Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Maïsbrood

Laura Kieftdoor Laura Kieft
18 mei 2016
in Brood, Hartige recepten, Koken, Ontbijt & Lunch
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

maïsbrood 1a

Een paar weken geleden liep ik over de markt en zag toen een kraampje met allerlei soorten meel, kruiden, thee en andere leuke producten. Je kon er bakmixen kopen die met meel van de molen gemaakt waren, maar je kon ook alleen het meel zelf kopen. Toen ik een zak met maïsmeel zag staan moest ik gelijk denken aan het maïsbrood dat mijn vader al een paar keer had gemaakt. Ik nam een zak mee om het zelf ook te maken, alleen wist ik niet meer precies uit welk boek hij het recept nu had gehaald. Daarom haalde ik al mijn boeken met brood recepten van de plank en kwam er zo achter dat het recept uit het boek Meesterlijk Brood komt, één van mijn favoriete boeken als het om brood bakken gaat! 

maïsbrood 2a

Recept afdrukken

Maïsbrood

Niet moeilijk en ontzettend lekker: zelfgemaakt maïsbrood is velen malen lekkerder dan die uit de winkel. Heerlijk voor het ontbijt of als lunch.
Porties: 1 brood van 25 cm

Ingrediënten

  • 200 gram tarwebloem
  • 50 gram maïsmeel
  • 1 zakje gist (7 gram)
  • 12 gram witte basterdsuiker
  • 4 gram zout
  • 38 gram ongezouten roomboter
  • half ei (25 gram)
  • 100 ml water
  • 150 gram uitgelekte maïskorrels

Afstrijken

  • half ei
  • maïskorrels
  • maïsmeel

Instructies

  • Meng alle ingrediënten behalve de maïskorrels en kneed dit tot een soepel deeg. Volgens instructies van Robèrt zette ik de mixer eerst 3 minuten op de laagste stand en daarna nog 6 minuten op een wat hogere stand. Je hebt dan een soepel deeg dat net niet meer plakkerig is.
  • Bestuif je werkblad met bloem en leg hier de uitgelekte maïskorrels op. Ik heb de maïskorrels na het uitlekken nog even op een keukenpapiertje gelegd omdat ze nog erg vochtig waren. Steek met een deegsteker het deeg open en druk de binnenkant van het deeg op de maïskorrels. De korrels die eraan blijven plakken kneed je door het deeg. Als ze bijna zijn opgenomen steek je het deeg weer open en herhaal je het proces. Ga zo door tot alle maïskorrels zijn opgenomen en gelijkmatig door het deeg zijn verdeeld. Als je deeg tijdens het kneden erg plakkerig wordt, kun je een beetje extra bloem toevoegen.
  • Bol het deeg op door de bal deeg op je werkblad te leggen en met de palmen van je hand als het ware stevig van boven naar beneden te ‘aaien’ en het deeg aan de onderkant samen te duwen. Dit klinkt misschien wat wazig, maar je zult merken dat je een stevige bal deeg krijgt nadat je dit een paar keer hebt gedaan. Leg het deeg in een met bloem bestoven kom en laat het 45-60 minuten rijzen.
  • Haal dan het deeg uit de kom en druk op je werkblad alle lucht eruit. Duw het deeg uit tot een rechthoekige lap waarvan de korte zijde even breed is als je bakblik. Rol het deeg op tot een rol en leg deze in een ingevet en met maïsmeel bestoven bakblik met de naad aan de onderkant. Strijk het deeg af met de andere helft van het geklopte eitje en strooi er eventueel nog wat maïskorrels en maïsmeel overheen. Leg een doek over de bakvorm en zet het deeg op een warme plek waar je het brood nogmaals 45-60 minuten laat rijzen.
  • Zet het maïsbrood in een voorverwarmde oven van 210 °C (boven- en onderwarmte), nadat je het brood erin hebt gezet, zet je de temperatuur terug naar 180 °C. Bak het brood in 25 minuten gaar.
Bewaren

Hier lees je hoe je je zelfgebakken brood bewaart.

maïsbrood 3a

Het is misschien een flinke lap tekst qua bereiding, maar geloof mij dat het echt niet moeilijk is om dit brood te maken.

Vorige post

Volgende post

Review: Jam & Zuur
Tortilla chips met Parmezaanse kaas

Related Posts

Sweet chili saus

door Laura Kieft
22 januari 2021
1

Ik...

Wit brood

door Laura Kieft
20 januari 2021
12

Ik...

Moussaka

door Laura Kieft
18 januari 2021
16

Alle...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 57

  1. Esther says:
    5 jaar geleden

    Lijkt me lekker!! Waar is maismeel te koop?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Molens, webshops, sommige uitgebreidere supermarkten, kookwinkels en meer van dat soort winkels 🙂

      Beantwoorden
  2. Alies says:
    5 jaar geleden

    Beste Laura,
    Kan ik het recept ook gebruiken voor een broodbakmachine??
    Met vr.gr.
    Alies

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik heb geen ervaring met een broodbakmachine, maar ik denk dat het wel moet lukken hoor 🙂

      Beantwoorden
  3. Nicole says:
    5 jaar geleden

    Oh dat ziet er heerlijk uit zeg!

    Beantwoorden
  4. esther says:
    5 jaar geleden

    Zou je dit ook kunnen maken zonder t maismeel?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Nee, dan is het geen maïsbrood meer.

      Beantwoorden
  5. esther says:
    5 jaar geleden

    Haha, dat snap ik, maar zal dan toch ook wel te eten zijn??

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je krijgt dan hele andere verhoudingen waardoor het recept niet meer klopt. Je kunt dan beter een ander recept uitzoeken waar geen maïsmeel in zit.

      Beantwoorden
  6. Kim says:
    5 jaar geleden

    Het deeg is ontzettend plakkerig? Krijg er niet fatsoenlijk een bol van gemaakt…laat staan dat “aaien” gedaan moet worden. Staat nu te rijzen, hoop dat het brood lukt…

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Als je deeg te plakkerig is, kun je het best wat bloem toevoegen tot het niet meer zo erg plakt. Door verschillen in luchtvochtigheid en temperatuur is er soms meer bloem (of juist vocht) nodig. Kan ook zijn dat het maïs niet voldoende was uitgelekt/drooggedept. Hopelijk is het nog gelukt 🙂

      Beantwoorden
  7. Kim says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura, het brood is nog best goed gelukt! We vonden het in ieder geval erg goed smaken, al ziet het erop jouw foto wel iets luchtiger uit en bij ons was het ietwat korrelig. Hoort het ook zo te zijn?
    Ik ga het zeker nog een keer bakken!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Het was bij mij niet korrelig, leek heel erg op een maïsbrood van de bakker (maar dan met verse maïs erdoor)

      Beantwoorden
  8. Kim says:
    5 jaar geleden

    Enig idee waar dat korrelige aan kan liggen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Misschien niet goed doorgekneed of dat het maïs nog te vochtig was.

      Beantwoorden
  9. Gerard Jantz says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura, misschien een leuke aanvulling, ik heb een kleindochter die slecht reageert op tarwe en bak daarom brood van speltmeel, je voelt het misschien al aan komen, tarwebloem heb ik vervangen door speltbloem te gebruiken, als extra heb ik toegevoegd ascorbinezuur, 1.5 % ten overstaan van het bloem gewicht, is gebruikelijk in de bakkerij wereld om zo de grondstoffen te berekenen, resultaat was zeer goed en lekker, ook heb ik dit gebruikt om pizza mee te bakken, ook dit was goed geslaagd, ook suikerbrood kan hier goed mee worden gemaakt, geeft weer eens een andere variatie. Ik ben bakker van mijn vak, daarom is her voor mij geen probleem om te begrijpen wat je aangeeft.
    Gerard

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Hoi Gerard, bedankt voor deze aanvulling! Mag ik vragen waarvoor het ascorbinezuur dient? En is dit ook te verkrijgen voor de consument?

      Beantwoorden
      • Gerard Jantz says:
        4 jaar geleden

        Hallo Laura,
        Ascorbinezuur is vitamine c, dus een grondstof die voor ieder mens belangrijk is, deze heeft als extra werking dat het de eiwitten in de bloem sterker maakt en zodoende meer water opneemt en de lucht die door gist wordt afgescheiden beter vast hoed, het geeft het brood dus meer structuur. Dit is O.a. Te verkrijgen bij drogisten en apotheek. Ook kan dit besteld worden bij van Beekum specerijen via internet.
        Succes voor alle bakkers, Gerard.

        Beantwoorden
        • Laura says:
          4 jaar geleden

          Bedankt voor de duidelijke uitleg!

          Beantwoorden
    • Bianca says:
      3 jaar geleden

      Hoi Gerard, ik heb ook even een vraagje, gebruik je dan dezelfde verhouding speltmeel t.o. de bloem? Gr Bianca

      Beantwoorden
  10. Camille says:
    4 jaar geleden

    Kan je dat de dag ervoor al maken?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, geen probleem.

      Beantwoorden
  11. An says:
    4 jaar geleden

    Het brood staat in de oven momenteel, heb het deeg gisteravond gemaakt, laten staan en nu in de oven, zodat ik straks een vers broodje bij het ontbijt heb. Naar aanleiding van jouw recept was ik gisteren naar de supermarkt om maismeel te halen en daar aangekomen stond er maismeel en maisbloem, het meel iets witter en wat grover en de bloem fijner en geler. Ik wist niet wat ik moest nemen en heb ze beiden meegenomen en uiteindelijk de meel gebruikt. Ik kon er weinig over vinden op het internet, maar jouw recept sprak over meel dus dat gebruikt. Weet jij of het uitgemaakt zou hebben? Ik weet voor tarwe het verschil tussen meel en bloem, maar weet jij waar maismeel of maisbloem normaliter gebruikt voor worden?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      tarwe en bloem hebben altijd dezelfde verschillen, ongeacht waar het van gemaakt is. Hetzelfde dus als bij tarwemeel/bloem

      Beantwoorden
  12. carolien says:
    4 jaar geleden

    hoi Laura,
    moet het in een broodbakblik of kan hey in een cakeblik?

    Groetjes Carolien

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      ik heb een cakeblik gebruikt

      Beantwoorden
  13. Lidy van Staalduinen says:
    4 jaar geleden

    Hallo Laura.
    Kan het ook met maïs van de kolf? Rauw of gekookt?
    En zit er zoveel gist in vanwege de maïskorrels, dat het daardoor moeilijker rijst?
    Groetjes, Lidy.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik denk dat je ook maïs van de kolf kun gebruiken, zou ze dan denk ik wel even kort koken. Het is iets zwaarder deeg inderdaad door de toevoeging.

      Beantwoorden
      • Lidy van Staalduinen says:
        4 jaar geleden

        Heb de kolf en gewoon gekookt en daarna de korrels gebruikt, prima resultaat. Lekker brood geworden!

        Beantwoorden
  14. Jan says:
    3 jaar geleden

    Kan ik zelf mais maen met de staafmixer

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      ik betwijfel of dat gaat lukken.

      Beantwoorden
  15. Tiny de Ruiter says:
    3 jaar geleden

    Is mais meel het zelfde als polenta?
    Ik heb het broodrecept van heel holland bakt gebruikt. hierin was polenta nodig.
    Was geen succes, ga nu jou recept proberen

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Naar mijn weten is dat niet hetzelfde.

      Beantwoorden
      • Paul says:
        2 maanden geleden

        Misschien een late reactie maar volgens mij is maïsmeel voor polenta alleen grover gemalen. Of het dan het zelfde werkt weet ik niet
        Ga het straks merken. Zie dat ik de grove variant heb gehaald

        Beantwoorden
        • Oscar says:
          2 maanden geleden

          Nog één keer wat het verschil tussen maïsmeel en polenta, maïsgriesmeel en maïzena is.Maïsmeel is fijner van structuur dan maïsgriesmeel. Met maïsmeel kun je bijvoorbeeld ook heerlijke pasta maken. Polenta van maïsmeel is dan ook gladder van structuur dan van de iets korreliger maïsgriesmeel. Polenta van maïsgriesmeel heeft echter wat meer smaak en bite

          Beantwoorden
  16. Rob Ossewaarde says:
    3 jaar geleden

    Beste Laura.
    Ik heb vandaag maisbrood geprobeerd maar het recept gebruikt van de molen waar ik het had gekocht. Echter het brood is helemaal ingezakt, ik vond het ook erg nat. Het meel was compleet met maiskorrels erin alleen water, gist en boter moest ik toevoegen. Bij mij was het 1 kg meel, incl. de maiskorrels die er al in zaten en er moest 600ml water in.
    Als ik dan bij jouw recept kijk van 200 gram tarwebloem, 50 gram maïsmeel en 150 gram maiskorrels en 100 ml water dat zou voor die kilo van mij uitkomen op 250 ml water, of misschien in mijn geval dan iets meer omdat jouw maiskorrels nat of geweekt waren?
    Hoeveel water zou je dan adviseren in een compleet recept van 1kg incl maiskorrels?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      600 ml lijkt mij inderdaad erg veel. Ik ken niet de exacte verhoudingen in de mix, maar ik zou het zeker met minder water proberen. Misschien met 300-350 beginnen. Je kunt altijd wat meer toevoegen als het nodig is.

      Beantwoorden
  17. Rob says:
    3 jaar geleden

    Bedankt gaan we volgende keer zeker doen want ik wil toch een keer een goed maisbroodje bakken.

    Beantwoorden
    • Rob Ossewaarde says:
      3 jaar geleden

      Laura kan ik de tarwebloem ook vervangen door Speltbloem?
      Groet Rob

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        3 jaar geleden

        Heb ik geen ervaring mee, speltbloem reageert heel anders dus ik denk dat er dan meer wijzigingen nodig zijn.

        Beantwoorden
    • Lysbeth says:
      9 maanden geleden

      Kun je de roomboter ook vervangen ?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        9 maanden geleden

        Waarom wil je het vervangen?

        Beantwoorden
  18. Bianca says:
    3 jaar geleden

    Helaas, voor de 4e keer niet gelukt, ik snap echt niet wat ik fout doe! recept gevolgd, maiskorrels waren goed droog. De eerste 3 keer werd het toch te nat, dus de 4e keer meer bloem toegevoegd. Alle keren zag het er tot aan het moment van in de oven zetten goed uit, zodra het in de oven gaat, zakt het hele zaakje als een pudding in. Help!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Heb je het misschien te lang laten rijzen? Daardoor kan een brood namelijk inzakken.

      Beantwoorden
      • Bianca says:
        3 jaar geleden

        50 minuten, beetje tussen de tijden die erbij staan. Ik ga het nog een keer proberen met een kortere rijs, misschien dat dat helpt. En het boek van Robert besteld, kijken of dat ook nog tips instaan. Misschien doe ik iets niet goed met kneden ofzo.

        Beantwoorden
  19. Conny says:
    2 jaar geleden

    Ligt het toch niet aan je oven? En ik neem aan dat je de ovendeur gedurende het gehele bakproces niet opend. Hierdoor zakt het brood nml ook in.

    Beantwoorden
  20. Cees Nuijten says:
    2 jaar geleden

    Bij maisbroden kun je het beste gebruik maken van voorgekookt maismeel. Dat is wit van kleur en neemt veel beter water op dan niet-voorgekookt geel maismeel. Je kunt wit maismeel kopen bij supermarkten (o.a. AH en Jumbo) met als merk P.A.N.

    Beantwoorden
  21. Oscar says:
    6 maanden geleden

    Nou, als ik een deel van jullie ervaringen lees, schaam ik me niet voor mijn ingezakte en gescheurde en brokkelig maïsbrood, wat gelukkig (en gek genoeg) wèl luchtig en lekker knapperig is geworden. Zeker aangezien ik zo eigenwijs ben geweest de bloem door volkorenmeel te vervangen. Dat zal vast de oorzaak zijn van Het brokkelige.
    Laura, heb je een tip, idee, hoe maïsbrood toch wat vezelrijker kan maken dan met alleen bloem? Ander soort meel, of misschien alleen wat zaden en pitten toevoegen?
    Ik hoor het wel,

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Hi Oscar, als je een volkorenbrood maakt dan moet je meer vocht gebruiken. Je zou kunnen kijken of je bovenstaand recept met dit recept kan combineren: https://www.laurasbakery.nl/volkorenbrood/

      Beantwoorden
  22. Oscar says:
    6 maanden geleden

    Nou Laura,
    Dat zal vast de oorzaak zijn! Scheelt nogal 100 of 320 ml water! Al was mijn brood niet droog van smaak. Het was met name de vorm en dat het gebastenuit de oven kwam.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Je had niet toevallig glutenvrij volkorenmeel gebruikt neem ik aan?

      Beantwoorden
      • Oscar says:
        5 maanden geleden

        Het was gewoon volkorenmeel

        Beantwoorden
  23. Ruth says:
    5 maanden geleden

    Net gemaakt, erg lekker! Kon niet wachten tot het afgekoeld was dus al een warm sneetje geproefd met wat boter 😊

    Beantwoorden
  24. Juliëtte says:
    4 maanden geleden

    Kun je ook maïsmeel en aardappelzetmeel gebruiken in dezelfde verhouding: 200/50 uit dit recept? Of krijg je dan een verkeerde verhouding? Ik mag geen gluten meer, vandaar mijn vraag. Alvast bedankt voor de reactie!

    Beantwoorden
    • Oscar says:
      2 weken geleden

      Helaas heeft geen enkel ander meel dezelfde uitwerking op brood als tarwe, dus ook volkorenmeel en bloem. Ik heb voor vrienden die ook geen gluten verdragen wat verschillende opties geprobeerd, maar uiteindelijk hoor ik van hen, dat ze eigenlijk geen brood meer eten, maar lunchen met een salade met rijst, noten of quinoa

      Beantwoorden
      • Juliëtte Esmée Rot says:
        2 weken geleden

        Dank voor de reactie! Inmiddels eet ik ook geen brood meer, om precies dezelfde reden.

        Beantwoorden
  25. Marianne says:
    2 weken geleden

    Heb zojuist mijn eerste (maïs) brood gebakken met jouw recept en het is prima gelukt! Heb het deeg alleen met met handen gekneed ipv met de mixer. Een goede tip van jou om een vliesje van het deeg te trekken om te zien of het genoeg gekneed is!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Al eens volkoren pancakes geprobeerd? Dat is dus hartstikke lekker! Ik deel vandaag op het blog het recept voor een variant met appel en kaneel met jullie. Fijne zaterdag 🤗.⁠
⁠
De link naar het recept vind je in mijn bio > @laurasbakery⁠
⁠
#zaterdagbakdag #weekend #pancakes #volkoren
  • 1 RECEPT, 5 LAYOUTS! Om jullie te laten zien hoe multifunctioneel Het Receptenboek is, heb ik 1 recept op 5 verschillende manieren opgeschreven of ingeplakt.⁠⠀
⁠⠀
1. Simpel. Balpen en wat stickers zijn voldoende.⁠⠀
2. Gebruik een handletterpen voor toffe titels en je kunt ook heel handig een foto bij het recept plakken!⁠⠀
3. Ook met foto, maar een andere indeling, daarvoor gebruik je een blanco pagina en de receptstickers.⁠⠀
4. Knip een recept uit een magazine en plak het in! Dit recept staat op een promotiekaartje voor Het Receptenboek en heeft toevallig dezelfde styling.⁠⠀
5. Print het recept vanaf de website uit op 90% en dan past het qua breedte perfect in Het Receptenboek!⁠⠀
⁠⠀
Dit zijn 5 simpele verschillende manieren om recepten in te schrijven, maar ik kan er nog wel 20 bedenken. Met toffe tekeningetjes erbij bijvoorbeeld!⁠⠀
⁠⠀
Vertel, hoe zou jij je recept inschrijven (of plakken)?⁠⠀
⁠⠀
RESERVEER NU! Via de link in mijn profiel kun je jouw exemplaar van Het Receptenboek reserveren, dan ben je ook nog op tijd om mee te doen aan een toffe winactie > @laurasbakery⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Wist jij al dat het helemaal niet moeilijk is om zelf sweet chili saus te maken? En zo ontzettend lekker zeg! Dan smaken de borrelhapjes die je erin gaat dippen extra lekker kan ik je beloven 😉.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#sweetchilisaus #borrelhapjes
  • BAKTIP! Appel-kaneelcake met een lekkere laag fudge er bovenop. Je maakt de fudgelaag ontzettend snel en makkelijk, doordat je er kant-en-klare fudge voor gebruikt! Maar je kunt het bijvoorbeeld ook vervangen door dulce de leche, ook erg lekker 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#fudge #cake #appelkaneelcake #baktip #bakken
  • NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/139832269_281229826684238_2033910250201291457_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VLo3mtiOg-4AX90mgRy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=b0cf33e8be8e4a3349cbb9ed41833328&oe=6031CD8B' title='NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura's Bakery. Daar werd namelijk ontzettend vaak naar gevraagd! Heb jij nog meer verzoekjes op het gebied van brood? Laat ze maar horen in de comments 👇🏻.⁠ ⁠ Het recept voor dit wit brood en nog vele andere broden vind je op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken'>
  • KOOKTIP! Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#galette #hartigetaart #pompoen #geitenkaas #vegetarisch

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Tortilla chips met Parmezaanse kaas

Tortilla chips met Parmezaanse kaas

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Volkoren appel-kaneel pancakes

23 januari 2021

Sweet chili saus

22 januari 2021

Wit brood

20 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-3

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-1

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-12

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-19

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-23

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-23

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-28

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan