Pumpkin spice-hazelnoot rolls

19 oktober 2019
Pumpkin spice-hazelnoot rolls
53

In oktober trek ik het potje met pumpkin spice specerijen weer regelmatig uit de kast. Heerlijk vind ik het! Ook het perfecte specerijenmengsel voor zoete broodjes. Wij maakten er deze pumpkin spice-hazelnoot rolls mee. Ik begin alweer te watertanden als ik eraan denk. Het is een fantastisch lekkere variatie op de klassieke cinnamon rolls die jullie vast allemaal kennen. Die maak ik graag met pecannoten, maar voor deze variant koos ik voor hazelnoten. Een andere favoriete noot van mij om mee te bakken. Ik gok zomaar dat ik deze heerlijke broodjes snel nog eens maak. Of een variatie erop, want ik heb nog genoeg rolls die ik eens wil proberen. En dat is niet de enige reden voor een variatie, ik kan mij namelijk nogal moeilijk aan recepten houden. Zelfs als ze van mijzelf zijn haha. Ik ben nu eenmaal dol op variëren!

Pumpkin spice-hazelnoot rolls

De lekkerste rolls voor in het najaar maak je natuurlijk op basis van pumpkin spice. Voor een lekker krokantje zijn deze rolls verder op smaak gebracht met hazelnoten.
Porties: 9 broodjes

Ingrediënten

Vulling

 • 115 gra, ongezouten roomboter
 • 125 gram lichtbruine basterdsuiker
 • 2 el pumpkin spice
 • 115 gram hazelnoten

Glazuur

 • 100 gram poedersuiker
 • 1 el melk
 • 1 el roomkaas

Instructies

 • Volg het recept om het deeg voor de rolls te maken.
 • Hak de hazelnoten klein. Smelt de boter en voeg hieraan de suiker, hazelnoten en pumpkin spice toe. Meng door elkaar. Laat kort afkoelen, maar niet te lang (het wordt dikker en moeilijk smeerbaar).
 • Rol het deeg uit tot een rechthoek en smeer je vulling hierover uit. Rol op en snijd in 9 (of meer) gelijke stukken. Plaats in een ingevette ovenschaal of bakvorm en bak in een voorverwarmde oven van 180 °C in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
 • Roer de ingrediënten voor het glazuur door elkaar tot een glad mengsel. Verdeel over de nog warme, maar kort afgekoelde, rolls en serveer.

Tips

De vulling kan de baktijd beïnvloeden. De hierboven aangegeven oventijd is een richtlijn voor het basisrecept.
Bewaren

Afgedekt en buiten de koelkast 3-4 dagen houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

3 reacties

 1. Jamie schreef:

  Ze staan in de oven, ruikt nu al heerlijk!! Heb er wel een makkelijke(re) versie van gemaakt met een blikje croissantdeeg 😉

 2. Annewien schreef:

  Hoi, de link naar ‘deeg voor zoete broodjes’ werkt niet. Webpagina niet beschikbaar of iets dergelijks. Ik zou ze graag willen maken😊 groetjes Annewien

  1. Laura Kieft schreef:

   Dat is gek, via deze moet hij het wel doen: https://www.laurasbakery.nl/basisrecept-zoete-broodje-rolls/ (ga ik even kijken waarom diezelfde link in de receptkaart niet meewerkt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *