Het fijne aan quiches is dat je eigenlijk elke combinatie van smaken kunt maken die je maar wilt. Alles wat je lekker vindt doe je gewoon bij elkaar, je voegt wat eitjes en crème fraîche toe en zo simpel is het. Deze quiche met chorizo en geitenkaas was een smaakcombinatie die ik graag uit wilde proberen en ik gebruikte mijn familie als testpanel. Die waren stuk voor stuk enthousiast gelukkig. En ik zelf ook, een erg lekkere quiche die hier zeker vaker op tafel komt te staan.
Quiche met chorizo en geitenkaas
Quiche met geitenkaas en chorizo
Met quiche kun je natuurlijk heerlijk variëren en uitproberen. Zo bedacht ik deze quiche met geitenkaas en chorizo en hij is zeker een succes!
Porties: 4 personen (voor een 28cm vorm)
Ingrediënten
- 1 x het recept voor quiche bodem
- 2 stelen prei (ongeveer 250 gram, gesneden)
- 125 gram chorizo (in stukjes)
- 75 gram zongedroogde tomaat
- 5 eieren (M)
- 200 ml crème fraîche
- rozemarijn
- zout, peper
- 50 gram walnoten
- 100 gram geitenkaas
- beetje paneermeel voor op de bodem (optioneel)
Instructies
-
Maak het deeg volgens recept. Terwijl het in de koelkast ligt, kunt je de vulling alvast voorbereiden.
-
Snij de prei fijn en bak dit even in een pan. Giet het vocht af en laat even uitlekken. Snij ook de chorizo in dunne plakjes en bak deze uit in de pan tot ze knapperig worden. Giet het vet af en leg ze even op een vel keukenpapier.
-
In een aparte kom meng je de eieren en crème fraîche door elkaar. Voeg ook zout, peper en rozemarijn naar smaak toe. Ik gebruikte gedroogde rozemarijn, maar vers kan natuurlijk ook.
-
Rol het deeg uit en bekleed de vorm ermee, prik ook wat gaatjes in het deeg. Om te voorkomen dat de bodem vochtig wordt/blijft, kun je wat paneermeel over de bodem strooien. Een dun laagje is genoeg. Verdeel de prei, chorizo, walnoten en gedroogde tomaatjes over de bodem. Giet hier het eimengsel overheen, verdeel met een spatel eventueel wat gelijkmatiger. Als laatst verkruimel je de geitenkaas welke je over de quiche strooit.
-
Bak de quiche in 30-35 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips
De quiche kun je zo als avondeten serveren, maar zelf zette ik ook nog een salade op tafel.
Bewaren
Als je de quiche niet gelijk serveert kun je deze 3-4 dagen in de koelkast bewaren, goed ingepakt (eventueel per punt) blijft hij in de vriezer wel 3 maanden goed. Opwarmen doe je in ongeveer 15-20 minuten op 180 graden.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Mmmmmm ziet er heerlijk uit!!!
Had je deze toevallig niet gemaakt toen wij bij je kwamen eten?
Liefs, mam ♥
Ja, dat was deze inderdaad 😉
Kan ik ook feta of zo ipv geitenkaas gebruiken?
Alvast bedankt voor antwoord.
Groet,
Claudia
Ja hoor, dat kan prima
Ziet er lekker uit naamgenootje! Ga ik snel proberen, maar dan zonder chorizo. Meer vega recepten zijn welkom 😉
Enorm lekker! En die quiche bodem zelf maken is echt aan te raden inderdaad!
Kan ik deze ook maken als hartige taart met bladerdeeg in plaats van de eieren? Wat zou ik dan moeten aanpassen? 🙂
Je kunt het deeg vervangen voor bladerdeeg in plaats van het quichedeeg, dat bedoel je denk ik? De eieren kun je niet weglaten in dit recept.
He jammer. Ik bedoelde echt het recept aan te passen zonder eieren 😅. Bedankt voor je snelle reactie!
Er zijn wel opties hoor, bijvoorbeeld met silken tofu, maar dan wordt het een heel ander recept.
Ik wil deze maken voor een borrel, maar dan in mini quiches (cupcake formaat) zou ik dan ze baktijd iets moeten aanpassen? Ze zijn dan denk ik sneller gaar.
Je zou een andere quiche recept voor dat formaat even kunnen bekijken en die baktijd aanhouden, bijvoorbeeld deze: https://www.laurasbakery.nl/mini-caprese-quiches/