Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

De Bakstrijd: April 2018

Laura Kieftdoor Laura Kieft
01 april 2018
in De Bakstrijd, Inspiratie, Uncategorized
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Al jaren zit dit idee in mijn hoofd en al net zo lang ben ik in het bezit van de domeinnaam. Het project heb ik al op verschillende manieren vormgegeven, maar uiteindelijk was het toch steeds net niet zoals ik het wilde. Tot nu dan, nu heb ik het perfecte concept bedacht. Waar ik het over heb? Over De Bakstrijd! Dat is een maandelijkse online bakwedstrijd met een bepaald thema waar iedereen aan mee kan doen. Ik geef iedere maand een thema of basisrecept waar je zelf creatief mee aan de slag kunt. De hele maand kun je aan de slag met je baksel en zet je daarna zo mooi mogelijk op de foto. Aan het begin van de nieuwe maand -wanneer het nieuwe thema bekend wordt gemaakt- maak ik een willekeurige winnaar bekend. De winnaar gaat met meer dan de eer naar huis, er zijn namelijk ook prijzen te winnen! Dat is in een notendop uitgelegd wat De Bakstrijd is. Lees snel verder voor de volledige uitleg én het thema van de eerste maand! (en nee, dit is geen 1 april grap 😉 )

Dit is de bakstrijd

Even een korte samenvatting van De Bakstrijd. Lees de rest van het artikel voor een uitgebreidere uitleg.

  • Elke eerste van de maand deel ik het nieuwe thema
    • Ter inspiratie geef ik jullie een aantal voorbeeldrecepten
    • Passend bij elk thema deel ik ook de nodige baktips
  • Ga zelf aan de bak binnen het thema en zet je baksel mooi op de foto
  • Deel je baksel via social media met #debakstrijd (en #laurasbakery)
  • Deel je baksel in de speciale besloten Facebookgroep
  • Leuk voor anderen die jouw creatie bekijken: vermeld bij je foto wat je precies hebt gemaakt

Zo doe je mee

Iedereen kan meedoen aan De Bakstrijd! Zodra je je foto van jouw baksel deelt via social media met #DeBakstrijd en je profiel op openbaar hebt staan doe je mee. Zo simpel is het. Dit kan via Instagram, Facebook en/of Twitter. Belangrijk is wel dat je profiel altijd openbaar is, anders kan ik het niet zien. Heb je dat niet? Dan is de volgende optie ideaal voor jou.

Besloten Facebookgroep

Ik heb ook een besloten Facebookgroep aangemaakt voor De Bakstrijd. Voor iedereen (met een Facebook account) toegankelijk en niet al te ingewikkeld met het uploaden van foto’s en dergelijke. Je profiel hoeft ook niet op openbaar te staan om mee te kunnen doen, lid zijn van de groep is voldoende. Je foto’s om mee te doen post je in het album van de betreffende maand, het linkje daarvoor staat in het vastgezette bericht.

Word lid van de Facebookgroep!

Om het in de groep zo overzichtelijk mogelijk te houden zijn er een paar simpele regels opgesteld. Deze kun je vinden in de Facebookgroep in het vastgezette bericht bovenaan de pagina. Lees die dus vooral even goed door.

Naast het wedstrijdelement is de Facebookgroep een plek waar ruimte is voor interactie. Hier kunnen we elkaar helpen, vragen stellen en leren van elkaar. Houdt je vragen en opmerkingen passend bij het thema van de maand, zodat de groep overzichtelijk en gezellig blijft.

#DeBakstrijd

Heb jij een lekker recept gemaakt waarmee je meedoet aan De Bakstrijd? Dat mag je dan natuurlijk ook gewoon delen op jouw eigen blog en/of social media kanalen. Deel dit dan met de hashtag #debakstrijd en tag @debakstrijd in jouw post. Op dit De Bakstrijd Instagram account zullen we gedurende de hele maand de leukste creaties delen en dan is het handig als we jouw bericht makkelijk kunnen vinden. Een linkje en mention in jouw blogartikel met inzending vind ik natuurlijk ook heel erg leuk.

Zo werkt De Bakstrijd

Elke 1e van de maand verschijnt er een artikel op Laura’s Bakery (en in de FB groep natuurlijk) waarin het thema van de maand bekend wordt gemaakt. Naast het thema deel ik vast wat inspiratie en informatie met je en ik vertel voor welke prijs je deze maand kunt gaan strijden.

Meedoen kan tot het eind van de maand, heel simpel dus.

Het is vooral belangrijk dat je zelf creatief bent in de keuken. Maak geen recept exact na, maar probeer er een eigen originele twist aan te geven. Ik wil jullie uitdagen om zelf te experimenteren en nieuwe dingen te proberen. Zo leer je ook steeds beter bakken.

De winnaar wordt bekend gemaakt op de eerste van elke nieuwe maand, in hetzelfde artikel waarin ook het nieuwe thema wordt geïntroduceerd.

De Bakstrijd april 2018

Zo bij de start van dit nieuwe project lijkt het mij een mooie om te beginnen met een basisrecept. Ik heb gekozen voor mijn favoriete basisrecept:  koekjes! Aan jou om een twist aan dit recept te geven en zelf iets origineels te maken. Maak er een grote plaatkoek van, mini koekjes of koekjes met een bijzondere smaak. Alles is mogelijk, wees creatief!

Thema: variëren met het koekjes basisrecept (hier vind je het recept)
Prijs: geheel volgens het thema van deze maand: een exemplaar van Het Basisbakboek!

Inspiratie

Wie al in het bezit is van Het Basisbakboek heeft gelijk een bron aan inspiratie, de koekjes in dit hoofdstuk zijn namelijk allemaal gebaseerd op dit basisrecept. Hier op Laura’s Bakery heb ik gelukkig ook meer dan genoeg inspiratie staan. Deze koekjes zijn allemaal gebaseerd op het basisrecept voor koekjes:

  • Nutella swirl koekjes
  • Chocolade-pindakaas swirl koekjes
  • Cranberry-sinaasappel koekjes
  • Sinaasappel-amandel koekjes
  • Abrikozen-witte chocolade koekjes
  • Triple chocolate chip cookies
  • Chocoladekoekjes met hazelnoten en pecannoten
  • Toblerone koekjes
  • Oreo chocolate chip koekjes
  • Rolo koekjes
Informatie

Voor de mooiste en lekkerste koekjes heb ik ook allerlei tips. Op deze pagina op Handige Baktips vind je alle artikelen bij elkaar die ik heb geschreven over koekjes.

Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn als ik over De Bakstrijd. Ik kan niet wachten om jullie inzendingen te zien.

Succes!

Vorige post

Volgende post

Gevlochten Nutella-croissant kransen
Chocolade-noten granola taartjes

Related Posts

Gingerbreadtaart met kerstkoekjes

Kersttaarten inspiratie

door Laura Kieft
10 december 2019
0

Voor...

Eetbare boomdecoratie

door Laura Kieft
03 december 2019
0

Staat de kerstboom al bij jou thuis? Ikzelf heb vast een mini boompje in de keuken neergezet en...

De Bakstrijd december 2019

De Bakstrijd december 2019

door Laura Kieft
01 december 2019
6

Mijn favoriete maand van het jaar is aangebroken: december! Iedereen is lekker aan het bakken, de adventmaand...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 30

  1. Debbie Bodewes says:
    2 jaar geleden

    Superleuk dit!! Ik ga meedoen!

    Beantwoorden
  2. Mariëlle says:
    2 jaar geleden

    Wat een super leuk idee, ik doe mee! ? Fijne Paasdagen Laura!

    Beantwoorden
  3. Truus de Mier says:
    2 jaar geleden

    Hej Laura!

    Dat is een origineel idee. Dit heb ik nog niet eerder gezien.

    Je goede vriend Rutger mag niet meedoen hoor.

    Groeten, Juffrouw Mier

    Beantwoorden
  4. Vera says:
    2 jaar geleden

    Heel leuk! Ik ben zeker van plan om mee te doen, vooral omdat ik altijd aan heel Holland bakt mee wil doen maar ik ben helaas nog te jong. Mijn baksels zul je snel zien verschijnen!

    Beantwoorden
  5. Yvonne says:
    2 jaar geleden

    Wat een superleuk idee!

    Beantwoorden
  6. Monique says:
    2 jaar geleden

    Vet leuk! Eindelijk iets waar iedereen gewoon aan mee kan doen zonder dat je je overal voor moet aanmelden! Top idee ik hoop dat het goed gaat uitwerken!!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Wat leuk dat je enthousiast bent! Enne, dat hoop ik ook 😉

      Beantwoorden
  7. Myhappyfood says:
    2 jaar geleden

    Wat leuk!! Ik ga mn best doen om er iets lekkers en moois van te maken?

    Beantwoorden
  8. Elisa says:
    2 jaar geleden

    Superleuk! Hier ga ik zeker aan meedoen!

    Beantwoorden
  9. Lie says:
    2 jaar geleden

    Super leuk!! Deze maand nog te druk maar andere maanden gaat ik zeker nog is mee doen!

    Beantwoorden
  10. Ievie says:
    2 jaar geleden

    Hallo, wat een ontzettend leuk idee maar helaas ik heb geen Face-book of Instagram dus helaas kan ik niet mee doen.
    Ik denk dat er meer mensen zijn met dit probleem maar ik wens iedereen veel succes met het de baksels die er gemaakt gaan worden.
    Komt er ook nog een berichtje van welke er gewonnen hebben met foto’s op je site kan ik toch iets meegenieten.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Als je geen social media hebt is het momenteel nog niet mogelijk, maar gelukkig hebben de meeste mensen tegenwoordig wel iets van social kanalen. Het is voor mij op dit moment nog onmogelijk om andere manieren tot deelname mogelijk te maken. En inderdaad wordt in elk nieuw artikel van De Bakstrijd ook een update gedeeld over de voorgaande maand.

      Beantwoorden
    • Elisa says:
      2 jaar geleden

      Je kunt ook speciaal hiervoor een account op een kanaal aanmaken toch? 🙂

      Beantwoorden
  11. Laura says:
    2 jaar geleden

    Dat is echt een leuk idee! Ik ben alleen niet zo’n held in fotograferen, maar wie weet haal ik hier weer inspiratie uit. Liefs

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Het idee is om in de Facebookgroep hier ook een keer wat tips voor te delen 🙂

      Beantwoorden
  12. martine says:
    2 jaar geleden

    I am in. nu maar hopen dat mijn oven op tijd gemaakt is?

    Beantwoorden
  13. Soraya says:
    2 jaar geleden

    Heel leuk idee! Ik bezoek je website regelmatig en haal er altijd goede ideeën uit :). In je bericht staat dat de Bakstrijd voor iedereeen is, en iedereeen kan meedoen. En de mensen zonder social media dan?
    Ik (en ongetwijfeld ook anderen) heb geen fb, Twitter en instagram.. jammer dat het toch niet voor iedereeen is.

    Succes iedereeen met de baksels!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Als je geen social media hebt is het momenteel nog niet mogelijk, maar gelukkig hebben de meeste mensen tegenwoordig wel iets van social kanalen. Het is voor mij op dit moment nog onmogelijk om andere manieren tot deelname mogelijk te maken.

      Beantwoorden
  14. Ine Paauw says:
    2 jaar geleden

    Wat een super leuk idee Laura! Ik heb al veel van je geleerd, en ga de #bakstrijd volgen! Succes ?

    Beantwoorden
  15. Petra says:
    2 jaar geleden

    Wat leuk ! Ga me zeker aanmelden bij de fbgroep ! Ik hoop op veel inspiratie om te gaan bakken . Tot nu toe bak ik eigenlijk alleen volgens recept dus voor mij een leuke uitdaging .

    Beantwoorden
  16. Miranda says:
    2 jaar geleden

    Leuk!!! Wanneer ik tijd heb zal ik zeker mee
    Doen!!

    Beantwoorden
  17. Karlijn says:
    2 jaar geleden

    Ja heel leuk ik doe mee 🙂

    Beantwoorden
  18. Jeannet says:
    2 jaar geleden

    Leuk!! Nou wil ik echt een nieuwe oven…

    Beantwoorden
  19. Bea says:
    2 jaar geleden

    Super leuk idee, ik doe mee 🙂

    Beantwoorden
  20. Sandra says:
    1 jaar geleden

    Ik ga zeker meedoen deze maand, maar ik heb zo veel leuke ideeën, ik kan niet kiezen wat ik ga maken!
    Is het toegestaan, om met meerdere baksels mee te doen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Ja hoor, dat mag 🙂

      Beantwoorden
  21. Pingback: De Bakstrijd: oktober 2019 - Laura's Bakery
  22. Pingback: De Bakstrijd januari 2020 - Laura's Bakery
  23. Pingback: De Bakstrijd: november 2019 - Laura's Bakery
  24. Pingback: De Bakstrijd december 2019 - Laura's Bakery

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura’s Bakery

Laura's Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

kerst galette

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Volg mij op Instagram

  • ADVENT  Slagroomtruffels  maar dan met witte chocolade  En gezellig kerstsprinkles uiteraard  Die zullen geweldig staan op tafel tijdens de feestdagen en iedereen zal er van smullen         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  slagroomtruffels
  • BORREL WINACTIE  Als je geen trek krijgt in een borrel door deze foto  dan weet ik het ook niet meer       Dit heerlijke borrelpakket heb ik samengesteld bij de online supermarkt  crisp nl en ik mag er nog drie van weggeven  De drie winnaars krijgen niet alleen dit smakelijke pakket t w v  50 euro  maar ook nog een waardebon van 35 euro om  crisp nl zelf uit te proberen         Meedoen  Volg  laurasbakery op Instagram en vertel waar jij het meeste trek van krijgt op deze foto      Succes allemaal   maandag 16 december maken we de winnaars bekend             hetborrelhapjesbakboek  winactie  winnen  borrelen
  • ADVENT  Als deze suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen het enige is dat op tafel staat bij het kerstontbijt vind ik dat helemaal prima  Naast mijn kop thee dan wel       Z   lekker vind ik het  Ga jij hem ook maken         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  broodpudding  suikerbrood  kerstontbijt
  • ADVENT  De klassieke sneeuwster taart staat online  Een baksel dat al j  ren op mijn baklijst stond en ik maar nooit maakte  Waarom niet  Ik ben stiekem zelf helemaal niet zo dol op deze taart  Waarom dat vertel ik je in het artikel  En ik vertel ook gelijk wat ik eraan zou veranderen zodat ik hem wel superlekker vind         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  sneeuwster  sneeuwstertaart  kersttaart
  • ADVENT  Ja hoor  ook de hartige kerstrecepten zijn dit jaar weer van de partij  Wat dacht je van deze veel te leuke filodeeg christmas crackers  Met een vulling van kip  feta en pompoen  heerlijk          Recept staat uiteraard online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  christmascrackers  filodeeg
  • ADVENT  Ook zo gek op de populaire kaneelsterren die deze periode in de winkels liggen  Vanaf nu kun je ze het hele jaar door eten  want ik deel het recept met jullie  Ze waren z  lig                 Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  kerststerren  kaneelsterren  kerstkoekjes

De meest populaire artikelen

Basisrecept vanillecake
Basisrecepten

Basisrecept vanillecake

Vandaag is het tijd voor een  goed basisrecept: een lekkere vanillecake. Inmiddels staan er toch al een aantal recepten op...

door Laura Kieft
26 februari 2013
Basisrecept vanille botercrème
Basisrecepten

Basisrecept vanille botercrème

Dit overheerlijke recept voor vanille botercrème is echt een must als je regelmatig bakt! Deze botercrème smaakt niet naar boter...

door Laura Kieft
04 april 2013
No bake stroopwafel cheesecake
Taarten

No bake stroopwafel cheesecake

Soms...

door Laura Kieft
26 oktober 2019
Basisrecept Koekjes
Basisrecepten

Basisrecept Koekjes

Misschien wel mijn meest favoriete basisrecept: koekjes! Ik kan een dag vullen met het bakken (en eten!) van allerlei soorten...

door Laura Kieft
12 september 2013
Volgende Post
Chocolade-noten granola taartjes

Chocolade-noten granola taartjes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Gingerbreadtaart met kerstkoekjes

Kersttaarten inspiratie

10 december 2019

Witte chocolade slagroomtruffels

09 december 2019

Suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen

08 december 2019
Mijn bakboeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek

Het Laura’s Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

© 2019 | all rights reserved

Generic filters
Zoek op Categorieën
No Result
View All Result
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies.OkLees meer