5x bakken met Oreo’s

23 augustus 2016 Laatst bewerkt: 24 oktober 2022
3

Oreo taart 1a

Je bent er gek op, of je wilt er niets van weten. Dan heb ik het natuurlijk over Oreo’s. Zelf hoor ik bij die eerste categorie. Ik ben gek op Oreo’s, vooral degene met een extra dikke laag vulling. Alleen zie je die jammer genoeg niet zo veel in Nederland. Behalve deze chocoladekoekjes gewoon lekker opeten -waarbij ik het hele dip gebeuren achterwege laat- mag ik ook graag bakken met Oreo’s. Inmiddels heb ik dit al heel wat keren gedaan, hoogste tijd om mijn favoriete baksels met Oreo’s op een rij te zetten.

Oreo taart

De taart op bovenstaande foto maakte ik voor mijn zusjes verjaardag. Ze wilde een taart met een flinke hoeveelheid Oreo’s die ook echt bij elk hapje aan een Oreo deed denken. Zo gezegd, zo gedaan. Het pakte goed uit, want de visite was er dol op en vertelde dat de taart zelf ook gewoon echt naar Oreo smaakte. Missie geslaagd.

Hier vind je het recept!

nutella oreo croissants 3a

Nutella Oreo croissants

Twee van mijn favoriete chocolade producten in één recept. Ik kocht een blik croissantdeeg (ik weet het, geen echte croissants, maar ik vind ze zó lekker) en vulde het deeg met Nutella en Oreo’s. Succes verzekerd.

Hier vind je het recept!

oreo pancakes uitgelicht

Oreo pancakes

Ik denk dat dit de lekkerste pancakes zijn die ik ooit heb gemaakt. De structuur van de fluffy pancakes met de nog knapperige stukjes koek erin is echt een zalige combinatie. Ik denk dat ik ze deze week maar weer eens maak.

Hier vind je het recept!

Oreo chocolade tulband 2a

Oreo chocolade tulband

Deze Oreo tulband is inderdaad zo compact en smeuïg als hij eruit ziet. De structuur is zo zacht dat het haast als blokje chocola wegsmelt in je mond. Zodra ik deze foto zie begin ik spontaan weer te watertanden. Zeker maken dus!

Hier vind je het recept!

oreo truffels deluxe 2a

Oreo truffels deluxe

Volgens mij is inmiddels iedereen bekend met de standaard Oreo truffels (zo niet, hier vind je ze!), dus ik besloot er een deluxe variant van te maken. Door het ‘deeg’ deed ik wat stukjes witte chocola en daar dipte ik ze ook in. Een heerlijke variatie en voor herhaling vatbaar.

Hier vind je het recept!

Dit zijn 5 van mijn favoriete Oreo recepten, maar als je zoekt op Oreo op mijn blog vind je nog veel meer lekker! Wat is jouw favoriete recept met deze koekjes?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

  1. Hubert Robroek schreef:

    De recepeten zijn geweldig

  2. Ziet er stuk voor stuk echt heerlijk uit! Ik ga voor de oreotaart, mmm!

  3. Tonny schreef:

    Ze zijn allemaal heerlijk, maar de oreotaart lijkt mij helemaal het einde!

  4. Gerda schreef:

    De Oreo tulband lijk mij echt heerlijk en de truffels ook. De tulband is ook een goed excuus om mijn prachtige nordic ware bakvorm weer eens uit de kast te halen. En als het te warm is om te bakken, is een Oreo ijs taart ook super lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *