Deze mueslirepen zijn snel gemaakt en hoeven niet de oven in. De noten en chocolade zorgen voor een lekkere bite.
Porties: 12stuks
Voor een 20 x 20 cm vorm
Ingrediënten
150gramdadels
50gramhoning
flinke snufzout
200gramhavervlokken
200gramgemengde noten
100grampure chocolate chips
Instructies
Doe de dadels in een foodprocessor en mix tot een gladde massa. Voeg de dadels samen met honing en zout in een pan. Zet de pan op een laag vuur en roer tot je een glad mengsel hebt.
Ondertussen doe je de noten ook gelijk in de foodprocessor, hak tot ze wat fijner zijn (niet té fijn)
Doe de havervlokken, noten en chocolate chips in een kom. Roer door elkaar en voeg het dadelmengsel toe, roer goed door elkaar.
Stort het mengsel in een met bakpapier beklede bakvorm en druk met een spatel stevig en gelijkmatig aan.
Je hoeft ze niet te bakken, laten opstijven is voldoende. Eventueel kun je dit proces versnellen door de bakvorm in de koelkast te zetten. Het is daarna ook makkelijke om ze aan te snijden.
Snijd na het opstijven met een scherp mes in stukken.
Bewaren
In een afgesloten trommel blijven ze (in de koelkast) zo'n 2 weken goed.