Mini ontbijt quiches

115

Door Lian – Misschien ben je bekend met het Franse ontbijtgerecht oeufs en cocotte, maar misschien ook niet. Deze mini ontbijt quiches zijn echter wel geïnspireerd op deze vorm van een gebakken eitje. Alleen heb ik ervoor gekozen om de eitjes niet te bakken in een keramieken schaaltje, maar in een jasje van bladerdeeg. Ze hebben dan ook meer iets weg van mini quiches en doen qua smaak het meeste denken aan een omelet. Al met al een prima ontbijt en misschien ook wel alvast een leuk recept om te bewaren voor Pasen. Ze zijn snel gemaakt en de oven doet het meeste werk. 

 

Mini ontbijt quiches

Deze mini ontbijt quiches zorgen er zeker voor dat je lekker ontbijt. Ze zijn eenvoudig te maken en je schuift ze zo de oven in. Smullen maar!
VOOR 10-12 QUICHES

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 6 eieren (M)
  • 125 gram crème fraîche
  • geraspte kaas
  • ham reepjes
  • peper en zout

Instructies

  • Neem een muffinvorm en vet de vormpjes in met boter of bakspray. Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Rol het bladerdeeg uit en steek hier met een glas of kookring van zo’n 8 cm cirkels uit, deze vormen de bodem. Voor de laatste twee rondjes kneed je de restjes deeg samen en rol je het opnieuw uit.
  • Duw ieder lapje bladerdeeg in de muffinvormpjes. Het opstaande randje zal tot ongeveer halverwege komen. Schep op ieder bodempje een theelepel crème fraîche, een beetje geraspte kaas en een paar ham reepjes.
  • Klop de eieren los en voeg naar smaak zout en peper toe. Vul nu iedere quiche met een beetje losgeklopt ei tot aan de rand van het bladerdeeg.
  • Bak de mini ontbijt quiches in 20 minuten gaar en goudbruin. Serveer warm.
  • Het mooie aan deze mini ontbijt quiches is dat je geen last hebt van lopend eigeel. Alhoewel ik er zelf van heb leren houden, kan ik mij indenken dat veel mensen dat niet lekker vinden.
Bewaren

Deze ontbijt taartjes kunnen iedere dag gegeten worden. Je bewaart ze in de koelkast en warmt ze weer even op voor serveren.

 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

6 reacties

  1. Gerdine van Horssen schreef:

    Ziet er heerlijk uit! Wil ik graag proberen, maar kan niet aan crème fraîche komen. Is er een alternatief voor? Of kan ik het weglaten?

    1. Laura Kieft schreef:

      Wat zure room kan eventueel ook.

  2. Lieke schreef:

    Hoi, kan ik in plaats van vers bladerdeeg ook diepvries bladerdeeg gebruiken? Ik weet eigenlijk helemaal niet wat vers bladerdeeg is of waar je het koopt en diepvries bladerdeeg heb ik in huis.

    1. Laura Kieft schreef:

      Met vers bedoelen we een rol die je in het koelschap van de supermarkt vindt. Diepvries kan ook.

  3. Marjan schreef:

    Hoe lang is het te bewaren? En hoe lang en graden moet je ze dan weer opwarmen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt ze prima vijf dagen bewaren of drie maanden als je ze invriest. Hier lees je er meer over: https://www.laurasbakery.nl/bladerdeeg-hapjes-bewaren/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *