Oreo cupcakes met aalbessen

Gepost: 10 februari 2021 Laatst bewerkt: 23 december 2023
Oreo cupcakes met aalbessen

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen leken me een heerlijke traktatie voor Valentijnsdag. Ik ben benieuwd of jullie dit jaar ook aan de bak gaan voor jezelf of iemand anders rond Valentijnsdag? En bak je dan liever muffins of cupcakes? Dit recept kan ik in ieder geval enorm aanraden, ze zijn heerlijk!

BAKTIP: Voor dit recept heb je een cupcake bakvorm nodig. Ik gebruik deze vorm van Wilton. De vorm is prettig in gebruik en kwalitatief erg goed.

Op zoek naar nog meer lekkere cupcake recepten? Neem dan hier eens een kijkje!

Het Feestdagen Bakboek 

Ben jij net als ik dol op de feestdagen en dan eigenlijk vooral op het maken van leuke baksels daar omheen? Dan is Het Feestdagen Bakboek echt wat voor jou. Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen en zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en prachtige taarten, voor ieder moment vind je een geschikt recept. 

Bestel hier!

Afbeelding
Oreo cupcakes met aalbessen

 

Oreo cupcakes met aalbessen

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Oreo cupcakes met aalbessen

Deze feestelijke Oreo cupcakes met aalbessen mag je mij elke dag wel voorschotelen. Oreo's, aalbessen en vanille cupcakes zijn een heerlijke combinatie.
Porties: 12 cupcakes

Ingrediënten

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 135 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 10 Oreo koekjes

Topping

Instructies

  • Mix in een kom de boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen tot deze goed zijn opgenomen. Voeg het zout en zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe, mix tot een luchtig beslag.
  • Verkruimdel de 8 Oreo's en voeg deze als laatste toe aan het beslag. Spatel de kruimels er doorheen en verdeel het beslag over de vormpjes.
  • Bak de cupcakes in 20 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
  • Terwijl je cupcakes in de oven staan maak je de botercrème volgens recept. Laat zowel de cupcakes als de botercrème helemaal afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Spuit dan zoals jij dat wil leuke toeven op de cupcakes. Hier steek je uiteindelijk nog een Oreo koekje in en je verdeelt de trosjes aalbessen erover. Ik koos ervoor om 4 kleinere toeven op elke cupcake te spuiten, dat vond ik er gezellig uitzien. Maar je kunt ook kiezen voor 1 grotere toef.
Tips

Voor dit recept maak je een halve portie botercrème, dan heb je meer dan genoeg. Als je liever toeven maakt, kun je beter het hele recept maken.

Ik gebruikte chocolade Oreo's voor dit recept, maar het is net zo lekker met de 'gewone' Oreo's.

Bewaren

Bewaar de cupcakes in een trommel maar niet in de koelkast, dan blijven ze zeker een week goed. Decoreer ze wel pas vlak voor het serveren met de toppings. Hier lees je alles over het bewaren van cupcakes.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

  1. Emma schreef:

    Wat voor lekkere dingen maak je nog meer
    Ze zien er zo lekker uit ik heb zelfs al een screenshot gemaakt om het te proberen

    LAURA’S BAKERY aka DELICIOUS??❤?????

  2. Marianne schreef:

    ik heb ze ook gemaakt ze waren echt SUPER lekker!!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept