De Bakstrijd: April 2018

0

Al jaren zit dit idee in mijn hoofd en al net zo lang ben ik in het bezit van de domeinnaam. Het project heb ik al op verschillende manieren vormgegeven, maar uiteindelijk was het toch steeds net niet zoals ik het wilde. Tot nu dan, nu heb ik het perfecte concept bedacht. Waar ik het over heb? Over De Bakstrijd! Dat is een maandelijkse online bakwedstrijd met een bepaald thema waar iedereen aan mee kan doen. Ik geef iedere maand een thema of basisrecept waar je zelf creatief mee aan de slag kunt. De hele maand kun je aan de slag met je baksel en zet je daarna zo mooi mogelijk op de foto. Aan het begin van de nieuwe maand -wanneer het nieuwe thema bekend wordt gemaakt- maak ik een willekeurige winnaar bekend. De winnaar gaat met meer dan de eer naar huis, er zijn namelijk ook prijzen te winnen! Dat is in een notendop uitgelegd wat De Bakstrijd is. Lees snel verder voor de volledige uitleg én het thema van de eerste maand! (en nee, dit is geen 1 april grap 😉 )

Dit is de bakstrijd

Even een korte samenvatting van De Bakstrijd. Lees de rest van het artikel voor een uitgebreidere uitleg.

 • Elke eerste van de maand deel ik het nieuwe thema
  • Ter inspiratie geef ik jullie een aantal voorbeeldrecepten
  • Passend bij elk thema deel ik ook de nodige baktips
 • Ga zelf aan de bak binnen het thema en zet je baksel mooi op de foto
 • Deel je baksel via social media met #debakstrijd (en #laurasbakery)
 • Deel je baksel in de speciale besloten Facebookgroep
 • Leuk voor anderen die jouw creatie bekijken: vermeld bij je foto wat je precies hebt gemaakt

Zo doe je mee

Iedereen kan meedoen aan De Bakstrijd! Zodra je je foto van jouw baksel deelt via social media met #DeBakstrijd en je profiel op openbaar hebt staan doe je mee. Zo simpel is het. Dit kan via Instagram, Facebook en/of Twitter. Belangrijk is wel dat je profiel altijd openbaar is, anders kan ik het niet zien. Heb je dat niet? Dan is de volgende optie ideaal voor jou.

Besloten Facebookgroep

Ik heb ook een besloten Facebookgroep aangemaakt voor De Bakstrijd. Voor iedereen (met een Facebook account) toegankelijk en niet al te ingewikkeld met het uploaden van foto’s en dergelijke. Je profiel hoeft ook niet op openbaar te staan om mee te kunnen doen, lid zijn van de groep is voldoende. Je foto’s om mee te doen post je in het album van de betreffende maand, het linkje daarvoor staat in het vastgezette bericht.

Word lid van de Facebookgroep!

Om het in de groep zo overzichtelijk mogelijk te houden zijn er een paar simpele regels opgesteld. Deze kun je vinden in de Facebookgroep in het vastgezette bericht bovenaan de pagina. Lees die dus vooral even goed door.

Naast het wedstrijdelement is de Facebookgroep een plek waar ruimte is voor interactie. Hier kunnen we elkaar helpen, vragen stellen en leren van elkaar. Houdt je vragen en opmerkingen passend bij het thema van de maand, zodat de groep overzichtelijk en gezellig blijft.

#DeBakstrijd

Heb jij een lekker recept gemaakt waarmee je meedoet aan De Bakstrijd? Dat mag je dan natuurlijk ook gewoon delen op jouw eigen blog en/of social media kanalen. Deel dit dan met de hashtag #debakstrijd en tag @debakstrijd in jouw post. Op dit De Bakstrijd Instagram account zullen we gedurende de hele maand de leukste creaties delen en dan is het handig als we jouw bericht makkelijk kunnen vinden. Een linkje en mention in jouw blogartikel met inzending vind ik natuurlijk ook heel erg leuk.

Zo werkt De Bakstrijd

Elke 1e van de maand verschijnt er een artikel op Laura’s Bakery (en in de FB groep natuurlijk) waarin het thema van de maand bekend wordt gemaakt. Naast het thema deel ik vast wat inspiratie en informatie met je en ik vertel voor welke prijs je deze maand kunt gaan strijden.

Meedoen kan tot het eind van de maand, heel simpel dus.

Het is vooral belangrijk dat je zelf creatief bent in de keuken. Maak geen recept exact na, maar probeer er een eigen originele twist aan te geven. Ik wil jullie uitdagen om zelf te experimenteren en nieuwe dingen te proberen. Zo leer je ook steeds beter bakken.

De winnaar wordt bekend gemaakt op de eerste van elke nieuwe maand, in hetzelfde artikel waarin ook het nieuwe thema wordt geïntroduceerd.

De Bakstrijd april 2018

Zo bij de start van dit nieuwe project lijkt het mij een mooie om te beginnen met een basisrecept. Ik heb gekozen voor mijn favoriete basisrecept:  koekjes! Aan jou om een twist aan dit recept te geven en zelf iets origineels te maken. Maak er een grote plaatkoek van, mini koekjes of koekjes met een bijzondere smaak. Alles is mogelijk, wees creatief!

Thema: variëren met het koekjes basisrecept (hier vind je het recept)
Prijs: geheel volgens het thema van deze maand: een exemplaar van Het Basisbakboek!

Inspiratie

Wie al in het bezit is van Het Basisbakboek heeft gelijk een bron aan inspiratie, de koekjes in dit hoofdstuk zijn namelijk allemaal gebaseerd op dit basisrecept. Hier op Laura’s Bakery heb ik gelukkig ook meer dan genoeg inspiratie staan. Deze koekjes zijn allemaal gebaseerd op het basisrecept voor koekjes:

Informatie

Voor de mooiste en lekkerste koekjes heb ik ook allerlei tips. Op deze pagina op Handige Baktips vind je alle artikelen bij elkaar die ik heb geschreven over koekjes.

Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn als ik over De Bakstrijd. Ik kan niet wachten om jullie inzendingen te zien.

Succes!

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

32 reacties

 1. Debbie Bodewes schreef:

  Superleuk dit!! Ik ga meedoen!

 2. Mariëlle schreef:

  Wat een super leuk idee, ik doe mee! ? Fijne Paasdagen Laura!

 3. Truus de Mier schreef:

  Hej Laura!

  Dat is een origineel idee. Dit heb ik nog niet eerder gezien.

  Je goede vriend Rutger mag niet meedoen hoor.

  Groeten, Juffrouw Mier

 4. Vera schreef:

  Heel leuk! Ik ben zeker van plan om mee te doen, vooral omdat ik altijd aan heel Holland bakt mee wil doen maar ik ben helaas nog te jong. Mijn baksels zul je snel zien verschijnen!

 5. Yvonne schreef:

  Wat een superleuk idee!

 6. Monique schreef:

  Vet leuk! Eindelijk iets waar iedereen gewoon aan mee kan doen zonder dat je je overal voor moet aanmelden! Top idee ik hoop dat het goed gaat uitwerken!!

  1. Laura Kieft schreef:

   Wat leuk dat je enthousiast bent! Enne, dat hoop ik ook 😉

 7. Myhappyfood schreef:

  Wat leuk!! Ik ga mn best doen om er iets lekkers en moois van te maken?

 8. Elisa schreef:

  Superleuk! Hier ga ik zeker aan meedoen!

 9. Lie schreef:

  Super leuk!! Deze maand nog te druk maar andere maanden gaat ik zeker nog is mee doen!

 10. Ievie schreef:

  Hallo, wat een ontzettend leuk idee maar helaas ik heb geen Face-book of Instagram dus helaas kan ik niet mee doen.
  Ik denk dat er meer mensen zijn met dit probleem maar ik wens iedereen veel succes met het de baksels die er gemaakt gaan worden.
  Komt er ook nog een berichtje van welke er gewonnen hebben met foto’s op je site kan ik toch iets meegenieten.

  1. Laura Kieft schreef:

   Als je geen social media hebt is het momenteel nog niet mogelijk, maar gelukkig hebben de meeste mensen tegenwoordig wel iets van social kanalen. Het is voor mij op dit moment nog onmogelijk om andere manieren tot deelname mogelijk te maken. En inderdaad wordt in elk nieuw artikel van De Bakstrijd ook een update gedeeld over de voorgaande maand.

  2. Elisa schreef:

   Je kunt ook speciaal hiervoor een account op een kanaal aanmaken toch? 🙂

 11. Laura schreef:

  Dat is echt een leuk idee! Ik ben alleen niet zo’n held in fotograferen, maar wie weet haal ik hier weer inspiratie uit. Liefs

  1. Laura Kieft schreef:

   Het idee is om in de Facebookgroep hier ook een keer wat tips voor te delen 🙂

 12. martine schreef:

  I am in. nu maar hopen dat mijn oven op tijd gemaakt is?

 13. Soraya schreef:

  Heel leuk idee! Ik bezoek je website regelmatig en haal er altijd goede ideeën uit :). In je bericht staat dat de Bakstrijd voor iedereeen is, en iedereeen kan meedoen. En de mensen zonder social media dan?
  Ik (en ongetwijfeld ook anderen) heb geen fb, Twitter en instagram.. jammer dat het toch niet voor iedereeen is.

  Succes iedereeen met de baksels!

  1. Laura Kieft schreef:

   Als je geen social media hebt is het momenteel nog niet mogelijk, maar gelukkig hebben de meeste mensen tegenwoordig wel iets van social kanalen. Het is voor mij op dit moment nog onmogelijk om andere manieren tot deelname mogelijk te maken.

 14. Ine Paauw schreef:

  Wat een super leuk idee Laura! Ik heb al veel van je geleerd, en ga de #bakstrijd volgen! Succes ?

 15. Petra schreef:

  Wat leuk ! Ga me zeker aanmelden bij de fbgroep ! Ik hoop op veel inspiratie om te gaan bakken . Tot nu toe bak ik eigenlijk alleen volgens recept dus voor mij een leuke uitdaging .

 16. Miranda schreef:

  Leuk!!! Wanneer ik tijd heb zal ik zeker mee
  Doen!!

 17. Karlijn schreef:

  Ja heel leuk ik doe mee 🙂

 18. Jeannet schreef:

  Leuk!! Nou wil ik echt een nieuwe oven…

 19. Bea schreef:

  Super leuk idee, ik doe mee 🙂

 20. Sandra schreef:

  Ik ga zeker meedoen deze maand, maar ik heb zo veel leuke ideeën, ik kan niet kiezen wat ik ga maken!
  Is het toegestaan, om met meerdere baksels mee te doen?

  1. Laura Kieft schreef:

   Ja hoor, dat mag 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *