Ik experimenteer graag met het maken van quiches. Sommige recepten ontstaan met restjes uit de koelkast (zoals deze quiche), terwijl ik een andere keer een gerecht in gedachten heb waar ik een quiche van wil maken. Eentje die al lange tijd op mijn lijstje stond was de pizza quiche. Ik zag het ooit op Pinterest voorbij komen en kon het idee niet loslaten. In mijn vakantie ging ik ermee aan de slag en zo stond ’s avonds de pizza salami quiche op tafel als onderdeel van een buffet. Een succes, want iedereen vond hem heerlijk en hij was echt zo op.
Pizza salami quiche
Ingrediënten
- 1 x het recept voor quiche bodem
- 1 rode ui
- 250 gram salami
- rode + gele paprika
- 5 eieren (M)
- 200 ml crème fraîche
- peper, zout en Italiaanse kruiden
- 150 gram geraspte kaas
- ongeveer 16 cherry tomaatjes
Instructies
-
Maak het deeg volgens recept. Terwijl het in de koelkast ligt, kunt je de vulling alvast voorbereiden.
-
Snipper de ui en bak deze glazig in een pan met een klein scheutje olie. Voor de salami kun je plakjes gebruiken, maar ik koos voor een worst die ik zelf in blokjes sneed. Houd ongeveer een kwart van de worst apart, de rest snijd je in blokjes. Voeg deze toe aan de pan met ui. Je hoeft de salami niet knapperig te bakken, je wilt vooral dat het vet/vocht uit de salami zoveel mogelijk vrij komt.
-
Snij de paprika’s in blokjes en bak ook deze even kort mee in de pan. Laat het mengsel goed uitlekken en dep eventueel wat droger met een stukje keukenpapier.
-
In een kom meng je de eieren, crème fraîche, zout, peper en Italiaanse kruiden met elkaar.
-
Rol het deeg uit en bekleed de vorm ermee, prik ook wat gaatjes in het deeg. Om te voorkomen dat de bodem vochtig wordt/blijft, kun je wat paneermeel over de bodem strooien. Een dun laagje is genoeg.
-
Over de bodem verdeel je het mengsel van ui, salami en paprika. Strooi de geraspte kaas erover en verdeel ook de cherry tomaatjes over de bodem. Giet het eimengsel in de quiche. Snijd het stukje salami dat je apart hield in plakjes en verdeel deze gelijkmatig over de hartige taart.
-
Bak de quiche in 30-35 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Eet smakelijk!
Is er ook een vervanger voor de crème fraiche?
Ik denk dat ik m’n vriend hier heel blij mee kan maken, als hij maar niet ontdekt dat er crème fraiche in zit.
Haha, gewoon niet zeggen, je proeft er niets van terug 😉 en anders kun je slagroom oid gebruiken.
Mmmmm ziet er erg lekker uit Lau.
Wat kun je toch heerlijk variëren met quiches!
Liefs, mam ♥
Dit ziet er heerlijk uit! Lekker ook om mee te nemen!
Hoi hoi
dit ziet er super lekker uit
maar kan ik de bodem ook met bladerdeeg of croissant deeg maken ?
Dat vind mijn kids wel lekker
Dat lijkt me geen probleem, dan zul je wel een andere baktijd hebben.
Hoeveel Italiaanse kruiden doe je er eigenlijk in?
Dat is naar smaak, maar bijvoorbeeld twee theelepels.
Top, gaan we dat eerst eens even proberen!