Quiche met pompoen en spinazie

Gepost: 7 januari 2019 Laatst bewerkt: 11 februari 2024
Quiche met pompoen en spinazie
35

Een heerlijk recept voor een quiche met pompoen en spinazie, hiermee zet je een hele lekkere maaltijd op tafel zonder al te veel moeite.

Quiche met pompoen maken

Het was alweer een tijdje geleden dat ik een quiche had gemaakt. Zonde eigenlijk wel, want ik vind het een ideale maaltijd. Ik vries een quiche altijd in punten in zodat ik weer wat maaltijden op voorraad heb voor drukke dagen. Even opwarmen in de oven, salade erbij en je kunt heerlijk eten. Deze quiche met pompoen en spinazie haalde de vriezer niet, ik ben namelijk druk bezig om mijn vriezer leeg te krijgen voordat eind deze maand mijn nieuwe keuken komt. De afgelopen dagen at ik dus van deze heerlijke quiche. Bepaald geen straf. Deze heerlijke quiche is een blijvertje hier, ik vond hem zo lekker dat ik hem straks in mijn nieuwe keuken vast snel nog eens sta te maken!

BAKTIP: Ik bakte deze quiche in een grote ronde ovenschaal Ø27 cm , zoals deze. Je kunt ook een quichevorm met dezelfde doorsnede gebruiken, daarvan gebruik ik altijd deze variant.

Quiche met pompoen maken

Het Borrelhapjes Bakboek

Met ruim 150 recepten organiseer jij voortaan borrels waar iedereen op afkomt. De recepten zijn opgedeeld in verschillende hoofdstukken zodat je makkelijk kunt kiezen tussen borrelhapjes die je met of zonder oven maakt. De sauzen, spreads en dips zijn natuurlijk ook van de partij in hun eigen hoofdstuk.

Bestel hier!

Afbeelding

Hartige taarten met pompoen en spinazie

Pompoen en spinazie zijn in een quiche een erg lekkere combinatie en los daarvan ingrediënten waar ik graag mee kook. Er staan al diverse plaattaarten, hartige taarten en quiches online waar deze groentes in verwerkt zijn. Ik zet ze op een rij zodat ik jou hopelijk ook inspireer om vaker met pompoen of spinazie aan de bak te gaan:

Maak je graag een lekkere quiche? Kijk dan ook eens in de categorie met quiches en hartige taart recepten!

 

Quiche met pompoen recept

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Quiche met pompoen recept

Een heerlijk recept voor een quiche met pompoen en spinazie, hiermee zet je een hele lekkere maaltijd op tafel zonder al te veel moeite.
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1x recept Quichedeeg en hartige taartdeeg
  • 600 gram blokjes pompoen ik had genoeg aan 1 oranje pompoen
  • 2-3 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • 250 gram spinazie vers
  • 200 gram geitenkaas
  • 4 eieren
  • 200 ml crème fraîche
  • gerookte paprika
  • zout peper
  • beetje paneermeel voor op de bodem optioneel

Instructies

  • Maak het deeg volgens recept. Terwijl het in de koelkast ligt, kunt je de vulling alvast voorbereiden.
  • Ik kocht een hele pompoen in de winkel, deze schilde ik (met een dunschiller), verwijderde de zaden en sneed heb in kleine blokjes van 1-2 centimeter. Als je kant-en-klare pompoenblokjes snijd je de blokjes alleen kleiner indien nodig.
  • Pers de teentjes knoflook en doe ze in een ruime pan met de pompoenblokjes en een scheut olie. Breng op smaak met peper en zout en roerbak zo’n 8-10 minuten. Voeg dan de spinazie toe en hussel goed door elkaar. Als de spinazie enigszins geslonken is, haal je de pan van het vuur. Proef even of de smaak nog goed is, voeg anders extra peper en zout toe.
  • Verkruimel de geitenkaas in stukjes en roer zo’n twee derde ervan door de pompoen en spinazie, de rest houd je nog even achter. In een kom klop je de eieren met de crème fraîche door elkaar, breng op smaak met peper, zout en gerookte paprika.
  • Rol het deeg uit en bekleed de vorm ermee, prik ook wat gaatjes in het deeg. Om te voorkomen dat de bodem vochtig wordt/blijft, kun je wat paneermeel over de bodem strooien. Een dun laagje is genoeg.
  • Schep het pompoenmengsel in de ovenschaal en verdeel gelijkmatig. Giet het eimengsel erover en maak het af met de resterende stukjes geitenkaas.
  • Bak de quiche in 30-35 minuten op 200 graden gaar en goudbruin
Tips

Wil je geen geitenkaas gebruiken? Feta of oude kaas zijn goede alternatieven.
Bewaren

Als je de quiche niet gelijk serveert kun je deze 3-4 dagen in de koelkast bewaren, goed ingepakt (eventueel per punt) blijft hij in de vriezer wel 3 maanden goed. Opwarmen doe je in ongeveer 15-20 minuten op 180 graden.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

  1. Gerda schreef:

    Wat voor pompoen heb je gebruikt voor dit recept? Ik vermoed een flespompoen? Groetjes, Gerda

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee gewoon een standaard oranje pompoen. Het had erbij gestaan als het een flespompoen moest zijn 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *