Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Blondies

Lian van Rensdoor Lian van Rens
12 maart 2018
in Basisrecepten, Brownies & Repen, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Door Lian – Brownies kennen we ondertussen al wat jaartjes, maar heb je ook al eens het zusje van de brownie gegeten? Blondies lijken misschien nog wel het meest op wat wij kennen als boterkoek. Het is dan ook een misvatting dat blondies met witte chocolade worden gemaakt. Een echte blondie is juist smeuïg door de combinatie van boter en bruine suiker. De kleur is ook eerder karamelachtig. Je kunt er natuurlijk wel chocolade in doen, maar laten we de lekkere variaties voor later bewaren. In dit artikel vind je namelijk een basisrecept voor heerlijk smeuïge blondies. Net zoals de brownie ook extreem lekker als je het mij vraagt. 

Recept afdrukken

Blondies

Ze lijken op brownies, maar smaken toch anders: Blondies. Deze smeuïge koeken doen veel denken aan een boterkoek en smaken ontzettend lekker.
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 350 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 275 gram bloem
  • 2 eieren (M)
  • 1 el vanille extract
  • snufje zout

Instructies

  • Neem een vierkant bakblik van 20×20 cm en bekleed met een stuk bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Smelt de boter in een pan en doe samen met de suiker in de kom van een standmixer. Mix de boter en suiker tot een glad geheel. Voeg de eieren één voor één toe terwijl je tussendoor mixt.
  • Voeg ook de vanille toe en mix op hoge snelheid voor 2-3 minuten. Als laatste voeg je de bloem en het zout toe.
  • Mix nog een keer kort op volle snelheid en kiep het beslag in het bakblik. Verdeel eventueel met een spatel en bak de blondie in 25-30 minuten goudbruin. De bovenkant moet een dun krokant laagje zijn en de binnenkant mag nog een beetje nat zijn, maar wel stevig aanvoelen.
  • Laat de blondie volledig afkoelen en opstijven. Snijd eventueel de zijkanten eraf en verdeel in 16 stukjes.

Tips

Hoe korter de blondie bakt hoe smeuïger die wordt, maar laat altijd volledig afkoelen en opstijven voordat je ‘m aansnijdt.
Bewaren

3-4 dagen buiten de koelkast en tot 3 maanden in de vriezer, luchtdicht verpakt.

Vorige post

Volgende post

Taarten strak aansnijden
Hartige basisrecepten

Related Posts

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
16

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
16

Het...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft
10 januari 2021
27

Zoals...

Lian van Rens

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

Reacties 47

  1. marina says:
    3 jaar geleden

    wel erg veel suiker laura. kan het ook me tminder ? en witte bloem is ook niet echt gezond. kan het met speltbloem ?

    Beantwoorden
    • Tineke says:
      3 jaar geleden

      Speltbloem is gewoon een variant van tarwebloem (zelfde familie) dus niet persé
      (on)gezonder. Gebruik dan volkoren (spelt)bloem.
      En blondies met minder suiker? Ga je schamen? Dat hoort zo. Maak dan wat anders.
      Bijna identiek aan mijn recept Laura. Erg lekker!

      Beantwoorden
      • Lian van Rens says:
        3 jaar geleden

        Inderdaad erg lekker. Heb ze ingevroren en haal er nu elke avond een stukje uit die ik ontdooi in de magnetron. Daardoor lekker zacht, warm en fudgy. Heerlijk.

        Beantwoorden
    • Caroline says:
      3 jaar geleden

      Blondies en gezond? Das water en vuur….!

      Beantwoorden
    • Hans says:
      3 weken geleden

      wel erg zuur marina

      Beantwoorden
  2. Yvonne says:
    3 jaar geleden

    Heerlijk. Mijn man is niet zo’n fan van de donkere variant.
    Ga deze zeker proberen.
    En ik ben het helemaal met Tineke eens.
    Als je bakt doe het dan echt lekker. Neem dan gewoon een kleiner stukje ?

    Beantwoorden
  3. Lieke says:
    3 jaar geleden

    Welke maat vorm heb je gebruikt Lian? Ik ga deze zeker eens maken 🙂

    Beantwoorden
    • Lieke says:
      3 jaar geleden

      ik heb natuurlijk niet goed gelezen, het staat er gewoon zie ik…. oeps….. 🙂

      Beantwoorden
      • Lian van Rens says:
        3 jaar geleden

        Geen probleem!

        Beantwoorden
  4. Maartje says:
    3 jaar geleden

    Wow, wat zijn deze ongelooflijk lekker!! Ik woon in Engeland en heb nog geen basterdsuiker gevonden, maar met een mix van lichte en donkere rietsuiker is het ook heerlijk geworden! Mijn collega’s zijn heel blij met mij vandaag 🙂

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      3 jaar geleden

      Goed om te horen. Het gaat er vooral om dat je wat donkerdere suiker gebruikt die de karamelachtigesmaak versterkt 😉

      Beantwoorden
  5. Denise says:
    3 jaar geleden

    Haii, hoelang kan ik ze bewaren?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Een weekje

      Beantwoorden
  6. Judith Armande says:
    3 jaar geleden

    oeeee jummmm helemaal met een bolletje ijs en caramel! dit gaat op mijn lijstje met dingen om eens te proberen!

    Beantwoorden
  7. Martine says:
    3 jaar geleden

    Vanmorgen gemaakt. Heerlijk! Weer eens wat anders dan de donkere variant. De 3 mannen hier in huis hebben ze goedgekeurd!?

    Beantwoorden
  8. Irma says:
    3 jaar geleden

    Top! Zelf nog stukjes witte chocolade, hazelnoten en frambozen toegevoegd. Nu nog inhouden niet alles zelf op te eten!

    Beantwoorden
  9. Ria says:
    3 jaar geleden

    Ik heb ze gebakken in hetelucht oven. De korst is niet zo knapperig. Is boven/onderwarmte beter?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      De aangegeven temperatuur is voor boven- en onderwarmte, maar het kan kloppen dat het niet heel knapperig is hoor, dat hoor hier ook wel bij.

      Beantwoorden
  10. Ria says:
    3 jaar geleden

    Na een dag smaakt het verrukkelijk!

    Beantwoorden
  11. Lieke says:
    3 jaar geleden

    Ik heb kleine karamelblokjes erdoor gespateld…. een heerlijke combi al zeg ik het zelf ? dit recept is een blijvertje ?

    Beantwoorden
  12. Larissa says:
    3 jaar geleden

    Hai meiden!
    Vanmiddag gemaakt. Ging de boterkoek van Laura maken toen ik ook dit recept zag. Gewoon beide gemaakt. Eet de visite morgen maar wat meer 😉.

    Maar wel een vraag: de koek met roomboter gemaakt (na het lezen van het roomboter / margarine blog) en na het volledig afkoelen bijna 3 uur in de koelkast gehad. Blondies zijn zo smeuïg dat ik na het aansnijden de stukken niet van de bakpapier kan halen. Rekken zeg maar uit elkaar 🙈. Heb ik iets fout gedaan (te kort in de oven? 30 min op 200 graden, toen nog 7 min op 180 tot boterkoek erin ging) of gewoon nog langer in de koelkast? Anders wordt het morgen ‘blondies, zullen we lepelen?’ Haha

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het klinkt alsof ze iets te smeuïg zijn. Roomboter is in ieder geval goed, maar ik denk dat ze nog wat langer in de oven moesten. Kan zijn dat jouw oven er gewoon net wat langer over doet. Wat van soort oven heb je?

      Beantwoorden
      • Larissa says:
        3 jaar geleden

        Dank voor je antwoord!
        Combi oven. Had boven en onder warmte gebruikt. Smaak is er niet minder om, maar ze zijn niet echt aan te snijden 🙈

        Beantwoorden
        • Lian van Rens says:
          3 jaar geleden

          Klinkt alsof ze in jouw oven inderdaad wat langer hadden gemogen of je oven hoger zetten of de heteluchtstand proberen met dezelfde temperatuur. Combi-ovens hebben er soms een handje van niet heet genoeg te worden.

          Beantwoorden
  13. Merijn says:
    2 jaar geleden

    Net gemaakt, zitten nu in de oven ben benieuwd

    Beantwoorden
  14. Rianne says:
    2 jaar geleden

    Moeten ze afkoelen in het blik of er uithalen en dan laten afkoelen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Afkoelen in het blik, dan worden ze ook steviger.

      Beantwoorden
  15. Michelle says:
    2 jaar geleden

    Laura, hoelang moet je ze op laten stijven in de koelkast? Staat nu in de oven, ziet er erg lekker uit. Ik heb er nog wat chocolade sprinkles doorgedaan voor de touch!

    Groetjes michelle

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Tot het goed gekoeld is, dat zou voldoende moeten zijn.

      Beantwoorden
    • Anne says:
      2 jaar geleden

      Hoi Laura,
      Ziet er uit als een heerlijk recept ! Hoe lang kan je de blondies bewaren ? En in of buiten de koelkast?
      Groet,
      Anne

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        2 jaar geleden

        zo’n 5 dagen buiten de koelkast.

        Beantwoorden
  16. Michelle says:
    2 jaar geleden

    Hoi laura,
    Ze waren goed gelukt en moest wel even aan de smaak wennen, maar uiteindelijk vind ik ze lekker! Wat ik me wel afvraag is waarom de verhouding van de ingedrienten van de brownie en blondies zo verschillend zijn. In de brownie zit minder suiker en minder boter. Want de blondies lijken wel soort op boterkoek. Dus dat er veel boter in zit snap ik dan wel, maar alleen die suiker? Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Omdat brownies en blondies niet hetzelfde zijn. Het zijn echt twee compleet verschillende baksels en daarom ook niet te vergelijken.

      Beantwoorden
  17. Evelien says:
    2 jaar geleden

    Echt ontzettend lekker! Vanmiddag gemaakt en er gezouten karamel (gecondenseerde melk recept) door gespatelt… heerlijk! Wat ben ik een fan van je blog!! Allebei de bakboeken in huis en ik geniet vooral van het bakken met bloem, eieren en boter, spullen die je zowiezo in huis hebt, zonder verder fratsen. Topblog!

    Beantwoorden
  18. Anne says:
    2 jaar geleden

    Dit recept is zo fantastisch, de blondies zijn heerlijk! En zo makkelijk te maken! Het is ook echt mijn go-to recept als ik zin heb om iets te bakken maar geen zin heb om naar de supermarkt te gaan want deze ingrediënten heb ik bijna altijd wel in huis 🙂

    Beantwoorden
  19. Jose says:
    1 jaar geleden

    Gisteren van een lieve vriendin jouw recept blondies gegeten. Heerlijk!! Zo super chewy!!. Zij had er wat kleine stukjes marshmellows en caramelblokjes door gedaan. Geweldig. Het is super met verse aardbeien erop. Een soort slof met frangipane wordt het dan zeg maar…….. Echt geweldig. Mijn vraag is…welke boter gebruik je? Vroeger altijd geleerd dat baksels met bona het allerbeste worden…klopt ook… en dat gebruik ik steeds… is heerlijk, …..maar misschien moet het hier toch met roomboter zodat het wat harder wordt? Bedankt voor je geweldige recepten !!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat superleuk om te lezen! Dankjewel voor de complimenten. Ik gebruik altijd roomboter.

      Beantwoorden
  20. Prisca says:
    12 maanden geleden

    Hallo Lian en Laura,
    Zou ik dit blondie recept ook kunnen gebruiken om het beslag te vullen in een cupcake tray? Komt dat er goed uit denken jullie? Alvast bedankt.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Hi Prisca, dus je zou de blondies in de vormpjes van cupcakes willen drukken? Op zich geen probleem, alleen wel de oventijd wat verkorten dan en de vorm goed invetten.

      Beantwoorden
      • Prisca says:
        12 maanden geleden

        Klopt inderdaad. Is goed, ga ik doen. Bedankt!

        Beantwoorden
  21. Renske Nieuwenhuizen says:
    11 maanden geleden

    Hoi, ik heb het respect nu 2x geprobeerd maar krijg hem niet goed gebakken. De middelste stukjes blijven heel erg vloeibaar. Heb hem de eerste keer 25 min 200 graden gedaan. De tweede keer 35 min 200 graden. En toen ook nog 10 min 190 graden. Kan iemand mij helpen??
    (Of komt het doordat ik wat witte chocola en m&m’s met nootjes er door heen heb gedaan)

    Beantwoorden
    • Yntse says:
      11 maanden geleden

      Ik heb hem deze avond gemaakt, juist met witte chocolade en hij is wel prima gelukt hier. Noten en m&m zijn een vast product dus het lijkt me raar dat hij hierdoor niet stevig zou worden.
      Ik heb hem 20 min gebakken op 200graden en 10 min op 180graden (hij werd al wat te bruin, daarom).
      Misschien is je bakvorm niet groot genoeg?

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Wat vervelend! Wij hebben het recept al een aantal keer opnieuw gemaakt en nooit problemen. Misschien is je oventemperatuur niet juist of gebruik je inderdaad zoals Yntse aangeeft een te kleine bakvorm. Laat je de blondie wel goed afkoelen en opstijven?

      Beantwoorden
      • Renske Nieuwenhuizen says:
        11 maanden geleden

        Hoi,
        Ik gebruik een blik van 28×18 (iets groter dan de 20×20).
        Ik laat mijn oven (heteluchtoven) altijd 20 grade warmer dan in het recept voorverwarmen. Zodat hij bij het begin echt op temperatuur is.
        En heb de blondie na uit de oven halen in een cake doos gedaan. Zodat hij lucht dicht en warm bleef.
        Snap ook niet goed waarom deze telkens niet lukt. Want de smeuïge brownie is elke keer zo goed en lekker.
        Maar ga het gewoon nog een keer proberen.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          11 maanden geleden

          Wat vervelend zeg! Heb je al een extra temperatuurmeter in je oven om te testen of die goed op temperatuur is? Ik laat de blondie trouwens gewoon aan de droge lucht afkoelen.

          Beantwoorden
  22. Pingback: Speculoos blondies - Laura's Bakery
  23. M Adriaansen says:
    1 maand geleden

    De oven op 200 gr gezet, en in 15 min was de bovenkant verbrand. Hoe kan dit, als je alles volgens het boekje doet ?

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • KOOKTIP! Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#galette #hartigetaart #pompoen #geitenkaas #vegetarisch
  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag
  • NIEUW! Ben je dol op vanillecake maar moet je deze i.v.m. een allergie zonder ei maken? Dat komt goed uit, speciaal voor jou ontwikkelde ik dit ei-vrije vanillecake recept. De cake is trouwens niet veganistisch, want ik wilde deze versie zo dicht mogelijk bij het origineel houden en het recept bevat daarom o.a. roomboter. Maar ook daar ga ik binnenkort mee aan de slag!⁠
⁠
Het recept vind je nu op het blog, link in bio > @laurasbakery. ⁠
⁠
#eivrijecake #bakkenzonderei #cake
  • PRE-ORDER & WIN! Het is de hoogste tijd voor een update over Het Receptenboek. De publicatiedatum hebben we namelijk helaas door nog wat meer vertraging i.v.m. extra kwaliteitscontroles op moeten schuiven waardoor ze nu eind februari in de winkels en op jullie deurmatten liggen. Geloof mij, hij is het wachten helemaal waard, want het resultaat is zo mooi geworden!⁠⠀
⁠⠀
Goed nieuws voor wie al even op zijn eigen exemplaar van Het Receptenboek zit te wachten: Onder alle pre-orders verloten we 5 pakketjes met de oh-zo-gewilde (maar oh-zo-exclusieve) borreltas! En omdat ik zelf nogal gek ben op mijn notitieblokjes en pennen doe ik die er ook gewoon bij.⁠⠀
⁠⠀
HOE MAAK JE KANS?⁠⠀
Via de reserveer-link in mijn profiel @laurasbakery vind je alle uitgebreide informatie over deze leuke actie, maar ook over Het Receptenboek zelf én je kunt er gelijk jouw eigen exemplaar reserveren. (Of surf gelijk naar www.laurasbakery.nl/het-receptenboek)⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Dit is een vraag die me ontzettend vaak wordt gesteld. Ik heb er de afgelopen tijd daarom mee geëxperimenteerd en deel vandaag op het blog al mijn bevindingen en tips! Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
Wist je al dat

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Hartige basisrecepten

Hartige basisrecepten

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Wit brood

20 januari 2021

Moussaka

18 januari 2021
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-1

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-15

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-16

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-19

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-16

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-27

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-7

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan