Quiche met pompoen en spinazie

23

Het was alweer een tijdje geleden dat ik een quiche had gemaakt. Zonde eigenlijk wel, want ik vind het een ideale maaltijd. Ik vries een quiche altijd in punten in zodat ik weer wat maaltijden op voorraad heb voor drukke dagen. Even opwarmen in de oven, salade erbij en je kunt heerlijk eten. Deze quiche met pompoen en spinazie haalde de vriezer niet, ik ben namelijk druk bezig om mijn vriezer leeg te krijgen voordat eind deze maand mijn nieuwe keuken komt. De afgelopen dagen at ik dus van deze heerlijke quiche. Bepaald geen straf. Deze heerlijke quiche is een blijvertje hier, ik vond hem zo lekker dat ik hem straks in mijn nieuwe keuken vast snel nog eens sta te maken!

INGREDIËNTEN QUICHE MET pompoen en spinazie

VOOR EEN 26CM VORM, VOOR 4 PERSONEN
  • 1x het recept voor de quiche bodem (recept)
  • 600 gram blokjes pompoen (ik had genoeg aan 1 oranje pompoen)
  • 2-3 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • 250 gram spinazie, vers
  • 200 gram geitenkaas
  • 4 eieren
  • 200 ml crème fraîche
  • gerookte paprika
  • zout, peper
  • beetje paneermeel voor op de bodem (optioneel)

BEREIDING

Maak het deeg volgens recept. Terwijl het in de koelkast ligt, kunt je de vulling alvast voorbereiden.

Ik kocht een hele pompoen in de winkel, deze schilde ik (met een dunschiller), verwijderde de zaden en sneed heb in kleine blokjes van 1-2 centimeter. Als je kant-en-klare pompoenblokjes snijd je de blokjes alleen kleiner indien nodig.

Pers de teentjes knoflook en doe ze in een ruime pan met de pompoenblokjes en een scheut olie. Breng op smaak met peper en zout en roerbak zo’n 8-10 minuten. Voeg dan de spinazie toe en hussel goed door elkaar. Als de spinazie enigszins geslonken is, haal je de pan van het vuur. Proef even of de smaak nog goed is, voeg anders extra peper en zout toe.

Verkruimel de geitenkaas in stukjes en roer zo’n twee derde ervan door de pompoen en spinazie, de rest houd je nog even achter. In een kom klop je de eieren met de crème fraîche door elkaar, breng op smaak met peper, zout en gerookte paprika.

Rol het deeg uit en bekleed de vorm ermee, prik ook wat gaatjes in het deeg. Om te voorkomen dat de bodem vochtig wordt/blijft, kun je wat paneermeel over de bodem strooien. Een dun laagje is genoeg.

Schep het pompoenmengsel in de ovenschaal en verdeel gelijkmatig. Giet het eimengsel erover en maak het af met de resterende stukjes geitenkaas.

TIP: Wil je geen geitenkaas gebruiken? Feta of oude kaas zijn goede alternatieven.

Bak de quiche in 30-35 minuten op 200 graden gaar en goudbruin

Bewaren: Als je de quiche niet gelijk serveert kun je deze 3-4 dagen in de koelkast bewaren, goed ingepakt (eventueel per punt) blijft hij in de vriezer wel 3 maanden goed. Opwarmen doe je in ongeveer 15-20 minuten op 180 graden.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

  1. Gerda schreef:

    Wat voor pompoen heb je gebruikt voor dit recept? Ik vermoed een flespompoen? Groetjes, Gerda

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee gewoon een standaard oranje pompoen. Het had erbij gestaan als het een flespompoen moest zijn 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *