Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Basisdeeg voor quiche en hartige taart

Laura Kieftdoor Laura Kieft
14 november 2016
in Basisrecepten, Hartige recepten, Taarten en Quiches
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

basisdeeg-quiche-hartige-taart-1a

Misschien is het je wel opgevallen dat er de afgelopen weken een bepaald thema is ontstaan in de hartige avondmaaltijden die ik vrijwel elke maandag online zet. Waar ik de categorie koken vrij algemeen begon en gewoon mijn favoriete gerechten met jullie deelde, zocht ik een manier waarop deze categorie beter aansloot bij Laura’s Bakery. En dat bleek simpel te zijn: elk gerecht moest uit de oven komen. Iets wat ik gelukkig niet moeilijk vind, want ik maak heel erg graag ovenschotels en andere gerechten uit de oven. Ook quiches bijvoorbeeld, al greep ik dan meestal nog wel naar een kant-en-klare bodem. Dat moest maar eens veranderen vond ik, dus ging ik aan de slag met een basisdeeg voor quiche en hartige taart. Supersimpel en veel lekkerder. Vandaag geef ik jullie mijn basisrecept!

basisdeeg-quiche-hartige-taart-2a

Recept afdrukken

Basisdeeg voor quiche en hartige taart

Een kant-en-klare bodem voor hartige taarten is verleden tijd. Met dit basisrecept maak je de het lekkerste basisdeeg voor quiche en hartige taart helemaal zelf!
Porties: 1 vorm van maximaal 28 cm

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • snuf zout
  • 1 ei (M)
  • 2-3 el koud water

Instructies

  • Het maken van het deeg is simpel. Doe de bloem, boter, zout, het ei en 2 eetlepels water in een kom en mix dit tot een mooi deeg. Is het nog wat kruimelig, voeg dan de derde eetlepel water toe. Je moet een stevig deeg hebben, maar het mag niet té droog zijn. Verpak het deeg in keukenfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast. Ondertussen kun je vast beginnen aan de vulling voor je quiche.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot het iets groter is dan de vorm die je wilt bekleden. Om de vorm te bekleden, rol ik de lap deeg altijd om mijn deegroller, dan zet ik de vorm neer en rol ik het boven de bakvorm weer voorzichtig uit. Druk het deeg goed aan in de hoekjes van de vorm en snijd de overtollige randjes weg, prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Wat betreft de baktijd en oventemperatuur, dat is per quiche verschillend. Maar voor elke quiche (en hartige taart) kun je wel aanhouden dat je deze bodem kunt gebruiken. Zodra je de gaatjes in de bodem hebt geprikt, volg je verder gewoon de stappen van het recept voor je quiche of hartige taart.
Bewaren

In de koelkast 2-3 dagen te bewaren.

basisdeeg-quiche-hartige-taart-3a

Vorige post

Volgende post

Verschil tussen amandelspijs en marsepein
Speculaas granola met kruidnoten

Related Posts

Sweet chili saus

door Laura Kieft
22 januari 2021
2

Ik...

Wit brood

door Laura Kieft
20 januari 2021
12

Ik...

Moussaka

door Laura Kieft
18 januari 2021
16

Alle...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 72

  1. Jonna@Burgertrutjes says:
    4 jaar geleden

    hier was ik al even naar op zoek, handig recept!

    Beantwoorden
  2. Teuni says:
    4 jaar geleden

    Nog een tip voor het aandrukken van de randjes. Gebruik een stukje bebloemd deeg als aandrukkussentje.

    Beantwoorden
  3. Janneke says:
    4 jaar geleden

    Is het niet nodig om de vorm in te vetten en te bestrooien met paneermeel?
    Sinds ik dat doe is blijft de bodem lekker knapperig en niet vochtig van de vulling.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      vorm vet ik nooit in, bij blijft ook nooit plakken (omdat er nog een restje bloem aan het deeg zit). Paneermeel doe ik soms wel, maar dat is echt afhankelijk van het verdere recept/de vulling.

      Beantwoorden
    • Nathalie says:
      1 jaar geleden

      Hoi hoi Laura,

      Even een vraag kan ik met deze deeg ook appelflapen maken van het deeg wat ik er van over heb ?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Nee, dat zou ik niet doen. Daarvoor gebruik je bladerdeeg en geen quiche deeg.

        Beantwoorden
  4. Janet says:
    4 jaar geleden

    Ik heb delaatste keer door het deeg nog wat gedroogde basilicum en chilivlokjes gedaan voor een wat kruiderige smaak.
    Vorm in vetten en paneermeel op de bodem doe ik overigens ook.

    Beantwoorden
  5. Vivian | stayaliveandcooking says:
    4 jaar geleden

    Ohh dit vind ik leuk! We zijn hier gek op quiches, dus deze sla ik even op. Weet je toevallig of het ook goed in te vriezen is? Misschien wel handig om een voorraadje te maken.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ja is heel goed in te vriezen. Zeker handig om gewoon een portie in de vriezer te hebben 🙂

      Beantwoorden
  6. Margot says:
    4 jaar geleden

    Dit ga ik bewaren, heel handig!

    Beantwoorden
  7. Elyne says:
    4 jaar geleden

    Is dit gewone bloem? Of zelfrijzende bloem?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      gewone, als het zelfrijzend is staat dit erbij.

      Beantwoorden
    • AnNa J says:
      11 maanden geleden

      Kan ik i.p.v.bloem fijne havermout gebruiken, Als diabetes mag ik geen bloem i.v.m.slechte koolhydraten.

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        11 maanden geleden

        Ik durf het niet met zekerheid te zeggen, ik ga het op de baklijst zetten.

        Beantwoorden
      • marina says:
        7 maanden geleden

        Er zijn veel vervangingen mogelijk van tarwebloem – kijk eens bij de notenshop of pit en pit.

        Beantwoorden
  8. Bea says:
    4 jaar geleden

    Top recept! Hoe lang is het houdbaar in de koelkast? Ik heb de helft van het recept nodig, ongeveer, een bakvorm van 16cm. Dus maak ik de helft van het recept of kan ik het bewaren (zonder in te vriezen).

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Zou het niet langer dan 2-3 dagen in de koelkast bewaren.

      Beantwoorden
  9. Dory says:
    4 jaar geleden

    Mijn probleem is altijd dat de bodem aan de zijkanten krimpt, hierdoor wordt de rand dus een stuk minder hoog en kan de vulling er niet altijd in.
    Heb je hier een tip voor?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dat is niet te voorkomen. Enige oplossing is een hogere of grotere vorm gebruiken (of minder vulling maken).

      Beantwoorden
    • Frank says:
      3 jaar geleden

      Ja is makkelijk te voorkomen deeg gewoon over de randen laten hangen vorm vullen kwartiertje blindbakken.
      Vulling erin doen en quiche afbakken .
      Als afgekoeld is pas randjes bijsnijden krijg je mooie strakke rand

      Beantwoorden
  10. Annemarie says:
    4 jaar geleden

    Deeg is prima gelukt en ligt te rusten in de koelkast.Wij eten vanavond kaas-prei taart!

    Beantwoorden
  11. samantha says:
    4 jaar geleden

    de vorige keer is het bij mij heel zacht gebleven, alsof het niet gaar is, moet ik het dan even voorbakken? of raad je dat af?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ligt aan het recept, even voorbakken zou kunnen helpen. Een beetje paneermeel op de bodem kan ook wel eens werken.

      Beantwoorden
  12. Lotte says:
    4 jaar geleden

    Gebruik je bij hartige recepten ook roomboter?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ja, altijd 🙂

      Beantwoorden
  13. Mieke says:
    4 jaar geleden

    Mooi recept.Tip om het deeg lekker stevig en knapperig te krijgen, zeker bij iets nattere vulling: nadat de taart z.g.a.klaar is, oven terugzetten op 100 ‘C en nog 15 min. bakken.

    Beantwoorden
  14. Lorraine says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Heb je dit recept toevallig ook glutenvrij?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      4 jaar geleden

      Alle glutenvrije recepten van Laura’s Bakery vind je hier.

      Beantwoorden
      • Lorraine says:
        4 jaar geleden

        Bedankt voor de tip. Helaas staa er geen recept voor quiche bij.

        Beantwoorden
        • Fleur says:
          3 jaar geleden

          Ga je Quiche Lorraine maken?

          Beantwoorden
  15. Kelly says:
    4 jaar geleden

    Bij verschillende pogingen met verschillende vullingen heb ik altijd lekkage gehad, in de oven. Nu zou ik een gesloten vorm kunnen gebruiken natuurlijk, maar heb je een tip waarmee ik dit op een andere manier kan voorkomen?

    Beantwoorden
    • Kelly says:
      4 jaar geleden

      Het deeg wordt overigens wel gaar en de quiche is evengoed erg smakelijk.

      Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Wellicht is de vulling de oorzaak? Als ik een taartvorm met losse bodem gebruik heb ik zelf geen last van lekkage bij dit recept. En een dichte schaal lost het ook op inderdaad. Verder is het niet helemaal te voorkomen, net als bij appeltaart.

      Beantwoorden
  16. Frieke says:
    3 jaar geleden

    Ga ik proberen. Ik neem gewoonlijk bladerdeeg uit de vriezer of croisantdeeg. Maar dit recept lijkt me ook lekker.Ik gebruik alleen vormpjes van 10cm doorsnede, omdat ik dan de overgebleven taartjes gemakkelijk kan invriezen voor de volgende keer. En ik kan de vulling variëren…..

    Beantwoorden
  17. Janet says:
    3 jaar geleden

    Wij proberen de quiche deeg wat gezonder te maken door volkoren meel te gebruiken. Wanneer ik dit recept dan gebruik wordt het deeg steviger en korrelliger (sneller breekbaar ). Mijn vraag is hoe ik het recept kan aanpassen zodat het deeg net zo soepel/elastisch wordt ban wanneer ik bloem februik?

    Groeten janet

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je zou iets meer boter kunnen proberen.

      Beantwoorden
      • Saskia says:
        10 maanden geleden

        Je kunt het meel zeven en de vliesjes die in de zeef zittenmet Wat water een uurtje in de week zetten.
        Volkorenmeel zuigt meer water op deze wijze voorkom je kruimelen
        Ik doe dit ook bij volkoren spelt als ik brood bak..

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          10 maanden geleden

          Leuke tip!

          Beantwoorden
  18. Tiziana says:
    3 jaar geleden

    Hoi,

    mix je het met een mixer?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Met een mixer inderdaad.

      Beantwoorden
      • Martha says:
        1 jaar geleden

        Zou het lukken met een heel simpele handmixer? Ben bang dat het deeg daarvoor te dik/stug is of valt dat mee? Met de hand kneden te doen? Of laten kneden in de broodbakmachine, zou dat werken? Hoop het volgende week uit te proberen met de Mexicaanse vulling, leuk idee!

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Met de hand kneden is ook prima te doen! Maar met deeggardes zou het gewoon moeten lukken hoor.

          Beantwoorden
          • Martha says:
            1 jaar geleden

            Dank voor je reactie! Zojuist schuif ik ‘jouw’ Mexicaanse quiche de oven in (straks alleen nog even afbakken, fijn vooruitzicht!), het is dus gelukt! Eerst even met de deeggardes en het laatste stukje met de hand gekneed. De nacho’s liggen ook klaar en straks hoop ik nog ‘jouw’ tomaten salsa saus te maken om te dippen. Ben benieuwd!

          • Laura's Bakery says:
            1 jaar geleden

            Wat heerlijk! Eetsmakelijk!

  19. Rani says:
    3 jaar geleden

    Hoeveel mm dik rol je het deeg ongeveer uit?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      3 jaar geleden

      Ongeveer 1/2 cm dikte.

      Beantwoorden
  20. Wil Barbier says:
    3 jaar geleden

    Is basisdeeg voor quichedeeg hetzelfde als korstdeeg?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het is inderdaad een korstdeeg, qua verhoudingen kunnen die recepten onderling natuurlijk nog wel eens verschillen.

      Beantwoorden
  21. Inge says:
    3 jaar geleden

    Ik had echt te veel deeg in verhouding met de vulling van het recept van de quiche Lorraine. Ook al had ik blind gebakken en ik had niet eens al het deeg gebruikt, de bodem was toch nog te dik bij de randen en niet gaar. Bij mij dus geen succesnummer. Vulling van de quiche Lorraine was wel heel smakelijk maar volgende keer doe ik er geen 250 gram spekjes in maar 150. Was iets te veel van het goede. En nee ik had geen te kleine vorm 😉

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het deeg is ruim genomen zodat ook de grootste vormen bekleed kunnen worden. Ik heb liever wat deeg over dan dat ik net tekort kom, en uitrollen doe ik altijd tot ongeveer 4-5 mm dikte. Als je veel deeg over hebt kun je er eventueel ook nog een mini quiche mee maken. Dikte van het deeg is belangrijk voor de garing, maar ook het soort vorm (en oven) kan hiermee te maken hebben.

      Beantwoorden
  22. Kim says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Even twee vragen:
    1. Kun je ook speltmeel gebruiken ipv bloem?
    2. Hoelang moet de quiche uiteindelijk in de oven als je mini vormpjes maakt?

    Groetjes,
    Kim

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik heb daar geen ervaring mee, maar het zal vast kunnen (wellicht moet het iets aangepast worden). Hoe lang kleine vormpjes moeten is afhankelijk van de grootte, ik zou beginnen met 20-25 minuten.

      Beantwoorden
  23. Marjan Dijkhuizen says:
    3 jaar geleden

    Op hoeveel graden bak je de hartige taart.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat verschilt per recept (waar de vulling ook bij staat vermeld), ik bak ze zelf meestal op 200 graden.

      Beantwoorden
  24. miranda says:
    3 jaar geleden

    als je een dichte vorm hebt, zoals die op de foto, hoe krijg je de bodem/quiche er dan uit? Of moet je perse een springvorm gebruiken? Ik zie namelijk vaker leuke vormen voor taarte/quiches maar dan vraag ik me altijd af hoe je die eruit krijgt? Dus koop ik ze maar niet.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik snijd gewoon een puntje en gebruik een taartschep. Is niet moeilijk hoor 🙂

      Beantwoorden
    • Paula K says:
      4 maanden geleden

      Wel al een tijdje geleden dit recept maar ik heb nog een tip hiervoor.
      Knip wat stroken bakpapier (4 doe ik) en leg die kruislings in de bakvorm voordat je het deeg erin doet uiteraard. De stroken wat laten uitsteken, over de rand laten hangen.
      Als je quiche (of ander gebak) klaar is, kun je voorzichtig aan de stroken trekken (wel dezelfde strook pakken, eventueel met een paar extra handjes erbij!, anders trek je de stroken er onder vandaan en dat is nu net niet de bedoeling) en hopla, dan wip je hem er zo uit. Succes 😁

      Beantwoorden
  25. Anneke says:
    3 jaar geleden

    was al lang op zoek naar het basis recept voor een quiche (hartige taart) bodem, i.v.m klein budget,koop liever de nodige producten en bv 1 kilo bloem, deze kun je overal weer voor gebruiken,bv appeltaart,cake ,panne koeken en dergelijke, bedankt hier voor.
    Anneke.

    Beantwoorden
  26. Angela says:
    2 jaar geleden

    Zou je ook margerine i.p.v. roomboter kunnen gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat kan, het heeft wel iets invloed op de smaak en structuur.

      Beantwoorden
  27. Brenda van der Weij says:
    2 jaar geleden

    Misschien een domme vraag, maar ik vraag me altijd af wanneer ik gezouten en ongezouten boter moet gebruiken voor het bakken. Is daar een bepaalde regel voor?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      2 jaar geleden

      Je gebruikt ongezouten boter, omdat je het apart op smaak brengt met zout.

      Beantwoorden
      • Brenda van der Weij says:
        2 jaar geleden

        Super dank je!

        Beantwoorden
  28. Brenda says:
    2 jaar geleden

    Antwoord gevonden! Sorry haha

    Beantwoorden
  29. lia says:
    2 jaar geleden

    kan ik de bloem ook vervangen voor amandelmeel zodat het KHA wordt?
    het lijkt me nl een heerlijk recept!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat zou ik niet doen voor een quiche.

      Beantwoorden
  30. Corina says:
    2 jaar geleden

    Ik wil graag morgen quiche eten, maar vandaag alvast maken.
    Moet ik deze dan ongebakken in de koelkast bewaren of vandaag in de oven en morgen afbakken?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      2 jaar geleden

      Ik zou ‘m alvast bakken en dan weer opwarmen.

      Beantwoorden
  31. Pingback: Mini quiches met groene asperge en geitenkaas - Laura's Bakery
  32. Pingback: De Bakstrijd maart 2020 - Laura's Bakery
  33. Tamara says:
    10 maanden geleden

    Kan je dit ook gebruiken voor plaattaart?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Dat lijkt me geen probleem.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Een heerlijk tussendoortje voor aankomende week: havermout-amandel eierkoeken! Dat is weer eens wat anders dan de klassieke eierkoek, maar zeker zo lekker.⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#eierkoeken #havermout #tussendoortje
  • NIEUW! Al eens volkoren pancakes geprobeerd? Dat is dus hartstikke lekker! Ik deel vandaag op het blog het recept voor een variant met appel en kaneel met jullie. Fijne zaterdag 🤗.⁠
⁠
De link naar het recept vind je in mijn bio > @laurasbakery⁠
⁠
#zaterdagbakdag #weekend #pancakes #volkoren
  • 1 RECEPT, 5 LAYOUTS! Om jullie te laten zien hoe multifunctioneel Het Receptenboek is, heb ik 1 recept op 5 verschillende manieren opgeschreven of ingeplakt.⁠⠀
⁠⠀
1. Simpel. Balpen en wat stickers zijn voldoende.⁠⠀
2. Gebruik een handletterpen voor toffe titels en je kunt ook heel handig een foto bij het recept plakken!⁠⠀
3. Ook met foto, maar een andere indeling, daarvoor gebruik je een blanco pagina en de receptstickers.⁠⠀
4. Knip een recept uit een magazine en plak het in! Dit recept staat op een promotiekaartje voor Het Receptenboek en heeft toevallig dezelfde styling.⁠⠀
5. Print het recept vanaf de website uit op 90% en dan past het qua breedte perfect in Het Receptenboek!⁠⠀
⁠⠀
Dit zijn 5 simpele verschillende manieren om recepten in te schrijven, maar ik kan er nog wel 20 bedenken. Met toffe tekeningetjes erbij bijvoorbeeld!⁠⠀
⁠⠀
Vertel, hoe zou jij je recept inschrijven (of plakken)?⁠⠀
⁠⠀
RESERVEER NU! Via de link in mijn profiel kun je jouw exemplaar van Het Receptenboek reserveren, dan ben je ook nog op tijd om mee te doen aan een toffe winactie > @laurasbakery⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Wist jij al dat het helemaal niet moeilijk is om zelf sweet chili saus te maken? En zo ontzettend lekker zeg! Dan smaken de borrelhapjes die je erin gaat dippen extra lekker kan ik je beloven 😉.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#sweetchilisaus #borrelhapjes
  • BAKTIP! Appel-kaneelcake met een lekkere laag fudge er bovenop. Je maakt de fudgelaag ontzettend snel en makkelijk, doordat je er kant-en-klare fudge voor gebruikt! Maar je kunt het bijvoorbeeld ook vervangen door dulce de leche, ook erg lekker 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#fudge #cake #appelkaneelcake #baktip #bakken
  • NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/139832269_281229826684238_2033910250201291457_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VLo3mtiOg-4AX90mgRy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=b0cf33e8be8e4a3349cbb9ed41833328&oe=6031CD8B' title='NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura's Bakery. Daar werd namelijk ontzettend vaak naar gevraagd! Heb jij nog meer verzoekjes op het gebied van brood? Laat ze maar horen in de comments 👇🏻.⁠ ⁠ Het recept voor dit wit brood en nog vele andere broden vind je op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Speculaas granola met kruidnoten

Speculaas granola met kruidnoten

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Volkoren appel-kaneel pancakes

23 januari 2021

Sweet chili saus

22 januari 2021

Wit brood

20 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-3

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-2

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-12

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-20

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-23

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-23

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-28

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-10

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan