhapje of hartig baksel vandaag, maar een gerecht dat hier de laatste tijd regelmatig als lunch op tafel staat. Een omelet met roomkaas, kip en groenten. Nu moet ik zeggen dat vooral de omelet de constante is van deze lunch, want qua beleg verschilt het bijna altijd. Roomkaas gaat er altijd op, maar als het om groenten gaat kijk ik gewoon wat ik in huis heb. Zo kan ik ook vaak restjes opmaken, heel erg handig. Vaak eet ik na zo’n omelet nog een of twee mandarijntjes, maar als ik nog genoeg sla in huis heb serveer ik dat erbij. Je hoort het, er is genoeg mogelijk. Ik deel mijn favoriete omelet van dit moment met je, eet smakelijk!
BAKTIP: Ik bak mijn omeletten altijd in een pannenkoekenpan. Dit vind ik het prettigst werken.

Omelet met roomkaas, kip en groenten
Ingrediënten
- 2 eieren (M)
- scheutje melk
- zout en peper
- 2 el roomkaas
- 3 plakjes kipfilet
- handje (baby)spinazie
- handje wortelreepjes (julienne)
- 1 tomaat in partjes
- halve avocado in plakjes/blokjes
Instructies
-
Klop de eieren met melk, zout en peper in een kom tot een luchtig mengsel. Verhit een klontje boter in een grote (pannen)koekenpan en giet het mengsel erin. Bak de omelet aan beide zijden goudbruin.
-
Leg de omelet op een bord en verdeel de roomkaas erover. De rest van het beleg plaats ik maar op de helft van de omelet: kipfilet, spinazie, wortel, tomaat en avocado.
-
Klap de omelet dubbel en serveer eventueel met een beetje sla en extra tomaat. Als je nog wat bieslook in huis hebt kun je dit erover strooien.

Ik ben dol op chocoladefudge en misschien word ik nog wel het meest enthousiast over hoe makkelijk het is om te maken. Aan chocolade en een blikje gecondenseerde melk heb je in principe genoeg, ideaal. Voor deze Oreo fudge heb ik nog wat vanille-extract toe en uiteraard Oreo’s toegevoegd. Resultaat na het opstijven was een schaal vol met blokjes zelfgemaakte fudge. Uit zelfbescherming is de inhoud, op een paar blokjes na, naar mijn testpanel gegaan. En die waren er maar wat blij mee, ik heb alleen maar enthousiaste reacties gekregen. Ze werden helemaal enthousiast toen ik vertelde hoe makkelijk het is om te maken, ik gok dus dat een aantal er snel mee aan de slag gaan. Jij ook?
Het Feestdagen Bakboek
Ben jij net als ik dol op de feestdagen en dan eigenlijk vooral op het maken van leuke baksels daar omheen? Dan is Het Feestdagen Bakboek echt wat voor jou. Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen en zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en prachtige taarten, voor ieder moment vind je een geschikt recept.

Recepten met Oreo koekjes
Ik ben dol op recepten met Oreo koekjes. Ze zijn niet alleen heerlijk om zo te eten, maar ook perfect om mee te bakken. Van snelle no bake traktaties tot feestelijke desserts — met Oreo’s kun je alle kanten op. Geen wonder dat ik er al veel recepten mee heb gemaakt. Enkele favorieten:
In dit artikel vind je nóg meer inspiratie om te bakken met Oreo’s!

Oreo fudge
Ingrediënten
- 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
- 400 gram witte chocolade
- 1 tl vanille-extract
- 150 gram Oreo's in stukjes
- Ter decoratie: extra Oreo's
Instructies
-
Bekleed een bakvorm/ovenschaal van ongeveer 16×24 cm met bakpapier.
-
In een steelpannetje doe je de chocolade en gecondenseerde melk. Op een laag vuur laat je de witte chocolade al roerende smelten tot je een egale massa hebt.
-
Wanneer het volledig gesmolten is voeg je vanille-extract en de fijngehakte Oreo's toe. Roer vlot door elkaar en stort het mengsel in de ovenschaal. Verspreid gelijkmatig en decoreer met extra Oreo's.
-
Laat de Oreo fudge afkoelen en opstijven. Doe dit eerst een uurtje op het aanrecht en verplaats hem dan (afgedekt) naar de koelkast. Na ongeveer 3 uur is hij al stevig genoeg om blokjes van te snijden, maar zelf laat ik de fudge liever een nachtje in de koelkast staan.

Ik heb in de afgelopen jaren al veel verschillende soorten quiches gemaakt, en ik weet nog steeds nieuwe smaakvariaties te bedenken. Ik deel deze maand nog mijn nieuwste creatie met jullie. Quiches vind ik ideaal voor de maaltijd. Meestal serveer ik een kwart quiche per persoon met een lekkere salade erbij. Maar je kunt ook rustig meer of minder quiche nemen. Het deeg maak ik ook vrijwel altijd zelf, dus vergeet vooral dit basisrecept voor quiches en hartige taarten niet. Ga ik nu over op heel veel recept inspiratie!


Hoeveel recepten ik al niet heb gebaseerd op pizza’s, het is niet meer op twee handen te tellen. En ja, ik maakte ook een pizza quiche, je vindt het recept hier. Ook heerlijk is de quiche met spekjes, broccoli en tomaat. Een favoriet die ik nog steeds graag maak.


De quiche met chorizo en geitenkaas was ook verrassend lekker. Een test met dingen die ik allemaal nog in huis had, maar wat pakte het goed uit. De klassieke quiche lorraine mag uiteraard ook niet ontbreken in dit rijtje met quiche inspiratie. Een recept dat ik al vaak heb gemaakt.


Quiches zijn ook heel leuk om in het klein te maken. Maak bijvoorbeeld mini quiches met groene asperges en geitenkaas. Of kies jij liever voor kleine ontbijt quiches?


De quiche met pompoen en spinazie vond ik zo’n groot succes, dat hij zelfs een plekje heeft gekregen in mijn Borrelhapjes Bakboek. Staat zeker in de top 3 van mijn favorieten. Een andere verrassende hartige taart vond ik de Mexicaanse quiche. Heb jij hem al geprobeerd?


Nog twee te gaan in dit lijstje met quiche recepten. We eindigen met een quiche op basis van zalm en mascarpone. Heerlijk zacht en romig van smaak. En de allerlaatste is ook een van de eerste quiches die ik maakte: de spinazie-feta quiche. Die ga ik snel weer eens maken.

Van sporadisch een banaan in de keuken tot een keer per maand er op een bakdag 5-6 bananen doorheen werken. Er is nogal wat veranderd de laatste maanden. Het zijn vooral bananenbroden die ik bak, vorige keer maakte ik er zelfs twee tegelijk. Bijvoorbeeld mijn basisrecept voor (gezond) bananenbrood waar veel van jullie inmiddels al mee aan de slag zijn gegaan, maar ook een heerlijk gemarmerd bananenbrood. Ik zit terwijl ik dit schrijf te genieten van zo’n heerlijk plakje. Mijn vriezer ligt inmiddels vol met bananenbrood, ideaal want zo heb ik altijd een lekker tussendoortje. Ik ontdooi ze vlot in de magnetron of neem een plakje mee voor onderweg.

Gemarmerd bananenbrood
Ingrediënten
- 3 rijpe bananen ongeveer 300-350 gram
- 3 eieren
- 1 tl vanille-extract
- 100 gram amandelmeel
- 150 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- snuf zout
- optioneel: extra banaan ter decoratie
- 15 gram cacaopoeder
Instructies
-
Pureer de bananen tot een papje. Voeg de eieren, één voor één, samen met het vanille-extract toe.
-
Voeg het amandelmeel, bloem, bakpoeder, baking soda en zout toe. Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen.
-
Doe 1/3 van het beslag in een aparte kom en voeg hier het cacaopoeder aan toe. Roer goed door zodat er een egaal chocoladebeslag ontstaat.
-
Giet de helft van het vanillebeslag in een ingevette en met bloem bestoven (of met bakpapier bekleed) cakeblik. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bodem. Verdeel er dan het chocoladebeslag over en eindig met het resterende vanillebeslag. Roer met een mes een beetje door voor het marmer effect.
-
Als je het leuk vindt kun je een extra banaan in plakjes snijden en bovenop het bananenbrood leggen.
-
Bak het bananenbrood in 40-45 minuten op 180°C graden (boven- en onderwarmte) gaar. Een houten prikker moet er schoon uitkomen.

Het is alweer maart! Wat gaat het jaar snel, of ligt dat aan mij? Ik heb in ieder geval weer een heerlijk Bakstrijd thema voor jullie bedacht, speciaal voor alle hartige bakkers. Voordat ik dit onthul, blikken we nog even terug op afgelopen Bakstrijd. Deze stond in het teken van pancakes en daar ben ik absoluut gek op. Lees je mee wie de winnaar van deze maand is geworden?
DIT IS DE BAKSTRIJD
Geen idee wat De Bakstrijd is? Hier een korte samenvatting:
- Elke eerste van de maand delen we het nieuwe thema
- We geven 1 á 2 richtlijnen als opdracht
- Ter inspiratie krijgen jullie een aantal voorbeeldrecepten
- Passend bij elk thema worden de nodige baktips gedeeld
- Ga zelf aan de bak binnen het thema en zet je baksel mooi op de foto
- Deel je baksel in de speciale besloten Facebookgroep De Bakstrijd
- Óf deel je baksel via Instagram met #debakstrijd (en #laurasbakery)
- Stuur je baksel op tijd in! Voor de 30e van de maand.
- Leuk voor anderen die jouw creatie bekijken: vermeld bij de foto wat je precies hebt gemaakt.
Voor een meer uitgebreide uitleg lees je dit artikel.
DEELNAMES FEBRUARI 2020
Ik werd heel vrolijk van het thema van februari, want ik ben dol op pancakes. Dat is ook wel te zien aan de hoeveelheid recepten in die categorie op Laura’s Bakery. Maar jullie lusten er ook wel pap van zag ik tijdens deze Bakstrijd! Het was weer een ontzettend moeilijke keuze tussen alle heerlijke en creatieve inzendingen. Kijk maar eens mee:
Mocht je benieuwd zijn naar alle inzendingen? Kijk dan eens in de Facebookgroep of check de #debakstrijd op Instagram.
WINNAAR FEBRUARI 2020
Voorlopig heb ik weer genoeg inspiratie op het gebied van pancakes dankzij jullie, maar er was één inzending specifiek die ik heel knap bedacht vond. Het was onderstaande stapel advocaat tiramisu pancakes met paaseitjes van Hanneke de Hon. Door het beslag zitten stukjes paaseitjes en koffiepoeder voor de typische tiramisu-smaak en tussen de pancakes een heerlijke advocaatroom! Ondanks dat ik zelf niet van advocaat houdt, vindt ik dit een hele toffe stapel pancakes. Gefeliciteerd Hanneke!

Hanneke, nogmaals gefeliciteerd! De cadeaubon van €50,- te besteden bij Baktotaal is van jou.
Bakstrijd maart 2020

Het thema voor deze maand is hartige taart! Oftewel, jullie mogen aan de slag met heerlijke quiches. Want iedereen wordt toch blij van taart voor het avondeten? Dit is er ook weer eentje waar ik persoonlijk gek op ben. Ik hou ervan als je het avondeten verder van tevoren kunt voorbereiden en quiches laten zich ook goed invriezen. Ik ben heel benieuwd naar jullie favoriete smaakcombinaties!
Onderstaand staan alle voorwaarden op een rij, inclusief de prijs, maar heb ik ook wat inspiratie voor jullie verzameld. Veel bakplezier!
Thema: Hartige quiche
Voorwaarden: één grote hartige taart
Prijs: Cadeaubon ter waarde van €50,- te besteden bij Baktotaal
INSPIRATIE
- Basisdeeg voor hartige quiche
- Pizza salami quiche
- Quiche met pompoen en spinazie
- Mascarpone en zalm quiche
ZO DOE JE MEE
FOTO PLAATSEN IN ALBUM VAN DE FACEBOOKGROEP
Via Facebook doe je mee door de foto van je baksel in het daarvoor bestemde fotoalbum te delen in De Bakstrijd Facebookgroep. Een handleiding hoe je dit via de computer of met je mobiele telefoon kunt doen vind je in de groep onder de bestanden.
FOTO DELEN VIA #DEBAKSTRIJD INSTAGRAM
Je kunt ook meedingen naar de prijs via Instagram. Zodra je je foto van jouw baksel deelt met #DeBakstrijd en je profiel op openbaar hebt staan doe je mee. Zo simpel is het. Op Instagram kun je ook het De Bakstrijd Instagram account taggen in de foto. Op die manier missen we je foto nooit!