Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Oreo chocolade tulband

Laura Kieftdoor Laura Kieft
24 juli 2015
in Cakes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Oreo chocolade tulband

Als groot chocolade fan heb ik al vele verschillende chocolade cakes gemaakt en gegeten. Allemaal lekker, maar met deze Oreo chocolade tulband heb ik al die cakes toch echt wel overtroffen. Als je dat van jezelf mag zeggen tenminste. Wauw, deze Oreo cake is echt fantastisch! De Oreo’s die door het beslag gespateld zijn zie je misschien niet meer zo goed, maar je proeft ze wel degelijk. De cake heeft sowieso al een hele rijke chocoladesmaak, maar de stukjes Oreo geven er echt een verrassende draai aan. Vooral omdat je ze nauwelijks ziet, maar zo nu en dan dus wel in een hapje proeft.

Op de foto’s zie je al dat deze verrukkelijke cake verre van droog is. Hij is heerlijk smeuïg en zacht. Zo’n cake waarop je amper hoeft te kauwen, die al wegsmelt in je mond. Je zult dus wel begrijpen dat de visite vol lof was over deze cake, iedereen heeft zitten smullen! Ik zal jullie niet langer afleiden met mijn verhalen, dan kun je tenminste beginnen met bakken!

Oreo chocolade tulband

Oreo chocolade tulband

Oreo chocolade tulband

Oreo chocolade tulband

Recept afdrukken

Oreo chocolade tulband

Deze Oreo chocolade tulband is de lekkerste chocolade cake die je ooit hebt gegeten! Een heerlijk smeuïge cake die wegsmelt op je tong, verrukkelijk!
Porties: 22 personen (25 cm tulband)

Ingrediënten

  • 70 gram cacaopoeder
  • 170 gram pure chocola
  • 180 ml kokend water
  • 250 gram zure room
  • 210 gram bloem
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 450 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 el vanille extract
  • 5 eieren
  • 15 Oreo’s

Topping

  • 175 gram witte chocola
  • 4-5 Oreo’s

Instructies

  • Doe de cacaopoeder en chocola in een hittebestendige kom, giet hier het gekookte water op. Roer het mengsel tot de chocola helemaal gesmolten is. Laat de gesmolten chocolade afkoelen tot kamertemperatuur, voeg dan de zure room toe. Roer tot een egaal mengsel.
  • In een andere kom voeg je de bloem, baking soda en zout samen.
  • Klop in een derde kom je boter, suiker en vanille extract tot een romig mengsel. Voeg daarna de eieren één voor één toe.
  • Voeg het bloem- en chocolade mengsel in delen toe aan het beslag, mix tot een mooi romig beslag.
  • Hak de Oreo’s in kleine stukken en voeg deze toe aan het beslag, spatel er voorzichtig doorheen.
  • Stort het beslag in een ingevette (en bebloemde) bakvorm. Bak de cake in 60 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte). Omdat de cake zo smeuïg is, zullen er aan je satéprikker wat kleine korreltjes blijven zitten.
  • Laat de cake helemaal afkoelen voordat je de topping maakt. Voor deze topping smelt je de witte chocolade au bain marie, giet deze over de tulband wanneer de chocola volledig gesmolten is. Strooi gelijk de in stukken gehakte Oreo’s over de nog zachte chocola.
  • Je kunt de cake aansnijden als de witte chocola nog een beetje zacht is (dat is erg lekker kan ik je vertellen!), of je laat de chocola gewoon helemaal uitharden (ook erg lekker). Waar je ook voor kiest, ik weet zeker dat je deze cake fantastisch zult vinden!
Bewaren

De tulband kun je het best in aluminiumfolie bewaren of in een trommel. Dan blijft hij zeker een week goed. Bewaar een tulband niet in de koelkast, daar droogt hij van uit.

Oreo chocolade tulband

Vorige post

Volgende post

Mary Berry’s Bakbijbel
Peren ijsjes

Related Posts

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
18

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
16

Het...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft
10 januari 2021
27

Zoals...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 222

  1. bea says:
    6 jaar geleden

    Super, inderdaad die ziet er niet droog uit,ga ik zeker eens proberen.
    Mooie foto !!

    Beantwoorden
  2. karin says:
    6 jaar geleden

    Oke er is dus hoop hahaha.
    Ik bakte deze week van Nigella de coca cola koek omdat ik dat een leuk recept vond in haar boek, maar mij veeeeeel te zoet. Wel gelukt maat gewoon niet mijn smaak.
    Deze ziet er vet goed uit. Die ga ik maken! #reboundcake

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hopelijk is deze cake een groter succes 😉 ben benieuwd wat je ervan vindt!

      Beantwoorden
  3. Margot says:
    6 jaar geleden

    Oh dat ziet er echt te lekker uit!

    Beantwoorden
  4. Tamara says:
    6 jaar geleden

    Wow dat ziet er heel lekker uit!

    Beantwoorden
  5. Caroline says:
    6 jaar geleden

    Ziet er lekker uit! Ik vind het wel bizar dat je de stukjes Oreo niet meer ziet in de cake, wanneer je hem gesneden hebt.

    Beantwoorden
  6. Alicia (MyCookieAddiction) says:
    6 jaar geleden

    OMG
    ik ben dol op oreo en chocolade dus dit is de perfecte tulband cake voor mij, en hij ziet er heel lekker en mooi uit dus ga ik zeker een keer maken
    p.s kan je een keer een recept met smores maken ik ben dol op smores <3

    Beantwoorden
    • Stephanie says:
      7 maanden geleden

      Goede avond laura kan je ook in plaats van zure room, creme fraiche pakken? Groetjes van stephanie 😀

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        7 maanden geleden

        Ja hoor dat lijkt me geen probleem!

        Beantwoorden
  7. karin says:
    6 jaar geleden

    Hij staat in de oven. Mijn vorm is iets kleiner maar heb hem wel meer gevuld dam 3/4 omdat de jouwe niet onwijs lijkt te rijzen. Heb nog wel klein beetje beslag over. Beetje spannend maar we gaan het zien! Hopen dat hij er in blijft. Ik hou van hoge tulband!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Het is een hele compacte cake waardoor hij minder rijst dan andere recepten, klopt inderdaad. Ik ben benieuwd hoe hij is geworden!

      Beantwoorden
  8. Pascal says:
    6 jaar geleden

    Looks great!
    ga hem bakken samen met het bananenbrood vandaag jihaaa
    ALLEEN waar koop ik baking soda?
    en wbt het bananenbrood kan ik ook 1 soort meel gebruiken?
    alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Baking soda kun je bij Jumbo of AH (xl) kopen, ook bij de toko, apotheek (onder de naam zuiveringszout) en drogist kun je het vaak kopen.
      Voor het bananenbrood kun je ook 1 soort meel gebruiken, resultaat wordt wel iets anders.

      Beantwoorden
  9. Madame Paraplu says:
    6 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden
  10. sonja says:
    6 jaar geleden

    Of ik lees het niet goed. …maar moet het gekookte water nu in de kom. …of doe de chocolade heen? ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je giet het water in de kom bij de chocolade en cacaopoeder.

      Beantwoorden
  11. Carolien says:
    6 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit… kan niet missen dat zo’n cake superlekker is!

    Beantwoorden
  12. Tonny says:
    5 jaar geleden

    Laura, even een vraagje over de bakvorm, gebruik je hier de Nordic Ware Platinum Bakvorm Heritage? Ik twijfel nl tussen de Heritage of de Bavaria.
    De tulband ga ik zeker maken, ziet er heerlijk uit.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Nee, dit is de anniversary bundt vorm 🙂

      Beantwoorden
      • Tonny says:
        5 jaar geleden

        Dank je wel, dan had ik het mis. Is deze vorm in één maat verkrijgbaar?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          5 jaar geleden

          2 volgens mij (in het buitenland in ieder geval), ik heb de grootste.

          Beantwoorden
  13. Elly says:
    5 jaar geleden

    450 gram basterdsuiker lijkt me zoveel, klopt dit?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      450 gram klopt. Dit is ook een flinke tulband, twee keer zo groot als een gemiddelde cake 🙂

      Beantwoorden
      • Floor says:
        5 jaar geleden

        Ah, dus als ik ipv een tulbandvorm een cakevorm wil gebruiken kan ik dit recept gewoon halveren? 🙂

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          5 jaar geleden

          Dat is inderdaad mogelijk ja 🙂 (hangt wel even van de inhoud van de vorm af natuurlijk)

          Beantwoorden
  14. Laura says:
    5 jaar geleden

    WOW!!! Deze moet ik proberen! Jouw zebra cake is hier ook favoriet! De beste ooit!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Wat leuk om te horen! 🙂 Als je de zebra cake al lekker vindt, ga je deze zeker weten heerlijk vinden 😉

      Beantwoorden
  15. Pascal says:
    5 jaar geleden

    recept exact gevolgd alleen een iets kleinere (lees 22 cm) vorm gebruikt..stort hem net loopt het beslag mij tegemoet…snik…toch terug gezet in de hete oven op goed geluk nog 15 min….en anders beginnen wij morgen opnieuw want de geur en smaak alleen al..MMmmmmmm!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Hopelijk is het nog gelukt! Voor de volgende keer: steek even een prikker in de cake, dan merk je het gelijk als hij nog niet gaar is.

      Beantwoorden
      • Pascal says:
        5 jaar geleden

        Ja maar hij rook zo lekker wij konden niet langer wachten ?
        maar hij is alsnog gelukt na de 2e x in de oven en dit is zeker een blijvertje verrukkelijk! !
        Jammer dat ik geen foto kan plaatsen..

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          5 jaar geleden

          Fijn dat hij gelukt is! Foto’s kun je delen op de Facebookpagina 🙂 Vind ik leuk om te zien 😉

          Beantwoorden
  16. Anne says:
    5 jaar geleden

    Dinsdag gebakken en wat is ‘ie lekker! Omnomnomnomz! Resterende hoeveelheid in kleine cakevormpjes gedaan en die zag er met een dot witte chocolade en wat Oreo-koekjes ook uit als een echte traktatie. Dik worden is niet erg als je dit dan mag eten, haha.

    Beantwoorden
  17. Claire says:
    5 jaar geleden

    Leuk recept!
    Maar kan je in de plaats van baking soda ook baking powder gebruiken?
    Ik kan namelijk nergens baking soda vinden, maar als je wel baking soda moet gebruiken waar kan ik dat dan vinden?
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Bakpoeder en baking soda hebben een verschillende werking. Je kunt het gebruiken, maar dan krijg je wel eens iets ander effect. Baking soda koop je bij de toko, drogist, apotheek, etc.

      Beantwoorden
  18. Michaela says:
    5 jaar geleden

    Ben heel benieuwd. Hij staat nu in de oven, maar het beslag ging in de schift. Ik heb er dus extra bloem door moeten doen en een klein beetje extra baking soda toegevoegd. Enig idee waardoor hij gaat schiften? Het eiermengsel was geen geheel, maar meestal lost dit wel op door de bloem die je moet toevoegen van het recept. Heb trouwens gelijk deze vorm maar besteld, had geen grote tulbandvorm ?.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Waarschijnlijk hebben de ingrediënten niet allemaal dezelfde temperatuur gehad, of misschien heb je de ingrediënten niet in delen toegevoegd? In dit artikel leg ik uit hoe het kan dat een beslag kan schiften en hoe je het voorkomt: http://www.handigebaktips.nl/hoe-kun-je-schiften-voorkomen/

      Beantwoorden
  19. Laura | Liefde voor bakken says:
    5 jaar geleden

    Oké, dit is echt precies wat ik nodig heb!! Looks amazing!

    Beantwoorden
  20. Lisa says:
    5 jaar geleden

    Ik heb hem gisteren gebakken, met baking powder (verkeerd gelezen). Hij is niet zo mooi als de jouwe, maar smaakt heerlijk.
    Hoelang kun je deze cake bewaren?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      cakes kun je (mits goed verpakt) een weekje bewaren.

      Beantwoorden
  21. Roos says:
    5 jaar geleden

    Hi, gister deze cake gemaakt voor m’n verjaardag en het is nu al bijna op! Erg goed gelukt. Geweldig recept. Had er alleen een ei minder ingedaan en iets langer in de oven.

    Nu nog een vraagje. Ik ben al een tijdje opzoek naar een goed recept voor een originele sticky toffee pudding. Maar online zit er zo veel verschil in de recepten… Ik kom er geen wijs uit. Zou jij daar onderzoek naar willen doen? Dank!!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Er bestaan veel verschillende recepten inderdaad. Als ik het ooit gemaakt heb, komt het natuurlijk online te staan. Tot die tijd maar gewoon af en toe een recept proberen zou ik zeggen 🙂

      Beantwoorden
  22. Sandra says:
    5 jaar geleden

    Hi,

    Bij mij is de cake wel gaar uit de oven gekomen maar de bovenkant brak helemaal in stukken. Ik heb het recept precies gevolgd en echt geen flauw idee waar het mis is gegaan.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Heb je hem misschien te snel uit de vorm willen halen? Dan is hij nog niet stevig genoeg en kan hij in stukken uit de vorm komen.

      Beantwoorden
      • Sandra says:
        5 jaar geleden

        Nee ik heb hem wel helemaal af laten koelen. Heb jij je oven op 180 graden ovenstand of hetelucht? Want misschien dat ik met hetelucht een lagere temp moet gebruiken

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          5 jaar geleden

          Dat helemaal afkoelen kan het ook zijn geweest, dan krijg je ze ook moeilijk los. Na een kwartiertje kun je hem er het best uithalen.
          Ik bak alles op boven- en onderwarmte, hetelucht moet dan altijd 20% lager.

          Beantwoorden
          • Cheryl says:
            5 jaar geleden

            Laura, mijn complimenten! Geweldig om eindelijk een keer te lezen dat de bakster reageert.
            Mijn tulband is ook helemaal uit elkaar gevallen :(…
            Heb je een tip hoe we dit de volgende keer kunnen voorkomen?
            Heb het 15 min laten staan voor dat ik de bakvorm eraf ging halen.

          • Laura says:
            5 jaar geleden

            Oh jee, wat zonde! Heb je de vorm goed ingevet en met bloem bestoven? 15 minuten afkoelen zou namelijk genoeg moeten zijn 🙂 (en thanks! 😀 )

  23. Nadia says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Is het mogenlijk dat ik deze cake een dag van te voren maak? Ik wil hem graag voor een verjaardag op zondag maken maar zondag ochtend heb ik daar niet heel veel tijd voor. Zou ik hem zaterdag avond kunnen maken en dan de witte chocolade er zondag overheen kunnen gieten?
    Groetjes,
    Nadia

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan prima 🙂

      Beantwoorden
      • Dewi says:
        5 jaar geleden

        Kun je hem ook invriezen?

        Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          Ja hoor, ik zou dan nog niet de chocolade erover gieten.

          Beantwoorden
  24. Debbie says:
    5 jaar geleden

    Werkelijk waanzinnig lekker!!! Dit recept ga ik zeker vaker maken.
    (Ik heb wel iets minder suiker gebruikt)

    Beantwoorden
  25. Marloes says:
    5 jaar geleden

    Ik wil deze cake morgen gaan maken maar dan in een normaal cake blik. Dus ik wil alles gaan halveren. Verder geen probleem maar hoe doe ik dat met de eieren? En hoe weet ik dat de chocolade op kamertemperatuur is ( ik heb nml geen thermometer) ik hoop van je te horen. Groetjes Marloes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      1 ei klop je dan los en daar gebruik je de helft van. Chocolade is een kwestie van even voorzichtig voelen.

      Beantwoorden
  26. Myrte says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik wil deze tulband gaan maken maar mijn vorm is een stuk kleiner dan die van jou en daarom wil ik het recept halveren. Wat raad je aan qua baktijd wanneer ik het recept halveer?

    groetjes!!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Ik zou met 50 minuten beginnen, maar best kans dat hij ook gewoon 60 minuten nodig heeft.

      Beantwoorden
  27. Myrthe says:
    5 jaar geleden

    Heerlijk!! Ik heb hem net gebakken! Maar veel teveel…. kan je hem ook invriezen of wordt ie daar niet lekkerder op na ontdooien???

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je kunt hem prima invriezen! 🙂

      Beantwoorden
  28. Mike says:
    5 jaar geleden

    Hoi,

    Vraagje, waarom gebruik je water en niet bijvoorbeeld melk?

    Mike

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Het gaat hier vooral om vocht voor de smeuïgheid, dat gaat prima met water. Je zou ook melk kunnen gebruiken, maar dat geeft uiteindelijk weer een ander effect.

      Beantwoorden
      • Mike says:
        5 jaar geleden

        Bedankt, ga hem zaterdag maken. Je hoor ‘t. Tziet er in elk geval top uit.

        Beantwoorden
      • Mike says:
        5 jaar geleden

        Hij was echt top!
        Ga ik zeker nog een keer maken.

        Bedankt.

        Beantwoorden
  29. yesicca says:
    5 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit en zou het graag willen maken..maar zou ik iets anders kunnen gebruiken in de plaats van zure room?want hier in mijn land moeilijk te vinden.:-(

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je zou crème fraîche kunnen proberen, is dat makkelijker verkrijgbaar?

      Beantwoorden
      • yesicca says:
        5 jaar geleden

        Danke Laura…ik zal er op zoek naar gaan.

        Beantwoorden
    • Adeline says:
      4 jaar geleden

      in plaats van zure room gebruik ik dikke Griekse yoghurt met klein scheutje citroensap. Werkt goed, smaakt prima

      Beantwoorden
  30. Romina says:
    5 jaar geleden

    Deze moest ik uiteraard proberen, het enige nadeel vind ik dat bij het uit de vorm halen van de cake hij vanwege het bloem gelige aanslag heeft. Maar zonder blijft hij plakken en is hij helemaal niet goed. Als maskering heb ik er poedersuiker overheen gestrooid en ga ik straks de chocolade topping maken. Eventueel nog tips hoe ik die bloemige aanslag niet zo ernstig heb? Of is het gewoon meer zichtbaar omdat de cake donker is.

    Beantwoorden
    • Maartje says:
      4 jaar geleden

      Cacao werkt ook in plaats van bloem!

      Beantwoorden
  31. Jorien says:
    5 jaar geleden

    Hoi! Ik en een vriendin hebben deze cake gebakken voor de kerstviering bij ons op school :). We hebben ook die hele cake bedekt met witte chocolade en oreokoekjes :D.Nu afwachten wat iedereen er van vindt! Ik lees trouwens dat ie bij een hoop mensen niet helemaal goed uit de vorm kwam. Bij ons was dit gelukkig wel zo. Wij hadden de vorm best royaal ingevet met zo’n vloeibaar bakproduct van becel.

    Beantwoorden
  32. Mirieam says:
    5 jaar geleden

    Hoi
    Ik ga deze cake maken voor de feestdagen ik vroeg me af wat voor bloem gebruik je voor de tulband?
    Vriendelijke groetjes
    Mirieam

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      patentbloem

      Beantwoorden
  33. Andrea says:
    5 jaar geleden

    heb je een variant voor de oreo koekjes voor de tulband?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je kunt even tussen alle cake recepten kijken, misschien zit daar nog wat lekkers voor je tussen.

      Beantwoorden
  34. Bianca says:
    5 jaar geleden

    Gisteren gebakken, vandaag de chocolade en de oreo’s eroverheen gedaan. Door iedereen enthousiast ontvangen!!!
    Ga het zeker nog een keer maken!

    Beantwoorden
  35. Rita says:
    5 jaar geleden

    Hoi kan ik Cream fraiche gebruikten in plaats van zure room
    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Kun je proberen, ik heb er zelf geen ervaring mee om die in dit recept te gebruiken.

      Beantwoorden
  36. Dianne says:
    5 jaar geleden

    jaa erg lekker! zaterdag ook zelf gemaakt, maar wat een grote cake! alles paste niet in de tulbandvorm. dus nog maar cakeblik gebruikt 🙂

    de vorm is alleen niet zo mooi geworden van de tulband als die op de foto.
    maar ach de smaak is er niet minder om.

    Beantwoorden
  37. Joyce says:
    5 jaar geleden

    Heerlijke cake! Helemaal niet machtig maar lekker licht, luchtig en smeuïg. Bedankt voor jouw recepten. Tot nu toe zijn ze allemaal gelukt 🙂

    Beantwoorden
  38. Marleen says:
    5 jaar geleden

    Hij staat in de oven, dus ben benieuwd! Had inderdaad ook beslag over dus heb er ook nog een gewone cake vorm mee gevult.

    Beantwoorden
    • Marleen says:
      5 jaar geleden

      Oh en heb creme fraiche gebruikt!

      Beantwoorden
  39. Nathalie says:
    5 jaar geleden

    Hoi,

    Ik heb zo’n siliconen vorm van de ikea in een vorm van een hart, dus niet met een gat in het midden. Kan ik hem hierin ook maken? Of blijft het midden dan zacht en ongebakken?
    http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/40175253/
    Ziet er te lekker uit:D

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je kan het in elke vorm maken 🙂

      Beantwoorden
  40. Judith says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura, deze tulband leek ons verrukkelijk, maar helaas….. na ca. 3 min. in de oven begon het al verbrand te ruiken in de keuken en rees het beslag al gigantisch. Heb de temperatuur iets aangepast, maar na half uur, is de aangebrande lucht niet meer te harden en moet ik helaas concluderen dat hij mislukt is. Wat zou er misgegaan zijn? (En wat serveer ik nu morgen bij de koffie….. 🙁

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Als het na 3 minuten al verbrand ruikt denk ik eerder dat er misschien beslag op de bodem van de oven is gekomen oid, het is niet mogelijk dat de cake zelf al gelijk verbrandt. Of hij moet tegen de grill aanstaan ofzo. Heb je alle ingrediënten hetzelfde gehouden en geen dingen veranderd of vervangen? En een vorm gebruikt die groot genoeg is?

      Beantwoorden
      • Judith says:
        5 jaar geleden

        Hoi Laura, bedankt voor je snelle reactie. Heb de vorm even opgemeten en die is 22 cm ipv 25
        En wat betreft de ingrediënten, heb alleen de oreokruimels door het beslag achterwege gelaten, verder alles volgens jouw recept. Zou het dan aan de vorm hebben gelegen?

        Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          De vorm is kleiner, dus dan is hij denk ik overgestroomd en is dat het verbrande dat je hebt geroken.

          Beantwoorden
          • Judith says:
            5 jaar geleden

            Hoi Laura, denk dat je gelijk hebt gehad, want de tweede is gelukt! En hij was verrukkelijk! Dank voor je snelle reacties.

  41. Adeline says:
    5 jaar geleden

    Bij mijn eerste baksel vond ik de zure room te nadrukkelijk aanwezig. Eergisteren heb ik i.p.v. zure room dikke Griekse yoghurt gebruikt met een scheutje citroen om het was frisser, zuriger te maken en dat beviel erg goed. Aanrader!
    Het smelten van de witte chocola vind ik een crime. De Jumbo had fijne maar die is uit het assortiment, Ik had nog van de Liddl (kerstproduct) maar die blijft erg dik en moet er dan stevig op gesmeerd worden waardoor je erg moet uitkijken de tulband niet te beschadigen. Wat voor witte chocola gebruik jij Laura?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Van Callebaut meestal. Belangrijkste is dat je witte chocola niet te heet smelt, het verbrandt snel namelijk.

      Beantwoorden
  42. Dinneke says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura

    Bakingsoda is dat wat wij hier maagzout noemen ?
    Wij (Belgen)

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Oei, dat durf ik je echt niet te zeggen. Ik weet niet hoe het in België genoemd wordt. Hier in Nederland noemen we het ook wel zuiveringszout, misschien heb je daar iets aan?

      Beantwoorden
  43. Brenda says:
    5 jaar geleden

    Is backing van dr oetker ook goed om als baking soda te gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Nee, dat is bakpoeder. Maar ik zag laatst dat Oetker ook zakjes baking soda verkocht.

      Beantwoorden
  44. Daisy says:
    5 jaar geleden

    Echt een heel lekker recept! Heb deze al een paar keer gemaakt.
    Maar is het ook mogelijk om een ‘kleinere’ variant hiervan te maken?
    Ik wil het graag voor iemand maken als kleinigheidje, maar weet zo
    geen andere verhoudingen of hoe lang ik het dan moet bakken..

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je kunt het prima halveren hoor. Afhankelijk van de vorm zou ik beginnen op 45 minuten, cupcakes/kleine vormpjes 25 minuten. En dan gewoon kijken of hij nog langer nodig heeft.

      Beantwoorden
  45. Elise says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura, in het recept staat dat je de cake op 180 graden moet bakken. Maar ik heb verschillende standen in mijn oven, bedoel je dan hetelucht of iets anders?

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik bedoel altijd boven- en onderwarmte.

      Beantwoorden
  46. Leonie says:
    5 jaar geleden

    Oei ik zal die maar niet aan mijn docatering laten zien. Zei is oreo verslaafd

    Beantwoorden
  47. Stephanie says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Kan in deze cake ook als basis voor mijn verjaardagstaart met laagjes en frosting gebruiken of is gewoon biscuit dan een beter plan?

    Kus

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat kan prima hoor, zou de cake dan wel vast in afzonderlijke lagen bakken (zoals ik bij de laagjes oreo taart heb gedaan)

      Beantwoorden
      • Stephanie says:
        5 jaar geleden

        Bedankt voor de tip!

        Beantwoorden
  48. Luca says:
    5 jaar geleden

    Ik heb deze recentelijk voor een verjaardag gemaakt en iedereen heeft genoooten!
    Helaas smolt mijn witte chocolade niet goed dus was het erg klonterig, komt dat door de kwaliteit van de chocolade denk je?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Kan door de kwaliteit van de chocola komen, maar het kan ook zijn dat het te heet geworden is. Dan verbrandt het en gaat het klonteren.

      Beantwoorden
    • Adeline says:
      4 jaar geleden

      Na de nodige merken te hebben geprobeerd die klonterden of korrelig werden heb ik nu witte chocola die prima au-bain-marie smelt: huismerk van de Lidl. Niet duur, werkt perfect

      Beantwoorden
      • Laura says:
        4 jaar geleden

        Bij witte chocola is het belangrijk dat het niet te warm en te snel wordt verhit, anders verbrand het en gaat het klonteren.

        Beantwoorden
  49. Diana says:
    5 jaar geleden

    Hoi,

    Er staat 170 gram pure chocolade. Betekent dit dat er pure chocolade in moet of mag het ook melk chocolade zijn ?

    Groetjes Diana.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      ik bedoel echt pure chocola als er pure chocola staat 😉 Hier lees je er meer over: http://www.handigebaktips.nl/melkchocola-in-plaats-van-pure-chocola/

      Beantwoorden
      • Diana says:
        5 jaar geleden

        Oke, Dankjewel. Nog 1 vraag. Op welke stand zet je de bakplaat? Op de laagste verdieping of in het midden?

        Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          Het baksel moet in het midden van de oven, ik vertel er hier meer over: http://www.handigebaktips.nl/oven-bakken-op-een-rooster-of-bakplaat/

          Beantwoorden
  50. Nawal says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura. Ik vroeg me af ik de bakingsoda kan weglaten? Kan ik het mss vervangen door bakpoeder en gaat mijn cake dan, hopelijk, dezelfde zijn als met bakingsoda? Heb het niet in huis en wil deze zooooo graag maken ?
    Gr

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Kan, maar het rijst minder en wordt niet helemaal hetzelfde. Baking soda is namelijk veel sterker dan bakpoeder.

      Beantwoorden
  51. Dee says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Dit lijkt me echt een heerlijke taart! Ik wil deze gaan maken voor het verjaardagsfeest van mijn zusje, maar omdat er veel mensen komen wil ik deze maken in een rechthoekige vorm (we doen toetje met 3 desserts).

    De afmeting van mijn plaat is 38×26 en heeft een inhoud van 2,0 liter. De hoogte is 3 cm.

    Ik ben er niet achter hoe ik de tulband kan omrekenen naar deze via jou omrekentabel op handigebaktips.nl.

    Denk jij dat het mengsel hierin kan of moet ik de ingrediënten vermenigvuldigen? Of rijst het teveel voor deze hoogte.

    Alvast bedankt en ga zo door, al vaak hele lekkere dingen van jouw site gemaakt.

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      De tulband heeft een grotere inhoud, ik zou 3/4 van het recept maken (of wat cupcakes met het overgebleven beslag)

      Beantwoorden
      • Dee says:
        4 jaar geleden

        Dankjewel!!

        Beantwoorden
  52. Kirsten says:
    4 jaar geleden

    Oh wat een heerlijke cake zeg! Mooie smaak en hij blijft lekker smeuïg. Zeker een blijvertje!

    Beantwoorden
  53. Brenda says:
    4 jaar geleden

    Hoi,

    ik heb twee vragen over de zure room. Hoeveel procent vet moet het bevatten? Ik heb namelijk varianten gezien met 10% en met 15% vet. En moet de zure room ook op kamertemperatuur zijn?

    Alvast bedankt voor de hulp.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Percentage maakt niet zoveel uit, beide kan. En op kamertemperatuur is het best inderdaad (al is het in dit geval niet heel erg als het nog iets koeler is)

      Beantwoorden
  54. Gerda van den Berg says:
    4 jaar geleden

    Dit is echt een super lekkere smeuïge cake, die er ook nog eens fantastisch uit ziet! Een absolute aanrader. Ik zou alleen willen dat ik ook de anniversary tulband vorm had van Nordic Ware, want met mijn fleur de lis tulband vorm hou ik 1/3 van het beslag over. Uiteraard heb ik dat nog wel gebakken in een aparte cake vorm. De prikker kwam na 60 minuten schoon uit de tulband, dus achteraf gezien had ik na 50 minuten al even moeten prikken. De kleine cake was na ongeveer 40 minuten klaar. De tulband kwam er bij mij heel makkelijk uit, maar de mijne heeft een anti-aanbak laag en ik had het ruim beboterd en bebloemd. De kleine cake was ondanks boter en bloem wat lastiger om uit de vorm te krijgen. Die had ik bij nader inzien met een bakpapiertje moeten bekleden (tip voor anderen). Ontzettend bedankt voor dit lekkere recept, Laura!

    Beantwoorden
  55. Greetje says:
    4 jaar geleden

    Oeps, zie nu ook pas dat het om een tulband van 25cm gaat 😉
    Die van mij is kleiner, hoeveel kleiner weet ik niet precies en kan ik nu niet meten. Hij rijst met bakpoeder tot nu toe, halfweg, wel boven de vorm uit….ben erg benieuwd naar het eindresultaat 🙂

    Beantwoorden
    • Greetje says:
      4 jaar geleden

      Mijn tulbandvorm bleek 21cm doorsnee. De ‘onderste’ rand na het storten was dus iets te veel maar kon ik er makkelijk afsnijden. Hij is heerlijk!!

      Beantwoorden
  56. Samantha says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Wauw, deze cake zit er overheerlijk uit! Ik heb hem zojuist gemaakt, echter ben ik tegen twee dingen aangelopen.
    1) Het beslag is via het gat in het midden eruit gelopen toen het nog in de oven stond, hoe kan dit? Ik heb een tulband van 25 cm gebruikt, precies zoals staat aangegeven.
    2) Na het uit de oven halen is de cake onwijs ingezakt aan de (boven?) onderkant. Nu heb ik hem 15 minuten laten afkoelen en uit de vorm gehaald, gelukkig is de bovenkant nog wel intact. Wat doe ik fout? Ik heb precies jouw recept gevolgd.

    PS. Het beslag wat is gevallen op de bakplaat die helemaal onderin de oven stond is natuurlijk ook cake geworden en dit heb ik alvast opgepeuzeld; WAT EEN HEERLIJKE SMAAK! Ik ben fan!

    Hopelijk gaat het de volgende keer wel wat beter! 🙂

    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Misschien is jouw tulband ander qua vorm en daarom kleiner van inhoud, of misschien heb je je beslag te luchtig geklopt. Dat zou ook het flinke inzakken kunnen verklaren.

      Beantwoorden
      • Samantha says:
        4 jaar geleden

        Bedankt voor de reactie! Ik heb deze tulband gebruikt: https://www.bol.com/nl/p/premium-siliconen-tulband-bakvorm-25-centimeter-tulpbandvorm-siliconen-cake-vorm-pudding-vorm-ijs-taart-vorm/9200000063895926/

        Hoe kan ik voorkomen dat ik beslag te luchtig klop? Ik ben nog niet zo lang bezig met taarten en cakes bakken, dus alle tips zijn welkom! 🙂

        De cake was trouwens niet heel erg ingezakt, ik overdreef een beetje ^^ Maar er kwam wel een soort scheur in ook.

        Beantwoorden
        • Laura says:
          4 jaar geleden

          Ik mix maximaal een minuut door nadat het bloem helemaal is opgenomen. Hoe langer je mixt, hoe luchtiger het wordt.

          Beantwoorden
          • Samantha says:
            4 jaar geleden

            Bedankt voor je reactie, Laura. Volgens mij is jouw tulband inderdaad hoger.

      • Michelle says:
        1 jaar geleden

        Hoi laura,
        Ik vroeg me af waarom er zure room in t recept zit? En ik heb een 24 cm vorm en er staat dat het echt voor 20 tot 24 pers. Is? Want uit een rechthoekige cake haal je ongeveer 10 a 12 plakjes en ik heb pas een tulband cake gemaakt en daar kon ik er iets van 15 uithalen. Ik wil t graag weten omdat we dit weekeind familiedag hebben en ik wil natuurlijk wel genoeg hebben. Groetjes

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          1 jaar geleden

          Hi Michelle, ik zie dat je op meerdere reacties jouw vraag hebt gesteld, dus ik beantwoord alleen deze. De zure room zorgt voor vocht en wat vet, en daarmee voor de heerlijke smeuïgheid van deze cake. Ik vond dat je makkelijk 20 stukjes uit deze tulband kunt halen, maar dan moet je niet te grote/dikke plakken snijden.

          Beantwoorden
          • Michelle says:
            1 jaar geleden

            Dankjewel voor de reactie, ik ben benieuwd naar het resultaat!

          • Michelle says:
            1 jaar geleden

            Ik heb hem uit de vorm geprobeerd te halen, maar dat ging niet helemaal goed dus heb ik hem beetje in elkaar geflanst, 1 stuk bleef in de vorm zitten. En hoe doe je dat netjes met die witte chocolade eroverheen? Mn cake is nu best slordig afgewerkt, maar de smaak is erg goed, lekker smeuïg zoals t hoort. Maar door het ‘geplakte stuk’ is ie niet erg mooi geworden. Heb heb beetje geplakt met water, maar heel mooi is ie niet!! Bakvorm gewoon netjes ingevet en met bloem bestoven. Groetjes

          • Laura Kieft says:
            1 jaar geleden

            Ah dat is balen. Niet alle tulbanden zijn kwalitatief even goed, dat maakt echt een verschil in hoe je cake er uiteindelijk uitkomt. De gesmolten witte chocolade heb ik er ‘wiegend’ over de hele lengte van de tulband overheen gegoten, zo krijg je mooie lopers.

  57. melanie says:
    4 jaar geleden

    heey laura
    is de ovenstand voor een: heteluchtoven, elektriche of gasoven?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      De aangegeven oventijden en -temperaturen zijn voor een oven met boven- en onderwarmte. Voor een heteluchtoven verlaag je de temperatuur met 20%. De baktijd blijft hetzelfde.

      Beantwoorden
  58. Krista says:
    4 jaar geleden

    Hooi!!
    Ik wil deze ook gaan proberen!! Alleen nu vroeg ik mij af of het ook zonder de chocolade kan…. Wij houden meer van de naturel vanille cake 😀 Kan ik het onderdeel met pure chocolade en zure room gewoon weglaten? En dan beginnen met de bloem, eieren etc?
    Groetjes Krista

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dan zou ik gewoon het basisrecept voor cake gebruiken en hier Oreo’s doorheen spatelen.

      Beantwoorden
  59. Alienke says:
    4 jaar geleden

    Hmmmm vandaag de helft van het beslag gemaakt voor een gewone cake.
    Erg lekker.
    Jammergenoeg zakte deze tijdens het afkoelen in waardoor ik m niet heel uit het bakblik kreeg.

    Woensdag ga ik voor de tulband.
    Om uit te delen.
    Hopelijk smaakt ie net zo lekker en zakt ie dit keer niet in.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Door alleen het inzakken zou hij niet vast moeten komen te zitten. Had je het bakblik wel goed ingevet en was de cake goed gaar?

      Beantwoorden
  60. Wendy says:
    4 jaar geleden

    Wat is dit lekker zeg!?. Heb het recept gehalveerd en dan in een bakvorm van 26cm gedaan! Alleen voor de volgende keer zal ik de versiering niet halveren maar gewoon zo houden! Recept wat zeker vaker gemaakt gaat worden!

    Beantwoorden
  61. Petra says:
    4 jaar geleden

    Zou het lekker zijn en werken om hier (ook) van die oreo met witte chocolade omhuld erdoorheen te verwerken?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Kan zeker, maar ik denk dat je het er qua smaak niet uit zal halen.

      Beantwoorden
      • Petra says:
        4 jaar geleden

        Ik heb het inmiddels uitgeprobeerd, maar de witte chocolade is inderdaad niet echt te proeven. Ik had beslag over voor een 2e vorm en daar heb ik ze doorheen gedaan. Wat wel in dat gedeelte was is dat een paar oreo koekjes nog hard waren, dus dat je echt koek proefde door de cake. Ik weet niet of dat daarmee te maken kan hebben, maar hij smaakte in ieder geval goed!

        Beantwoorden
        • Michelle says:
          1 jaar geleden

          Hoi laura, ik wil deze maken, maar die van mij is 24 cm dus voor hoeveel personen is dat dan? Want er staat hier in recept dat t voor 20 tot 24 personen is? Lijkt me best veel. Ik vraag me ook af waarom er zure room in zit en minder boter? Groetjes.

          Beantwoorden
  62. Annelies says:
    4 jaar geleden

    Hoi! Ik heb op dit moment geen vanille extract of aroma in huis. Heb je een alternatief? Vanillesuiker bijvoorbeeld? Zo ja, hoeveel denk je dan nodig te hebben voor dit recept?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Misschien heb je hier wat aan: http://www.handigebaktips.nl/alle-soorten-vanille-smaakstoffen/

      Beantwoorden
  63. Chantalle says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura. Deze cake is geweldig. super lekker recept. Precies geworden zoals je hem beschreef. Iedereen heeft ervan genoten. Gouden recept als je chocolade fan bent. ☺

    Beantwoorden
  64. Greetje says:
    4 jaar geleden

    Hoe verdelen jullie de witte gesmolten chocola?
    Op de foto is het zo netjes!!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik giet het er gewoon voorzichtig overheen 🙂

      Beantwoorden
  65. Tess says:
    4 jaar geleden

    Dag Laura,
    Ik was van plan om morgen de tulband te maken. Nu zie ik dat ik per ongeluk donkerbruine basterdsuiker heb gekocht in plaats van lichtbruine. Zou dit een erg groot verschil maken?
    Ik ben heel benieuwd naar het resultaat!
    Groetjes Tess

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Donkerbruin kan ook, maar je zult wel een iets ander resultaat krijgen.

      Beantwoorden
  66. Sal says:
    4 jaar geleden

    Hoi,

    Wat ziet deze cake er heerlijk uit. Ik wil een laagjes taart van maken, welke bakvorm raad je me aan en de hoeveelheid. Want lees dat er teveel beslag over blijft. Als ik een 26 cm bakblik gebruik, hoe vaak kan ik het dan gebruiken en wat ik dan ong de baktijd ervan?

    Gr

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Misschien heb je iets aan dit recept: http://www.laurasbakery.nl/oreo-taart/

      Beantwoorden
  67. Peet says:
    4 jaar geleden

    Kan deze ook in een springvorm? En dan 20 of 24 cm?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor: http://www.handigebaktips.nl/recept-omrekenen-naar-ander-soort-bakvorm/

      Beantwoorden
  68. Willemijn says:
    4 jaar geleden

    Heerlijke cake! Helft direct opgemaakt met visite, de rest in plakjes ingevroren. Nog dagenlang van kunnen nagenieten.
    Tip voor het invetten en bestuiven van je bakblik is om het niet met bloem, maar met cacaopoeder te bestuiven. Ik had mijn vorm met zonnebloemolie ingesmeerd en met bloem bestoven, maar hierdoor lag er een wittige waas over de cake. Vond ik niet zo’n smakelijk gezicht…

    Beantwoorden
    • Lindsey says:
      3 jaar geleden

      Bedankt voor de tip! Ik heb het eerst inderdaad met bloem gedaan, inderdaad wittige waas. Het stoort me niet maar begrijp wel wat je bedoelt, volgende keer doe ik her ook met cacaopoeder!

      Beantwoorden
    • Michelle says:
      1 jaar geleden

      Dat is waar wat je zegt, je ziet dan echt zo’n witte waas erop dus moet je wel wat over je cake strooien. Goede tip, ga ik onthouden.

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        1 jaar geleden

        Slim inderdaad!

        Beantwoorden
  69. Debbie says:
    4 jaar geleden

    Ohhhh…deze cake is echt goddelijk lekker!!!! Ik ga hem nu voor de 2e keer bakken..mijn nieuwe hartvormige tulbandvorm kan gewoon niet wachten op dit verrukkelijke recept!

    Beantwoorden
  70. Sylvia says:
    4 jaar geleden

    Hoi,
    Zou je de zure room ook door een koemelkvrij alternatief kunnen vervangen? Heb bezoek met heftige allergie, maar die zure room maakt het nat natuurlijk wel lekker smeuïg.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik weet eerlijk gezegd niet of er een lactosevrije zure room bestaat, maar iets in die richting zou prima moeten werken volgens mij.

      Beantwoorden
  71. Willemijn says:
    4 jaar geleden

    Zou sojayoghurt/-kwark een idee zijn? Toch dat romige en zure, geen koemelk…

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Zeker, zou dan voor kwark gaan omdat dat net wat steviger is.

      Beantwoorden
    • Sylvia says:
      4 jaar geleden

      Ik heb uiteindelijk toch het originele recept gevolgd. Had geen tijd meer om een nieuwe te maken, mocht het probeersel met koemelkvrij mislukken. Heb wat oreo’s extra gekocht en hier soort cake pops van gemaakt die koemelkvrij waren.

      Beantwoorden
  72. Merel says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Wat een heerlijke cake! Ik heb hem al vaker gemaakt en hij is echt hemels. Wat ik me afvroeg is of je de cake na 2 dagen ook nog even lekker is. Ik wil hem woensdag maken, maar vrijdag gaat hij pas op.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, ook dan is hij heerlijk 😀

      Beantwoorden
  73. Rhodé says:
    4 jaar geleden

    Ha Laura,
    Deze wil ik graag maken, maar de vraag of hij ook in de diepvries kan. Weet je dat?
    En als dat niet kan hoe lang kun je hem bewaren? (In de koelkast?)

    Groetend
    Rhode

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat kan prima hoor. En ander is hij een weekje houdbaar, wel buiten de koelkast.

      Beantwoorden
  74. Marije says:
    4 jaar geleden

    Echt een superlekkere tulband, ook na een paar dagen nog heerlijk smeuig!
    Zou ik er ook cupcakes van kunnen maken? Of is de inhoud daarvan dan te klein?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, daar is dit recept ook voor geschikt

      Beantwoorden
  75. Saar says:
    3 jaar geleden

    Kan ik de zure room ook vervangen door crème fraiche? Of een andere room?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik heb dat nog nooit geprobeerd, dus kan het niet garanderen. Crème fraîche zou nog wel moeten lukken.

      Beantwoorden
  76. Véro says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura!
    Wat ziet deze cake er goed uit! Ik wil hem graag maken als traktatie op het werk. Maar dan wel in muffin-vorm ipv 1 grote tulband. Zou dit lukken of is hij daarvoor te smeuig / kleverig?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dan kan prima hoor, al zou het kunnen dat ze wat aan de papiertjes blijven plakken.

      Beantwoorden
  77. Soraya says:
    3 jaar geleden

    Hai Laura,

    Klopt het dat dit de tulbandvorm is van Nordic Ware.., de ”Anniversary Bundt Bakvorm”?
    Wil ‘m namelijk gaan bestellen, ziet er goed uit 🙂

    Groet Soraya

    Beantwoorden
    • Soraya says:
      3 jaar geleden

      Want op internet staat deze bakvorm met een afmeting van 28cm.. 🙂

      Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Klopt inderdaad, ik heb de 25 cm variant (hij is in twee groottes verkrijgbaar).

      Beantwoorden
  78. Esther says:
    3 jaar geleden

    Stomme vraag misschien, maar ik heb zure room gekocht en nu zag ik dat die voor koude gerechten is. Is er ook zure room voor warme? Of kan ik deze gewoon gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      nee die bestaat niet, je kunt deze gewoon gebruiken.

      Beantwoorden
  79. marla says:
    3 jaar geleden

    Ik heb een mini tulband vorm 6 kleine tulbandjes kan ik dan maken.
    Verhouding blijft hetzelfde als 1 grote?

    Hoor het graag

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Verhoudingen van het beslag blijven hetzelfde, hoeveel mini tulbandjes je kan maken met dit beslag weet ik niet.

      Beantwoorden
  80. patricia says:
    3 jaar geleden

    Als ik nu mini cupcakes van dit beslag maak is de baktijd dan 20 a 25 min of langer
    Gr. Patricia

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik zou beginnen met 15-18 minuten voor mini cupcakes.

      Beantwoorden
  81. Sabrina says:
    3 jaar geleden

    Kan je ook zelfrijzend bakmeel gebruiken

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Kan, maar dan moet je ook gaan spelen met de hoeveelheid baking soda, ik zou dus gewoon bloem gebruiken.

      Beantwoorden
  82. Sabrina says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb al vele recepten van jouw website gemaakt en altijd wordt het lekker. Deze heerlijke cake heb ik ook op mijn lijstje staan. Nou wil ik er een normale cake van maken en is mijn cakevorm 25 cm. Wat is de verhouding dan? Ik heb op de website gekeken van handige baktips voor het omrekenen naar een andere bakvorm maar het is mij niet helemaal duidelijk. Ik hoor het graag.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik gok dat je dan aan een half recept wel voldoende zult hebben.

      Beantwoorden
  83. Sabrina says:
    3 jaar geleden

    Maar als ik zelfrijzrnd bakmeel gebruik dan hoeft er toch geen bakingsoda meer in er zit toch in het zelfrijzend bakmeel al rijs middelen

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Omdat je verhoudingen anders worden. Hier lees je er meer over: http://www.handigebaktips.nl/bloem-vervangen-door-zelfrijzend-bakmeel/

      Beantwoorden
  84. Sell says:
    3 jaar geleden

    Deze cake al zeker 4x gemaakt ! Love it !!!!

    Beantwoorden
  85. Chantal says:
    3 jaar geleden

    Vorige week heb ik deze gemaakt en mij aan het recept gehouden. Nadat ik hem een uur later uit de oven haalde was hij niet helemaal gaar en viel uiteen. Heb er toen maar een scheptaart van gemaakt en hij smaakte heerlijk! Hoe kan die van mij nog zo vloeibaar zijn?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het kan aan je oven liggen, in een combimagnetron is het bijvoorbeeld moeilijk om een cake te bakken. Verder verschilt elke oven, misschien heeft die van jou gewoon meer tijd nodig. Daarom altijd even controleren met een prikker of de cake gaar is.

      Beantwoorden
    • Barbara says:
      2 jaar geleden

      Hier net gemaakt en ook hetzelfde probleem dan jij,heeft er nu al 75 min in gestaan en nog hardstikke vloeibaar…baal er erg van straks komt mijn bezoek en wilde ook een plaatje serveren

      Beantwoorden
  86. Mirella says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb geen pure chocola in huis. Kan het ook met melk en is het dan de zelfde hoeveelheid.

    Gr mirella

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Kan, maar de smaak veranderd wel (minder intens).

      Beantwoorden
  87. Marion says:
    3 jaar geleden

    Hoi, ik wil dit recept graag proberen te maken voor mijn dochter die woensdag jarig is en helemaal gek op oreo’s. Ze lust echter absoluut geen witte chocolade. Kan ik de topping dan beter helemaal weglaten of kan ik de witte chocolade vervangen door melkchoco? Wat zou lekkerder zijn?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Beide zal lekker zijn, ik zou kiezen wat jullie het lekkerst vinden.

      Beantwoorden
  88. Kim says:
    2 jaar geleden

    Ik heb de taart gebakken in een gewone springvorm. Had in de lijst gekeken van omzetten qua hoeveelheid en met mijn springvorm kon ik de hoeveekheden behouden. Nu heb ik wel dat de taart aan de rand wat aangebrand is. Heb ze 60 minuten gebakken op 180graden, warme luchtoven. Niet ok?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      De genoemde temperatuur is voor boven- en onderwarmte. Op zich zou hij aan de rand niet aangebrand moeten zijn bij hetelucht, maar dat kan ook aan je oven liggen.

      Beantwoorden
      • Kim says:
        2 jaar geleden

        Wat kan ik eraan doen? Voor de rest was hij perfect en nog lekker smeuïg, anders gaat hij te nat zijn als ik temperatuur verlaag vrees ik. Misschien op onderste rooster zetten ipv in het midden?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          baksels horen in het midden van je oven te staan (het baksel zelf dus, niet het rooster). Wat je kunt doen is lastig te zeggen, dat hij verbrandde kan aan zoveel factoren liggen. Je oven bijvoorbeeld, maar het kan ook aan de vorm liggen. Een springvorm heeft meer tijd nodig dan een tulband om het midden gaar te krijgen, gevolg daarvan is dat de randen vaak wat droger worden (of verbranden zoals bij jou).

          Beantwoorden
  89. Kim says:
    2 jaar geleden

    Nog even een vraagje ivm de chocolade bovenop. Ik heb dit recept dus gebakken in een gewone springvorm en wil de chocolade laten drippen. Doe ik dit dan best met gesmolten witte chocolade als hierboven of een ganache? Is het zo dat je verhoudingen voor witte chocolade anders zijn? Dankjewel

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Beide kan, voor ganache kun je mijn recept voor ganache voor dripcakes gewoon aanhouden, verhoudingen staan daar allemaal in.

      Beantwoorden
  90. Laura says:
    2 jaar geleden

    Weer een lekker receptje, goed gelukt! Bedankt.
    Groetjes Laura

    Beantwoorden
  91. nks says:
    2 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Mooi recept maar kan ik ook Griekse yoghurt gebruiken 10% vet en als ik de oreos weglaat moet ik dan iets anders aan de ingredienten veranderen?
    Groetjes
    Nelleke

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Waarvoor zou je de yoghurt willen gebruiken (als alternatief). Oreo’s weglaten kan.

      Beantwoorden
  92. n says:
    2 jaar geleden

    Griekse yoghurt ipv de zure room omdat ik die niet in huis had 🙂

    Beantwoorden
    • n says:
      2 jaar geleden

      Heerlijk recept, omdat ik wel Griekse yoghurt in huis had en geen zure room, de yoghurt gebruikt.
      Goed gelukt! Bedankt 🙂

      Beantwoorden
      • Kim says:
        2 jaar geleden

        Het lukt met de yoghurt want bakte hem eerder met de zure room voor iemand anders maar kan zelf geen room verdragen

        Beantwoorden
  93. Sandra says:
    2 jaar geleden

    Wauw wauw wauw, wat een zalige cake!! Idd niet droog. Bedankt voor je baktips, zo handig!! Ik had het recept nu gewoon overgenomen. Morgen ga ik de suiker vervangen door banaan. Hopelijk lukt dit voor een net wat gezondere versie.

    Beantwoorden
  94. Linda says:
    2 jaar geleden

    Is het ook mogelijk om hem in te vriezen? Ik ben benieuwd naar het resultaat. Liefs

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor, geen probleem.

      Beantwoorden
  95. Nele says:
    2 jaar geleden

    De cake is overheerlijk en helemaal niet droog. Super goed gelukt, top recept!

    Beantwoorden
  96. Klaudia says:
    1 jaar geleden

    Voor de mensen die een tulbandvorm van 21 a 22 cm hebben: Ik heb alle ingrediënten vermenigvuldigd met 0,72 (soms krijg je gekke getallen, gewoon afronden). Ik heb de cake ongeveer 45 minuten gebakken op 180 (combimagnetron) en daarna ongeveer 15 a 20 minuten laten afkoelen in de oven, met de deur op een kier, voordat ik de cake uit de vorm haalde. De cake is bij mij niet ingezakt, wel wat droog aan de buitenkant (binnenkant is perfect), dus de volgende keer zou ik hem 5 minuutjes eerder er uit halen :).

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Super tip dit 😀

      Beantwoorden
      • Klaudia says:
        1 jaar geleden

        🙂

        Beantwoorden
  97. Nicky says:
    1 jaar geleden

    Hoi,

    Wat jammer! Ik heb het recept helemaal gevolgd, maar hij is aan de binnenkant nog erg nat na een uur in de oven.
    Ik begrijp er niks van.

    Groetjes,
    Nicky

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ohnee hoe kan dat nu! Heb je een extra temperatuur meter in je oven staan? Wie weet is daar wat kapot aan.

      Beantwoorden
  98. Saliha says:
    6 maanden geleden

    Hoi. Welke maat eieren heb je gebruikt?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Altijd maat M tenzij anders vermeld.

      Beantwoorden
  99. Adriana says:
    3 maanden geleden

    Oeps de zure room vergeten door de zwangerschapshormonen 🤷🏼‍♀️. Kan het kwaad denk je? Hij is wel mooi opgerezen.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Het zal wat smeuïgheid missen 😉 Hoe was de smaak?

      Beantwoorden
      • Adriana says:
        2 maanden geleden

        De smaak was goed! Niemand die iets miste 🙂 dus zonder zure room ging ook prima 😅

        Beantwoorden
  100. Gerda says:
    4 weken geleden

    Dit is een geweldig recept! Zooo lekker, echt een aanrader! Maar wel wat veel voor mijn normale maat Nordicware tulbandvorm. Dus ik vul dan ook nog een kleine cakevorm met het resterende beslag, anders loopt ie over…
    Ik ga hem dit jaar maken voor de kerst, want dit is iets dat onze kinderen ook wel lekker vinden.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • BAKTIP! Appel-kaneelcake met een lekkere laag fudge er bovenop. Je maakt de fudgelaag ontzettend snel en makkelijk, doordat je er kant-en-klare fudge voor gebruikt! Maar je kunt het bijvoorbeeld ook vervangen door dulce de leche, ook erg lekker 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#fudge #cake #appelkaneelcake #baktip #bakken
  • NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/139832269_281229826684238_2033910250201291457_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=vFpjRSILrG4AX9-NXsg&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=593fde43280c8b5657176f0b4c555266&oe=602DD90B' title='NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura's Bakery. Daar werd namelijk ontzettend vaak naar gevraagd! Heb jij nog meer verzoekjes op het gebied van brood? Laat ze maar horen in de comments 👇🏻.⁠ ⁠ Het recept voor dit wit brood en nog vele andere broden vind je op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken'>
  • KOOKTIP! Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#galette #hartigetaart #pompoen #geitenkaas #vegetarisch
  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag
  • NIEUW! Ben je dol op vanillecake maar moet je deze i.v.m. een allergie zonder ei maken? Dat komt goed uit, speciaal voor jou ontwikkelde ik dit ei-vrije vanillecake recept. De cake is trouwens niet veganistisch, want ik wilde deze versie zo dicht mogelijk bij het origineel houden en het recept bevat daarom o.a. roomboter. Maar ook daar ga ik binnenkort mee aan de slag!⁠
⁠
Het recept vind je nu op het blog, link in bio > @laurasbakery. ⁠
⁠
#eivrijecake #bakkenzonderei #cake

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Peren ijsjes

Peren ijsjes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Wit brood

20 januari 2021

Moussaka

18 januari 2021
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-11

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-18

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-23

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-16

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-27

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-7

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan