Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Volkoren kaiserbroodjes

Laura Kieftdoor Laura Kieft
10 januari 2020
in Brood, Hartige recepten, Ontbijt & Lunch
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Mariette opperde een tijdje geleden het idee voor volkoren wafels, daar ging ik mee aan de slag en het recept staat inmiddels zelfs al online. Het resultaat beviel zo goed, dat ik nieuwsgierig was naar wat ik nog meer kon maken met volkorenmeel. Ik maak normaal altijd alles met patentbloem omdat dit overal goed verkrijgbaar is en daar alle baksels perfect mee lukken. Tegenwoordig kun je volkorenmeel ook bij veel supermarkten vinden en ik heb gelijk een paar pakken ingeslagen om te experimenteren. Deze week had ik een bakdag en ik maakte gelijk van de gelegenheid gebruik voor wat volkoren recepten. Ik gebruikte het in verschillende baksels en verhoudingen, heerlijk zo’n dagje experimenteren. Het gros van deze recepten komt deze maand nog online en we beginnen vandaag met de volkoren kaiserbroodjes. Ze zijn ontzettend goed gelukt (net als de andere baksels trouwens). Hoe leuk om zo’n mand met gevlochten broodjes op tafel te zetten bij het ontbijt?

Recept afdrukken

Volkoren kaiserbroodjes

Wist jij al dat het helemaal niet moeilijk is om zelf kaiserbroodjes te maken? Ik geef je het recept voor volkoren broodjes en laat zien hoe je ze knoopt.
Porties: 12 broodjes

Ingrediënten

  • 500 gram volkorenmeel
  • 7 gram instant (droge) gist
  • 10 gram fijne kristalsuiker
  • 10 gram zout
  • 30 gram ongezouten roomboter zacht
  • 125 ml melk lauwwarm
  • 200 ml water lauwwarm

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een kom en kneed in ongeveer 15 minuten tot een soepel deeg (zie tip). Ik gebruikte een staande mixer, met een handmixer (of met de hand) zul je wat langer moeten kneden.
  • Leg de bal deeg in een licht ingevette kom en dek af met een schone doek. Laat op een warme plek 60 minuten rijzen of tot het deeg verdubbeld is in hoeveelheid.
  • Stort het deeg op je aanrecht en druk de lucht eruit. Verdeel in 12 delen en draai er bolletjes van. Laat 10 minuten rusten.
  • Rol van ieder bolletje strengen van 35 cm lang. Om de broodjes te vormen maak je een losse knoop. Het ene uiteinde duw je bovenlangs in het midden van het broodje, het andere einde duw je onderlangs in het broodje. (zie foto's)
  • Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met een schone doek en laat 45-60 minuten rijzen.
  • Smeer de broodjes licht in met water en bak in 12-15 minuten op 220 graden (boven- en onderwarmte)
Tips

Om te kijken of het deeg soepel genoeg is, neem je een klein bolletje en probeer je dit uit te rekken tot een dun vliesje ontstaat zonder te scheuren (denk aan kauwgombellen blazen, het moet heel dun worden).

Bewaren

Goed verpakt 3-4 dagen houdbaar buiten de koelkast. In de vriezer tot 3 maanden.

Vorige post

Volgende post

Recepten verdubbelen of halveren
Appel-hazelnoot havermoutrepen

Related Posts

Wit brood

door Laura Kieft
20 januari 2021
6

Ik...

Moussaka

door Laura Kieft
18 januari 2021
16

Alle...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft
08 januari 2021
8

Ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 45

  1. Y says:
    1 jaar geleden

    Jaaa gelijk proberen, dankje!

    Beantwoorden
  2. Yvonne says:
    1 jaar geleden

    Mooie broodjes Laura, gaan op mijn lijstje!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat leuk, geniet ervan!

      Beantwoorden
  3. Audrey says:
    1 jaar geleden

    Deze zien er echt superleuk uit! Ik ben pas net begonnen met brooddeeg maken, maar ik liep er inderdaad al tegenaan dat al dat witbrood niet zo gezond is. Dit is een perfecte oplossing!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ja, fijn he? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

      Beantwoorden
  4. Isa says:
    1 jaar geleden

    Nice! Die zet ik op de to do lijst 🙂 Is dit ook een recept die je savonds klaar kan maken en snachts kan laten rijzen? Zou veel tijd besparen voor een lekker ontbijt :p

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dat heb ik nog niet geprobeerd! Maar laat vooral even weten als het zo ook lukt 😀

      Beantwoorden
    • Ilse says:
      1 jaar geleden

      Ik heb dezelfde vraag. Ik ga dat snel eens uitproberen. Meest ideale zou zijn om dan de 2e rijs s nachts te doen. Want dan heb je compleet gevormde broodjes die je alleen nog hoeft af te bakken. Daar ga ik dus eerst eens mee experimenteren

      Beantwoorden
      • Ilse says:
        1 jaar geleden

        Vanmiddag rond 17u begonnen met deeg maken. Op een bakforum de tip gevonden max 1% gist te gebruiken bij nachtrijs in de koelkast dus ongeveer 5 gram gist gebruikt.
        Deeg met de hand gekneed, was lastig er een vliesje van te maken, ook na lang kneden. Dat kneden zal dus nog wel de nodige oefening kosten voor mij 😉
        Ik heb net rond 20u na de 1e rijs (wat langer dus dan genoemd maar dat liep even zo) het deeg gevormd en er broodjes van gerold en geknoopt. Ze liggen nu net in de koelkast. Met de bedoeling ze morgenochtend af te bakken. To be continued…..

        Beantwoorden
        • Isa says:
          1 jaar geleden

          Wat super! Ik was van plan het morgen te proberen dus wacht af hoe het jou lukt 😉
          Hoop dat de vorm goed in de broodjes blijft als je het bij de 2e rijs doet. Succes!

          Beantwoorden
          • Ilse says:
            1 jaar geleden

            Resultaat:
            Na een nacht koelkast waren de broodjes niet gerezen en dus nog mooi in vorm.
            Aangezien ik niet alle tijd had, 2 dingen uitgeprobeerd:

            1. De helft van de broodjes op de bakplaat in een licht verwarmde oven gelegd. Ze daar een half uur laten liggen en toen eruit gehaald om de oven goed heet voor te verwarmen. De broodjes waren enorm gerezen, vooral in de breedte. De vorm ging er een beetje uit, na het bakken zeker. Je zag echt nog wel naden maar de broodjes waren vooral breed en plat geworden. Op zich wel luchtig en gelukkig ook goed eetbaar.

            2. Andere helft van de broodjes een uur buiten de koelkast gelegd. Ze rezen nagenoeg niet. Ze daarna in de hete oven afgebakken. Resultaat: compacter maar meer de hoogte in gerezen, ze lijken meer op kaiserbroodjes.

            Moet er wel bij zeggen: kneden was hier dus al een dingetje en eerste rijs dus langer gedaan dan stond voorgeschreven. Dingen die wellicht ook invloed hebben op het eindresultaat

            Qua smaak waren ze iig lekker 😀

        • Laura Kieft says:
          1 jaar geleden

          Wat goed je test, bedankt voor het delen!

          Beantwoorden
          • Isa says:
            1 jaar geleden

            Zondag en vandaag een portie gemaakt. De een direct afgebakken de ander afgedekt en geknoopt in de koelkast. Alles met de hand gekneed (dat duurde ong 30min :’)).

            De broodjes uit de koelkast een uur laten rijzen op een 50° oven. Ze waren net zo mooi in vorm als de direct afgebakken broodjes. Even groot resultaat alleen de in de koelkast gekoelde rezen meer de hoogte in. Ook vond ik ze iets zachter in textuur.

            Ze zijn heerlijk op beide manieren en zien er prachtig uit! Dankjewel voor het leuke en makkelijke recept :).

          • Laura's Bakery says:
            1 jaar geleden

            Wat leuk om te lezen Isa, dank voor je test!

  5. Marloes says:
    1 jaar geleden

    Moet je de gist niet eerst even in de melk laten staan ofzo? Dat is toch wel eens? Of vergis ik me nu….

    Beantwoorden
    • Marloes says:
      1 jaar geleden

      Laat maar ik heb het al gelezen in een van je vorige posts! Ik ga ze maken zometeen 🙂

      Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Soms wel inderdaad, maar het is bij instant gist geen must.

      Beantwoorden
  6. Marloes says:
    1 jaar geleden

    Ze zijn heerlijk geworden!! Alleen, de vorm is er helemaal uit…. terwijl ze voor het bakken precies zo waren als op de foto. Het waren ronde bolletjes met soms als je goed keek een streepje hier of daar. Hoe kan dat?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Zo zonder verdere info is dat heel lastig te zeggen. Het zou kunnen dat ze misschien te lang gerezen hebben.

      Beantwoorden
  7. Evelien says:
    1 jaar geleden

    Moet de suiker er echt in?! Ik doe liever een recept zonder… dus kan t?!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Zonder suiker wordt de gist niet geactiveerd, dus ja, de suiker moet er echt in. Het is gelukkig nog geen gram suiker per broodje.

      Beantwoorden
      • Marije says:
        8 maanden geleden

        Kan je ook kokosbloesemsuiker gebruiken

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          8 maanden geleden

          Dat lijkt me geen probleem, maar zelf bak ik daar nooit mee.

          Beantwoorden
  8. aedz says:
    12 maanden geleden

    Hi, dank! Ik ben gek op brood, maar wil het wel met mate en bij voorkeur volkoren eten. Dat maakt me kritisch, en jouw broodjes zijn mi perfect, zo vindt ook mijn dochter van 5 jaar 😋
    Ik heb je recept gebruikt om in mijn broodbakmachine het deeg te maken. Dat ging prima, vond het resultaat nog wel wat compact. Dus volgende keer mogelijk een extra kneed-/rijssessie na de machine proberen. Of heb je andere tips?
    Groet, Anne

    Beantwoorden
  9. Meike says:
    12 maanden geleden

    Hoi Laura,
    Ik zou graag deze broodjes willen maken maar met gewoon meel, is dat ook mogelijk?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Je bedoelt met bloem? Dan zou ik dit recept gebruiken en vervolgens vlechten volgens het recept van de kaiserbroodjes: https://www.laurasbakery.nl/harde-broodjes/

      Beantwoorden
  10. Eline says:
    10 maanden geleden

    Hoi Laura, ik wil ook meer zelf brood gaan bakken. Helemaal nu met de stress in de supermarkten. Maar na welke stap bewaar jij ze in de vriezer? Ik wil graag een voorraadje maken die ik ’s ochtends af kan bakken.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Zowel afgebakken kun je ze in de vriezer bewaren als vlak voordat je ze af zou bakken.

      Beantwoorden
  11. Susanne says:
    10 maanden geleden

    Is dit zelfde recept ook als heel brood te bakken? En leg ik het dan op een bakplaat of in een blik? En hoe heet/lang dan in de oven?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Dat heb ik niet getest!

      Beantwoorden
  12. Clementina Maria says:
    10 maanden geleden

    Wanneer je een hetelucht oven hebt, op hoeveel graden moet je die dan zetten en blijven de minuten gelijk?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Alleen de temperatuur verandert, 10-20% lager.

      Beantwoorden
      • Clementina Maria says:
        10 maanden geleden

        Dank je wel!

        Beantwoorden
  13. Clementina says:
    10 maanden geleden

    Heb vanmorgen de broodjes gemaakt, heb gewoon bolletjes gedaan, om te kijken hoe me dit afging!
    Ze zijn voltreffelijk gelukt!
    Volgende keer toch maar de kaiserbroodjes maken!
    Dank voor dit recept!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Wat goed zeg! Veel bakplezier 😉

      Beantwoorden
  14. Paulina says:
    10 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Kan ik het volkoren meel ook vervangen door spelt volkoren meel?

    Groetjes, Paulina

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Ja hoor, dat kan prima!

      Beantwoorden
  15. Laura says:
    9 maanden geleden

    Hi Laura,

    Kan ik de melk vervangen door water of een plantaardige melk?

    Groetjes,
    Laura 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Een plantaardige melk lijkt me prima.

      Beantwoorden
  16. Danielle says:
    8 maanden geleden

    Ze staan nu in de oven. Ben benieuwd.
    Moet je ze na het ontdooien nog bakken of kun je ze zo eten?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Ik zou ze als je ze na het bakken invriest wel weer opnieuw even opbakken ja!

      Beantwoorden
      • Danielle says:
        8 maanden geleden

        Dankje.
        Bij mij zakten ze ook in.
        Van binnen lekker zacht. De buitenkant was taai hard.
        Hoe kan dit?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          8 maanden geleden

          Dit komt vaak doordat het dan te lang gerezen heeft. Kan dat het geval zijn geweest bij je?

          Beantwoorden
          • Danielle says:
            8 maanden geleden

            Zou kunnen, ik ga heg eens aanpassen

  17. Mariska says:
    8 maanden geleden

    Vandaag de broodjes gemaakt omdat ik vergeten was brood te kopen en ik genoeg ingrediënten in huis heb. Resultaat l: heerlijke broodjes. Wel iets platter, maar ik heb me ook niet aan de rijstijden gehouden…
    Bedankt voor dit recept!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/139832269_281229826684238_2033910250201291457_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=vFpjRSILrG4AX9-NXsg&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=593fde43280c8b5657176f0b4c555266&oe=602DD90B' title='NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura's Bakery. Daar werd namelijk ontzettend vaak naar gevraagd! Heb jij nog meer verzoekjes op het gebied van brood? Laat ze maar horen in de comments 👇🏻.⁠ ⁠ Het recept voor dit wit brood en nog vele andere broden vind je op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken'>
  • KOOKTIP! Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#galette #hartigetaart #pompoen #geitenkaas #vegetarisch
  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag
  • NIEUW! Ben je dol op vanillecake maar moet je deze i.v.m. een allergie zonder ei maken? Dat komt goed uit, speciaal voor jou ontwikkelde ik dit ei-vrije vanillecake recept. De cake is trouwens niet veganistisch, want ik wilde deze versie zo dicht mogelijk bij het origineel houden en het recept bevat daarom o.a. roomboter. Maar ook daar ga ik binnenkort mee aan de slag!⁠
⁠
Het recept vind je nu op het blog, link in bio > @laurasbakery. ⁠
⁠
#eivrijecake #bakkenzonderei #cake
  • PRE-ORDER & WIN! Het is de hoogste tijd voor een update over Het Receptenboek. De publicatiedatum hebben we namelijk helaas door nog wat meer vertraging i.v.m. extra kwaliteitscontroles op moeten schuiven waardoor ze nu eind februari in de winkels en op jullie deurmatten liggen. Geloof mij, hij is het wachten helemaal waard, want het resultaat is zo mooi geworden!⁠⠀
⁠⠀
Goed nieuws voor wie al even op zijn eigen exemplaar van Het Receptenboek zit te wachten: Onder alle pre-orders verloten we 5 pakketjes met de oh-zo-gewilde (maar oh-zo-exclusieve) borreltas! En omdat ik zelf nogal gek ben op mijn notitieblokjes en pennen doe ik die er ook gewoon bij.⁠⠀
⁠⠀
HOE MAAK JE KANS?⁠⠀
Via de reserveer-link in mijn profiel @laurasbakery vind je alle uitgebreide informatie over deze leuke actie, maar ook over Het Receptenboek zelf én je kunt er gelijk jouw eigen exemplaar reserveren. (Of surf gelijk naar www.laurasbakery.nl/het-receptenboek)⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post

Appel-hazelnoot havermoutrepen

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Wit brood

20 januari 2021

Moussaka

18 januari 2021
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-6

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-16

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-19

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-16

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-27

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-7

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan