Ik heb even getwijfeld hoe ik dit recept moest noemen: zijn het nu meer kleine quiches of kleine pies? Zoals je kunt zien ben ik voor de combinatie gegaan, kleine feta-spinazie quiches, oftewel vegetarische pies. Onder onderstaande foto omschrijf ik wat het verschil precies is, dan mogen jullie zelf beslissen wat jullie het meest passend vinden.
Waar ik geen twijfel over had was de smaak van deze kleine hartige taartjes. Ze zijn ontzettend smaakvol dankzij de vegetarische vulling met spinazie, feta, zongedroogde tomaatjes en walnoten. Ze zijn ideaal om te serveren bij een lekkere (lunch)salade of bij een kom soep. Of misschien vind je het een geschikte borrelhap, je kunt er veel kanten mee op.
Deze smaakcombinatie heb ik gedeeltelijk aan jullie te danken, want toen ik laatst jullie mening vroeg via Instagram kwam er in bijzonder vaak het verzoek voorbij voor English pies met een vegetarische vulling met spinazie en feta. Dat kan geregeld worden! En daarnaast snap ik ook goed waar dit verzoek vandaan komt, de meeste recepten voor Engelse pies bevatten natuurlijk (heel veel) vlees.
Wat een super goed recept voor kleine pasteitjes, vandaag gemaakt met vegetarische curry, heel goed gelukt!
bedekt je dan de hele muffinvorm met deeg? Hoe krijg je ze er dan uit of zie ik iets over het hoofd?
Ik snap de vraag niet goed, maar hiermee beantwoord ik ‘m hopelijk toch: je bedekt elk muffinvormpje van de rvs bakvorm met deeg, zodat je losse pies maakt. Zie ook de instructies hoe je dat op maat maakt met een kommetje. Na het bakken (even laten afkoelen) keer je de vorm om en vallen ze er zo uit.
Hoi, kun je een tip geven over welk kant-en-klaar deeg ik hiervoor het beste zou kunnen gebruiken?
Dan kun je het beste hartige taart/quichedeeg gebruiken.