Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
koeken
Opslaan
Opgeslagen!
Recept afdrukken
4.50
van
22
stemmen
Brosse haverkoeken
Deze haverkoeken staan sowieso in de top 3 van mijn favoriete koekjes. Mijn tip is dan ook om gelijk een dubbel recept te maken.
Porties:
12
koeken
Ingrediënten
100
gram
ongezouten roomboter
75
gram
lichtbruine basterdsuiker
120
gram
bloem
70
gram
havermout
snuf
zout
1
tl
vanille-extract
Instructies
Klop boter en suiker romig. De rest van de ingrediënten kun je tegelijk toevoegen, kneed tot een stevig deeg.
Maak een rol van het deeg (ongeveer 5 cm in doorsnede) en rol in keukenfolie. Laat minimaal een uur rusten in de koelkast.
Snijd de rol in plakjes van 1 cm dik en leg de koeken op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de haverkoeken in ongeveer 12 minuten op 190 graden (boven- en onderwarmte) of tot de randjes goudbruin kleuren.
Laat de koekjes enkele minuten op de bakplaat afkoelen voordat je ze naar een rooster verplaatst om helemaal af te koelen.
Bewaren
In een luchtdichte verpakking blijven de koekjes minimaal twee weken goed. In de vriezer tot 3 maanden.