Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Spinazie feta quiche

Laura Kieftdoor Laura Kieft
23 september 2015
in Hartige recepten, Hoofdgerecht, Koken, Taarten en Quiches
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

spinazie feta quiche 1a

Hoewel ik gek ben op quiches en hartige taarten, is het lang geleden dat ik er eentje maakte. Om daar verandering in te brengen stond deze spinazie feta quiche op de planning. Ik hou van spinazie en eet het liefst elke week een bordje op, lekker met een gehaktbal, jus en gekookte aardappelen. Yum! Jammer genoeg zijn niet alle huisgenoten net zo dol op spinazie als ik, dus het staat niet zo vaak op tafel als ik zou willen. Maar als ik kook, mag ik ook bepalen wat er op tafel komt te staan. Spinazie dus. Om de rest een beetje tegemoet te komen besloot ik de spinazie op een andere manier klaar te maken en verwerkte het in een quiche. Iedereen vond het gelukkig heerlijk en de quiche was zo op, perfecte manier om toch wat vaker spinazie te eten.

spinazie feta quiche 2a

Recept afdrukken

Spinazie feta quiche

Voor de liefhebbers van spinazie maakte ik deze spinazie feta quiche. Zelfs als je geen liefhebber bent zul je deze quiche zeker lekker vinden!
Porties: 4 personen (vorm van 28 cm)

Ingrediënten

  • 1x het recept voor quichedeeg (recept)
  • 500 gram verse spinazie
  • 200 gram feta
  • 80 gram Parmezaanse kaas
  • 80 gram geroosterde pijnboompitten
  • 5 eieren
  • 200 gram crème fraîche
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Maak het quichedeeg volgens het recept. Terwijl het deeg in de koeling ligt, kun je de vulling vast voorbereiden.
  • Doe een scheutje olie in een pan en laat de spinazie slinken. Laat de spinazie helemaal uitlekken, knijp of druk eventueel het vocht eruit als het niet goed uitlekt. Snij de spinazie dan wat fijner.
  • In een kom klop je de eieren met de crème fraîche los, voeg de feta, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, spinazie, zout en peper toe. Roer tot een egale massa. Je kunt eventueel wat feta, kaas en pijnboompitten achterhouden om over de quiche te strooien voor hij de oven in gaat.
  • Bekleed de vorm met het deeg en prik wat gaatjes in de bodem. Giet de vulling in de vorm en strooi de laatste feta, Parmezaanse kaas en pijnboompitten over de taart.
  • Bak de quiche in 30-40 minuten gaar op 180 °C (boven- en onderwarmte). De vulling moet stevig zijn.
  • Serveer de quiche terwijl hij nog warm is.
Tips

Wij hadden hier genoeg aan met 4 personen, als je er met meer van wilt eten zou ik er nog een lekkere salade bij serveren.

Bewaren

Als je de quiche niet gelijk serveert kun je deze 3-4 dagen in de koelkast bewaren, goed ingepakt (eventueel per punt) blijft hij in de vriezer wel 3 maanden goed. Opwarmen doe je in ongeveer 15-20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).

Vorige post

Volgende post

Aardbeienslof
Royal icing bewaren

Related Posts

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft
24 februari 2021
4

De...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft
05 februari 2021
2

We...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft
29 januari 2021
2

Perfect...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 50

  1. Trudy says:
    5 jaar geleden

    Ziet er heel smakelijk uit!

    Beantwoorden
  2. Margot says:
    5 jaar geleden

    Dat ziet er goed uit! Ik heb al veel te lang geen quiche meer gegeten.

    Beantwoorden
  3. Nicole says:
    5 jaar geleden

    Die quiche ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden
  4. Chris says:
    5 jaar geleden

    Dat ziet er lekker uit. Spinazie is mijn favoriete groente, dus zeker een recept om te houden. Mooie foto’s trouwens.

    Beantwoorden
  5. Tamara says:
    5 jaar geleden

    Dat klinkt goed! Kun je eventueel overgebleven quiche de dag erna nog eten? Ik weet dat je spinazie niet nogmaals mag verwarmen, maar koud smaakt quiche normaal gesproken ook prima:)

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor, geen probleem.

      Beantwoorden
  6. Annette says:
    5 jaar geleden

    Kan ik de feta misschien vervangen door een andere kaas? Ik hou niet van feta namelijk..

    Beantwoorden
    • Hanneke says:
      5 jaar geleden

      daar ben ik ook wel benieuwd naar! Ik hou ook niet van feta, het heeft voor mij een te uitgesproken smaak, dus ben benieuwd waarmee het te vervangen zou zijn,

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      In combinatie met de andere ingrediënten overheerst de feta totaal niet meer, dus je zou het kunnen proberen. Anders zou je ook geraspte kaas kunnen gebruiken of mozzarella (al wordt die laatste misschien iets te vochtig)

      Beantwoorden
      • Annette says:
        5 jaar geleden

        Bedankt voor de super snelle reactie! 🙂 Misschien probeer ik het dan inderdaad toch een keer weer. Wie weet is het verwerkt in een quiche wel lekker 🙂

        Beantwoorden
  7. Carla says:
    5 jaar geleden

    Het ziet er heerlijk uit! Komt misschien ook wel omdat ik dit tegen etenstijd bekijk.
    Wat ik een beetje mis is een ei, stukjes, plakjes of kruimels. Ik serveer namelijk bij
    gekookte aardappels met spinazie altijd een hardgekookt ei en dan liggen de plakjes
    op de schaal met spinazie.
    Ook ik ben geen feta-fan en mijn ervaring is dat gewone geraspte kaas een bijzonder
    goede vervanging.
    Xus,
    Car

    Beantwoorden
  8. Karlien says:
    5 jaar geleden

    Ziet er lekker uit, ga ik binnenkort een keer maken 🙂

    Beantwoorden
  9. Carlijn says:
    5 jaar geleden

    hij staat nu in de oven, spannend!! Ik kon in de supermarkt (ah) alleen geen vers quichedeeg vinden. Heb nu een pakje gebruikt. Waar heb je dit gekocht?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Ik heb het gekregen, maar je kunt het in de meeste supermarkten gewoon kopen. Deeg voor hartige taart werkt ook prima hoor (de plakjes).

      Beantwoorden
  10. Liza says:
    5 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit. Ik wil hem zondag gaan maken. Kan deze ook in een dunne vlaaivorm gemaakt worden?

    En zou je de feta ook kunnen vervangen door brie of geitenkaas?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Een vlaaivorm is wel echt te laag voor deze taart. Feta is prima te vervangen!

      Beantwoorden
  11. Carine says:
    5 jaar geleden

    Hij is echt heerlijk én eenvoudig te maken!
    Ook mijn zoontje van 1,5 heeft er van gesmuld!

    Beantwoorden
  12. Marloes says:
    5 jaar geleden

    Ik heb hem vandaag gemaakt, en mijn vriend en ik waren er helemaal weg van!!

    Beantwoorden
  13. Laura says:
    5 jaar geleden

    Dit is echt een heerlijke taart, een aanrader! Nu voor de derde keer gemaakt, ik kan niet wachten tot hij klaar is en ik met een glas rosé en stuk hartige taart buiten in het zonnetje kan genieten 🙂

    Beantwoorden
  14. inge says:
    4 jaar geleden

    ik ga het snel proberen, ik ben nl dol op alle ingrediënten die erin zitten…dus dan kan het toch gewoon niet missen.
    hier hebben we van tante fanny alleen pizza deeg en bladerdeeg op rol
    alle (4 ) de supermarkten verkopen dit verse deeg niet. ik wist niet eens dat het bestond. Ga het bij de Jumbo navragen, die zeggen altijd dat ze altijd alles voor je kunnen regelen. kunnen we dat ook meteen checken.
    zelf denk ik dat mozzarella een beetje flauwe vervanger is van de feta…. kan je beter geraspte oude kaas doen.
    is wat gekruide paneermeel op de bodem nog een idee, om wat vocht op te vangen, of is dat echt niet nodig. ik vind het altijd zo lastig om hartige taarten met een wat natte vulling onderop mooi gaar te krijgen. de gouden tip hiervoor heb ik nog steeds niet gevonden, helaas…. blijft altijd een beetje klef.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik vond paneermeel niet nodig bij deze taart, maar het kan zeker geen kwaad om een beetje over de bodem te strooien 🙂

      Beantwoorden
  15. stukje Taart says:
    4 jaar geleden

    Gister gemaakt en hij was heerlijk! En super makkelijk om te maken! Ik heb wel bladerdeeg van tante fanny gebuikt 😉 Ik heb m op pintrest geplaatst op mijn bord “hartige verleidingen” zodat ik m snel kan vinden als ik m binnenkort weer ga maken.

    Beantwoorden
  16. Evelien says:
    4 jaar geleden

    Al regelmatig gemaakt is favoriet hier. Vandaag met kleine aanpassingen, kwark ipv crème fraiche maakt hem iets minder machtig, en zongedroogde tomaatjes erbij. Ook erg lekker voor de afwisseling.

    Beantwoorden
  17. Hanneke says:
    4 jaar geleden

    Ik heb de quiche vanavond gemaakt. Erg lekker, maar ik vond de smaak van de feta iets te overheersend. Daar doe ik de volgende keer iets minder van in.

    Beantwoorden
  18. Nienke says:
    4 jaar geleden

    Ik heb de quiche dit weekend gemaakt. Hij is echt heeeerlijk! Gaan we vaker maken.

    Beantwoorden
  19. Stephanie says:
    3 jaar geleden

    Lekker! Hij staat in de oven met wat dille, komijn en paprikastukjes erdoor.
    Ik heb een korstloze versie gemaakt, want ik had geen zin om deeg te maken, haha!

    Beantwoorden
  20. Leonie says:
    3 jaar geleden

    Als je de verse spinazie vervangt voor diepvries, hoeveel heb je dan nodig?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Hetzelfde gewicht, maar dan wel uitgelekt.

      Beantwoorden
  21. Leslie says:
    3 jaar geleden

    Ik heb deze op mijn verjaardag gemaakt, naast de Lorraine…helaas zelf niets kunnen proeven…was al op voordat ik iets kon pakken. Maar iedereen was super enthousiast en het recept al doorgegeven! Er kwam veel vocht uit de spinazie, maar goed uitgelekt

    Beantwoorden
  22. Erik says:
    2 jaar geleden

    Nou heb ik afgelopen maandag die zalm quiche geprobeerd op de andere pagina en die was bijzonder lekker.

    Dus ik dacht vanavond, zal ik die met spinazie eens proberen, hadden alles (alleen geen verse spinazie,maar a la crème diepvries gaat ook prima blijkbaar) in huis en jawel een half uurtje later stond ie in de oven.

    En warempel, deze is minstens zo lekker als de zalm quiche. Ik groei dicht in dit tempo *kijkt met schuin oog naar perzik kwarktaart*. 😛

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      haha, leuk te horen dat de recepten zo in de smaak vallen!

      Beantwoorden
  23. Talitha Smits says:
    2 jaar geleden

    top recept! Ga ik binnenkort maken. Vraag: kan ik nog iets doen met het overgebleven deeg? Misschien erop leggen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Kan inderdaad

      Beantwoorden
    • Joanne says:
      2 jaar geleden

      Ik ben heel benieuwd hoe je deze quiche ei-vrij goed kunt maken, vanwege een allergie.

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        2 jaar geleden

        Voor deze quiche zijn de eieren niet weg te laten of te vervangen.

        Beantwoorden
  24. Rienkje says:
    2 jaar geleden

    Vandaag voor het eerst deze heerlijke quiche gemaakt en gegeten. We hebben alleen een halve quiche over. Kun je deze invriezen en later opnieuw opwarmen, ook gezien de spinazie?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik heb dit zelf wel gedaan en het ging prima.

      Beantwoorden
  25. Loes says:
    2 jaar geleden

    Al eerder dan plan geweest, maar vanavond hebben we deze quiche eindelijk gegeten.

    In een woord: OVERHEERLIJK !!

    Dank voor je geweldige recepten.

    Groet

    Loes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat fijn! 😀

      Beantwoorden
  26. KimRijsdijk says:
    1 jaar geleden

    Ik heb het van het weekend gemaakt en hij was heerlijk gelukt

    Beantwoorden
  27. Astrid says:
    1 jaar geleden

    Deze quiche is heerlijk! Kan ik hem ook invriezen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Absoluut!

      Beantwoorden
      • Jitske says:
        3 weken geleden

        Hoi Laura, kan ik ook gehakt toevoegen?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          3 weken geleden

          Dat kan vast wel, maar ik weet niet of het lekker is.

          Beantwoorden
  28. Gonnie says:
    1 jaar geleden

    kan het ook met spinasie uit blik

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dat heb ik eigenlijk nog nooit gebruikt. Laat je het even weten als je het hebt getest?

      Beantwoorden
  29. Jessie says:
    1 jaar geleden

    Hee, kun je het ook nog een keer opwarmen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Zeker!

      Beantwoorden
  30. corry says:
    8 maanden geleden

    zag datje het ook met 6 sneetjes bruiin brood kon doen dan hoef je geen deeg te nemen is dat ook een goed iedee

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Ik ben benieuwd hoe dat eruit komt te zien! 🙂

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=CoWtbSw7oHIAX_KvDSZ&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d2e5614afe5986fd1bc5407d5a717df7&oe=605F1B1B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=fRaAI0EhsEMAX_Wlp-Y&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=09134166b163fe564b53d1aa60a9e549&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Voorkomen dat Royal icing uitdroogt

Royal icing bewaren

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-4

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-1

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-14

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-9

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan