Carrot cake bananenbrood

Carrot cake bananenbrood
97

Dit bananenbrood stond op mijn baklijst nadat ik het voorbij had zien komen als inzending bij De Bakstrijd. Een carrot cake bananenbrood, dat moest wel lekker zijn! Ik bestelde dus gelijk bananen, de rest van de benodigdheden heb ik altijd wel in huis (mijn konijn Lot moest even een paar worteltjes opofferen haha). Toen de bananen eenmaal rijp waren ging ik aan de slag. Heerlijk vind ik het om een beetje te spelen met verhoudingen en smaken, het beslag proefde goed en kruidig na wat proberen en ik schoof de cake de oven in. Ik overwoog ook nog even om er een lekkere cream cheese frosting bij te maken, past perfect natuurlijk bij een carrot cake. Maar ik wilde wat verantwoorde tussendoortjes maken die ik kon invriezen, dus ik liet toch de frosting achterwege. Nu heb ik wel het idee om dit bananenbrood een keer in taartvorm te maken. Met mooie laagjes, frosting en alles erop en eraan. Nu al zin in!

Carrot cake bananenbrood

Een bananenbrood gecombineerd met een carrot cake. Dat kan natuurlijk alleen maar lekker worden.
Porties: 12 plakjes
25 cm cakeblik

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen ongeveer 300 gram
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 gram amandelmeel
  • 150 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 1,5 tl kaneel
  • 0,75 tl nootmuskaat
  • 0,5 tl gember
  • 0,5 tl kruidnagel
  • 75 gram walnoten fijngehakt
  • 75 gram wortel geraspt

Instructies

  • Pureer de bananen tot een papje. Voeg de eieren, één voor één, samen met het vanille-extract toe.
  • Voeg het amandelmeel, bloem, bakpoeder, baking soda, zout, kaneel, nootmuskaat, gember en kruidnagel toe. Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen.
  • Spatel de walnoten en wortel door het beslag en verdeel over in een ingevet en met bloem bestoven cakeblik.
  • Bak het carrot cake bananenbrood in 45-50 minuten op 180°C (boven- en onderwarmte) gaar. Een houten prikker moet er schoon uitkomen.
Tips

Snijd het brood in plakjes en vries deze per stuk in. Zo ligt er altijd een lekker tussendoortje klaar om mee te nemen.

Bewaren

Afgedekt 2-3 dagen houdbaar óf 3 maanden in de vriezer.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

32 reacties

  1. Ilona schreef:

    Kun je het amandelmeel ook vervangen door bloem?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee, dat kan niet zomaar. Dat geeft een droger resultaat en dat zou zonde zijn 🙂

  2. Jill schreef:

    Klinkt fantastisch! Ik pin ‘m 😊.

    Bananen die niet helemaal rijp genoeg zijn een half uurtje in een voorverwarmde oven op 150 graden doen, dan zijn ze heerlijk om voor een bananenbrood te gebruiken 😊.

    1. Yvet schreef:

      Wat een super tip!! Dank je 🤗

    2. Laura's Bakery schreef:

      Klopt! Die tip heb ik zelf ook op het blog staan 😀

  3. Sakina chaara schreef:

    Hoi allemaal
    Ik heb alleen maar volkoren tarwebloem in huis? Zou dat kunnen of wordt het te hard.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat zou ik inderdaad niet gebruiken, dan wordt het resultaat te droog. Amandelmeel maakt de cake smeuïg en de bloem maakt het zacht. Volkorenmeel (ik neem aan dat je dat bedoelt?) neemt juist extra vocht op en zal een heel andere cake geven.

      1. Saskia schreef:

        Hoi Laura,
        Heb je misschien een tip waar we de bloem mee zouden kunnen vervangen. Voor een nóg gezondere variant (zonder gluten).
        Hoop t!
        Groet,
        Saskia

  4. Sakina chaara schreef:

    Laura
    Ik heb de carrotcake bananen brood al voor de 2de keer gemaakt!
    Heb er vandaag stiekem dadels door heen geprakt, kijken of iemand het door heeft.
    Bedankt voor het recept.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Superleuk om te lezen, thanks!

  5. Marika schreef:

    Hoi Laura, ik heb al wel hazelnotenmeel in huis, zou ik dat kunnen gebruiken of beter toch amandelmeel?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat zou je wel kunnen proberen ja! Ik heb het zelf nog niet gebruikt, maar ik verwacht dat dat een soortgelijk resultaat geeft. Wel een sterkere smaak. Laat je het even weten?

      1. Marika schreef:

        Hij is heerlijk Laura! Ik blijf er maar van eten, denk dat er niks meer in de vriezer van komt.

        1. Laura's Bakery schreef:

          Haha, dat wordt er snel nog eentje bakken dan 🙂

  6. Jannette schreef:

    Ik heb hem al 2x gebakken, echt heerlijk, en een gezonde snack, ook prima in te vriezen. Dat wordt een favoriet!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Super Jannette! 😀

  7. Marieke schreef:

    Hallo Laura,
    Klinkt heerlijk! Nu kan ik op het moment niet aan backing soda komen. Heb je een tip voor of ik er iets voor in de plaats kan gebruiken? Meer bakpoeder?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat vervelend! Baking soda werkt het beste, maar anders kun je ook 3x de hoeveelheid in bakpoeder gebruiken.

      1. Marieke schreef:

        Bedankt voor je snelle reactie, en de tip!

  8. Cynthia schreef:

    Gebruik je patentbloem of tarwebroden Laura?

    1. Laura Kieft schreef:

      beide kan prima

      1. cynthia schreef:

        Dank. Laatste keer was hij wat droog nl en ik had alleen maar een ander soort bloem gebruikt, dus dacht dat het Miss daar aan lag. Maar had hem ook de hele nacht in cakeblik gelaten (wel afgedekt met folie), maar wellicht is hij daardoor toch wat uitgedroogd.

  9. Bianca schreef:

    Wat is deze heerlijk! Bedankt voor het recept!

  10. Leona schreef:

    Heel fijn recept! Ik heb er wel nog wat meer wortels erin gedaan en wat meer kaneel en kruidnagel. Walnoten had ik helaas niet liggen maar heb in plaats daarvan hazelnoten gebruikt. Hij smaakr erg goed! 😋👍

  11. Miranda schreef:

    Hoi Laura!

    Als je een hetelucht oven hebt. Hoe warm moet hij dan staan? 🙈

    1. Saskia schreef:

      Hoi Miranda, je kan hem gewoon op 180 zetten en in de gaten houden. Prik anders al na 35 minuten er in om te kijken hoe droog ie wordt.

      1. Miranda schreef:

        Ik had hem op 175 gezet.. maar hij is gelukt!

    2. Laura's Bakery schreef:

      10-20% lager dan de temperaturen die in mijn recepten vermeld staan.

  12. Ine schreef:

    Net deze eens gemaakt en hoe lekker is die seg! Dankjewel voor het recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *