Quiche inspiratie

3 maart 2020
Quiche inspiratie
21

We gaan hartig bakken deze maand voor De Bakstrijd, je kon er afgelopen zondag al alles over lezen. In maart draait het om het bakken van quiches, geen straf als je het mij vraagt. Ik heb in de afgelopen jaren al veel verschillende soorten quiches gemaakt, en ik weet nog steeds nieuwe smaakvariaties te bedenken. Ik deel deze maand nog mijn nieuwste creatie met jullie. Quiches vind ik ideaal voor de maaltijd. Meestal serveer ik een kwart quiche per persoon met een lekkere salade erbij. Maar je kunt ook rustig meer of minder quiche nemen. Het deeg maak ik ook vrijwel altijd zelf, dus vergeet vooral dit basisrecept voor quiches en hartige taarten niet als je deze maand aan de slag gaat voor De Bakstrijd. Ga ik nu over op heel veel inspiratie, voor wie nog niet weet wat wat hij of zij wil inzenden deze maand.

Hoeveel recepten ik al niet heb gebaseerd op pizza’s, het is niet meer op twee handen te tellen. En ja, ik maakte ook een pizza quiche, je vindt het recept hier. Ook heerlijk is de quiche met spekjes, broccoli en tomaat. Een favoriet die ik nog steeds graag maak.

De quiche met chorizo en geitenkaas was ook verrassend lekker. Een test met dingen die ik allemaal nog in huis had, maar wat pakte het goed uit. De klassieke quiche lorraine mag uiteraard ook niet ontbreken in dit rijtje met quiche inspiratie. Een recept dat ik al vaak heb gemaakt.

Quiches zijn ook heel leuk om in het klein te maken. Maak bijvoorbeeld mini quiches met groene asperges en geitenkaas. Of kies jij liever voor kleine ontbijt quiches?

De quiche met pompoen en spinazie vond ik zo’n groot succes, dat hij zelfs een plekje heeft gekregen in mijn Borrelhapjes Bakboek. Staat zeker in de top 3 van mijn favorieten. Een andere verrassende hartige taart vond ik de Mexicaanse quiche. Heb jij hem al geprobeerd?

Nog twee te gaan in dit lijstje met quiche recepten. We eindigen met een quiche op basis van zalm en mascarpone. Heerlijk zacht en romig van smaak. En de allerlaatste is ook een van de eerste quiches die ik maakte: de spinazie-feta quiche. Die ga ik snel weer eens maken.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

7 reacties

  1. elegeert brigitta schreef:

    Lieve Laura , gisteren de quiche met mascarpone en zalm klaargemaakt .
    Hij was goed gelukt en smaakte heerlijk πŸ˜ƒ……
    Mijn man zag ik genieten en heeft alles opgegeten πŸ€”πŸ˜‹
    Bedankt voor al uw lekkere gerechtjes !
    Ik zou ze ergens willen opslaan om af en toe te kunnen klaarmaken weet alleen niet hoe of waar …?
    In mappen maken maken ben ik geen held πŸ˜–πŸ˜
    Maar we trekken onze plan !
    Nogmaals dank πŸ™πŸ½
    Brigitte

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hi Brigitte, wat leuk om te lezen zeg! Als je een account aanmaakt (is helemaal gratis), kun je alles op Laura’s Bakery opslaan in je favorieten. Dan vind je je favoriete recepten makkelijk weer terug!

  2. Anne schreef:

    Hoi Laura,
    Bak jij een quiche altijd in een stenen quichevorm of gebruik je ook wel eens een vorm van hetzelfde materiaal als een springvorm? Het maakt toch geen verschil dat er in zo’n springvorm-materiaal quichevorm de bodem nΓ¨t iets verhoogd is?

    1. Laura's Bakery schreef:

      In mijn quiche springvormen is de bodem niet verhoogd. In principe bakt dit materiaal wel net even anders dan porselein/aardewerk, maar het verschil is niet enorm.

  3. Marcella Takx schreef:

    Hoi Laura,

    Ik heb gisteren de quiche Loraine uit jouw borrelbakboek gemaakt, alleen wordt het deeg in het midden van de quiche niet echt gaar. Ik heb er goed gaatjes in geprikt en had de oven al iets warmer staan. Heb jij tips?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Oh wat vervelend! Het zou aan je bakvorm kunnen liggen, anders durf ik het ook niet te zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *