Jaaaa het is ein-de-lijk 1 december! Dat betekent dat de advent op Laura’s Bakery weer van start gaat, voor de achtste keer alweer. Vorige week vond ik bij het opruimen een boekje dat ik zelf maakte van de eerste advent in 2012. Superleuk om te zien welke recepten ik toen allemaal maakte. De focus lag toen ook nog wat meer op decoreren, iets wat ik tegenwoordig minder doe.
Ook deze advent zal het vooral om heerlijke recepten draaien. Sommigen daarvan maakte ik al in februari van dit jaar. Ik ben het hele jaar door wel bezig met kerst. Het zal je vast niet verbazen dat ik inmiddels ook al recepten klaar heb die pas volgend jaar in december online zullen komen. Maar goed, zo ver is het nog láng niet. Laten we eerst maar eens beginnen met de advent van 2019.
We trappen af met deze heerlijke mini stolletjes. Eigenlijk niet meer dan het recept voor de kerststol die al online staat, maar dan uitgevoerd in kleine broodjes. Want hoe leuk is het om iedereen zijn of haar eigen kleine kerststol te serveren bij het kerstontbijt?
BAKTIP: Voor het raspen van de citroen gebruik ik de rasp van Microplane. Deze heeft een goede grip en raspt erg fijn.
Ze zien er heerlijk uit, deze ga ik snel opslaan 🙂
Net gemaakt. Ze zijn heerlijk. Wel je tijd ervoor nemen.
Ik heb de stolletjes gemaakt en ze smaken fantastisch. Je hebt er inderdaad wat tijd voor nodig maar dat is het absoluut waard als je het eindresultaat proeft. Ik sla dit recept op bij mijn favorieten!
Ga dit zeer zeker proberen
Mijn deeg is heel plakkerig, en de boter zit er nog niet in. Hoort dat? Of heb ik waarschijnlijk wat fout gedaan?
Lastig om van een afstand te bepalen. Het kan wel iets plakkeriger zijn, soms moet je dan ook nog even wat langer door kneden.
Ondanks de plakkerigheid waren ze wel heel lekker geworden 🙂